Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Latest developments for Enterprise (Read 127966 times)

Offline John Fante

  • User
  • *
  • Posts: 81
  • Country: dk
  • OS:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #75 on: 2012.February.25. 11:09:29 »
SID player for Enterprise 128 has been finished, it can play SID files up to 60 kb, the software is EXOS compatible.
Some of the SID files hangs the player, which writes into area 0D000h-0DFFFh, this area contains the code of the player
Enjoy it :)
Controls:
Int joy, Esc, space

I found one mistake, it is corrected now, and the player is now plays in ABC stereo.
Download: SID Player V1.1

Nice program :-)

But I can not get it to work. I am using ep128emu. I have put the sid files on a floppy image. I then load the player with load "file:sidplay.com" and it loads fine and shows the sids on the disc. I can chose between the sids but nothing happens when I press enter and when I press space the machine resets. The same happens if i pit the player on the image.

I am running OSX and running the emulator on WineSkins so maybe the problem is there. I however have no other problems.

I am dooing something wrong?

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8089
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #76 on: 2012.February.25. 11:40:55 »
I am dooing something wrong?
I think it's better to copy all the files (both sid files and the player) into a hard disk directory, set this directory in the emulator as working directory (Options - set working directory). In my machine it works. I don't use disk images just the working directory in the hard drive.
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline John Fante

  • User
  • *
  • Posts: 81
  • Country: dk
  • OS:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #77 on: 2012.February.25. 15:53:21 »
I think it's better to copy all the files (both sid files and the player) into a hard disk directory, set this directory in the emulator as working directory (Options - set working directory). In my machine it works. I don't use disk images just the working directory in the hard drive.

I tried that but when I load sidplay (using load "file:sidplay.com" the program starts and then I get:
 
Not ready -- drive A:
Retry or abort (R/A)?

Online Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13531
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #78 on: 2012.February.25. 16:38:26 »
Load any configuration with fileio (for example EP_128k_Tape_FileIO_TASMON.cfg), and set the workinng directory where the SID player and files are extracted.

Offline John Fante

  • User
  • *
  • Posts: 81
  • Country: dk
  • OS:
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #79 on: 2012.February.25. 17:22:50 »
Load any configuration with fileio (for example EP_128k_Tape_FileIO_TASMON.cfg), and set the workinng directory where the SID player and files are extracted.

Strange. With the configuration you state (EP_128k_Tape_FileIO_TASMON.cfg) the player works. But if I choose (EP_128k_EXDOS_FileIO.cfg) then I have the problem again.

Well it works now. Thank you!

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8089
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #80 on: 2012.February.25. 19:41:28 »
Strange. With the configuration you state (EP_128k_Tape_FileIO_TASMON.cfg) the player works. But if I choose (EP_128k_EXDOS_FileIO.cfg) then I have the problem again.
Maybe the commands :DEF_DEV_FILE or :DEF_DEV_DISK should be given in IS-BASIC with DISK configs, sometimes I also forget to type them.
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #81 on: 2012.February.27. 10:05:44 »
Strange. With the configuration you state (EP_128k_Tape_FileIO_TASMON.cfg) the player works. But if I choose (EP_128k_EXDOS_FileIO.cfg) then I have the problem again.

Well it works now. Thank you!
I had the same problem, if you cohose an EXDOS with fileIO config and you want to load anything from disk image, then if the file do not exist in the working directory, load will fail.
If you use and EXDOS config without FileIO, then everything is fine, but the best solution what Szipucsu, and Zozosoft mentioned.

Online Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13531
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #82 on: 2012.February.28. 09:44:45 »
Found a brand "new" unknow game!
7247-0
It is originaly copy-protected, IstvanV made a TXZ file of this version, it is can be useed with ep128emu tape emulation.
I made a EXOS compatible version which can be used from normal Enterprise tape, disk, hdd, etc... LOAD/SAVE in the level editor is working.
On the reset the High Score table is saved (R2D2.HSC file), the included file in the downloadable package is emptied, you can store your own records.

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.18 Firefox 3.6.18
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #83 on: 2012.July.25. 22:28:04 »
Microprose Soccer converted from CPC, 128Kb RAM required, the game field has been increased, menu was redesigned, and other small modifications have been done,

Online Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13531
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 14.0.1 Firefox 14.0.1
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #84 on: 2012.August.11. 13:16:42 »
EXOS 2.4 beta 2
What's new from the 2.32 version:
- CPU speed and type (NMOS/CMOS) displayed at the startup. (NMOS Z80 CPUs have know bug with LD A,I , LD A,R instructions)
- the Slow RAM test replaced by Advanced test, this is more accurate, testing with Walking Ones and Zeros, various Inversion tests (00FF,FF00,55AA,AA55), and Pseudo Random Fill test. For testing the DRAM Refresh, after the first phase testing, it is will waiting for a key press, and then will verify again the Random Fill paterns. You can left the machine for a minutes or a hours and after can check the DRAM refresh is worked correctly?
- the CPU clock speed is monitored, and when changed (on turbo machines) the DAVE frequency select (4/6Mhz) on the 191. I/O port is set for the new frequency after few seconds. This make correct sound frequencies on 6Mhz machines. The 191. port is also control the memory wait states, for this new EXOS variable (191) added, you can select which wait states enabled by the automatic 191. port setting. If bit 7 of this variable is disabled, then the automatic 191. port settings is disabled.
- the standalone version of the Quicktest (TWP... files) can be putted to cartridge (on the 4. segment) and use with unmodified machines. Now it is also work with EXOS 2.0 (EP64 machines).

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.4 Firefox 10.0.4
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #85 on: 2012.August.19. 13:21:19 »
Microprose Soccer 11 Reloaded
This program is enhanced graphics version of Microprose Soccer, it is also EXOS compatible, but it needs 144Kb RAM for running in full mode, on 128Kb machines the soft RESET does not work, and LOAD/SAVE option is disabled.
« Last Edit: 2012.August.28. 10:25:47 by geco »

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 14.0.1 Firefox 14.0.1
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #86 on: 2012.August.27. 08:57:55 »
Microprose Soccer 6 in a Side Reloaded

This program is enhanced graphics version of Microprose Soccer, it is also EXOS compatible, but it needs 144Kb RAM for running in full mode, on 128Kb machines the soft RESET does not work, and LOAD/SAVE option is disabled.
« Last Edit: 2012.August.28. 10:26:07 by geco »

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.11 Firefox 10.0.11
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #87 on: 2013.January.03. 19:21:44 »
Enterprise conversion of Traffic (E/N) CPC version, CPCemu V1.3 was used for the conversion
« Last Edit: 2013.January.11. 18:36:38 by geco »

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.11 Firefox 10.0.11
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #88 on: 2013.January.03. 19:39:35 »
CPCemu V1.3 Sound emulation improved, some keyboard issue solved, and internal joy can be used when Ext2 joy is used.
« Last Edit: 2013.January.11. 11:56:49 by geco »

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5430
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 10.0.12 Firefox 10.0.12
    • View Profile
Re: Latest developments for Enterprise
« Reply #89 on: 2013.January.10. 17:56:00 »
My previous reply contained a buggy CPCemu V1.3, the bugs have been eliminated, and the link in my previous reply points to the bug fixed version. Traffic will be updated with the new ROM in the near future.