Enterprise Forever

:HUN => Programozás => Topic started by: szipucsu on 2010.November.15. 21:54:37

Title: Eredeti EP felhasználói programok extrásítása
Post by: szipucsu on 2010.November.15. 21:54:37
Van már ilyen topik a játékokkal kapcsolatban. Gondoltam, a nem játékokhoz is indítok egyet.
Felmerült a digi hangok lejátszása, innen jutott eszembe egy régi ötletem: Léteznek az English is Fun, German is Fun, French is Fun címû nyelvoktató programok. Vinyós, vagy akár floppys géppel nem is lenne probléma, ha a képernyõre kerülõ idegen szavakat és mondatokat a gép digitalizált beszéd formájában el is mondaná (emulátorral meg simán mûködne). PC-s felolvasó programmal fel lehetne venni ezeket a mondatokat, de akár megkérhetünk anyanyelvi beszélõket a fórumról, hogy olvassák már fel és vegyék fel wav-ba.
Régebben a Wav Sample Playerre gondoltam, hogy lejátssza a hangot (basic programba külön beszúrható az EXT utasítás miatt), de lehet, hogy az sndplay jobb lenne. Ehhez persze kéne olyan funkció bele, hogy ne lépjen ki az éppen futó programból teljesen, hanem hagyja meg a képet és töltse be és játssza le a hangot, majd adja vissza a vezérlést a (basic) programnak. Persze jelszintmérõ még mehetne a képernyõn valahova, ahova a basic program nem ír/rajzol.

Évek óta foglalkoztat egyébként a gondolat, hogy az említett 3 nyelvoktató programot meg lehetne csinálni más nyelvekre is. (GFloreznek egyszer régen már írtam is a spanyolosítással kapcsolatban.) Persze senki nem használná, de elmondhatnánk, hogy EP-n ilyen is van, ami pl. C64-en és Spectrumon talán nincs. :D A kazettaborító tervhez pedig egyesek kiélhetnék a kreativitásukat. :D