Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ergoGnomik

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 54
16
CPC-ről / Re: Los Amores de Brunilda
« on: 2022.July.15. 18:27:28 »
A tömörített lépi ennyivel túl :D
Igaz nem minden szó egy bájt, de az nem is menne, mert kifutnánk a bájtokból :D
Nem tudom hogyan van strukturálva az adathalmaz és milyen tömörítést eresztettél rá, de ilyenkor meg lehet próbálni (már amennyire megoldható) az adatok sorrendjének változtatgatásával növelni a tömörítési arányt. Bár az nagyjából olyan időtöltés, mint Zuzuval beszélgetni. :mrgreen:

17
EP128Emu / Re: ep128emu libretro core
« on: 2022.July.12. 08:56:04 »
Csak azt nem értem, ha valaki 2022-ben feltölt egy EP-t bemutató videót...
Mondjuk azért, mert ez nem a Prisét bemutató videó, hanem azt demonstrálja hogy a libretro keretrendszerbe egy halom Z80 alapú házi számítógép van integrálva és a hangsúlyt a két legújabb core-ra (EP és TVC) teszi. Oda is van írva a videó elejére.

18
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.July.07. 10:59:30 »
Igen, magyar a szerző. Az oldalon megtalálod az e-mail elérhetőségét. Szerintem ha kérdezel tőle segíteni fog a működés megértésében. Igen, gépikódú a program, de az alapvető logikát a megvalósításra használt nyelv nem befolyásolja.

Egyébként nem a Crilliont írta, hanem annak alapján a 4 kB-os Quadrilliont.

Ha gondolod, akkor megoszthatok veled néhány gondolatot erről a játéktípusról, ami eszembe jutott.

19
BASIC / Re: Sort Puz (Get Colour)
« on: 2022.July.06. 15:34:52 »
Ez olyannak tűnik, mint Plus/4-re a Candy Dots. Abban nem volt véletlen kutyulgatás, hanem beleprogramozott egy rahedli kombinációt a készítő. Egy nagy rahedlit.

20
TVC-ről / Re: Donkey Kong Junior
« on: 2022.June.21. 08:15:01 »
Nekem gyerekkoromból a CASIO Western Bar és a GAKKEN Search Light maradtak meg élményként. Általánosban osztálytársaknak voltak meg és behozták a suliba sokak örömére. :)

21
Memória / Re: SRAM a Pear EXDOS-on
« on: 2022.June.01. 16:04:30 »
Vagy adja hozzá az információt a wikihez.

---


Or add the information to the wiki.
Vagy? Inkább és. :ds_icon_cheesygrin:

---


Or? Rather and. :ds_icon_cheesygrin:

22
Memória / Re: SRAM a Pear EXDOS-on
« on: 2022.May.28. 21:02:15 »
Ugyan érteni nem értek hozzá, de a kártya kapcsolási rajzán a /WE jel a Memory megnevezésű tok 31-es lábára van bekötve, míg az AS6C4008 általam meglelt adatlapjai szerint a /WE láb a 29-es. Az én egyszerű eszem szerint ennek csak ritkán lesz működés az eredménye. :( De legyetek szívesek kijavítani, ha valamit szokás szerint félreértettem!

23
Programozás / Re: Exdos használata
« on: 2022.May.23. 18:57:59 »
31250 bájt másodpercenként.
/OFF
Ez az MFM kódolt nyers média adatfolyam sebessége vagy a vezérlőből a gép felé (és vissza) szállított natív adatoké?
/ON

24
Wow! And all that is told you by your internal electronics engineer genius raring to go and rip through such a project in no time with ease. Double wow! I'll wait excitedly to see how your Nonterprise dreams will fare. (Crash and burn, maybe?)

25
What you describe is mostly a modern PC running an EP emulator. What does still need to be developed in that? Obviously, not counting the Fantasy Enterprise parts. Which will have no real life impact (no buyers, no developers, no software, no use; except maybe for you).

26
3D does not require floating point math*. You can get by with fixed point arithmetic. Trigonometrics and other math functions can be accelerated with LUTs. And no matter how much you speed up calculations, NICKs limited capabilities and the low available VRAM bandwidth will trip you up anyway in creating your dream graphics.

/OFF
*See C64 demo Andropolis' freescape part. And that is done on a measly 6510 running at less than 1MHz.
/ON

There is already a tried and proven way of accelerating the EP by internal Z80 turbo cards. IDK what are the actual possibilities, but a 20MHz Z80 doesn't sound bad to me. And you could add RAM in standardized ways too. Those could help a lot in increasing performance in a more or less native looking way.

That DMA in video memory is a freakish idea. Good luck to anyone trying to realise it. Snails are having aching bellies because of laughter.

/OFF
Does OperWolf count as FPS or not?
/ON

27
...but if it is realized, our beloved EP is not an EP anymore.
+1

Ünneprontó is party pooper or spoilsports IIRC. szipucsu, pls halp!

28
BASIC / Re: Dot Collector - Turbo Edition
« on: 2022.April.16. 08:37:46 »
Most néztem meg a videót. Köszönöm szépen szipucsu, hogy bekerültem az alap ponttáblázatba! Nem gondoltam volna, hogy megérdemlem. Ezzel igazán megtiszteltél! Köszi! :D

29
Other topics / Re: Allsorts of interesting finds
« on: 2022.February.25. 13:59:21 »
Please excuse me in advance. I didn't mean to post messages related to politics at our forum.
I think all of us will understand if you slip up sometimes and post thing political in nature. After all, your homeland is in dire straits. Stay safe as best as you can. We wish all the best to Ukraine.

30
Spectrum-ról / Re: Általános specy átírás topik
« on: 2022.February.18. 22:06:54 »
Nincs valami oldal, ahol envelope-ok vannak összegyűjtve? Nem az egyszerű ADSR formára gondolok, hanem annál extrémebbekre. (Nyilván nem EP formátumban, de lehetne EP-síteni, pl. egy egész hangnak hányadrészével és milyen gyorsan vibráltatják a hangmagasságot.) Egyes videókban elég jó hangzások vannak sima négyszögjelre is. Eddig nem találtam ilyet.
Valószínűleg ilyen oldal tényleg nincs. Egyszerűen azért, mert leggyakrabban zeneszerkesztő programokkal írják ezeknek a programoknak a zenéit, amik saját formátumukban tárolják a zenei adatokat. Ember által olvasható szöveges formában a hangszerek felépítését nem szokták exportálni, legfeljebb assembly forrás formájában. Az EXOS burkoló fogalma is ismeretlen más gépeknél. A hangszerek funkcionális részeit, mint arpeggio, vibrato, slide, burkológörbe vagy amit a szerkesztő és a hozzá tartozó lejátszó nyújtani képes, külön-külön szokták létrehozni és a hangszer ezeknek az egyesítéséből áll össze.

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 54