Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length


Author Topic: EXOS (Read 18498 times)

Online endi

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5395
  • Country: hu
  • grafikus, játékfejlesztõ, programozás, scifi, tudományok, vallás
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • View Profile
    • Honlapom
Re: EXOS
« Reply #210 on: 2017.January.02. 18:19:45 »
kérdés: az exosnak "hol" van a megszakítása, a képernyő tetején?
az ok hogy 50hz, meg gondolom video megszakítás. vagy ez se igaz?

Offline ergoGnomik

  • EP lover
  • *
  • Posts: 501
  • Country: hu
  • Stray cat from Commodore alley
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
    • View Profile
Re: EXOS
« Reply #211 on: 2017.January.02. 18:35:14 »
kérdés: az exosnak "hol" van a megszakítása, a képernyő tetején?
az ok hogy 50hz, meg gondolom video megszakítás. vagy ez se igaz?
Tekintve hogy a DAVE-nek van 50 Hz-es megszakítása, az EXOS megszakítás jöhet abból is. Nem mintha tudnám konkrétan hogyan van megvalósítva.

Online geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4279
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 45.0 Firefox 45.0
    • View Profile
Re: EXOS
« Reply #212 on: 2017.January.02. 19:52:21 »
Megnéztem, a képernyő alján, a keret kezdete után 14-16 sorral, és úgy látom csak Nick, Dave nincs.

Online endi

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5395
  • Country: hu
  • grafikus, játékfejlesztõ, programozás, scifi, tudományok, vallás
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • View Profile
    • Honlapom
Re: EXOS
« Reply #213 on: 2017.January.02. 19:53:44 »
Megnéztem, a képernyő alján, a keret kezdete után 14-16 sorral, és úgy látom csak Nick, Dave nincs.

ja mondjuk logikus is hogy ott alul van
gondolom az egész exos megszakítás ott van, tehát a sound: eszköz nem mondjuk hang megszakításban

Offline Povi

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1450
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 49.0.2623.112 Chrome 49.0.2623.112
    • View Profile
    • http://povi.fw.hu
Re: EXOS
« Reply #214 on: 2017.January.08. 16:36:37 »
mi a szabályos kilépés 5-ös fejlécű progiból?

én ezt használom:
Code: [Select]
exitApplication:
        di
        ld   c, 0x40
        exos 0
        inc  a
        out  (0xb3), a
        ld   a, 6
        jp   0xc00d

de látszólag nem tökéletes:
bejön a villogó ENTERPRISE felirat, nyomok egy billentyűt, és mégegyszer a villogó EP felirat jön be
csak a második bill. nyomás után jön a BASIC
*** Speicherplatz zu klein

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 12397
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: EXOS
« Reply #215 on: 2017.January.08. 16:56:12 »
Veremmutató hova mutat? Mondjuk egy LD SP,100h az elejére.

Offline Povi

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1450
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 49.0.2623.112 Chrome 49.0.2623.112
    • View Profile
    • http://povi.fw.hu
Re: EXOS
« Reply #216 on: 2017.January.08. 17:08:37 »
hm...

akkor is ezt csinálja...

egyébként 0xfe-re mutatott
*** Speicherplatz zu klein

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3725
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
    • View Profile
Re: EXOS
« Reply #217 on: 2017.January.08. 18:14:10 »
Arra is figyelni kell még, hogy a 2. lapon a rendszerszegmens legyen, illetve a közvetlen (nem resetnél történő) híváskor vissza kell állítani az esetleg felülírt EXOS megszakításkezelő rutint.

Offline Povi

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1450
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 49.0.2623.112 Chrome 49.0.2623.112
    • View Profile
    • http://povi.fw.hu
Re: EXOS
« Reply #218 on: 2017.January.08. 18:27:59 »
jajaja, a rendszerszegmens!!! :-)
ez volt a gond, köszi!
*** Speicherplatz zu klein

Online geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4279
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 45.0 Firefox 45.0
    • View Profile
Re: EXOS
« Reply #219 on: 2017.March.13. 10:42:36 »
EXOS hívással le lehet kérdezni valahogy a funkcióbillentyűk lenyomási állapotát, úgy gondolom, hogy a 10h-1fh-s billentyűkódot adja vissza, EXOS 5 nem megy akkor sem, ha lenulláztam a funkióbillentyű stringjeit.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 12397
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: EXOS
« Reply #220 on: 2017.March.13. 11:24:34 »
Nem lenullázni kell, hanem rájuk definiálni valami karakterkódot.

Online geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4279
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 45.0 Firefox 45.0
    • View Profile
Re: EXOS
« Reply #221 on: 2017.March.13. 11:28:01 »
Nem lenullázni kell, hanem rájuk definiálni valami karakterkódot.
Tehát, ha hossz egyet állítok be, meg egy karakterkódot, akkor jó lesz?
A 10-1fh kódot szeretném visszakapni :D

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 12397
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: EXOS
« Reply #222 on: 2017.March.13. 11:38:57 »
Tehát, ha hossz egyet állítok be, meg egy karakterkódot, akkor jó lesz?
Igen.

Online geco

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4279
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 45.0 Firefox 45.0
    • View Profile
Re: EXOS
« Reply #223 on: 2017.March.13. 11:45:55 »
Igen.
Köszi, erre nem gondoltam.

Online endi

  • EP addict
  • *
  • Posts: 5395
  • Country: hu
  • grafikus, játékfejlesztõ, programozás, scifi, tudományok, vallás
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 58.0.3029.81 Chrome 58.0.3029.81
    • View Profile
    • Honlapom
Re: EXOS
« Reply #224 on: 2017.May.24. 23:39:58 »
még sose írtam be hogy toggle border :)
most beírtam :)