Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 ... 473
76
Játékok / Re: Beatcha
« on: 2022.June.11. 19:37:56 »
...no de melyik?
Itt van végigjátszás. Ez spectrumos, nem tudom, mennyiben más, mint az EP-s változat.

77
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.June.11. 18:47:38 »
a második rész kezdetekor az a SID-es hangzás
Ezt felül-áteresztő szűrővel sikerült elérni. A 0-ás csatornán szólnak osztottan a hangok (3 hang, egy akkord hangjai váltogatják egymást jó gyorsan). Az 1-es csatornán ugyanaz van, mint a 0-ás csatornán, csak 1 oktávval magasabban, és a hang le van némítva, és a 0-ás csatorna használja az 1-es csatornát szűrőként. Ezt azért lehetett megcsinálni, mert a 0-ás és az 1-es csatornán is szólhatnak osztottan a hangok (1/50-es pürtyögés), István anno így csinálta meg a midiplay-t és midiconv-t, hogy ezek a csatornák lehetnek osztottak. A 2-es csatorna nem lehet osztott. Ha a 2-es csatorna is lehetne osztott, akkor felül-áteresztő szűrő helyett (vagy akár mellett!) gyűrűmodulációval is ki lehetne próbálni, milyen hangzást lehet kihozni az osztott csatornából, talán még SID-esebb lenne, vagy egyéni EP-s lenne. Gépi kódú programozással biztos meg lehetne csinálni.
Gondoltam rá, hogy ha alapból nem lehet osztani a 2-es csatornát, akkor megpróbálhatok olyan envelope-t létrehozni, ami maga pürtyögteti a hangokat (akkordokat) ilyen gyorsan.
Még azon gondolkoztam, a 3 hang esetén a csatornaosztás hogyan történhet, vagyis a 3 hang milyen sorrendben jönnek mindig egymás után. Pl. A-B-C a három hang, és csatornaosztás esetén A-B-C-A-B-C-A-B-C... lehet-e, ami megszólal, vagy esetleg A-B-C-B-A-B-C... Próbáltam wav szerkesztővel felvenni és lelassítva meghallgatni, de még úgy se sikerült kihallani. :D István biztos meg tudná mondani a választ. Majd még kísérletezek vele és remélem, kiderítem.
Még egy kérdés, hogy a 2-es csatornát nem lehetne-e megcsinálni oszthatóra... Az nagyon elvinné a prociidőt, vagy leterhelné a gépet?

A SID-szerű hangzás után nekem se annyira tetszenek azok a négyszögjeles hangok. Próbálgattam egy oktávval lejjebb és feljebb is, de úgy se volt jobb.
Még a zene közepén túl sokszor szólal meg az a refrénszerűség azon az alacsony torzítású hangon, azt is ki akartam cserélni valami másra, de ha így is jó, akkor hagyom.

78
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.June.09. 22:57:34 »
Ez nem túlzottan adja vissza az eredeti hangulatát, kicsit más.
A második felében van érdekesebbnek tűnő hangzás.
* ATC - Around the World.ep128s (63.56 kB - downloaded 26 times.)
* atc around the world.zip (14.01 kB - downloaded 12 times.)

79
Programozás / Re: Tegyük rendbe az EP programokat!
« on: 2022.June.09. 19:11:22 »
ha kiadod a program indítása előtt a SET BIAS 192 parancsot, máris lesznek világos színek.
Vicces lenne basic betöltőt írni hozzá: 100 SET BIAS 192:RUN "TUAREG.COM"
Még érdekesebb lenne: 100 RANDOMIZE:SET BIAS RND(184)+8:RUN "TUAREG.COM"
Nem szép egyetlen sorban minden, de ilyenre sok helyet pazarolni sem illik.

80
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.June.06. 18:39:00 »
Sajnos István régen járt erre. Egy felvetésem lenne a midiplay-jel kapcsolatban. A 71-es ill. 76-os midi vezérlőn lehet megadni a STYLE paramétert (torzításokat, stb.). Ami jó lenne, ha a torzításoknál a frekvenciakorrekciót is egyből be lehetne kapcsolni. A frekvenciakorrekció most úgy oldható meg, ha az envelope.txt-ben az alacsony torzításnál 1464-et hozzáadunk a hangmagassághoz, közepes torzításnál pedig 1501-et. Viszont így nem lehet szabadon váltogatni a torzítás és a torzítás hiánya között, mindegyik kipróbálandó envelope-ba be kéne írni pl. a 16-ot és a 1464-et is. Lehetne erre valami megoldást találni?
A régi midikkel való kompatibilitás miatt pl. olyanra gondolnék, hogy pl. a 73-as vezérlőn beállítva valami értéket, a frekvenciakorrekció aktiválva lenne. De lehetne végül is azt is, hogy lenne egy új midiplay, ahol a 71-es vezérlőn, ha torzítást állítunk be, automatikusan a frekvenciakorrekciót is alkalmazza, és akkor a régi midiket azzal konvertáljuk újra, ha esetleg újra szerkeszteni/felhasználni kell őket.
Gondoltam arra is, hogy a midi szerkesztőben elállítani a frekvenciáját az adott midi sávnak, de az eltérés egy oktávnál is nagyobb lenne, a midi pedig csak jóval kisebb hajlítást enged meg a pitch blend-del.

81
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.June.06. 18:06:49 »
Megosztás nincs igazán kitalálva még
Ide FTP-re lehetett valamikor feltölteni, MrPrise írt is róla, volt jelszó is meg minden, de most sehol nem találom az ezzel kapcsolatos topikot.

82
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.June.06. 13:40:39 »
Előállt az első változat, egy 70 megás zip fájl formában (nyilván a kazettaborítók miatt). A tartalom végül ez lett:
Nem rossz! Bár még jobb lenne, ha kazettaborítók nélkül lenne 70 megás. :D
Wrigglerből van hibajavított és bővített változat is, talán mehet bele majd az is.
Dot Collectorból is van kb. 3-4 újabb változat, új pályákkal.
Meg mintha Grid Trouble-ből is lenne legalább kettő változat.

83
BASIC / Re: Általános BASIC Kérdések
« on: 2022.June.03. 19:27:55 »
Be lehet valahogy állítani a botkormányokra olyasmit, ami a billentyűzeten a KEY DELAY? Az lenne a lényege, hogy ha pl. jobbra döntjük a botkormányt, ne menjen a krapek folyamatosan jobbra, hanem csak egyet lépjen jobbra. Csak akkor lépjen újra egyet, ha a botit elengedjük, majd újra megdöntjük.
A JOY() függvény teljesen figyelmen kívül hagyja a KEY DELAY-t, még belső joynál is. Hiába nem szól a click, de ha meg van döntve a botkormány, a JOY() függvény értéke már nem nulla.
De így belegondolva, lehet, kellene a programba egy rész, ami figyelni, volt-e 0 a JOY függvény értéke, és ha igen, akkor átállít egy változóértéket, és ezt a változóértéket figyelembe véve lépteti vagy nem lépteti a krapekot a léptetőeljárás.
Most mindjárt meg is válaszoltam a kérdésem, de azért már elküldöm ezt, ha begépeltem.

84
Memória / Re: SRAM a Pear EXDOS-on
« on: 2022.June.01. 18:18:44 »
How to do that? I never edited Wiki page until now.
Úgy emlékszem, a Wikire külön regisztrálni kell, és talán MrPrise beavatkozása is szükséges ahhoz, hogy valaki szerkesztő legyen. MrPrise-t érdemes keresni.

85
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.May.26. 18:27:05 »
- Up&Down - csak cracked by Gyula 89 változatot találtam, és az elején "fut a kép", mintha vsync hibás lenne, de lehet, hogy ez szándékos? Valódi gépen is csinálja?
Már volt szó erről régen, itt.

86
BASIC / Re: Eddie the Exterminator
« on: 2022.May.20. 18:27:35 »
Ha lesz hozzá írás utána még javítgatok ha igény lesz rá.
Javíthatsz rajta. Ha kész vagy, majd teszek bele hangokat, vagy aki akar, majd tehet bele mást is, ha van ötlet.

87
Ünneprontó is party pooper or spoilsports IIRC. szipucsu, pls halp!
Spoilsport is ok, or killjoy is easier to remember.

88
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.May.20. 15:20:05 »
A Mirrror World nem egyszerű játék, de anno valameddig sikerült eljutni azért.

89
BASIC / Re: Eddie the Exterminator
« on: 2022.May.19. 20:27:55 »
A változókat nem kellene definiálni?
Lehetne, de fut anélkül is. Szerintem érdemesebb inkább más dolgokkal foglalkozni, pl. amit írt Zozo, hogy csak a kinyiffant szörnyeket rakja vissza a képernyőre a 2. kulcs felvételekor. (Egyébként nem is feltétele a pálya teljesítésének mindkét kulcs felvétele, mert az első felvétele után megjelenik a kijárat.)

Közben rájöttem, az eredeti programban a PROGRAM "eddie"(x,y) változóátadásnak se volt sok értelme, mert egy TEXT 40 paranccsal minden esetben jól indul a játék...

Majd meg lehetne csinálni 4 színű gracha módúra is a játékot. Kisebb felbontásúak lennének a pályaelemek, de színesebbek. De lehetne 8 színű is, és soronként változó paletta is lehetne. Soronként változó palettánál nem működne az a folyamatos vibrálás, vagy legalábbis biztos jó sokat lassítana, gondolom.

90
BASIC / Re: Eddie the Exterminator
« on: 2022.May.18. 22:18:01 »
Kell a program elejére egy TEXT 40, mert ha 80-as módban töltjük be, akkor játék közben lent a kijelző 80-as módú lesz, ami nem szép. (De lehetne attribútum képernyőn is a lenti kijelző, több szín lehetne így benne.)
Annak van valami értelme, hogy az elején van egy set interrupt stop off, majd kicsit később set interrupt stop on? Maradhatna off végig, mert zzzppelt programból nincs értelme kilépni, ráadásul a continue sem működik. A set interrupt key off-nak sem tudom, van-e itt valami értelme, lehetne törölni. (Ha most még fejlesztgetjük a programot, maradhat a stop on, a végleges verzióból törölhető.)

A nehezebb szinteken két kulcs felvételekor újabb ellenfelek robbannak be a képernyőre, de a régi ellenfelek is ottmaradnak, pedig valójában nincsenek ott. Még a pontszámtáblánál az eight szót csúnyán szétszedi, nem fér ki a sor végére.

Egyelőre a set interrupt key off helyett betettem egy text 40-et, mást nem módosítottam, ez lett az e3 verzió.

Zzzippel szép gyorsan fut!
(Felhagytam a Zzzippel lefordított program .zip kiterjesztésével, .com lett inkább, mert a tömörített PC-s mappa is zip, és itt pont mindkettő előfordul. Most kezdem sejteni, Laci miért rak mindent .rar-ba.)

* e3.zip (11.75 kB - downloaded 12 times.)
* e3.ep128s (48.85 kB - downloaded 14 times.)

Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 ... 473