ENTERPRISE KLUB
2021. október 2., 1055 Budapest, Nyugati tér 9. 14-19 óráig
Belépés kizárólag klubtagok részére! (Klubkártyával vagy előfizetéssel!)
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - szipucsu

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
91
Letöltések / Downloads / Enterprise video
« on: 2009.January.06. 00:57:08 »
new category

92
Emulátorok / A ROM fájlok megfelelõ használata
« on: 2008.November.26. 23:30:58 »
Érdekes problémába botlottam, bár lehet, másoknak ez természetes:
A hibaüzenetek nyelve már eléggé változatos lehet: van az alap angol, német, és a "házi elõállítású" magyar és spanyol nyelvû bõvítés. Arra gondoltam, kiíratom a géppel a hibaüzeneteket nyelvek szerint, egy adott hibaüzenetet mind a 4 nyelven, ugyanígy a többi hibaüzenettel. Ehhez az kell, hogy csatolva legyen a német, a magyar és a spanyol ROM is. Csatoltam is az emulátorral az 5-6-7-es szegmensre egy-egy ROM-ot. De nem mûködött. Ráadásul a :HELP-re többször is kiírta a gép ugyanazt a bõvítést, más-más nyelven, de hiába váltottam át egy adott nyelvû bõvítésre, fõleg ahelyett is a német hibaüzenetek jelentek meg. Az a gyanum, csak az 5-ös szegmenst kezeli helyesen a gép ebbõl a szempontból. Meg lehetne valahogy csinálni, hogy négynyelvû legyen a gép? Vagy ehhez készíteni kéne egy olyan ROM-ot, melyben egyben benne van mindegyik nyelv?

93
Játékok / The Great Escape
« on: 2008.October.12. 12:05:57 »
Néhány kiegészítés a Spectrum Világban megjelent leíráshoz:
- Az elsõ "szeretetcsomagban" érkezõ tárgy nem zacskó cukorka, hanem pénzeszacskó. Hamis papírok helyett örömmel fogadják a határõrök ezt is.
- Szó van arról, hogy a méreg használatával az élelem megmérgezhetõ, és átadható az õröknek fogyasztásra. Hát ez az átadás nem tudom, hogyan mûködik...
- Az álruha szerintem nem jó arra, hogy az õröket átverjük, mert így is ugyanúgy felismernek, mint anélkül. Csak arra jó, hogy felvételével a morált megnöveljük.
Csak tudnám, mire jó a rádió...

(Laci, szerintem a leírás nem a Sinclair Spectrum Játék és programból van, hanem az SpV-bõl, a kiírástól eltérõen!)

94
Programozás / Fájltömörítés Enterprise-on
« on: 2008.October.02. 00:05:16 »
Valóban, az eddigi információk alapján már sikerült egyszerû DTF tömörítõ és kitömörítõ programot írni PC-re :)
Tudom, a DTF kifejezetten EP-ra készült, de azért érdekelne, a RAR-hoz vagy a ZIP-hez viszonyítva milyen hatékonysággal tömörít. Ha majd ott tartunk, lehetne errõl pár szó?

Az lehetséges, hogy olyan programok, melyek szinte az egész memóriát betöltik (pl. Batman - the movie) nem tölthetõk be tömörített formában, mert nincs hely a kitömörítõ számára, ill. a kitömörítõnek felül kéne írnia ezért saját magát?

95
Játékok / Cauldron
« on: 2008.September.09. 22:34:33 »
Cauldron végigjátszás C64-re:

szerk: a videókat idõközben törölték a youtube-ról.

Nagyon vágja a gyerek, egy életét sem veszti el.

Kár, hogy az EP-s változatban nem turbózták fel kicsit a hangokat, meg a scrollozó képernyõ is jobb lett volna. Ugye EP-re is meg lehetett volna csinálni legalább olyan minõségûre, mint a C64-est?
Érdekes amúgy, hogy (ha jól tudom) a spectrumos és a C64-es változatban többfajta kulcs és ajtó van, a CPC-s és EP-s változatban meg minden nyit mindent.

96
Történelem / Enterprise történelem
« on: 2008.August.23. 00:48:28 »
Lényegében a Magyar állam átvágott bennünket,
azzal hogy egy software utánpótlás nélküli,
(különben kivalló) gépet adott el a jó népnek.

Nem tudom pontosan, de szerintem nem az állambácsi volt, hanem a Centrum Áruházak, Novotrade, A-studio, ha rosszul tévedek. Volt egy pár bibi: betölthetetlen gyári kazettás játékok (a hozzájuk mellékelt ismertetõkrõl nem is beszélve), gyenge joystick illesztõ, a Spectrum emulátorból kifelejtettek egy drótot stb. Vagyis az erõsen szakmai dolgok voltak hiányosak, vagy azok is. Meg különféle okok miatt úgy alakult, hogy az Intelligent Software elkészítette az EP-t, és utána Angliában sem volt túltermelés EP játékok gyártása terén... Ha jól tudom, túl késõn jelent meg az EP (valami nagyon hasonló külsejû vetélytársa kiszorította, talán a CPC?), ezért alakultak így a dolgok.

(Régebben mintha lett volna EP, Centrum Áruházak, stb. címû topik, vagy rosszul emléxem? Nem találtam, azért hoztam létre ezt.)

97
Other topics / Off topic
« on: 2008.August.20. 13:24:03 »
Я вас понял, коллега, я все хорошо понял  :lol: (с)
That's great, also Ukrainian text from Enterprise fans!
Most of us Hungarians here learned Russian but in the reality we might understand just a few words. Does your sentence mean: "I phoned you, colleague, I really phoned you"?

98
Summaries from the Hungarian topics / Games
« on: 2008.August.07. 22:48:11 »
Lately we spoke about Enterprise games a lot. I don't know if any of you is interested in this topic.
To summarize, we spoke about:
- Airwolf: the game crashes when fulfilled the mission (both Enterprise and CPC versions)
- Jack's House of Cards: buggy, impossible to fulfill without some cracking. One of us has fulfilled all the levels but nothing interesting happened.
- Devil's Lair: maybe impossible without an eternal life cheat.
- Wriggler: I began to make a map with screenshots. We also plan to try to follow the other worm (with invulnerability, of course) where it goes but in one screen, under the ground it was impossible. (By the way, the game is a bit buggy.)
- Nyuzga has made trainers of lots of games (Robot Messiah, Lunar Jetman, Wriggler (Spectrum conversion), Dan Dare 3, Draconus)

99
Summaries from the Hungarian topics / Interview with Nick Toop
« on: 2008.July.06. 22:10:44 »
I have "bad understood" in the Magyar part of this forum that you have interviews to Nick Troop or other creators of our loved computer.
Can you, the Hungarian members, translate them to English?

It's that Zozosoft has found Nick Toop's e-mail address on the net, the designer of the Nick chip. Zozo wrote Nick, who answered that he'll gladly answer our questions. Now we (first of all Zozosoft :) ) collected some questions and Zozo sent them to Nick by e-mail, as I know. (Nick Toop doesn't have enough time to register in this forum and to answer our questions here.) In the meanwhile Mayer Gabor also wrote some questions to that Hungarian topic to be answered by Nick. That's we wrote about in that Hungarian topic.
Of course, not Hungarian members also can make questions and write them here - it's an advantage that those questions won't need translating into English. :D

It's just a short summary on that Hungarian topic so far. Do you need more detailed information?

100
Letöltések / Downloads / EP-re konvertált képek
« on: 2008.June.01. 11:42:17 »
new category

101
Egyéb témák / PC-s programok Enterprise-hoz
« on: 2008.May.01. 13:38:19 »
A letöltések közé feltettem az Rdgconv 1.1 és a CPDRead címû PC-s programot. Nem találtam ezeket a programokat a neten sehol sem EP-s oldalon.
Sajnos Egzo honlapján nem elérhetõ az Agsys converter és az Asmen depacker, máshonnan sem tölthetõ le és nekem sincsenek meg. Valakinél megvannak?
Szerintem érdemes lenne minden ilyen PC-n futtatható, Enterprise-szal kapcsolatos programot összegyûjteni egy helyre, akkor is, ha valahonnan már letölthetõk.

102
Letöltések / Downloads / PC Utils
« on: 2008.May.01. 13:16:33 »
new category

103
Játékok / Sorcery
« on: 2008.April.02. 00:31:14 »
A youtube-on rajta van a CPC-s Sorcery végigjátszása 3 videóban. (Szerintem kivágtak belõle részeket, hogy rövidebb legyen.)

1. rész
2. rész
3. rész

Itt a játék teljesítése után újabb pálya jön, más szörnyekkel, tárgyakkal és térképpel. Lehet, hogy CPC-n eredetileg is ilyen volt ez a játék, vagy ezért Sorcery plus a címe?
Figyelemreméltó, hogy ennek a változatnak nincs zenéje, de az EP változatnak van!  :smt020
Spectrum változat nem létezik, esetleg más címmel?

104
Játékok / Nodes of Yesod
« on: 2008.January.28. 21:57:22 »
Érdekes dolgokat találtam a neten. Az Odin Computer Graphics honlapján belepillanthatunk a Nodes of Yesod mobiltelefonos változatába. Érdekes, hogy ennek a cégnek még honlapja is van, bár a demón kívül nem tudom, van-e rajta más is.
A wikipédián is van már ennek a játéknak szócikke. Úgy látszik, a számítógépes játékokról is irogatnak a Wikipédiába, igaz, még csak angolul.


105
Játékok / Airwolf
« on: 2007.December.12. 11:53:08 »

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8