Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 ... 445
91
BASIC programok átírása / Re:Uberswap (C64)
« on: 2021.March.14. 17:07:56 »
valószínűleg tudnék belőle Plus/4-es változatot készíteni, csak az nem segít rajtad. ;)
A Plus4-es basic emberközelibb lehet, mint a C64-es. Talán az is segíthet. (De pl. PRINT AT azon sincs, de mintha lenne helyette valami más, talán te írtad egyszer, de lehet, hogy más.)
De lehet, még mindig a nulláról lenne jobb megírni a játékot. Nem tudom, mennyire lesz hozzá indíttatásom, még meglátom.

92
Játékverseny / 10. hét / 10th week: Turbó Rudi
« on: 2021.March.14. 15:11:53 »
A következő játék: Turbó Rudi, letöltés itt.Nevezési határidő: 2021. március 20., 23:59 (szombat)

Csalás nélkül minél nagyobb pontszámot kell elérni. Az elért pontszámról feltöltött képpel lehet nevezni. Video, demó felvétel is készíthetó.

Részletes szabályok.

93
BASIC programok átírása / Re:Uberswap (C64)
« on: 2021.March.14. 15:02:01 »
ErgoGnomik: Ha jól sejtem, a Commodore basichez érthetsz valamennyire. Nincs kedved átírni ezt a játékot? Elég lenne csak annyira, hogy éppen működjön. A grafikai részét meg egyéb körítéseket majd megcsinálhatom.
2x2 méretű grafikus elemeket használ? Ebben nem voltam biztos, mert nem túl nagyok a karakterek, szerintem 1 karakter 1 pályaelem is lehetne.
Érdemes lehetne talán egy tömbben tárolni a pályát és abban átírni mindig, ha valami változás történik a pályán. Így még utána is lehetne variálni, milyen videomód legyen, de alighanem az attribútum mód tűnik a legjobbnak, esetleg a karakteres mód, de azt is át lehet állítani gracha módra majd, akkor egy karakteren belül több szín is lehet, de összességében kevesebb szín lenne és a felbontás is rosszabb lenne. Vagy mehetne 4 vagy 16 színű módban is, akkor különböző színű karaktereket egymásra lehet másolni és úgy látványosabb, de lassabb is lenne. De még mindig talán az attribútum mód a legjobb.
Érdemes lenne a játékteret a képernyő felső részére tenni, és alul lenne minden kijelző, és alul másmilyen színű/módú videolapokkal látványosabb lenne.

94
Játékverseny / Re: 9. hét / 9th week: Nebulus (CPC)
« on: 2021.March.14. 14:19:50 »
Turo Rudi!
Túró Rudi is the name of a Hungarian chocolate:

Túró means cottage cheese, Rudi is a diminutive form of the name Rudolf. This kind of sweet was very popular among children in our childhood (in the time of the retro computers).
The title of the game is Turbó Rudi. This is a play with the words (túró -> turbó, in English: turbo). So, the title of the game was a kind of marketing-trick. However I don't know if more pieces of Turbó Rudi were sold than other games.
Do you know Túró Rudi abroad? It is very tasty!

95
Játékverseny / Re: 9. hét / 9th week: Nebulus (CPC)
« on: 2021.March.14. 11:44:45 »
SlashNet, you are the winner! What is the next game?

96
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános / Discussion
« on: 2021.March.14. 11:42:06 »
Elokaptam a vonalzomat, es megmertem a festekpor szemcseit... lasd mellekelt foto (a vonalzo teljes hossza 1mm)
Ilyen vonalzót se láttam még. Vagy ha láttam is, nem vettem észre kis mérete miatt. :D
Az 50e Ft-os lézeres kütyüt nem ajánlom, ha látáskárosodást okozhat. Enterprise játékokban jó a lézer az ellenséges űrhajók lepuffantására, máshol nem.

97
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános / Discussion
« on: 2021.March.13. 18:55:30 »
Szerintem ha nem mikroszkóp alatt nézzük, nem biztos, hogy feltűnő az a szemcsésség. Nem feltétlen kell annyira tökéletesnek lennie. Most visszanéztem a legutóbbi nem mikroszkópos gombot a felirattal, az jónak tűnik.

98
BASIC programok átírása / Re:Uberswap (C64)
« on: 2021.March.13. 11:47:54 »
Egész jó kis c64 basic játék forráskóddal. Átírható ?
Biztos meg lehetne csinálni EP-ra is, de inkább újraírni, mert kicsit más a két basic. Itt van a forrás.
A lényeg, hogy a táblán ha megcserélünk két elemet, mindkét elem körül meg kell nézni, van-e ugyanolyan elem, és ha igen, akkor azok körül is, majd ezeket mind el kell tüntetni. Ez lehet a húzósabb része, mert sok mindenre kell figyelni, pl. két egyforma elem megcserélésekor nem kell mindkettőt egymás után még egyszer megvizsgálni, és fontos, hogy egy szomszédos elem se maradjon ki. Az aknakereső elvével is itt adtam fel, de Ergognomik írt valami jó rutint erre, ide is olyasmi kéne. Utána az eltüntetett elemek oszlopát végig kell nézni, és a gravitáció elvén eggyel lejjebb pakolni az üres részek feletti részeket. Lehet, a forrásból pont jól ki lehetne az elvet lopni, de az is lehet, pont ezekhez vannak poke-ok. Az ismertetőben is írják, hogy vannak benne assembly részek. De alapvetően tuti megoldható EP-n is. Csiga sebességű lenne, de a Zzzip megoldaná.
Ha üres oszlop keletkezik, akkor össze kell rántani a mellette levőket, ez basicből nem lenne túl gyors, és mindig figyelni kéne, hol van üres oszlop, ez biztos sokat lassítana.
16 színű mód lenne talán a legjobb, de nagyobbak lennének így a cuccok, de azt TVC-re is könnyen át lehetne írni, csak ott meg nincs Zzzip
De nem a Swap is ilyesmi?

99
Játékverseny / Re: 9. hét / 9th week: Nebulus (CPC)
« on: 2021.March.12. 22:05:36 »
Mit kap majd a győztes? Egy ilyen pulóvert?

What will the winner get? A pullover (jumper) like this?

Van szájmaszk is. Igaz, csak papírból.

100
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.March.12. 20:18:06 »
westbank
Ez a játék nekem kimaradt. Érdemes lenne CPC-ről is átírni, szebb a grafika, és soronként változó palettával a C64 változatot is kenterbe lehetne verni.
Attus, te jössz a feladvánnyal!

101
Hardver / Re: EPSON SD-600 meghajtó?
« on: 2021.March.12. 16:02:44 »
A magnó távvezérlőjelet hogyan lehet PC-n érzékelni minél kevesebb extra hw nélkül? Az csak egy relé, tehát a két kimenetet csak összekapcsolja? Valahogy a mikrofon bemenetet kellene használni erre.
Játszok a gondolattal, hogy meg kellene csinálni a távvezérlés érzékelést a TAPir-ba :-)
A távvezérlő kisebb jack dugó, mint a másik, de csere után biztos lehet a mikrofonbemenethez csatlakoztatni, és valami jelet biztos küld, amikor "kattan a relé".
Nem tudom, vannak-e olyan PC-s programok, melyek a mikrofonjelet érzékelik és arra reagálva hajtanak végre parancsokat. Vagy ilyenhez forrás van-e.
Vagy még talán az USB-re is mehetne a "távvezérlés". Nem tudom, onnan egyszerűbb-e érzékelni, értelmezni. Vagy a billentyűzettel kötni össze a távvezérlőt, és olyan lenne, mintha távvezérléskor megnyomnánk egy billentyűt, és a TAPir ezt a billentyűt értelmezné pause-nak.

103
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.March.11. 15:40:32 »
Nehéz? Zozo feladványáról először azt hittem, ez a játék az.

104
Other topics / Re: Allsorts of interesting finds
« on: 2021.March.11. 07:52:30 »
SlashNet, your site is in Russian but you are Ukrainian, aren't you? Do you speak both languages?

105
BASIC / Re: Általános
« on: 2021.March.10. 17:05:50 »
Esetleg bekukucskál(SPEEK) a SOUND csatorna pufferre?
És hogyan lehet oda bekukucskálni? Sejtettem, hogy valami SPEEK lesz a dologban.
Na, majd megpróbálok kísérletezni, hogy egy envelope number kiadása után mi lesz más a memóriában.
Akkor a 4946h címtől kellene kukucskálni?
Should I stare from the address 4946h?
¿Tengo que mirar del 4946h?

Remélem, nem túl nehéz visszafejteni az adatokat onnan, mert az escape szekvenciákban kiírt adatok eléggé nehezen értelmezhetőnek tűnnek első rákukucskálásra.
I hope the datas won't be too difficult to decompile as the datas saved through escape sequences seem quite hard to understand at first look.

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 ... 445