Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Enterprise board - L2 - Variable Inductor? (Read 2768 times)

Offline keyboardjunkie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
  • Country: gb
  • Ad Vitam Paror
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« on: 2019.July.17. 00:20:02 »
Hi All,

I've got a defective component on my refurb EP128 board.  L2 - is this a variable inductor?  Anyone know what the value is and where to get one?

Thanks

Mark.

Offline Judge

  • EP lover
  • *
  • Posts: 553
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 75.0.3770.142 Chrome 75.0.3770.142
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #1 on: 2019.July.17. 10:16:48 »
I found a part here

113CN K1881 Type

23719-0
« Last Edit: 2019.July.17. 10:19:57 by Judge »
Üdv.Judge

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14313
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #2 on: 2019.July.17. 10:42:13 »
I found a part here
Nice find! I searched already for it, but don't found anywhere.
Now ordered 5 pcs :-)

Offline keyboardjunkie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
  • Country: gb
  • Ad Vitam Paror
  • OS:
  • Mac OS X 10.14 Mac OS X 10.14
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #3 on: 2019.July.17. 12:19:27 »
Thanks!  I just ordered 5 too!

Nice find indeed!

KbJ

Offline keyboardjunkie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
  • Country: gb
  • Ad Vitam Paror
  • OS:
  • Mac OS X 10.14 Mac OS X 10.14
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #4 on: 2019.July.18. 16:52:35 »
And they're sold out!  :-(

Zozo - did you get your order?  Can you spare one? :-)

KbJ

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14313
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #5 on: 2019.July.18. 17:00:25 »
Zozo - did you get your order?
Not fully, I will get 3 pcs.

Yes, you can get one :-) You also asked about the 64K expansion board.

Offline keyboardjunkie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
  • Country: gb
  • Ad Vitam Paror
  • OS:
  • Mac OS X 10.14 Mac OS X 10.14
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #6 on: 2019.July.18. 17:03:34 »
Yes! 

If you could price me up for a coil and a memory expansion - and another of your super EXOS roms, I would he happy to send you money via paypal for those!

You are a star mate!

Many thanks.

Mark.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14313
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #7 on: 2019.July.24. 11:23:05 »
Arrived :-)

Offline keyboardjunkie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
  • Country: gb
  • Ad Vitam Paror
  • OS:
  • Mac OS X 10.14 Mac OS X 10.14
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #8 on: 2019.July.24. 13:04:12 »
Sent you a PM Zozo :-)

Offline keyboardjunkie

  • Beginner
  • *
  • Posts: 30
  • Country: gb
  • Ad Vitam Paror
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #9 on: 2019.August.25. 21:41:04 »
Hey All,

So, I soldered in the new inductor from Zozo - still no screen display - does anyone know how to adjust the inductor to the correct postition?

Are there / is there a voltage I should be measuring on the board whilst adjusting the L2 inductor?

I had the EP working before the inductor broke..

Thanks for any help!

Mark.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14313
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 68.0 Firefox 68.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #10 on: 2019.August.27. 20:03:00 »
Do you have a scope? Will be good idea check Nick clock.

Offline af0l

  • Newbie
  • Posts: 2
  • OS:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 15.6.1 Safari 15.6.1
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #11 on: 2022.September.03. 02:10:48 »
Sorry for resurecting this old thread, but I am in search of the replacement of the L2 inductor. The above source seems to be depleted, anyone know where to get one these days?

Offline Judge

  • EP lover
  • *
  • Posts: 553
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 10+ Windows 10+
  • Browser:
  • Chrome 105.0.0.0 Chrome 105.0.0.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #12 on: 2022.September.03. 08:06:51 »
Sorry for resurecting this old thread, but I am in search of the replacement of the L2 inductor. The above source seems to be depleted, anyone know where to get one these days?

I think nowhere and neither is the L1 coil available.
There is only one chance, a donor machine in which they are still functional.
Üdv.Judge

Offline af0l

  • Newbie
  • Posts: 2
  • OS:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 15.6.1 Safari 15.6.1
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #13 on: 2022.September.03. 08:40:47 »
I think nowhere and neither is the L1 coil available.
There is only one chance, a donor machine in which they are still functional.

Sure, for L1 it seems to be true, you told me so yourself in email 😁

But the problem is L2, that messes up the video output. I adjust it and it just goes off again by the time I assembe the EP.

Offline Judge

  • EP lover
  • *
  • Posts: 553
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 10+ Windows 10+
  • Browser:
  • Chrome 105.0.0.0 Chrome 105.0.0.0
    • View Profile
Re: Enterprise board - L2 - Variable Inductor?
« Reply #14 on: 2022.September.03. 08:50:10 »
But the problem is L2, that messes up the video output. I adjust it and it just goes off again by the time I assembe the EP.

Unfortunately the L2 coil is not available either.  :(
Pray to ZozoSoft here on the forum to see if he can help you. :bow:

Üdv.Judge