Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - geco

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 362
46
Programozás / Re: Fájltömörítés Enterprise-on
« on: 2020.April.23. 11:26:50 »
(mondjuk így már szerintem pont nem DATA soronként lenne érdemes tárolni, nem hiszem, hogy a DATA 65,66,67 sor az nyers "ABC"-ként fog eltárolódni a RAM-ban :-) )
Tuti nem :)
Viszont el lehet tárolni egy tömbben, aminek elemei stringek :D
Igen a DATA-val az a baj, ha jól emlékszem ,akkor szépen eltárolja a számokat, vesszőstől a memóriában, tehát vagy a stringes megoldást érdemes használni, vagy amit ergoGnomik javasolt, memóriába tölteni, és onnan olvasgatni, csak ugye ez is macerás basicből.

47
Programozás / Re: Fájltömörítés Enterprise-on
« on: 2020.April.22. 16:22:01 »
Ez csak a zene konvertáló és lejátszó egyszerű átalakítása, amint említettem, nem jó a hatásfoka (az alábbi példa epcompress -m6 formátumban is csak 7998 byte lenne 13665 helyett, bár a kovertált file még tömöríthető 7937-re):
Szerintem ez jó, pl pálya adatok külön be vannak még csomagolva, az aktuális ki, azt lehet bájtonként kirakni a képernyőre, nekem ez teccik.

48
Programozás / Re: Fájltömörítés Enterprise-on
« on: 2020.April.22. 08:34:23 »
Érdekességként készítettem a program olyan változatát is, amivel zene helyett tetszőleges adat tömöríthető, bár a formátum korlátai miatt nem igazán hatékony. Viszont egyszerű rutinnal olvasható az adat byte-onként, és nem kell az egészet kicsomagolni. Talán van olyan alkalmazás a zenén kívül, ahol ez hasznos lehet, ha nem is tűnik valószínűnek.
Valamikor már lett volna szükségem rá, lehet pont zene volt az is, de szerintem ez egy nagyon hasznos, hiánypótló funkció :) Amúgy eszembe jutott, hogy esetleg grafikánál lehet még használni, pl vertikális scrollnál, egy-egy oszlop eltárolására, ha kisebb, vagy nem sokkal nagyobb outputot generál, mintha tile-okból lenne összerakva a graf. Van is egy konvertálandó ötletem, sztem majd le is tesztelem rajta, igaz odébb lesz, mert most a Renegade van a menün :)

49
Programming / Re: Converting old Ocean games
« on: 2020.April.20. 11:04:18 »
Grafx2 is cool ( i checked only that ) , and probably i will use it in the future instead of Paint :D and Gimp. When i wanted to create a splitted screen, i used paint, and divided the screen into x part to different files :D and at the end i converted the files by EPimgconv, and finally merged them :D

50
SOUND: / Re: Zeneprogramozás
« on: 2020.April.20. 08:24:23 »
Jól hangzik, nem baj, ha dav2pl1t-nél rosszul tömöríthető az adat, jól jöhet még a miniatűr lejátszó, és beépítésnél úgyis a tömörítetlen méret számíthat.

51
Programming / Re: Converting old Ocean games
« on: 2020.April.20. 08:15:19 »
I guess that a FIXBIAS of either 00h or 1Fh are the obvious values to use when converting Amstrad games, but I *really* don't like either of those settings. The pink and purple colours seem like they are practically unusable.
Yes, purple, and pink (color 5) really unusable, if i remember well it was useful in one or 2 games, but we have to live with it :D

I have spent the last few days working on the Gryzor loading screen, trying to get more comfortable with the different FIXBIAS values, and also editing the screen so that there are only 8-or-less unique non-FIXBIAS colours on each line of the screen.

Once I had results that seemed to look OK, then I figured out where to put some raster splits to add a few extra colours to the screen.

Here's the result (with 24 colours displayed), together with the Amstrad original for comparison.

Please note ... I'm not an artist, so this is about the best that I can do! ;-)
You could be an artist too :), the new picture is amazing,, color shades just perfect.
How many splits did you use on the screen?
Probably EPimgconv can help to find places of raster split also, by checking the generated LPT and it's colour definitions.

52
Programozás / Re: Xorgame 2
« on: 2020.April.18. 21:00:26 »
Olyan, minta valahonnan nem tert volna vissza a program (ciklus,def, stb) es szerintem a run megoldotta, mert torolt mindent, es uj allaptba helyezett mindent, probald ki az elmeletem a goto-t runra visszacserelni.

53
Konvertálás / Re: Donkey Kong Junior (Videoton TVC)
« on: 2020.April.17. 18:29:17 »
Az "ó" hiba javítva, a lenti link frissítve.

54
A spelling error has been corrected, the link below has been updated.

55
Konvertálás / Re: Donkey Kong Junior (Videoton TVC)
« on: 2020.April.17. 11:43:09 »
Jól játszható!
Az indítóképernyőn valahol rövid o van hosszú ó helyett.
Kb. 10-ből 1 betöltés után lefagy, mellékelek snapshotot: (Attachment Link) (alap, magnós epfileio.rom-os konfiggal sikerült előidézni)
A hosszú Ó hibát megtaláltam :D ból, ha jól emléxem fogságábólról maradt le az ékezet, a fagyi meg szerintem nem a program hibája, kb 30x töltöttem be a snapshotos konfiggal, semmi se történt, szerintem a fileios konfiggal néha nem az az adat töltődik be, aminek kéne (tippem winfos bug), ezt már tapasztaltam más program konverziója közben, és utána soxor az emulátor reset se segít, mindig fost tölt be, más konfigra való átállás szokta megoldani a problémát, amikor a reset se segített már.
Az Ó-t javítom ma :)

56
Programming / Re: Converting old Ocean games
« on: 2020.April.17. 08:57:03 »
I have mostly problem with the pink, or light purple :D , and with the orange if i use bias 1fh , in this case i use color 249 as orange :D , and pink/light purple for faces, the sprites look as bit drunken guys :D
By the original picture the water and sky border could be an ideal split, but on the CPC screen as i see the blues are used at the top too.

57
Konvertálás / Re: Donkey Kong Junior (Videoton TVC)
« on: 2020.April.17. 08:29:36 »
Köszi, majd meglesem. Érdekes, én is epfileio-s konfiggal néztem, nem fagyizott, az ó-t meg nem vettem észre, pedig az ékezetek miatt a szöveget vagy 20x néztem át :D

58
Conversion of Videoton TV Computer version of Donkey Kong Junior by Károly Kiss, The game is EXOS compatible, runs on EP64.

Controls: QAOP,Space, any joystick
F2 EP_speed (timing by interrupts)
F3 TVC_speed (timing by instructions)

Following works during game play only:
F4 gray shades
F5 normal palette
F6 night palette
F7 fast game
F8 not so fast game :D
S sounds on/off

59
Konvertálás / Donkey Kong Junior (Videoton TVC)
« on: 2020.April.16. 21:49:38 »
Kiss Károly által Videoton TV Computerre készített Donkey Kong Junior konverziója, a játék EXOS kompatibilis, és fut EP64-en is.

Irányítás: QAOP,Space, bármely joystick
F2 EP időzítés (megszakítás által)
F3 eredeti, TVC-n használt időzítés (utasítások, és ciklusok által)
A következő gombok csak játék közben működnek:
F4 szürke árnyalatok
F5 normál paletta
F6 esti paletta
F7 gyors játék
F8 kevésbé gyors
S hangok ki/bekapcsolása

60
Letöltések / Downloads / Donkey Kong Junior
« on: 2020.April.16. 21:41:44 »
Conversion of Videoton TV Computer version of Donkey Kong Junior by Károly Kiss, The game is EXOS compatible, runs on EP64.

Controls: QAOP,Space, any joystick
F2 EP_speed (timing by interrupts)
F3 TVC_speed (timing by instructions)

Following works during game play only:
F4 gray shades
F5 normal palette
F6 night palette
F7 fast game
F8 not so fast game :D
S sounds on/off

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 362