Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Facebook (Read 16219 times)

Offline dolargaan

 • EP fan
 • *
 • Posts: 112
 • Country: hu
Re: Facebook
« Reply #30 on: 2014.September.10. 21:54:00 »
Én emiatt nem fogok a facebookra regisztrálni, az biztos. Bármennyire is érdekel az SD adapter.
Ha itt elsikkad a dolog, sajnálom. Pedig itt lenne a helye!

Offline Z80System

 • EP addict
 • *
 • Posts: 3848
 • Country: hu
Re: Facebook
« Reply #31 on: 2014.September.10. 22:20:06 »
Quote
Én emiatt nem fogok a facebookra regisztrálni, az biztos. Bármennyire is érdekel az SD adapter.
Ha itt elsikkad a dolog, sajnálom. Pedig itt lenne a helye!

Mint egy hsz -szel ezelőtt írtam, én teljesen egyetértek veled, hogy itt lenne a helye,
és igazából csodálkozom ezen a "nem direktben ide toláson", hisz mikor Zozo fejleszt valamit annak itt részletes nyoma szokott lenni,
vagy mikor az angol "kolléga" tolta a belső ram bővítéseket, az is lépésről lépésre, és direktben itt volt hirdetve meg kommunikálva.

Az olyan jó lenne szerintem is, ha minden EP vonatkozású dolog itt koncentrálódna, és nem kéne hat különböző helyen EP related dolgokkal foglalkozni, közvetíteni a helyek között.

DE másik oldalon meg tök nem érdekel, ha az aki EP SD karit tud csinálni, annak valamiért nem különösebben érdekes azt ezen a fórumon sajátkezűleg kommunikálni.
Már úgy értem mindegy hogy ki csinál nekem és milyen körülmények között SD karit, csak legyen és tudjam hogy kell rendelni ... nem ? :)

Szal pld. a te esetedben, csak van valaki aki megbízik benned annyira, hogy rendel neked is egyet, nem ?

És egyébként a rendeléshez magához nem kell a faccse, elég ha az SD kari blog bejegyzésében lévő emilcímre írsz egy levelet, hogy rendelni szeretnél.

Legalábbis én ezt tettem, és acceptálva lett.

Az meg valszeg sose derül ki, hogy miért nem érdekes a fórumozás az SD -s "májsztrónak" ... nincs rá ideje, nincs hozzá kedve ... akármi, csak találgatni lehet.

De HA MÁR TUDJUK (és mostmár tudjuk itt is) hogy igen, nem kell várni semmire, hanem rendelni kell, és majd (valszeg csak jövőre) készül a kari, akkor emilklienst kell ragadni, és rendelni. Nem ?
Z80 System

Offline Z80System

 • EP addict
 • *
 • Posts: 3848
 • Country: hu
Re: Facebook
« Reply #32 on: 2014.September.12. 13:44:53 »
Na, közben ugye élőben is találkoztam SzörG -vel (aki a gyakorlatban heggeszti össze az SD vezérlőket), és beszélgetésünkből a következő (félig-meddig) idevonatkozó dolgok csapódtak le bennem:

SzörG működését is csak úgy kell kb. elképzelni mint Zozóét, tehát a napi robot és egymillió egyéb dolog mellett hekkeli ezeket a kártyákat. Valahogy úgy maga a kártya miatt is talán, attól hogy olyan kicsi, meg jelentős, meg zseniális hogy a cartridge -ban van, meg hogy felületre szerelt, meg ilyenek, szóval ezekből is olyan "professzionálisabb" a dolog hatása talán, a valóságban azonban semmi (gyártási értelemben vett) nagyobb professzionalitás vagy automatizmus nincs az elkészítésükben, teljesen kézi munkákról van szó. Tehát SzörG -nek minden egyes darab kézi összeszerelésébe, tesztelésébe kerül. N órákat kell ezeket a cuccokat is forrasztani, ellenőrizni, tesztelni, újra forrasztani ha nem jó, stb. Éppúgy mint Zozó esetében is bármelyik kiegészítőnél. Szóval az elkészítési sebességük kb. éppolyan tud lenni, mint Zozónál is ... mikor épp van rá ideje.

Ráadásul az alkatrészek beszerzése sem egyszerű, külön bonyodalmakat jelent összeszervezni, hogy az alkatrészeket ne ötven különböző helyről kelljen összerendelni, és ennek ideje is rápakolódik a dologra. Szóval nem lesz ez egy rohanás, ezzel az SD vezérlővel egy szuper kis eszközt kaptunk, meg plussz egy embert, aki nem ijed meg a pákától, legalábbis ha az SD vezérlőkről van szó, de valami marha nagy produkciós/termelési erőforrást, aki elektronikus áramkörök tucatjait rázza ki a kisujjából 5 perc alatt, olyat nem.
 
A kártyát használni nagyon jó, vadállat hogy nincs az EP -n semmi hatalmas hardver csatolmány, és teljesen észrevehetetlen idő alatt töltődik be minden, teljesen némán. Ilyen szempontból tehát "professzionális" az élmény, de attól ez még egy hobbi projekt, a hobbi projektek összes velejárójával. Jó szándék van, de nincsen tévedhetetlenség. A kártya nincs "ipari" értelemben letesztelve, mi felhasználók vagyunk minden egyes darab igazi teszterei.
 

Pld. SzörG hirtelen nem tudta megmondani, hogy milyen méretű SD kártyákat tud fogadni a vezérlő kártya, csak annyit tudott, hogy 2G -ig tesztelték. Nekünk ugye nagyon nem számít a méret, mert egy 1 gigás is túl sok jelenleg (és ha lesz is FAT16, akkor is csak elvi jelentősége lesz, élvezzük hogy nagy, de kihasználni semmire nem fogjuk), egyedül azért számít(hat) a méret, mert boltban már 4G alatt nem nagyon lehet kapni SD kártyát. Én egy használtat találtam a westend aluljárójában egy telefonosnál, de rendes boltban egyben sem. Úgy kell rendelni netről, vagy használtan, vagy ilyesmi. Egyébként vettem egy új 4G -set is a használt 2G -s mellé (kicsit már azóta sajnálom hogy nem 8G -set, annak még nagyobb "tesztértéke" lett volna), direkt egy legolcsóbb, leglassabb verziót kértem, az egy 1990 bruttó forintos, 4G -s, 24 megás, samu modell lett, és eddig remekül megy vele az EP image, szóval ha nem is teszteltnek, de kipróbáltnak már a 4G –át is lehet mondani ...


Szóval SzörG sem egy gyár, ezer más dologgal is foglalkozik, tevékenysége nincs a facebook -hoz sem ragadva, ahogy ide az EPF -hez sem, e-mail -ben lehet jelentkezni EP SD vezérlőre is nála, ami azonban majd csak valamikor a (nem túl közeli) jövőben fog tudni elkészülni (sajnos), akármennyi darabot is csinált meg már korábban.


Fórumozni meg simán csak nincs ideje, van ezer más dolog, amivel inkább foglalkozni akar. Néha kicsit van, általában pedig nincs. E-mail -ben, vagy pedig adott esetben személyesen elérhető. Különbözőek az emberek, vannak akik olyan szószátyárak mint én, és vannak akik inkább SD kártyát heggesztenek. Ez van.
« Last Edit: 2014.September.12. 13:51:59 by Z80System »
Z80 System

Offline Zozosoft

 • Global Moderator
 • EP addict
 • *
 • Posts: 14760
 • Country: hu
  • http://enterprise.iko.hu/
Re: Facebook
« Reply #33 on: 2014.September.12. 13:49:03 »
Quote from: Z80System
Pld. SzörG hirtelen nem tudta megmondani, hogy milyen méretű SD kártyákat tud fogadni a vezérlő kártya, csak annyit tudott, hogy 2G -ig tesztelték.
Én 8 gigásokkal teszteltem.