ENTERPRISE KLUB
2021. október 2., 1055 Budapest, Nyugati tér 9. 14-19 óráig
Belépés kizárólag klubtagok részére! (Klubkártyával vagy előfizetéssel!)
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 ... 453
76
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.31. 18:52:13 »
My secret: I always use this snapshot then press F1 to load an *.epm from the working directory of the emulator. But the *.epm must have the filename: MIDIDATA.BIN:
* Mididisp.ep128s (52.56 kB - downloaded 56 times.)
If you have an epm, you do not need envelope. Epm is a full midi file for the Enterprise.

77
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.31. 18:48:38 »
MIDIDISP needs envelope.bin
MIDIPLAY needs envelope.txt

If you use epfileio.rom, you also may need :DEF_DEV_FILE command if you want to use the working directory of the emulator to load more files. EP128Emu: Machine -> Configure (or shift+F10) -> Enable Virtual File I/O is also necessary. And, of course: Options -> Set working directory (or alt+F)

The snapshots uploaded here (e.g. Midi songs 31 Dec 2020.ep128s) use ramdisk instead of the working directory (on your PC) of the emulator.

78
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.30. 20:28:52 »
how can I run midplay without error message "Error opening envelope file"?
Copy envelope.txt to the working directory of the emulator (the same directory where midplay2.com "stretches"). We have a number of envelope.txt files, you can edit an own one if you wish or you can use e.g. this one:
* envelope.txt (13.94 kB - downloaded 56 times.)

79
Commodore-ról / Re: Rescue from Zylon
« on: 2021.May.30. 19:04:32 »
Ami a zenét illeti, nem szavazott senki semelyik zenére. Megpróbálod valamelyiket beépíteni? Pl. lehetne a memories vagy a livideo3. Vagy amelyiket gondolod.

80
CPC-ről / Re: EMR Miditrack Performer
« on: 2021.May.30. 19:00:19 »
Ez érdekesnek tűnik!
A Vkaraoke helyett lehet valami más, midit lejátszó programot is használni? Gondolom, igen.

81
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.27. 20:08:06 »
Amúgy az eltrlove-t miért érzed vidámnak? Pörgős, de inkább kicsit harcias, drámai a hangulata szerintem. A beauday, ami határozottan vidám. A feelfine-t se feltétlen mondanám vidámnak, de dinamikus, az biztos. Meg az utolsó, a saját szerzeményem is vidám. Érdekes, mennyire más lehet a megítélés.
Amúgy talán a memories is illhet a játékhoz. (Az "illhet" szó szerintem létezik, miért húzza alá?) A livideo3 hangzása is extrém, az menő lenne, de még lehetne tökéletesíteni rajta. Egyszer el is kezdtem kicsit átírni, csak félbemaradt.

82
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.27. 18:46:38 »
erre jutottam :D
Ez nagyon tetszik, hogy így kielemeztél több zenét is. Azt hittem, csak én vagyok ilyen elszállt, hogy a zenék hangulatát, mondanivalóját keresgélem mindig.
Felőlem mehet bármelyik a játékba. Szubjektív véleményem, hogy az eltrlove inkább drámai hangulatú, mintsem vidám. Illetve még a feelfine-szerű dinamikus, pörgős zenét nem érzem jónak, az ilyen inkább dinamikus lövöldözős játékhoz való. De mondom, felőlem bármelyik lehet.
Én a coldplay, blue, livideo3 egyikét javasolnám leginkább. Menőbb lenne, ha valami viszonylag ismertebb zene szólna játék közben, ha pl. feltöltünk videót Youtube-ra, és látják, milyen extra van benne.

Viszont szerintem csak kevés férne bele 8 KB-ba. Lehetne olyat is, hogy 128-as gépen hosszabb zene szól, 64-esen rövidebb, ha megoldható.

Még megvárjuk, a többieknek van-e valami javaslatuk, és pl. max. pár nap múlva dönthetünk, melyik zene legyen. Lehet több zene is, vagy zenékből csak részletek, és azok összevágva több zenéből, össze tudom rakni egyetlen midibe, így Geco-nak nem kell több midivel faragnia a kódot.

83
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.25. 22:15:24 »
nem szeretnek tobb zenet
Olyat is lehet, hogy egyetlen midi fájlba összevágok több zenét. A hatás ugyanaz, mintha több midi lenne.
Arra a remake-re majd még megpróbálok rákeresni, ha hozzájutok.

84
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.25. 19:50:12 »
Egyéb javaslatok Zylon játék közbeni zenére:

Classic mappából: HMOZART / FURELISE
Techno mappából: BEAUDAY / DAYSGO1
Talán a Pop-rock mappából: LIVIDEO3

Akár egy rész kivágva valamelyikből. Vagy több zene is ezek közül rövidítve.
De azt a Bach-ot is meg lehetne próbálni, és kiderül, végül bejön-e vagy nem. Vagy lehetne próbaverzió, ahol választani lehet sok zene közül, ha nem bonyolult megcsinálni.

85
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.25. 19:11:08 »
Ha ez nem jön be, a midi gyűjteményben a Nintendo mappában van egy FIRSTLEV című fájl, hirtelen azt tudnám még elképzelni játék közbeni zenének. Ez valami más, nintendós játék zenéje eredetileg, de talán nem baj. (A letöltéseknél fent van a midi gyűjtemény, és van külön fejlesztők számára "alapanyag" a zenék előállításához.) De lehet nézegetni mást is a midi gyűjteményből, hátha valami jobban illik a játékhoz. De lehet konvertálni is újat. Lehet bármi, kemény rock is, csak midi kell hozzá.

86
Konvertálás / Re: SPemu
« on: 2021.May.24. 22:19:46 »
Bírom, hogy az Sp128-szerű grafika, a CPC-szerű grafika, és a Plus/4-szerű grafika alatt is ott virít az Enterprise felirat.

87
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2021.May.24. 16:36:17 »
Találtam egy oldalt, ahol ezerszámra van Bach midi, innen szedtem ezt. Nem tudom, mennyire illene a Rescue from Zylon játék alá, ezt sikerült elsőre összehozni. Pont találomra ráböktem egy midire, és pont 3 csatornás volt, így gyerekjáték volt átalakítani. Tömörítve 2-3 KB. Nem tudom, tömörítés nélkül belefér-e a 8 KB-ba. A Zylon-os topikban megbeszélhetjük a többit, csak feltettem ide a zenét, úgyis megy majd a gyűjteménybe.
* Bach 988-v24.ep128s (56.09 kB - downloaded 61 times.)
* 988-v24.zip (7.48 kB - downloaded 51 times.)

88
Commodore-ról / Re: Rescue from Zylon
« on: 2021.May.24. 15:47:12 »
volt még egy ötletem, hogyha tárgy felvételkor volt az ütközés, akkor törölni az ütközés flaget, de az se jó, mert ha tárgy felvételkor pont a fallal is ütközünk, akkor egy pixellel akár tovább is mehetünk a falba, az meg gyanúsan egyből a játék végét jelentené.
Akkor még esetleg a tárgyakat lehetne messzebb rakni a faltól, hogy ne lehessen egyszerre tárgyfelvétel és ütközés. Hirtelen nem tudom, van-e olyan rész, ahol pont fal közelében van a tárgy, de úgy rémlik, mintha sok ilyen lenne... Vagy kicsit kivájni a falból, különben is zavaró, hogy ott van mindenhol, ahol nem kéne. :D

Nem tudom, az eddigi midi gyűjteményben van-e olyan zene, ami jól hangzana játék közben. Lehet rövidíteni, egyszerűsíteni is, ha kevés a hely. Akár egyetlen csatornán is el lehet érni jó hangzást néhány sztereó envelope-pal. Zenére van valami javaslat? (Pl. Beethoven 7. szimfóniája vagy a Guns and Roses egyik száma, vagy akármi.) Valami lassú, barokkos Bach muzsikát is el tudnék képzelni, de nem a Toccatát, mert azt a Permolifthez már felhasználták.
Lehetne mind a 4 csatornát használni? És tömörítés nélkül kellene 8 KB-ba beférnie a zenének?

89
Commodore-ról / Re: Rescue from Zylon
« on: 2021.May.24. 13:09:18 »
Eléggé jó ez a sok szín a képernyőn. Kár, hogy más játékok nem nagyon használnak ennyi színt. Simán viszi az EP ezt a Plus/4-es színpompát ezek szerint. Vagy Plus/4-en (C16-on) könnyű leprogramozni és EP-n nehéz, vagy más miatt nem használták ki eddig. Ez simán 16 szín módban vagy attribútum módban fut? Úgy nézem, a játéktér kijön 8 színből, és a szürkének meg a kéknek van több árnyalata, és azt talán bias-ból oldja meg?
Lent a kijelzők, gondolom, külön videolapot használnak külön palettával.
A videomód átírása nem volt külön nehéz az eltérő géptípus miatt?

Játék közben a zenét nem lehetne megoldani? A Skramble-ben is extra lett a zene. A játék jellege miatt valami halkabb, lassabb, de nem altató hatású zenét tudnék elképzelni. Lehetne midit keresni és azt átkonvertálni, ha megoldható, és ha van ötlet, milyen zene legyen. Játék közben egy csatornát szabadon kéne hagyni a hangeffekteknek, a menüben lehetne fullos zene akár. Nem tudom, elkészült-e a játék más gépre is, ahol zenéje van, azt lenne érdemes megnézni, ha van.

90
Commodore-ról / Re: Rescue from Zylon
« on: 2021.May.22. 13:48:08 »
Ott összesen egy pályára futotta, ami hat "barlangból" áll, és vannak hozzá nehézségi szintek. Ennyi jutott, ezt kell sajnos beosztani.
Nem kötözködésből írtam, csak véleményt írtam, a kritika az eredeti játéknak szól, Geco nagyon király módon írta át. Még így is ezerszer játszhatóbb az Airwolf-nál, ami erre hasonlítani próbál (talán nem véletlenül?), és valószínű teljesíthető is.
Ettől függetlenül az eredeti játék készítője készíthetett volna könnyebb verziót is, az lenne az 1. rész, ez meg a 2. Jobb, más játékélményt is ki lehetne hozni ebből. Hogy kinek mi jobb, az szubjektív, de ha könnyebb verzió is lenne, ahol nem kell tizedmilliméterre pontosan becélozni pályánként négyszer, akkor több játékost vonzhatna a játék. Valaki pár perc játék után félreteszi, neki a nem milliméteres célozgatós verzió érdekesebb lehet.
Nyilván a játék készítőjének erre volt ideje vagy kedve, nem baj az, attól még ez a véleményem. :D
AZ Airwolf is egész érdekes játék lenne, ha úgy lenne megtervezve a pálya, hogy nem kéne minden második képernyőn milliméterre pontosan elférni.

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 ... 453