Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: MIDI (Read 84982 times)

Offline Tutus

  • EP user
  • *
  • Posts: 421
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 55.0 Firefox 55.0
    • View Profile
    • Enterpress News
Re: MIDI
« Reply #345 on: 2017.September.08. 09:49:53 »
No, egy kis segítséget kérek :)
Itt van már a külső midi keyboard :)
Remélem mindent jól csinálok:
- feltelepítem a Midi key driverét (ez az: Legacy Keyboard)
- ep128emu-ban kiválasztom a Legacy Keyboard (I, MMsystem)-et

Működik :) de csak egy alaphanggal. Hogyan tudok más hangszerre váltani?

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8095
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 60.0.3112.113 Chrome 60.0.3112.113
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: MIDI
« Reply #346 on: 2017.September.08. 09:52:31 »
a zene kidolgozottsága, dinamikája mennyire megdobja a hangzást is.
A pikoló (a magas hangú hangszer) hangja elég jól visszaadható EP-vel. Ezt ki kéne jobban is használni. Sajnos nem sok zenét tudok, amelyben ez a hangszer szólna.
A magas hangoknak kevés (hallható) felhangja van, ezért a hangzása nem lehet annyira változatos talán, mint a mély hangoknak. Talán ezért utánozhatók jól az ilyen nagyon magas hangú hangszerek.
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8095
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 60.0.3112.113 Chrome 60.0.3112.113
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: MIDI
« Reply #347 on: 2017.September.08. 09:55:54 »
Hogyan tudok más hangszerre váltani?
Szerintem a midi billentyűzeten lennie kellene jó néhány gombnak (most nem a zongorabillentyűkre gondolok. :D ). Azok kéne, hogy állítsák a hangszereket és sok mást is. Kb. ennyit értek hozzá.
Nincsenek rajta számgombok? Mint a számológépen. Sok szintetizátoron azokon kell beütni a hangszer kódját.
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline Tutus

  • EP user
  • *
  • Posts: 421
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 55.0 Firefox 55.0
    • View Profile
    • Enterpress News
Re: MIDI
« Reply #348 on: 2017.September.08. 10:12:27 »
Szerintem a midi billentyűzeten lennie kellene jó néhány gombnak (most nem a zongorabillentyűkre gondolok. :D ). Azok kéne, hogy állítsák a hangszereket és sok mást is. Kb. ennyit értek hozzá.
Nincsenek rajta számgombok? Mint a számológépen. Sok szintetizátoron azokon kell beütni a hangszer kódját.
Na itt kezdődnek a gondok :) ahol hangszereket lehet állítani, az már szintetizátor, nem Midi :)

Ha egy PC-s programmal kötöm össze (VMPK Midi), akkor OTT A PROGRAMBAN tudom választani a hangszereket és olyan hangszerrel szól amit a külső billentyűzeten játszom :)

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8095
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 60.0.3112.113 Chrome 60.0.3112.113
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: MIDI
« Reply #349 on: 2017.September.08. 10:18:48 »
ahol hangszereket lehet állítani, az már szintetizátor, nem Midi :)
Ezért nem értettem sose, miért olyan drága egy midi billentyűzet, amikor majdnem mindent a számítógép csinál helyette.
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #350 on: 2017.September.08. 12:09:22 »
A MIDI/Select gombbal lehet "beállítások" módba lépni, ilyenkor a zenei billentyűk adatbevitelre használhatók, a funkciójuk a billentyű felett olvasható. Például program (hangszer) így választható:
- MIDI/Select
- Program (ez a C billentyű egy oktávval a legmagasabb alatt)
- számmal beírni a megfelelő hangszert (C#-A# a felső oktávban)
- Enter (a legmagasabb C hang)
- végül MIDI/Select újra a kilépéshez
Hasonló módon választható a csatorna is, csak Program helyett MIDI Channel billentyűvel.

Programozhatók a vezérlők is, de a midiplay által használtak alapértelmezés szerint is hozzá vannak rendelve egyes potenciométerekhez, a használati utasításban olvasható, hogy pontosan melyikekhez:
- Data Entry = 7 = hangerő
- Slider 7 = 71 = torzítás (STYLE)
- Knob 10 = 10 = sztereó pozíció
- Knob 12 = 77 = DAVE csatorna hozzárendelés vezérlése
« Last Edit: 2017.September.08. 12:12:58 by IstvanV »

Offline Tutus

  • EP user
  • *
  • Posts: 421
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 55.0 Firefox 55.0
    • View Profile
    • Enterpress News
Re: MIDI
« Reply #351 on: 2017.September.08. 12:25:32 »
A MIDI/Select gombbal lehet "beállítások" módba lépni, ilyenkor a zenei billentyűk adatbevitelre használhatók, a funkciójuk a billentyű felett olvasható. Például program (hangszer) így választható:
- MIDI/Select
- Program (ez a C billentyű egy oktávval a legmagasabb alatt)
- számmal beírni a megfelelő hangszert (C#-A# a felső oktávban)
- Enter (a legmagasabb C hang)
- végül MIDI/Select újra a kilépéshez
Hasonló módon választható a csatorna is, csak Program helyett MIDI Channel billentyűvel.

Programozhatók a vezérlők is, de a midiplay által használtak alapértelmezés szerint is hozzá vannak rendelve egyes potenciométerekhez, a használati utasításban olvasható, hogy pontosan melyikekhez:
- Data Entry = 7 = hangerő
- Slider 7 = 71 = torzítás (STYLE)
- Knob 10 = 10 = sztereó pozíció
- Knob 12 = 77 = DAVE csatorna hozzárendelés vezérlése
István!
A tulajdonosa, a Főnököm is nagyon köszöni! Nem tudott ilyenről, mert nem kapott hozzá leírást :)
Ezer köszönet!!! :)

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #352 on: 2017.September.08. 12:33:08 »
A használati utasítás letölthető innen, a "Legacy" kategóriában található.

Offline gflorez

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2668
  • Country: es
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #353 on: 2017.September.08. 19:13:27 »
Jó lenne, ha az összes szórt információ egy helyen lenne. Néhány nap múlva leálltam a projekt után, és ez már nem hangzik számomra.

A Midiplay indításakor a fájl kiválasztásához megnyílik a FILE. Szóval, azt hiszem, borítékra van szüksége. Ezután van lemezaktivitás és két jel jelenik meg "Compiling envelopes..." és "Creating tables...".

Később, amikor a lemez fény kialudt, felvetem a VanBasco Midi játékosnak adatokat az emulátorra, de csak a csend következik be.

-------------------------

It would be good if all this scattered information was in one place. I have stopped following the project for a few days and it no longer sounds to me.

When Midiplay starts, FILE is opened to select a file. So, I think it needs an Envelope. After that there is disk activity and two signs appear "Compiling envelopes..." and "Creating tables...".

Later, when the disk light goes out I put the VanBasco Midi player to send data to the emulator, but only the silence comes out.

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #354 on: 2017.September.08. 19:17:35 »
There is a collection of information on the wiki, but it is currently all in Hungarian.

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8095
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 60.0.3112.113 Chrome 60.0.3112.113
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: MIDI
« Reply #355 on: 2017.September.08. 20:41:54 »
There is a collection of information on the wiki, but it is currently all in Hungarian.
Yes, here it is. I can rty to start translating it into English. However as I see GFlorez understands everything using Google Translate. Does it need translation?
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline gflorez

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2668
  • Country: es
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 55.0 Firefox 55.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #356 on: 2017.September.08. 21:35:38 »
However as I see GFlorez understands everything using Google Translate.

"Everything"...  is a nice compliment from you... I think I have a lot of imagination and motivation that compensate the holes on the comprehension....

I offer myself to make a preliminary English translation. Then you can comfortably fix my many errors...

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8095
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Chrome 60.0.3112.113 Chrome 60.0.3112.113
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: MIDI
« Reply #357 on: 2017.September.08. 22:17:00 »
I offer myself to make a preliminary English translation. Then you can comfortably fix my many errors...
I have just begun translating. Your offer is accepted for the further translation.
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4806
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #358 on: 2017.September.08. 22:28:59 »
További (minimális mértékű) midi_asm.com optimalizálás:
* midiplay.zip (347.62 kB - downloaded 83 times.)

Offline gflorez

  • EP addict
  • *
  • Posts: 2668
  • Country: es
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 55.0 Firefox 55.0
    • View Profile
Re: MIDI
« Reply #359 on: 2017.September.10. 20:00:48 »
Your offer is accepted for the further translation.

I think that my work is finished.

At some points, my ignorance about Midiplay added to the esoteric translations from google, produce some garbage that I have indicated with " ? ? ? " .
« Last Edit: 2017.September.10. 21:13:35 by gflorez »