Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dr.OG

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 21
46
Köszönjük a javítást! Nem gondoltam még, mikor a játékot kiválasztottam, hogy "bug report" lesz belőle... Bár engem nem zavart, hogy az utolsó pályától folytatódik a hibás verzió, így legalább van esélyem olyan szinteket is megnézni, ameddig másképp nem jutnék el ;-)

47
I was curious what happens if the score reaches 99999999, but the game unfortunately ended at 02633880 points. Not a valid result of course.

48
I used to play this game many times on C64 as a child decades ago, seems to be weird that it doesn't start from the first level after Game Over.
Nevermind, it's not so boring at least, and only score matters, not the level!
P.S.: I won't be able to beat your high score...

49
Játékverseny / 15. hét / 15th week: Krakout (Amstrad version)
« on: 2021.April.19. 05:46:49 »
Véleményem szerint az egyik legjobb Breakout klón, amúgy is régen volt már hasonló játék, bő negyed éve. A legtöbb pontszámot elérő nyer, alapbeállításokkal kell játszani.

Letölthető innen: Javított verzió

Ismertető itt: http://www.ep128.hu/Ep_Games/Leiras/Krakout_CPC.htm

Nevezési határidő: április 24. (szombat), 23:59 (Közép-európai idő szerint)

50
Thanks for uploading!

51
OK, én nem vagyok nagy Youtuber, de akinek van kedve hozzá, nyugodtan töltse le a megáról és rakja fel YT-ra, áldásom adom rá.

Sajnálom, hogy más nem nevezett ebben a körben, bár, ahogy látom, a Boulder Dash-t is csak ketten próbáltuk geco-val.

Akkor a következő játék legyen a Krakout Amstrad verziója (Breakout klón amúgy sem volt már vagy negyed éve). Hátha az népszerűbb kategória...

52
Nézd meg a videot, amit feltöltöttem! Elvileg, ha elég erősen véded a bal alsó 2 core-ot, akkor simán 0%-on tartható az ellenfél victory point-ja. Csak sajnos én is elbénáztam, így lett megint 40%.

53
Lehet, bár 20-30 perc alatt is véglgvihető a pálya. A videon azért tart jóval tovább, mert minden lépést háromszor átgondoltam, nehogy a felénél elszúrjam, és újra kelljen kezdeni. Meg a mentés opciót sem akartam használni játékon belül, bár azt nem tiltja a szabályzat, ahogy olvasom.

54
Úgy látom, 'szétvertem a bulit'. Ha tudtam volna, hogy EP-n ennyire népszerűtlen ez a játék, másikat választottam volna! Pedig Zozó konverziója a lehető legteljesebb, tudtommal az összes pályát tartalmazza (az eredeti 7 scenarión túl mindegyik 'homebrew' is benne van).

Mindegy, ez már így alakult. Futottam vele még egy kört, de 40% alá nem tudtam lemenni. Viszont kipróbáltam az emulátor videorögzítés funkcióját, szuperül működik! Youtube-ra nem tenném fel a  végeredményt, de az eredeti fájlokat (bizony fűzni is kellett, mert 2GB-nál darabolja a rögzítést az emulátor, 3GB körül volt a végső összméret) átnyomtam VirtualDubbal XviD + mp3 kodekes aviba, így okos TV-n lejátszható, és a mérete is csak 400 MB lett. Közel 50 perc, saját felelősségre!

Innen tudjátok letölteni: https://mega.nz/file/hEsiDLAT#duwdAz2kbI8eRjdIByk0So5ehpVNAyrdxgvYiqcZuKQ

Mindenkinek kellemes hét végét: Gábor

55
Ha eddig a képernyőig jutok, az mit ér? A joystickra reagál, de se szóközre, se enterre nem megy tovább. Amelyik játéknál nincs kiírva, mivel kell használni, meg nem is egyértelmű, annál kb. fél percig tart a türelmem, utána kipróbálom, mit csinál a resetre.
Ha a belső joy-t választottad irányításra, akkor itt kell Alt-ot nyomni. Idézet a nyitó hozzászólásban linkelt leírásból:
"A játékot billentyűzettel, valamint belső (INTERNAL) és külső (EXTERNAL) botkormánnyal is játszhatjuk. Belső botkormányt választva az ALT funkcionál tűzgombként."

56
A pálya betöltését követően ki tudod választani az irányítást is, joyon kívül a Q, A, O és P + SPACE is "kézre áll". Igen, a páncélválasztás elég érdekes, föl-le tudod 0-4 közt állítani az erősségét, tűzre tovább lép a következő katonára, visszamenni nem lehet, ha elrontod. Ezután jön a felfegyverzés, ott a felső sorban tudod kiválasztani a fegyvert, majd föl-le mozogva a katonát, jobbra-balra pedig növelni/csökkenteni a mennyiséget. Ha ez is kész, akkor jön a csapat elhelyezése a térképen. Csak a D betűvel jelölt négyzetekre lehet embert rakni (deploy). Utána indul a küldetés, ami lényegében körökre osztott stratégia (na jó, inkább taktika). Az irányítás angol menüből történő választással működik az irányok segítségével. A pálya bármely pontján lehet tűzgombot nyomni, ennek hatására jönnek elő az opciók. A katonák mozgatásánál eleinte furcsán hathat, hogy jobbra-balra fordul, előre-hátra pedig lép, de gyorsan meg lehet szokni.

57
A Laser Squad Remix 5. pályája (THE CYBER HORDES) lenne a következő feladat. Mivel a játék pontszámot nem ad, VICTORY POINT-ból pedig mindenképpen 100 kell a győzelemhez, a feladat: egy-játékos módban, 1-es nehézségi szinten úgy megverni a gépet, hogy minél kevesebb VICTORY POINT-ja legyen az ellenfélnek (DROID SQUAD).

A játék letölthető innen: http://www.ep128.hu/Ep_Games/Prg/Laser_Squad.rar
Aki nem ismerné, rövid leírás hozzá: http://www.ep128.hu/Games/Laser_Squad_Remix.htm

Nevezési határidő: április 17. (szombat), 23:59 (Közép-Európai idő szerint).

Magyarázat a választáshoz: Julian Gollop összes klasszikus játékát nagyon kedvelem, a Rebel Star-tól kezdve az UFO-val bezárólag. Olyat próbáltam választani, amit sokféle platformra átkonvertáltak (a 8 bitesek körül Spectrum, C64, Amstrad, EP128, Plus4 verziókról tudok, de 16 bites gépekre is átírták: Amiga, Atari ST, PC (DOS)), így többen ismerhetik. Az is a célom volt, hogy az eddigi feladványok ügyességi-reflex mivoltát ellensúlyozzam (eddig csak a Diktátor volt kivétel), ha nem is stratégiai, de legalább taktikai játékkal.

Szipucsu javaslatára ha valaki nem tudja megverni a gépet, akkor számítson a saját pontszámunk (Victory Point). Tehát, ha olyan nevezne, akinek nem sikerül annyira jól játszania. (Nyilván ha legalább egy ember lesz, aki megveri az ellenséget, akkor a kérdés tárgytalan.)

58
Játékverseny / Re: 13. hét / 13th week: Boulder Dash I
« on: 2021.April.11. 21:05:25 »
Szerintem OK!

59
Kijelző / Re: RGB->YUV átalakító
« on: 2021.April.11. 20:15:59 »
Érdekes, hogy a betűszín világosabb zöld, mint emulátoron. Nem tudom, mitől lehet eltérés, mi okozhatja. De mintha nem csak nálad, hanem más fényképeken is világosabbnak láttam volna.
Szerintem ez függ a használt kijelző kalibrációjától is. Nekem is feltűnt, hogy világosabb a kép komponensen, mint SCART-on. Így most megint variáltam a konverteren, a szinkronjel útjába tettem egy 1N4148-as diódát, és egy 1 kOkmos potmétert a korábbi fix 330-as ellenállás helyére, a világosságjelre meg egy 500 Ohmosat a 75-ös helyett. Így külön változtatható a fényerő és a szinkronjel intenzitása, és elvileg beállítható a helyes fehéregyensúly. Utóbbi azért is érdekes, mert az RGB és a YUV színtartomány nem teljesen fedi egymást.

60
Játékverseny / Re: 13. hét / 13th week: Boulder Dash I
« on: 2021.April.11. 10:47:53 »
Yeah!

Akkor ki is jelölném a következő feladatot:

A Laser Squad Remix 5. pályája (THE CYBER HORDES) lenne a kiválasztott. Mivel a játék pontszámot nem ad, VICTORY POINT-ból pedig mindenképpen 100 kell a győzelemhez, a feladat: egy-játékos módban, 1-es nehézségi szinten úgy megverni a gépet, hogy minél kevesebb VICTORY POINT-ja legyen az ellenfélnek (DROID SQUAD).

A játék letölthető innen: http://www.ep128.hu/Ep_Games/Prg/Laser_Squad.rar
Aki nem ismerné, rövid leírás hozzá: http://www.ep128.hu/Games/Laser_Squad_Remix.htm

Magyarázat a választáshoz: Julian Gollop összes klasszikus játékát nagyon kedvelem, a Rebel Star-tól kezdve az UFO-val bezárólag. Olyat próbáltam választani, amit sokféle platformra átkonvertáltak (a 8 bitesek körül Spectrum, C64, Amstrad, EP128, Plus4 verziókról tudok, de 16 bites gépekre is átírták: Amiga, Atari ST, PC (DOS)), így többen ismerhetik. Az is a célom volt, hogy az eddigi feladványok ügyességi-reflex mivoltát ellensúlyozzam, ha nem is stratégiai, de legalább taktikai játékkal.

Hogy jó példával járjak elő, egy screenshot a mai eredményemről illusztrációnak (a piros keretben lévő szám kell minél alacsonyabb legyen) és kedvcsinálónak. Még egy ötlet: mivel holtverseny lehetséges, egyenlő eredmény esetén a korábban feltöltött nyer (ha ez így elfogadható számotokra).

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 21