Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - geco

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7
76
Spectrum-ról / Turbo Esprit
« on: 2014.April.20. 11:49:23 »
Turbo Esprit teszt verzió, attributum hibák (töltőképernyő még nem ér, nincs konvertálva ), és hi score mentés floppyra, egyelőre magnós konfiggal teszteltem, keveset játszottam vele, de nem tudom ,hogy van-e gratuláció valamikor, ha van valakinek kedve tesztelgetni, akkor megnézhetné.
F1/F2 Cheat on/off, de csak akkor működik, ha van megszakítás (az ep csík gyorsabban fut)
F7/F8 hangerőszabályozás , ugyanaz igaz, mint a cheat-re

Ami még hátra van, ha nincs hiba, töltő képernyő konvertálás, EP64-esítés, és becsomagolás.
Elméletileg lehetne egy picit gyorsítani is rajta két videólap használatával, de ezt elvetettem, mert mostani sebessége kb 6 frame/sec, a gyorsított meg 7 frame/sec lenne, és sok átalakítást igényelne.

77
Spectrum-ról / Arcadia
« on: 2014.April.13. 12:59:29 »
Arcadia , javított verzió, nem néztem meg az előző verziót, de gondolom a fagyást a 0000-0100h közötti terület felülírása okozhatta (ez is egy ROM írós Speccy program)
irányítás: QAOP Space / Int Joy+Space / Ext1/2 Joy
F1: örök élet be
F2: örök élet ki
F7: hangerő csökkentése
F8: hangerő növelése

Pár dolog még javítva lett az eredeti verzióhoz képest is:
A bekúszó imagine felirat nem villog
A hi score utolsó karakterének az attributuma nem íródik felül

Ja, és van Flash, ahol Speccyn is van :D

78
Konvertálás / SPemu
« on: 2014.January.30. 22:41:34 »
Segítséget szeretnék kérni, akinek van kedve, és ideje tesztelne nekem speccy programokat, hogy mi megy, mi nem megy a packban található programmal?
Elsődlegesen az érdekelne, hogy melyek azok a programok, amik az FE, vagy 1F port olvasása miatt nem mennek, sajnos van/lesz jópár olyan program, ami amiatt nem megy, mert a ROM területre ír (Monty on the run, és sokan mások, a Trantor is ilyen, de kis átrendezéssel sikerült kikerülni a problémát), vagy megszakításból engedélyezi a megszakítást, így az emuban előfordul, hogy módosított részen történik a megszakítás, ami elrontja a vermet, a következő kategória, ami a ROM-ból olvas, pont olyan helyről, ami módosított (ilyen pl a Cobra, a játékig nagyon jól megy, játék közben a főhős állandóan leesik)

Továbbá várom az észrevételeket, min kéne módosítani, javítani, milyen bugok vannak benne, a program nincs kész, a mentés még nincs implementálva, de tuti van még rajta máshol is csiszolnivaló :)

F1 menü, menüből kilépéskpor attributum konverzió történik mindig, ez hasznos akkor, ha állókép van, és csak egyszer kell konvertálni
F8 emu reset, de érdemes az emut minden program után újratölteni, ha esetleg egy program a ROM területre írt volna, és működése közben nem jelentkezett.


arc of yesod
archon
army moves
barbarian
batman_p
beach head
blob cop
cybernoid
dan dare
exolon (attr/key rut) 2 (tiltott a játékban a megszakítás, ezért kell ez az opció az attributum konverzióhoz)
last ninja remix.tap (attr/key rut) 2 (tiltott a játékban a megszakítás, ezért kell ez az opció az attributum
rambo (zene rossz, a megszakításból engedélyezett megszakítás miatt, ha jól emléxem)
robin of the wood
trantor

79
Játékok / Panic Man
« on: 2013.November.08. 10:49:32 »
Eddig erre jutottam, most jönne a körítés (hi score tábla, zene, pontszámítás, megjelenítés, következő szint), hiba van még benne, de kíváncsi vagyok, miket vesztek még észre, miken kéne változtatni. A lehetőség benne van a programban, hogy több szinten mozoghasson, ez is tervbe van véve.

80
CPC-ről / Gun Fright
« on: 2013.July.23. 10:55:27 »
Gun Fright A program EXOS komptibilis, fut EP64-en is, igaz, a soft reset nem működik, és lassabb egy picit, mint CPC-n, EP128-on viszont gyorsabb, az átirat két grafikus képernyőt használ a megjelenítéshez, szemben a CPC-n, ahol egy képernyőt használ, meg egy háttér RAM-ot, ahol összerakja a játékteret, majd bemásolja a képre, emiatt egy kis bug került a játékba, mivel a játék kép 22 karakter széles, viszont a háttér RAM-ban 24 karakter széles részen állítja össze a képet. Ennek megfelelően a játéktér melletti két karakteroszlopot frissíti a program állandóan, de előfordul olyan eset, hogy a sprite-ok ezen a frissített területen túllógnak, villogó szemetet okozva a keret részen, a frissített két karakteroszlopot kellett volna megnövelni a bal oldalon 4-re, ezt a sebességvesztés miatt nem tettem meg.

irányítás:
QAOP space
INT JOY+ENTER
EXT1/2 JOY

Funkció gombok játék közben:
ESC - Pause
F8 - játék palettájának megváltoztatása

Gombok Paletta módban:
F7 - vissza a játékhoz
F1-F4 - szín0-szín3 változtatása
INT JOY - palettán való mozgás
ENTER - eredeti színek visszaállítása

81
CPC-ről / Heartland
« on: 2013.May.20. 20:12:10 »

82
CPC-ről / CPC programok átírása
« on: 2012.December.03. 16:28:52 »
Nos akkor csapjunk a lovak közé, ha már ennyire sikerült elhúznom az időt :D
Sajnos a Night Hunter okozott némi galibát, mind a 8 RAM szegmenst kihasználja, és erőteljesen lapozza is őket, így ha átírásra került volna a sor, akkor csak bővítős gépen lehetne egyszerűen megvalósítani, ha bele szeretnénk préselni 128Kb-ba, akkor már alapsan bele kéne túrni a lelki világába, és ekkor se 100%, hogy siker koronázza a munkát :(, így tovább kutakodva, rábukkantam a Gunfright-re, igaz létezik már spectrum port, de a CPC verzió mind zenében, mind grafikában felülmúlja azt, igaz sebességben alulmarad.

83
CPC-ről / Microprose Soccer
« on: 2012.July.19. 15:06:40 »
Egy kis tesztelnivaló, két hibájáról tudok:
Játékos, ha kimegy a jobb oldalon, akkor a balon egy kis cafrang megjelenik, ez így is marad, mivel átalakítottam a megjelenítést, és LORES lett a grafika, így jelentősen gyorsult a játék, meg lehetett növelni a képernyőt, így is gyorsabb, mint a CPC-s bélyegkép.
Valami miatt néha törik a kép, egy tippem van, lehet megszakítás miatt később vált aktív videómemóriát, de ha van más tipp, szívesen fogadom.
Remélem más hiba nincs, jelentsetek, ha találtok :)

84
SOUND: / SID lejátszó
« on: 2011.November.28. 09:33:47 »
Meglepi
Istvánnal való beszélgetés, és egy előző kis konverzió fellelkesített, és megpiszkáltam a régen pihenőben lévő programot. Jópár hibát kijavítottam, pl nem tölti be a fájlokat minden egyes váltásnál, de még vannak benne hibák, várom a hibaaddon listát :D
Használatos billentyűk: int joy jobb/bal, Esc.

85
CPC-ről / Sub Hunter
« on: 2011.April.09. 23:03:33 »
Egy kis tesztelni való :)
Még nincs teljesen kész, az envelope-ok még hiányoznak, természetesen a tömörítés is, és a program húsvéti meglepetés részét kell még átvarázsolni.
Pár helyen átalakult a program, és a CPC-s verzióból hiányzó extrák is bekerültek C64-ről, játék közben lehet ki/bekapcsolni az örökéletet (F1/F2), F5 level skip, F7 kilépés a játékból.
Addig is várom a hibabejelentőt, és a módosítandó dolgokat :)

86
CPC-ről / NorthStar
« on: 2011.February.05. 00:56:58 »
Szakítva a Mojon Twins-szel egy időre, itt a NorthStar :D

87
Spectrum-ról / Sgt. Helmet Zero
« on: 2011.January.30. 19:12:17 »
A változatosság kedvéért, még egy Mojon Twins program, ez most Spectrumról :D
Sgt. Helmet Zero

88
CPC-ről / Nanako in Classic Japanese Monster Castle
« on: 2011.January.16. 18:16:40 »
Egy újabb Mojon Twins átirat, ha még nem unnátok :D : Nanako in Classic Japanese Monster Castle

Az érdekessége, hogy egy egész jó packert (EXOMIZER) használtak a készítéséhez, nagyságrendekkel jobb, mint az APACK, igaz nem olyan jó, mint az EPCOMPRESS M0, M1, viszont a kicsomagolója kisebb, kevesebb, mint 200 byte.

89
CPC-ről / North&South
« on: 2010.December.01. 09:52:34 »
Még nincs kész, de közzéteszem, hogy a játék közben előforduló hibák előjöjjenek, most 1,5 hétig nem tudok majd foglalkozni vele.
Ami még javítandó:
Színhibák a térképes résznél, és a győzelmi képernyőn a szövegnél.
A program nem fut EP128-on, legalább 144Kb RAM szükséges egyelőre, ez lesz a legnehezebb, egyelőre két ötletem van:
  1. NS8.PRG-t tömörítve tárolom el a memóriában, a változásokat mögé mentem, ha ráférek egy szegmensre, akkor nyert ügyem van
  2. ha az 1. nem jön be, akkor megpróbálom a file-okat kiírni disk image-re, és a CPC-s lemezkezelő rutinjait átírni a programnak, és Track szinten beolvasni
Az LPT-t kell módosítani, 2-3 fekete sor található a képernyő tetején
A hangok lejátszása kezdetleges.
Tömörítés hiányzik.

90
Spectrum-ról / Binary Love
« on: 2010.July.03. 23:00:50 »
Ezt a programot 3,5 éve kezdtem el átírni, két pihenő beiktatásával sikerült is :D Nagyon jó demó, igaz azóta láttam jobbakat is :) , érdemes megnézni, az átírás során milliószor láttam, de még mindig tetszik :D
Spectrumon kihasználta az elérhető 128Kb-ot, ez okozott is egy kis fejtörést, de hála az EPCompress M0-ás módjának (lehet M3-mal is ment volna,kicsomagolt adat 410 Kb, az eredeti program csomagolva 207Kb, EPCompressel 144Kb lett) sikerült bepréselni gépünk 128Kb-s változatába, természetesen EXOS kompatibilis, és van soft reset is, sajnos a zene közel sem olyan jó, mint spectrumon, 50Hz-es megszakításban emulálja az AY envelope-ját, ettől jóval rövidebb envelope-okat használ a demo :(, az István magasabb frekvencián AY-t emuláló rutinját meg nem akartam betenni, mert ez is elég sok időt elvett a demótól, a harmadik rész elején bele is kellett nyúlni a programba, néhány fázist kihagytam a felirat-vibráló rutinból, mert enélkül a zene végéig csak az ment volna. Van még egy-két apróbb hiba: a zene hamarabb véget ér 4MHz-es gépen, mint a képi motívumok, ez a lassabb, de hatákonyabb kicsomagolásnak köszönhető, két helyen hamarabb jelenik meg a kép, mint kéne, és az oldalra scrollban jelenik meg kis szemét 4MHz-es gépen. (a zene normál spectrum 128-on is késik, az oldalra scrollnál pedig ott attribútum hibák jelennek meg)

Binary Love

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7