Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Chaos (Read 4219 times)

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5442
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 24.0 Firefox 24.0
    • View Profile
Chaos
« on: 2014.May.01. 14:13:53 »
Egy kis tesztelnivaló, én attributum hibával nem találkoztam, igaz csak a gépeket engedtem össze, úgy rendben volt minden.

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #1 on: 2014.May.01. 15:53:26 »
Quote from: geco
Egy kis tesztelnivaló, én attributum hibával nem találkoztam, igaz csak a gépeket engedtem össze, úgy rendben volt minden.
EXAMINE BOARD után a sprite-ok kint maradnak a menüképernyőn is.

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #2 on: 2014.May.01. 16:50:06 »
Ez a program X-aktás...
Nem működnek a támadó varázslatok. Ha a MAGIC BOLT-ot, vagy a LIGHTNING-et választod, nem lehet ezeket használni. Pedig a vámpíron működnie kellene.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13537
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Chaos
« Reply #3 on: 2014.May.01. 16:52:04 »
Quote from: Lacika
Ez a program X-aktás...
Nem működnek a támadó varázslatok. Ha a MAGIC BOLT-ot, vagy a LIGHTNING-et választod, nem lehet ezeket használni. Pedig a vámpíron működnie kellene.
Ha jól emlékszem az én próbálkozásommal is ilyen bajok voltak :oops:

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #4 on: 2014.May.01. 17:04:44 »
Quote from: Zozosoft
Ha jól emlékszem az én próbálkozásommal is ilyen bajok voltak :oops:
Ez a hiba benne van a legrégebbiben (SPACE CHAOS), és Zozo próbálkozásában is.
Zozoéban a lövöldözős szörnyekkel is volt hasonló gond, ott elakadt a lövés a semmiben.

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #5 on: 2014.May.01. 17:18:53 »
Nincs külön S-jelű kurzor. Sima kocka-kurzor jelenik meg helyette. (akkor jelenik meg, amikor teremtményt kell lerakni). Lehet, hogy a támadó varázslatoknak pont ez a baja? Azokat is akkor lehet lerakni, amikor ilyen kurzort kapnánk.
« Last Edit: 2014.May.01. 17:23:36 by Lacika »

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #6 on: 2014.May.01. 17:20:48 »
Végre kaptam kentaurt. A lövés itt jónak tűnik elsőre!

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #7 on: 2014.May.01. 17:27:46 »
Quote from: Lacika
Végre kaptam kentaurt. A lövés itt jónak tűnik elsőre!
Nem, itt is előjön a hiba...
Tippem szerint a pálya attributumat nézi, van-e akadály. A korábban varázslattal megsemmisített teremtmények helyén azonban valami gond lehet a helyükön maradt attributummal. A játék elején még tudott lövöldözni a kentaur, amikor a varázsló körül már kipusztítottam pár teremtményt, nem működik.
Itt a snapshot-ban látszik egy másik hiba is: ha közvetlenül a kentaur mellé lövünk (azt engedi), ott marad a robbanás.
« Last Edit: 2014.May.01. 17:32:06 by Lacika »

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5442
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 24.0 Firefox 24.0
    • View Profile
Re: Chaos
« Reply #8 on: 2014.May.01. 20:25:34 »
Quote from: Lacika
Nincs külön S-jelű kurzor. Sima kocka-kurzor jelenik meg helyette. (akkor jelenik meg, amikor teremtményt kell lerakni). Lehet, hogy a támadó varázslatoknak pont ez a baja? Azokat is akkor lehet lerakni, amikor ilyen kurzort kapnánk.
A kurzor lehet azért is, mert a kurzorkirakó rutin a speccy print rutinját használta, én azt szanáltam, és helyére betettem mást, lehet a kurzorkarakterek címét variálja, megnézem, pedig a gép-gép elleni harcban egész jónak tűnt minden :lol:

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5442
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 24.0 Firefox 24.0
    • View Profile
Re: Chaos
« Reply #9 on: 2014.May.01. 20:46:15 »
Nekem a lightning bolt out of range-t ír ki bármire, vagy ennek range függetlennek kéne lennie ? Bárhonnan bárhová nyomhatnám a képernyőn?
A lightninggal sikerült magam mellé egy zombit varázsolni :lol:
Legfőképp bármilyen varázslatot választok, zombi lesz belőle :D
« Last Edit: 2014.May.01. 20:49:43 by geco »

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8111
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Chaos
« Reply #10 on: 2014.May.01. 21:22:48 »
Quote from: geco
A lightninggal sikerült magam mellé egy zombit varázsolni :lol:
Legfőképp bármilyen varázslatot választok, zombi lesz belőle :D
Még szerencse, hogy a valóságban ez nem működik, csak a játékban, különben jól megnézhetnénk magunkat. :D
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5442
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 24.0 Firefox 24.0
    • View Profile
Re: Chaos
« Reply #11 on: 2014.May.01. 21:28:07 »
Quote from: szipucsu
Még szerencse, hogy a valóságban ez nem működik, csak a játékban, különben jól megnézhetnénk magunkat. :D
:ds_icon_cheesygrin: , szerencsére varázsolni se tudok :D

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5442
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 24.0 Firefox 24.0
    • View Profile
Re: Chaos
« Reply #12 on: 2014.May.01. 21:35:40 »
Úgy tűnik, hogy a kentaur lövésének a kurzor tesz be, lövéskor csekkolja a program a 0. bitet a pixel memóriában, és ellenőrzés közben, kb a felénél,  az 546dh címre 3fh kerül, ami a kurzor teteje, de néha kijön a lépés úgy, hogy a kurzor nem kerül oda, és a lövés sikerül.
Megszakítás probléma, nem attributum lesz, egyrészt a csíkok folyamatos mozgása miatt töröltem a megszakítás tiltásokat, másrészt speccyn a megszakítás végrehajtása egy picit másképp műxik, mint EP-n, még az is lehet, ha ez a probléma megoldódik ,akkor az összes többi is. Kipróbálom.
« Last Edit: 2014.May.01. 21:46:01 by geco »

Offline geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5442
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 24.0 Firefox 24.0
    • View Profile
Re: Chaos
« Reply #13 on: 2014.May.02. 00:10:13 »
Történt-e valami változás? Át lett alakítva a megszakítás, csak akkor ugrik a speccy megszakítási rutinra, ha egy EI érkezett, viszont a megszakítás EP-s része mindig lefut, DI esetén is. (DI EI az eredeti programban)

Offline Lacika

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2930
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • View Profile
    • http://www.ep128.hu
Re: Chaos
« Reply #14 on: 2014.May.02. 01:00:14 »
Quote from: geco
Nekem a lightning bolt out of range-t ír ki bármire, vagy ennek range függetlennek kéne lennie ? Bárhonnan bárhová nyomhatnám a képernyőn?
A lightninggal sikerült magam mellé egy zombit varázsolni :lol:
Legfőképp bármilyen varázslatot választok, zombi lesz belőle :D
A támadó varázslatoknak is van hatótávolsága (lőtávolsága). A varázslat infora kiírja, melyiknek mennyi. A LIGHTNING varázslatnak konkrétan 4 egység.
« Last Edit: 2014.May.02. 01:03:27 by Lacika »