Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - vizor

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11
136
Hardver / EP lemezek használata PC-n
« on: 2006.June.19. 08:59:53 »
Okés. Holnapra megpróbálok lefényképezni minden jumpernek látszó tárgyat a TEAC-on. Visszaraktam az EP-re, semmi kár nem keletkezett se a meghajtóban se a lemezekben  :)

Kérdés: a floppykábel a PC saját 4 csatis kábelje volt. Mi történne ha az EP 2 csatis kábeljét használnám és azt dugnám a PC-be ? Vagy a kábelszál kavarások miatt valamelyik eszköz nem örülne ?

Vajon a CD-ROM/RW DVD-ROM/RW eszközöket miért kellett teljesen eltávolítani ahhoz (fizikailag), hogy lásson egy egyszerû floppy egységet ? Mondjuk most már ez se probléma mert beállítottam egy P133-at W98-al csak az EP floppy kedvéért, a rendes gépemmel hálózatba kötve  :)

137
Játékok / Eden Blues
« on: 2006.June.16. 14:50:03 »
Dehogynem örülök az Eden trainernek, csak tényleg alig találtam meg  :)  :)  3 oldalnyit kellett visszalapozni mire képbe kerültem és sorban ahol linket láttam, leszedtem. Edenblues, Exolon, Prince, Tilitoli mindent  :D Most már itt figyelnek a pen-emen. Kössz a melót vele és a többieknek is  :)  Remélem a Diamonds is már jó lesz.

A drive-ot nem jumpereltem át, mert sok van rajta és egyikre sincs ráírva, hogy mire jó. Az nem zavarna, hogy A vagy B, de a dupla olvasás lehet ettõl ? Nem akartam hozzányúlni a sok jelöletlen jumperhez nehogy elcsesszem...

138
Hardver / EP lemezek használata PC-n
« on: 2006.June.16. 13:23:48 »
Egyébként nem volt olyan egyszerû az EP floppyját a PC-re kötni. A meghajtó 720 kb-os, DD-s, TEAC márkájú (ez legalább tényleg Made in Japan). Kizárólag úgy mûködött, hogy a biosban A: meghajtó de a kábel B: csatiján. Ja, és az összes CD meghajtóról le kellett szedni a kábelt (???) különben nem látta.

Maga a mûködése is érdekes, kizárólag akkor kezeli a Win, amikor pörög a floppy motorja. Ha a pörgés ideje alatt (~2 mp) nem kezdtem el a mûveletet akkor nem csinál semmit. Pl. könyvtárakba kétszerre lehet belépni mert elsõ enterre felpörget, másodikra belép. Ez vajon normális ? Nem fog ártani a meghajtónak ?

139
Játékok / Külsõ joy használata belsõ helyett
« on: 2006.June.16. 13:07:24 »
De vajon ki válna meg egy ilyen Plus cartdridge-tõl ?  :)  Mondjuk a VLOAD, VSAVE, VDUMP, UK, BRD alapból benne van az angol/németben de a többi bõvítõ nagyon jól hangzik  :)

Az Enter helyettesítésért ezer hála !!

A legidegesítõbb ebben a JOY.EXT-ben, hogy a billentyû tick hangját átküldi a külsõ joyra csak éppen a kurzor nem akar mozogni...

Talán szerezni kéne egy másik példányt is az EP-bõl  :)

140
Játékok / Re: Eredeti EP játék vs átirat, ill bugjaik.
« on: 2006.June.16. 12:56:10 »
Zozosoft, kipróbáltam a Diamonds.mp3-at és az EP tökéletesen beolvasta, nem volt CRC error. Most már tuti, hogy magnófej eltérés miatt nem volt jó neked.

Viszont megtaláltam az egyik eredeti floppyn lementve. Még több mint 10 évvel ezelõtt mentettem le az eredeti kaziról az EP-re Turbocopy-val. Így már tuti hibátlan. Egy file, 18.048 byte hossz. Törölheted a hibás verzió linkjét.

141
Játékok / Külsõ joy használata belsõ helyett
« on: 2006.June.16. 12:46:25 »
Pont errõl a JOY.EXT programról írtam az elsõ hsz-ben, hogy nem mûködik. Most akartam feltölteni, hogy mondjátok meg mire lehet használni, de byte-ra ugyanaz mint a tiétek.

Az lenne a lényeg, hogy BASIC-ban és egyéb felhasználói programokban tudjam helyettesíteni a belsõ joy kurzormozgató funkcióit és az Entert. Annyira rossz már a fólia, hogy a belsõ joy nagyon ritkán mûködik és néha magával rántja az Enter-t is. Így nem tudok használni olyan programokat mint pl. Turbocopy mert nem tudok navigálni. A gépbe beépítõs dolgok nem jöhetnek szóba mert meg akarom tartani az eredeti felépítését. Esetleg külsõ csatlakoztatós dolog szóbajöhet.

142
Egyéb témák / Programkeresõ
« on: 2006.June.16. 12:37:06 »
Itt van a két másolóprogram amik "nem kérdeznek":

143
Játékok / Külsõ joy használata belsõ helyett
« on: 2006.June.15. 15:57:36 »
Hi all !

A probléma sajnos tipikus. Az EP belsõ joy-a szinte teljesen rossz. Kellene egy olyan mûködõ rendszerbõvítõ program ami a belsõ joy mûködését a külsõn végzi és a tûzgomb az ENTER (az se túl jó már). A gép német/angol.

Van egy ilyen bõvítõm (JOY.EXT), de sajna nem mûködik. Betöltöm, a memóriában bent van, :HELP-re ott van a listában de hiába adom ki a :JOY parancsot. A "tick" hang megszólal a külsõ joy használatakor de a kurzort nem vezérli (se :UK se :BRD állásban). Így most szinte használhatatlan a gép  :cry:

Lenne erre valami szoftveres megoldás ? Az lenne az igazi, ha a betöltött egyéb programok is mûködnének vele, sok a belsõ joy-os cucc...

A válaszokat elõre is köszi !

vizor

144
Egyéb témák / Programkeresõ
« on: 2006.June.14. 14:46:13 »
BAMcopy-t használtam és nem emlékszem, hogy bármi speciálisat kérdezett volna. Volt benne load meg save, tape vagy disk és kész. Nagyon egyszerû volt használni.

Holnapra megnézem pontosan, hogy az volt-e...

145
Hardver / EP lemezek használata PC-n
« on: 2006.June.14. 14:35:49 »
Szuper !

Akkor 90%, hogy holnap felrakom a Diamonds nem fütyülõs változatát. Remélem jól emlékszem és archiváltam lemezre. Aztán a hibás verzió linkjét inaktiválni lehet...

146
Hardver / EP lemezek használata PC-n
« on: 2006.June.14. 14:24:07 »
Akkor jöjjön az utolsó (elõtti,elõtti, :wink: ) amatõr kérdés:

Az EP lemezes filerendszere 100%-ban kompatibilis a PC-n lévõ DOS-al ? Természetesen csak az alap dolgokra gondolok, könyvtárkezelés, másolás, törlés, stb.

Kicsit büszke is voltam anno, hogy az EP-en ugyanazokat a parancsokat kellett használni floppyn mint az iskolában a 286-osokon (cd, md, rd, format, copy)  :D

147
Hardver / EP lemezek használata PC-n
« on: 2006.June.14. 13:59:15 »
A floppyk DD-sek, 720-ra formázva, simán a vezérlõkártyán lévõ EXDOS format parancsával (1.3 talán? ha hülyeségeket írok, szóljatok). Régi jó KAO lemezek. A lényeg:  a lemezen lévõ progikat felmásolni pc-re archiválásra, vagy a netrõl leszedett dolgokat (a lapjaitokról, vagy az új Exolon  :) ) kimenteni floppyra és az eredeti gépen használni.

Szóval a PC-s HD drive nem túl jó ötlet ? Akkor az EP meghajtóját kötöm rá inkább. A csatoló és a táp végülis szabványos... Abból meg elvileg nem lehet gond ha 3.5"-nak állítom be a biosban a 720k miatt... Bocsi ha fárasztalak titeket  :oops:

148
Hardver / EP lemezek használata PC-n
« on: 2006.June.14. 13:21:58 »
Akkor most sikerült elfoglalnom téged pár órácskára  :)

A floppys kérdésemre lenne valami válasz ? Milyen jó lenne ha csak Total commanderrel kéne másolgatni az eredeti lemezeket. Azért az EP .com-ok elindítására nem vetemednék XP alatt  :wink:  Nameg a letöltött cuccok is mehetnének ki az eredeti gépbe (emulator helyett az eredetit jobban szeretem)  :)

149
Játékok / Eden Blues
« on: 2006.June.14. 10:39:25 »
Zozosoft, akkor ezek szerint az Eden Blues-t végül sikerült 100%-osan kinyerni, igaz ? Akkor kérhetném a tört verzió linkjét ?  :) Még szerencse, hogy Soundforge-val sikerült betölteni.

Esetleg trainer is lesz ? Mondjuk minden tulajdonság 255 mert 100 összponttal 5 percig se lehet eljutni  :)  :)

A Diamonds-al nem tudom mi lehet, ma le fogom ellenõrizni. Nekem biztos betöltötte anno (winamp 2.77-2.91) mert ha nem ment volna akkor azonnal töröltem volna az mp3-at. Lehet, hogy a magnófejálláshoz van köze, mert közvetlenül magnóról ment mindkettõ, nem másolóprogramból. A Diamonds normál program, be fogom lökni BAMCopy-ba az eredeti kazettáról és onnan EPTE-vel be"tap"olom. Már ha sikerül, ugyanis még soha nem használtam  :lol:  Addig szerintem el kéne távolítani a sérült verzió linkjét, nehogy az terjedjen el !!

Egy nagyon amatõr kérdés: az EP floppykat be lehet olvastatni PC-n egy sima 5.25-ös 1.2-es HD meghajtóval, vagy valami más trükk kell ? Ha jól emlékszem a könyvtárszerkezet DOS kompatibilis. Viszont nem szeretném ha valami kár érné az EP floppyjaimat  :) Vagy esetleg az EP-hez való NEC drive-omat kell rákötni a PC-re ?  Valószínûleg most fogsz megölni  :lol:  90% hogy a Diamonds floppyn is megvan mivel normál progi  :oops:  :lol:  :lol:  De csak holnapra tudom megmondani feltéve, hogy a kb. 30 floppymat nem ette meg a mágnesbogár  :mrgreen:

150
Játékok / Eden Blues
« on: 2006.June.13. 10:44:12 »
Köszi a linkeket. Jó lap ez az ep128.hu.

Megtaláltam az mp3-akat az egyik archív dvd-n az emulatorok között  :)
Átnéztem az ep128.hu-t és az Eden blues-on kívül még a Diamonds-ot nem láttam rajta ezért belinkelem azt is. Az teljesen normális kazettás progi. "Meghallgattam" az Eden hangját, és csak a fájlok között vannak lassú ellenõrzõ blokkok nem az egész olyan.

Diamonds.rar    3.490.627 byte
EdenBlues.rar    16.143.854 byte

Odaírtam a rarok méretét is mert az uw egyszer-kétszer már megviccelt... :lol:

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11