Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - geco

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 ... 436
61
Programming / Re: Enterprise programming options in 2022?
« on: 2022.August.06. 17:59:58 »
I have a crazy idea for a text adventure system that can produce source code for multiple programming languages and platforms, but producing games for the Enterprise has the highest priority.
I think it is possible, since text adventures uses basic Basic commands, which exist in all Basics with small differences, so if you do not plan to use PRINT AT, it can be converted even into Commodore 64 Basic, just you have to write a converter if it is needed, but i guess there is text to Basic for a lot of platforms.

62
CPC-ről / Re: The Sword of Ianna
« on: 2022.August.06. 17:48:45 »
Siker :D
A palettaváltás meg bug, hamarabb kellett volna, de csak elhalálozáskor cserélődtek le a színek az LPT-ben, köszi a felfedezést :)
A CPC verzióban megszakításban állítgatja a színeket.

63
CPC-ről / Re: The Sword of Ianna
« on: 2022.August.06. 15:14:20 »
Csináltam egy új verziót, ez csak annyiban tér el az előzőtől, hogy a C és H egyszerre megnyomásával örök energiát kapunk, az első hozzászólásban a csatolmányt lecseréltem.

64
Congratulation !!! :)
I found 3 things which could be correct by the following way:
TWO YEARS AFTER THE 1ST ADVENTURE
YOU MET THE SCIENTIST MR BROWN
MARDIOR THE GHOST

65
Programming / Re: Enterprise programming options in 2022?
« on: 2022.August.06. 09:49:45 »
i think the easiest way if you prefer basic, write the program in IS-Basic on PC and load the text file into the emulator to test, and use ZZZIP to gain speed, it has limitations, ex basic program can use only integers in 16 bit range, but i think for a graphics adventure it is enough :-)

66
Programming / Re: Enterprise programming options in 2022?
« on: 2022.August.05. 08:16:59 »
Yes, the basic programs are tokenized, i think this is the reason why loading basic program is slower, because basic converts it.
Yes, as i remember normal numbers can be typed as line numbers and at least 1 space is needed after them.
I tested now, there is one important thing last line should be closed by ENTER also, otherwise it will be skipped.

Yes, it is via CP/M, but you can find more options here

67
Programming / Re: Enterprise programming options in 2022?
« on: 2022.August.04. 17:13:43 »
EP128emu is the best choice for Enterprise emulation, it has a great debugger, but it is nearly useless if the code is not machine code :) , this emulator is 99,999% hw perfect.

Best option for programming to select a TAPE_FILEIO memory config, and tick enable virtual file I/O in machine configuration (shift+F10)

Basic: you can write your code also in a pure pc text editor, it can be loaded into the Enterprise, just load time is longer.
Turbo Pascal: the same as Basic, load time does not increase
There is C option also if i remember well, but i do not recall any of them :D
I converted CPCTelera to EP, it could be used for C programming, but it has limitations, because it builds screen with CPC addressing.

There are more programs whith you can create TAP files, and load them as audio to real EP.
TAPir Tape emulator, it can create and play TAP files as audio.
TAPEEDIT is part of EP128emu, as i see it can not play back TAP files, but the TAP file can be loaded into the emulator, and parallel to the real HW
EPTE This program creates a WAV file into \WINDOWS\temp during TAP creation.

68
CPC-ről / Re: The Sword of Ianna
« on: 2022.August.01. 16:52:38 »
Én végighallgattam az összeset, becsíteltem egyesével őket a menübe envelope vadászat miatt :D

69
CPC-ről / Re: The Sword of Ianna
« on: 2022.August.01. 13:42:42 »
A hangok sztereósítva, a legelső hozzászólásban a csatolmány lecserélve.

70
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.August.01. 08:24:07 »
Ez érdekes! Az, hogy csak úgy lehessen kivenni a bödönből elemet, hogy az alatta levő is ugyan olyan legyen azért került be szabálynak, hogy amikor a generált pályát játssza valaki, akkor garantáltan létezzen az a sorrend, amivel vissza lehet állítani a kiinduló állapotot. De ha ez nem kell, akkor talán lehetséges, hogy bármilyen teljesen véletlen keverést is ki lehet rakni. Vagy valamit félreértettem?
Bocs, én értettem félre a 8.. 9. pontot, a "nem" nem tűnt fel, de ha csak akkor mozoghat az elem, ha az alatta lévő ugyanolyan, ez eléggé bekorlátozza a lehetőségeket, pedig igazad van, mert ez garantálná a kirakhatóságot. Egyelőre nem futottam bele kirakhatatlan pályába, igaz csak 6 tele veremig játszottam vele, és az érdekesség gondolom ezután jön.

71
CPC-ről / Re: The Sword of Ianna
« on: 2022.August.01. 08:17:31 »
Egyformának tűnik az EP-s és CPC-s verzió. Annyi tűnt fel itt ennél a szintnél, hogy a CPC-s sztereó, az EP-s monó. Geco, ezt tudnád javítani? A többi szint zenéjénél nem tudom, mi a helyzet, csak ezt próbáltam.
Itt a snapshotban a zene elején van az a rövid, vízcsepp lecsöppenését utánzó hangzás. Ha jól hallom, sima egycsatornás négyszögjellel érik el, de nagyon gyorsan változhat a hangmagasság. Ilyen hangot tudhat az EP 50Hz-en? Bonyolult lenne megnézni, hogyan érik el ezt a hangzást, és envelope-ot csinálni belőle? Lelassítottam a videót és olyan, mintha nagyon gyorsan emelkedne a hangmagasság és közben halkulna is, majd vissza az eredeti hangmagasságra.
Csupa olyan envelope-okkal van tele a zene, amiket én nem használok a midikben, és nagyon jók. Egy egycsatornás négyszögjelből is ki lehet olyanokat hozni, ami nagyon jól hangzik, és Spectrum vagy CPC zenék használják, de én nem jöttem rá, hogyan kell előállítani.
Ja, monósra csináltam, de van annyi hely hogy sztereó legyen, megcsinálom.
Megnéztem, és nem használ hardver envelope-ot, sőt ugyanolyannak kéne lennie a vízcseppnek EP-n is, mert a zajcsatorni is ki van kapcsolva.
Nekem hangzásra volt olyan is, amit úgy oldottak meg, hogy két csatornán szólt nagyjából ugyanaz a dallam, kicsit eltolva sztem hangmagasságban.

72
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.July.31. 20:03:58 »
Itt a szinteket tartalmazó verzió, nekem egyszer előjött 2 bug, két egymást követő a pályán level 7 környékén, de nem tudtam reprodukálni, pedig a 16. pályáig elvittem, hátha valakinél előjön.
1. hiába volt tele 5 cső azonos elemekkel, nem volt vége, megmozgattam az összes csövet, és jó lett
2. egy tele csőbe sikerült pakolnom, így egy elem elveszett

Hogy érted, hogy aktív elemek? Mik azok? Amikor 1-nél több van egymás mellett valamiből?
A backup jó ötlet! Ha nem sikerül teljesíteni, vissza lehet lépni. Talán olyat is lehetne, hogy egy lépést visszavonni, vagy akár akárhány lépést, és játék közben mindig tárolná az előző állapotot. Ehhez vagy sok*X*5 tömb kellene, vagy valami más rafinéria, de ez utóbbiba belegondolva bonyolultnak tűnik. (Pl. tömörítve tárolná az eltéréseket két állapot között.)
Az aktív elemek a csőben lévő elemek száma, ha tele van, akkor négy lesz ott eltárolva
Gondoltam a visszalépés lehetőségére is, de akárhány tuti nem lesz, nagyon max 10, nem kell sok*X*5 tömb, a lépéseket kell eltárolni, aztán visszafelé lejátszani.

73
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.July.31. 17:50:11 »
Már ezzel a legutóbbi verzióval is egész jól el lehet játszani!
Én a basic programmal több nap alatt is kb. ennek a negyedéig, ha jutottam.
Hát ha Ergognomik nem veti fel az ötletes generáló eljárását, akkor ennyim se lenne, leginkább semmi :D :D
Amúgy basicben se lenne bonyolult szerintem, X*4 elemű tömb, ahol X a csövek száma, és a tömbön végrehajtani ugyanazt, amit csináltam, valójában itt is X*4 elemű tömb van, vagyis X*5, mert a 0. elem tárolja az aktív elemek számát, és 2*X*5 lesz, mert a pálya újrakezdéshez csinálok majd egy backupot.

74
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.July.31. 14:22:28 »
Itt a javított verzió, az utolsó két bödön üres.

Ez az, jó lesz ez! Jó kis csapatmunkának ígérkezik.
Az első pályára elég lehet 3-4 bödön is, és 4-ből 2 lehet üres. De ahogy gondolod.
Meg majd a számok helyett érdemesebb lehet a kisbetűket vagy egyéb jeleket felhasználni, és majd azokból csinálni grafikus karaktereket a 256 színű gracha képernyőre (ahol minden karaktersor egy szín lenne, szép színátmenetes karaktereket lehetne majd tervezni). De lehet, teljesen más megoldásra gondoltál.
Hasonló a tervem nekem is, annyi, hogy 3 telivel és két üressel kezdődne. :)
Grafikus végleges megoldásra gondoltam én is, csak előbb működjön a játék karakteres képen, én normál 16 színű grafikus módra gondoltam, max egy 5 színű háttérképpel ( ez lehet kimarad ), majd pár hangeffekt és a játékhoz illő zene lenne még jó.
A grafikára meg kémcső kinézetre gondoltam, és a folyadékos kinézetre, nem a pöttyösre.
Egyelőre meg akarom csinálni karakteres módban a szinteket is, és a szint resetet, ha ez megvan, akkor kezdem el a grafikus verziót.

75
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.July.31. 13:43:47 »
A 8-as, és 11-es pont tuti nincs benne, ha a 8-ast követjük ,akkor nem kerül át semmi, a 11-eshez hasonló megvalósításra vár, hogy ne legyen egy korábbi mozgatás inverze, és ami még különbözik, hogy nem 2 üres csővel kezdünk, hanem ahogy a mozgatás végetért x lépés után, de ezen még lehet finomítani, hogy a két legüresebb cső elemeit szétszórjuk a többi között.
Ja, azt nem vettem észre a sortpuz-ban, hogy a két uccsó cső mindig üres :D

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 ... 436