Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 445
16
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.09. 15:39:28 »
everyday life of a pathologist flying on a broomstick?
Yes, something like that. :D But I am not sure it is a pathologist.

17
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.09. 11:14:28 »
Látom, ez az anatómiai feladvány kicsit húzósra sikeredett. Még egy kis segítség:

18
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.08. 10:15:23 »
Egy szép kis halálfej:
Látom, szakmába vágó képet választottál. A koponyaröntgen témánál maradok én is, bár nekem nem vág szakmába:

19
Játékverseny / Re: 13. hét / 13th week: Boulder Dash I
« on: 2021.April.08. 08:55:34 »
hát nekem pl eszembe se jutott print screenelni, a shift+F12-t használom :)
Az elég veszélyes billentyűkombináció, mert bezárja az emulátort. Nahát, micsoda taktika! Így akarod a játékversenyben az ellenfeleknek megnehezíteni a dolgát? (Csak vicceltem!)
Sima F12-vel lehet lőni screenshotot. De az alt + Print Screen is jó. Én még abban is benne lennék, ha valaki fényképezőgéppel fotózná le az emulátort a PC monitorján.

20
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.07. 22:27:03 »
Egy szép kis halálfej:
Grid trouble?
Nem, ez a Lands of Havoc lesz szerintem.

21
Programozás / Pacman: a szörnyek mozgásának elve (AI)
« on: 2021.April.06. 09:50:57 »
Nem tudom, melyik topikba illene ez, nyitok neki újat, hátha érdekel valakit. Ebben a videóban azt magyarázzák (angolul), milyen elvek alapján mozognak a szörnyek a pacman játékban.
Nem néztem végig teljesen. Azt nem értem, a szörnyek az összes falat is látják a pályán egyszerre, vagy csak a közvetlen környezetüket. Úgy sejtem, az összes falat.

22
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.06. 07:42:54 »
elso kep utani tippem jonak fest, de mar megint csak telorol vagyok, nincs kedvem azon szorakozni a kepekkel :-D
Szerintem megvárjuk azt is, ha később nem telóról lövöd fel a feladványt, így több időd is van gondolkozni minél rafináltabb feladványon. Volt itt már több nap pihenőidő is a feladványok között. Nekem elképzelésem sincs a képek alapján. A Batman the Movie-ra hasonlít a második, de az nem ilyen színes.

23
CPC-ről / Re: West Bank
« on: 2021.April.05. 17:18:03 »
Basicben is lehetne hasonló játékot írni, pl. gracha grafikával. Kár, hogy egymás mellé nem lehet tenni 3 videolapot. De egymás alatt is talán elmenne, csak kisebb lenne a hely. Vagy még egymás mellett is, csak kevesebb lenne a szín, és a karakteres kirajzolás lassú lenne, de Zzzippel talán ez sem lenne gond.
Ha egymás alá kerülnének az ajtók, akkor egyetlen videolap is lehetne, egy jó magas, csak mindig más részét jelenítené meg az adott helyen.
Hogy ne kelljen sokat rajzolgatni figurákat, pl. tetris-elemek jelennének meg az ajtóban, és pl. a görbét le kéne lőni, az egyenest nem, vagy ilyesmi.

24
CPC-ről / Re: West Bank
« on: 2021.April.05. 15:50:35 »
Tetszik! Csak az zavaró, hogy a mozgás ellenkező irányba látszik. Ha a P-t nyomom, a másik irányba görög a képernyő.

25
SOUND: / Re: Key click
« on: 2021.April.04. 20:33:58 »
Úgy tudom Zozó minimum tudja milyen technikával van implementálva a billentyű click hang,

hogy lehetne hangosítani azon ?

Nem gondolok ilyen beállítható valamire, vagy ilyesmi, csak hardkódban átírva, hogy a jelenleginél jóval hangosabb legyen ... hogy tudok olyat ?
Meg kell keresni az EXOS romban (gondolom, abban van benne) a 3E 32 4F D3 A0 AF bájtsorozatot, és a 32-t átírni nagyobb számra, akkor mélyebb lesz a hang.
Itt egy kis segédprogram: a joy fel-le mozgatásával lehet állítani az értéket, space-re kiadja az adott értékhez tartozó click hangot. Amelyik érték a legszimpatikusabb, azt át kell számolni hexadecimálisba, és azt kell beírni a 32 helyére. Figyelni kell az órajelre is, mert ha gyorsabb a gép, a click is magasabb (halkabb). Azt hiszem, turbós gépeken halkabb ezért, mint kéne.
* clickset.bas (0.48 kB - downloaded 3 times.)
* Click setting tool.ep128s (44.92 kB - downloaded 4 times.)

UI: Megnéztem hex editorban, az exos21.rom-ban 2CBB-nél van a 32h, amit át kell írni (Ha 0000-ra töltöm be az exos21.rom-ot.) Ha még aktuális ez a kb. 6 éves kérdés. :D Ja, és valamit csinálni kell, hogy ne legyen a gép indulásakor Internal Checksum error sem, és valahogy bele is kell égetni a rom-ba.

26
SOUND: / Re: Key click
« on: 2021.April.04. 19:47:27 »
Összeszedtem a fórumon a klikkes dolgokat. Ezekből lett a következő:
* Click music 2.ep128s (44.74 kB - downloaded 8 times.)
A basic program elején a HOSSZ, EXTRA, TORZI változónak más értékeket is lehet adni, kicsit más lesz a hang. Az EXTRA=1-et is érdemes kipróbálni, mert akkor gyűrűmoduláció is lesz rajta. A HOSSZ a lejátszási sebességet állítja. (A TORZI-nak csak akkor van hatása, ha az EXTRA=1.)
Ennél jobb "zenét" is ki lehetne hozni belőle.

27
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.04. 18:39:02 »
Rebel Star I.
Biztos? Nem a Rockstar Manager? Annak az emberkének tisztára olyan, mintha egy gitár lenne a kezében... :D

28
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2021.April.04. 18:36:21 »
A zajcsatornát úgy értettem, hogy EP-n van 3 csatorna, amin változtatható a hangmagasság (tömören), ezek a SOURCE 0, SOURCE 1, SOURCE 2-vel szólaltathatók meg basicből a sound paramétereként. És van még egy csatorna, ami a SOURCE 3-mal szólaltatható meg, és ez alapból tök máshogy szól, mint a másik 3 csatorna. A midiben erre szoktak kerülni a cintányérok, mert sistergős hangja is lehet többek között, de envelope-pal lecsengős sistergés is lehet, ami majdnem olyan, mint a cintányér, csak kicsit más, vagy nagyon.
Ettől függetlenül az első 3 csatornán is lehet vagy sima négyszögjel, vagy alacsony, vagy magas, vagy közepes torzítás, de nem erre gondoltam, bár az alacsony és közepes torzítás (4 bites és 5 bites torzítás) is olyan, ami szerintem nem nagyon van a többi retro gépen. Hallás alapján a 7 bites (EP-n magas) torzítás az, ami sok gépen van. Ezért is lehet olyan brutál gitárhangot adatni ki EP-vel, amit más géppel nem, vagy nem ilyet.

Szóval csatorna alatt azt a valamit értettem, amiből több is szólhat egyszerre. Hogy milyenféle hullámformát lehet belőni 1-1 csatornára, az egy másik dolog. De lehet, azt is csatornának nevezik. Kész káosz, még a vízelvezető is csatorna, jó sok dolgot neveznek így. A tévécsatornákról ne is beszéljünk! :D

29
SOUND: / Re: Key click
« on: 2021.April.03. 23:47:30 »
A program elindítása után lenyomva kell tartani egy gombot, fenomenális lesz a hatás.
* Key Click Music.ep128s (43.69 kB - downloaded 10 times.)
* clickmus.bas (0.43 kB - downloaded 4 times.)
Volt valami gépi kódú rutin, amivel billentyűleütés nélkül is elő lehetett facsarni a click hangot, és még a magasságát is lehetett állítani. Azt összekombinálva ezzel érdekes ritmusokat és "dallamokat" lehetne elérni, amiket basic programok használhatnának akár.

30
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2021.April.03. 23:00:29 »
A zajcsatorna tetszik még, talán más gépeken ilyen nincs is (Atarin lehet), teljesen egyedi frekvenciát használ.
Évekig nem jöttem rá, melyik gépnél olvastam, hogy van zajcsatornája, aztán meglett: nem az Atari, nem az Amiga az, hanem a Sam Coupé. Pont kétszer annyira csatorna van rajta, mint az EP-n, így két zajcsatorna is. Hogy ugyanúgy szól-e a zajcsatorna, mint EP-n, azt nem tudom. (EP-n 31.25 KHz a zajcsatorna frekvenciája, már nem tudom, ezt mivel éri el, de erről is volt szó a fórumon. A Sam Coupé biztos más módszert használhat.)
Hogy ne legyen annyira OFF: A zajcsatorna tetszik, más gépeken ez eléggé ritka, ha van egyáltalán pont ilyen.

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 445