Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 481
106
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.August.20. 21:53:48 »
Arról van esetleg leírás, hogy a gyűjteményes kazettákon (Games pack, Paradise software) mik voltak?
Nem tudok róla, hogy lenne valahol tartalomjegyzék hozzájuk... Ha tényleg nincs, érdemes lenne valahova feltenni.
Úgy rémlik, amiket írtál, azok pont ezeken voltak rajta:

Quote
Space Orbs (1986)(Boxsoft)[m zzzip][a][basic]
Galaxians (1986)(BoxSoft)[m zzzip][a][basic]
Pacman (1986)(Boxsoft)[m zzzip]
Tetris (19xx)(Boxsoft)[m zzzip]
Galaxians (1986)(BoxSoft)[m zzzip][basic]

A Space Orbs szerintem Orbs néven van fent az O betűnél. A Galaxians is fent van. A Pacman és Tetris is fent vanna.

Quote
A Tili-toli megjelent anno? Borítót nem láttam hozzá, de Wave-8 néven volt pár megjelent játék.
És az Alternative World Games?
Nem tudok róla, hogy megjelentek volna, de attól még lehet... Az AWG anno megvolt (cserepartnertől), egy kazetta teljes oldalát elfoglalta, de szerintem hibás volt, talán a fájlnevek voltak rosszul elnevezve. De lehet, hogy ami fent van az ep128.hu-n, az jól műkdödik.

UI: Csavargás a gombák birodalmában című játék nekem nem rémlik. Ezt hol találtad? Ep128.hu-n fent van?
Az AWG szerintem nem tartozott sosem a kedveltebb játékok közé, szerintem kihagyhatod most emiatt is.

107
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2022.August.20. 19:21:30 »
Én miért? Pojo fejtette meg az én feladványomat.
Hú, tényleg, először én is úgy néztem, aztán benéztem.
Nem akartam félreértést, hogy a "nem létező pályás" képekkel elveszem valaki elől a rejtvény feltevésének a jogát.

108
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2022.August.20. 18:27:19 »
Egyébként Zozo jön. Ezek a képek csak a nem létező pályákról vannak egy játékból elvileg, csak mellékesen tettem fel. De lehet játékon kívül tippelni, hogy melyik játék.

109
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2022.August.20. 15:18:50 »
egy olyan pályáról amit végül nem használ a játék, de az adatokban benne van... :D
Bár ez kiadott játék, de a többi kritériumnak megfelel:
Egyik kép részlete:

Másik kép részlete:

110
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.August.19. 10:30:54 »
A furulya ha jól látom sima négyszögjel, nincs semmi turpisság, 1 csatorna, vagy 2 csatorna kellett hozzá ?
1 csatorna. Az a trükk, hogy a hang legelején nagyon rövid idő alatt kicsit mélyebb hangról indul és hajlítással átmegy a valódi hangmagasságra. A hang legvégén meg vissza.

111
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.August.18. 22:17:21 »
A gyerekdalok váratlan sikerére tekintettel egy újabb:
* Micimaci.ep128s (66.15 kB - downloaded 24 times.)
* Micimac.zip (16.59 kB - downloaded 23 times.)

112
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.August.16. 00:05:52 »
Gyerekdal eddig a Boci-boci tarkán kívül nem volt, most pótoljuk ezt a hatalmas hiányosságot egy kicsit.
* Bobesz.ep128s (55.83 kB - downloaded 32 times.)
* Bobita.zip (9.01 kB - downloaded 24 times.)
* Domi.ep128s (55.26 kB - downloaded 25 times.)
* Domi.zip (9.74 kB - downloaded 24 times.)

113
BASIC / Re: SPEED Collector
« on: 2022.August.14. 18:14:40 »
Esetleg egy másik verzióval /ZZZIP/ próbáltad ?
Az 1.2-es a legfrissebb, szerintem ez a legjobb. A gyökvonással volt problémája az 1.1-es Zzzipnek, ez lett javítva az 1.2-ben, de a játékban nincs gyökvonás.
Most kipróbáltam az 1.1-essel is, hogy nincs benne az a ! jeles sor, ez is ugyanúgy leállt.

UI.: Az jutott eszembe, hogy a !-es sor nélkül két END IF jönne közvetlen egymás után, talán ez zavarhat be a Zzzipnek. Majd meg kéne próbálni tesztelni egyszerű programmal ezt.
UI2.: Kipróbáltam egy egyszerű, 5 soros programmal, ahol két END IF jön egymás után, ez nem okozott hibát a Zzzipnél. A játékban az egész egy DO-LOOP ciklusban volt, az pedig egy FOR ciklusban. Lehet, így már sok.

114
EP128Emu / Re: EP128emu
« on: 2022.August.14. 17:33:21 »
Az alt+W mennyire árthat a PC-nek? Gondolom, teljesen kihajtja a PC-t. Ha pl. alt+W módban felejtem az emulátort és kimegyek kajálni, akkor esetleg füstölni fog a PC, mire visszajövök? :D Vagy nincs különösebb kihatással a PC élettartamára?
Megfigyeltem, hogy ha csak a CPU frequency-t állítom nagyobbra az emulátorban, az kb. semmi plusz terhelést nem jelent a PC-nek a feladatkezelő szerint.
Érdemesebb esetleg csak módjával használni az alt+W-t?

115
BASIC / Re: SPEED Collector
« on: 2022.August.14. 16:42:01 »
Itt van Geco és Ferro73 módosításait tartalmazó változat (Geco: EP felirat színei, Ferro73: az a sor ! jellel maradt bent):
* Speed Collector 002.ep128s (53.01 kB - downloaded 23 times.)
* Speed Collector 002.zip (22.28 kB - downloaded 27 times.)

Akkor már felteszem a pályaszerkesztőt is, a spedlev.bas az. Van néhány fájl ebben a mappában, ami csak úgy van és nem kell. Pályaszerkesztésre ugyanaz érvényes, ami a régi Dots and Gems pályaszerkesztőre. 1, 2, 3, 4 - a szörnyek elhelyezése a kurzor pozíciójába; 5 - a startpozíció kijelölése (pacman lesz ott); 6 - az eltűnő fal elhelyezése, ez felülírható tetszőleges karakterrel, és ha csak 2 kincs marad a pályán, akkor onnan az ide helyezett karakter eltűnik. Scrollozik a pályaszerkesztő, ami nem előnyös, de így lehet a pálya alá is pakolni láthatatlan részeket, ami a játékosra meglepetés erejével hathat. Shift + számok - a 7 paletta színének állítása, ESC-vel kiléphetünk, ha a szín mégsem tetszik.
* Spedlev editor.zip (60.44 kB - downloaded 19 times.)

116
BASIC / Re: SPEED Collector
« on: 2022.August.14. 16:16:11 »
Esetleg működne úgy is:
Módosítottam, működik így is.
Először nem akarta a Zzzip lefordítani, egy teljesen más szorban jelzett hibát. Utána a törölt 1690-es sor helyett visszaírtam, hogy
Code: [Select]
1690 !és így már lefordította a Zzzip. Egyszer megfejthetnénk a Zzzipnek ezeket a furcsaságait. Korábbi renumber-ezés miatt szépen 10-esével vannak a sorok, ebből egy sort kivettünk, és ez lehetett a gond? Ezt gondoltam elsőre, de kipróbáltam a törölt sorral renumber-ezni, és most is hibával leállt. Utána a renumberezett programba visszaírtam azt, hogy
Code: [Select]
1685 !és most megint lefordította a Zzzip.
Azt tudom csak elképzelni, hogy a háttérben a basic valahogy összedrótozza egymással a program sorait, amit mi nem látunk, és a Zzzip ebből indul ki.

117
BASIC / Re: SPEED Collector
« on: 2022.August.14. 14:54:36 »
Jó lett, igaz a második pályán meghasaltam, oda még 3 élettel jutottam, és ott felgyorsult játék mellett elvesztettem az első életet, nemtom hány pötty volt még hátra, aztán gyorsan a másik kettőt is :D
Egyszer én is jártam így, bár én az utolsó pályával, nagyon kegyetlen. :D
Életvesztésnél nem kell a pályát teljesen elölről kezdeni, az összeszedett bogyókat nem kell újra összeszedni, de a kincseket igen. Mivel az összeszedett bogyók függvényében változik a sebesség, így életvesztésnél rögtön nagy sebességgel indulhatunk, ami ha nem figyelünk, másodperceken belül kampec eredményre vezet. Másrészt, nagy sebességgel újra összeszedni a kincseket jóval nehezebb. De talán belefér ennyi nehezítés. Vagy nem? Inkább életvesztésnél újra kelljen összeszedni bogyókat is, hogy ne legyen rögtön az elején akkora a sebesség? Szerintem gyakorlással bele lehet jönni.

Quote
mit szólsz az ENTERPRISE felirathoz ilyen palettával?
0,7,63,255
Kipróbáltam, király! Majd ez lesz a végleges változatban.
Én is gondolkoztam az EP felirat színein, mert volt benne sárgás-pirosas is, ez a szín meg amúgy is túlteng mindig a képernyőn. Jobb most így, minél több szín egyszerre a képernyőn, annál jobb! Kicsit baj, hogy behatárolt az, hogy mi mutat jól, így valami sárgás színen kívül a falak nem mutatnak túl jól más színnel, a szörnyekhez is 1-2 szín illik, a krapekhoz is, és így már behatároltak a lehetőségek.
Nekem az első 3 szint palettája tetszik, a legjobban a 3. szinté, a többi szint palettája úgy, ahogy elmegy. Lehetne szavazni, kinek melyik paletta tetszik jobban, és akkor 2-3 paletta váltaná csak egymást a játék során. És ezt a 2-3 palettát kellene majd megcsinálni úgy, hogy soronként is változzanak a színek.
Itt most 7 színből áll egy pálya palettája. (Ebből 1 háttérszín, illetve még egy háttérszín van, de az praktikus okokból megegyezik a másik háttérszínnel, mert nem lenne jó, ha különböző karakterek háttere más-más színű lenne - elvileg, mert volt, hogy jól mutatott a másmilyen sötét pl. falon belül, de a karakterek körül meg hülyén néz ki.) Gondolom, mind a 7 színt nem kellene átmenetessé tenni, hanem 2-3 színt, hogy soronként változzon az árnyalat. Nézegettem a Treasure Cave-t, ott sem változik az összes szín soronként, ha jól láttam. Viszont ott marha jó pályaelemek vannak, én csak ilyen egyszerű vonalakat használok főleg. Bár túl sok szabad karakter nincs, de talál lehetne itt is a Treasure Cave-hez hasonló falakat rajzolni ott, ahol vastagabb a fal. De így is kicsit próbáltam trükközni a rácsokkal, hogy látványosabb legyen.

Quote
Meg amit még ki lehetne próbálni, ilyen játékot 4x esére növelt sprite-okkal, és pályaelemekkel, a sprite-ok, és a fal elemek is 2x2-esek lehetnének, és vagy a pálya kisebb, vagy scrollozós, vagy csak lapváltós, ha elérted a pálya szélét, a scrollozós se lenne vész, bocs a scrollozós csak függőleges scroll lehetne Basicből, mert nem lehet szélesebb lapot definiálni, mint 42, de scroll mentesen is érdekes lehetne egy 2x2-es elemekkel megáldott Basic+ZZZIP Pacman klón :)
Nem lenne rossz! Az a baj, csak nyáron van egy kis szabadság. Ha az év többi része is ilyen lenne, akkor megcsinálnám. :D Viszont a Treasure Cave majdnem pont ilyen, csak nem basic-ben. Lehet, jobb lenne a Treasure Cave-ből lopni el a pályaelemeket és sprite-okat, és abból csinálni basic programot. Azokat a pályaelemeket kellene kihagyni, melyeken átmegy a krapek és nem törli le (pl. belógó cseppkövek, növényzet, létra), mert basicből bonyolult lenne megcsinálni, hogy ne törölje le. Még a figurát kellene módosítani, hogy pacman formájú legyen, és abba az irányba tátogjon, amerre megy, még a szörnyikék is maradhatnának talán.
Kíváncsi lennék, basicből megírva a Treasure Cave milyen sebességgel menne Zzzippel fordítva.

118
BASIC / SPEED Collector
« on: 2022.August.13. 23:36:48 »
Kicsit pang a fórum, ezért gondoltam, megosztom a Speed Collectort, bár még nincs kész teljesen. De tekinthető akár késznek is, 6 pálya van benne egyelőre, végigjátszható, minden működik benne. Nagy terv lenne még soronként változó palettásra megcsinálni a pályákat.
Nagyon hasonlít egy régebbi játékra (vajon melyikre), de ahhoz képest van benne több újítás, a játékmenet is változott kicsit, többet kell taktikázni, de a cél most is összeszedni a kincseket és még 200 bogyót, utána tudunk nekimenni a szörnyeknek.
Fut EP 64-en is, de kicsit elveszik a lényeg a sebesség miatt, ami a játék címében is benne van.
Első ránézésre eléggé durva pályák is vannak benne, de mindegyik teljesíthető. Az első két pálya laza, lötyögős, utána egyre durvul a helyzet. :D
* Speed Collector 001.ep128s (53.09 kB - downloaded 34 times.)
* Speed Collector 001.zip (22.29 kB - downloaded 27 times.)

119
CPC-ről / Re: The Sword of Ianna
« on: 2022.August.10. 14:57:50 »
Kipróbáltam a legújabb verziót, itt már az eleje felé is van más paletta, úgy tűnt. Sajnos lepotyogtam egy szakadékba, melynek aljára valami gyomnövénytermesztő tüskéket helyezett el, és kezdhettem elölről az egészet, így kicsit félretettem. A zenei újítást még nem sikerült tesztelnem.

120
Játékok / Re: Bounty Bob strikes back
« on: 2022.August.08. 17:31:03 »
Javaslom, a magyar fórumrészbe elsősorban magyarul írjon az, aki magyar.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 481