Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ergoGnomik

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 54
31
Spectrum-ról / Re: Fred
« on: 2022.February.08. 14:26:26 »
It is a good idea, just it would not be valid, because that RND uses also register R, and it should be used in the same place where the game uses it, but i can try it in the game, and put values into a non used memory range, and we can check how often were placed sprite into the same position also. I will try it.
I think it should be done in the debugger with scripting. Wherever you call the original PRNG trigger a script that calls István's generator (obviously implemented in lua) and collects the data. Do some (a lot) rounds in the game and evaluate the data set.

32
Spectrum-ról / Re: Fred
« on: 2022.February.08. 11:44:03 »
I think is not needed, the used range contains program code, what can be done, to change it to RND code, for example to István's quite short RND code.
Should i try that solution?
But there is no guarantee that similar situation is not occur.
Maybe you could do an X-Y plot test to see if using István's PRND produces hot spots in this program.

33
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2022.January.24. 21:47:09 »
Sosem fejtem meg. Én csak megpróbálom feltüzelni az úri közönséget. "Ha az a béna komondoros képes volt megfejteni, akkor és is!"

34
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2022.January.24. 13:12:05 »
Érdekes, hogy nincs jelentkező. Én nagyon hamar megtaláltam.

35
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2022.January.19. 09:55:10 »
Ez miből van kivágva?
Képernyőmentésből? :mrgreen:

36
Egyéb témák / Re: Minden egyéb
« on: 2021.December.29. 19:02:47 »
Sell My Retro?

37
Kíváncsi lennék, hogy IstvanV hogy oldotta meg a dolgot.
Most direkt megpróbáltam megkeresni. Úgy tűnik, hogy a gui/gui.cpp fájlban az Ep128EmuGUI::handleFLTKEvent metódusban van a kezelése. Aztán ha benéztem valamit és Windowsban nem az FLTK könyvtárat használja erre, akkor bocsi!

38
Az ep128emu-val van valami a probléma, hogy egy másikat kellett lefordítani?

39
BASIC / Re: Általános BASIC Kérdések
« on: 2021.December.28. 07:29:17 »
Én pedig nem akarom átváltani...
Ezt simán meg tudod csinálni a Windows beépített számológépével, ha átállítod programozó módba (Alt+3 talán). És gondolom Linuxban vagy MacOS-ben is van hasonló szolgáltatás. Amúgy is érdemesebb manapság emulátorban fejleszteni és csak a végső tesztelésnél használni igazi gépet. Szerintem.

40
BASIC / Re: Általános BASIC Kérdések
« on: 2021.December.28. 07:24:23 »
Szükségem lenne egy olyan rutinra vagy parancsra, ami egy 2 bájtos hexidecimális (pl. BFE0) kifejezést átalakít 2 bájtos számmá és ezt el tudom tárolni egy változóban.
Ez?

Quote
Sajnos nem tudok decimálisban gondolkodni.
Ez igen furcsa! Hogyan jutottál ebbe az állapotba? Ha azt kérdezem mennyi 12+29, akkor tényleg 3B-t válaszolsz rá?

41
CPC-ről / Re: Raster Runner 4 player
« on: 2021.December.18. 12:15:50 »
Oh, boy!

Igazán tudom, hogy nem kellene, mégis...

SZVSZ ennek semmi köze a szerénységhez. Amennyire én tudom ezt shamless plug-nak nevezik. És nem is teljesen igaz. Lásd a nyitó hozzászólást! (Ez utóbbi helyett jó nagy marhaságot írtam. :()

———————————————————————————————————————————————————————————————————————
Először is, ez mind SZVSZ!

Reklámoztad a cuccodat. Ez nálam kizárja az szerénységet. A reklám figyelmet irányít vagy felkelt. A szerénység ezzel pont ellentétes. Nálam ezek kölcsönösen kizáróak. Én így vagyok bekötve.

A shamless plug egy kifejezés arra, amikor valaki beleugrik valamilyen témába és oda nem illően reklámozza magát. Jelen téma egy játék, amit négy játékos is játszhat, nem pedig hardver fejlesztés. Te pedig reklámoztál. Mint a DOS-os időkben a 3dfx. Ott is be kellett írni a config.sys fájlba egy hasonló nevű környezeti változót nulla értékkel, hogy ne legyen minden 3D gyorsított programban a képernyő valamelyik sarkában kint a cég logója. Megjegyzem, ha nem érzed muszájnak a szerénységed emlegetését, akkor ez az eszmecsere meg sem történt volna. Odaírod, hogy van ilyened, kell-e valakinek? Mindenki látja, hogy reklámozol minden maszatolás nélkül, megyünk tovább, ki-ki a maga útján.

Nem teljesen igaz, mert nem a hardvered "engedi meg" – teszi lehetővé – négy játékosnak egyidőben játszani a Raster Runnerrel, hanem az, hogy geco megírta/átírta négy játékosra. Nem csak ez az illesztő képes biztosítani a szükséges funkciókat. Bárki akinek megvannak az alkatrészei és szerszámai össze tud rakni egy órán belül egy azonos tudású konstrukciót, legfeljebb esztétikailag alul fogja múlni a te gyártmányodat. Szükség sincs az illesztőre, mert a nyitó hozzászólásban becsatolt játék már önmagában is lehetővé tette négy személy számára együtt játszani vele.

Persze az is lehet, hogy nem ez volt a szándékod, csak megbicsaklott az angol nyelvtudásod. Van úgy, hogy az ember nem tudja rendesen kifejezni magát idegen nyelven. Ekkor két választása van: egy, nem érdekli mi lesz a eredmény, belök valami vagy jó vagy rossz megoldást; kettő, megkérdez valaki jártasabbat (helyileg pl.: szipucsut), hogyan kellene ebben az esetben pontosan megfogalmazni a mondandóját. A Tegyünk szerényen említést a négy játékos módokat lehetővé tevő hardverről. vagy Muszáj szerényen megemlíteni a négy játékos módokat lehetővé tevő hardvert. esetleg Meg kell szerényen említeni a négy játékos módokat lehetővé tevő hardvert. nálam a fentiek miatt nem passzol a szerénységhez. Vagy baromira el vagyok tévedve angolból.

42
CPC-ről / Re: Raster Runner 4 player
« on: 2021.December.08. 12:30:57 »
I do know I shouldn't, yet...

IMHO that has nothing to do with modesty. AFAIK, that's what they call shameless plug. And it is not exactly true either. Refer to the OP.

43
Játékok / Re: Rainbow Island - átírás EP-re
« on: 2021.December.06. 20:32:41 »
Spectrum emulátorod nem viszi?

44
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.December.04. 20:38:36 »
Ahogyan azt gondoltam. Ez is de könnyű volt!

45
Konvertálás / Re: Bars
« on: 2021.November.28. 17:30:01 »

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 54