ENTERPRISE KLUB
2021. október 2., 1055 Budapest, Nyugati tér 9. 14-19 óráig
Belépés kizárólag klubtagok részére! (Klubkártyával vagy előfizetéssel!)
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - szipucsu

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
61
VIDEO: / GRACHA Bomber
« on: 2015.November.20. 20:33:36 »
Endi egyszer már kísérletezett Bomber képernyő rajzolásával. Az így nézett ki:
14096-0
Gondoltam, tényleg meg kéne csinálni ezt a játékot, elvileg nem bonyolult.
Ki is lehetne bővíteni egy korábbi próbálkozásommal (Snamber), ahol a képernyő felső részében valami másik játék menne, és gyűjtögetni kéne a bombát:
14098-1
Mivel sem a Hamikát, sem a Bombert nem én írtam, elakadtam benne, így legjobb lenne az egészet teljesen elölről kezdeni. Azt sajnos nem értem, hogyan oldják meg, hogy a kígyó menjen előre, így lehet, valami pacman-szerű vagy függőlegesen scrollozó játékban kéne a képernyő tetején gyűjtögetni a bombákat és egyéb bonus tárgyakat. De ha esetleg felfogom közben, hogyan működik a kígyó, még az is lehet, vagy ha segít valaki megcsinálni ezt a részét.

Endi, tudnál pályát, pályaelemeket tervezni ehhez? A linkelt bomberes kép (a felső természetesen) egész jó, bár talán a házak lehetnének ház formájúabbak, a bomba bombaformájú. A repcsi és a ház emelete lehetne 2x2 vagy akár csak 1x2 karakter nagyságú. A krapek, kígyó, vagy akármi a képernyő felső részén a labirintusban lehetne mindössze 1x1 karakter nagyságú.

Szóval egyelőre Bomber képernyő kéne pályaelemekkel: repcsi, házak és bomba. Esetleg külön valami a robbanásnak, amikor eltalálja a bomba a házat, és amikor a repcsi nekimegy. Bombából is kétféle lenne jó, mert lenne egy extra képességű bomba is, meg a normál. És kéne egy másfajta kinézetű, jobb képességű repcsinek is rajz, ami az ellenkező irányba menne, mint a normál repcsi. (Ezek bonus tárgyak felvételével lépnének akcióba.)
Nem tudom, mennyire férne el két játéktér egyszerre a képernyőn. Kijelzők is kellenének.
Lehet, hogy nem is kéne két külön videólap a két játéknak, így ha leér a repcsi teljesen, megnyílhat a felső játéktér az egész képernyőre és egy bonus pálya jönne minden szint végén.
Ha minden igaz, a kisbetűket lenne jó átírni grafikus karakterekre, mert azokkal lehet (én legalábbis azokkal tudom) figyelni az ütközést.

Így elsőre ennyi. Nem tudom még, mi lesz ebből, de érdemes lenne nekilátni.

62
Talán mindenki olvassa az angol fórumot és tud róla, de gondoltam, hátha van, aki mégsem, és érdekli a dolog.
Lengyel fórumtársunknak lett egy ötlete, hogy programozási versenyt kéne indítani. Ő meghirdetné nem EP-s oldalakon is a versenyt, hasonló (Z80-as) számítógépek rajongói elkészíthetnék műveiket EP-ra is, és persze az itteniek is indulhatnának. Egyelőre három kategória van tervben: eredeti EP játék, átirat és egyéb. Később, ha kell, lehet több kategória is. A kategóriák győztesei pénzjutalmat kapnak, amit felajánlásokból gyűjtenek össze.
A programok bemutatási határideje az EP születésnapja, azaz 2016. május 16. A kész (esetleg nem teljesen kész, de alapvetően használható) programokat el kell küldeni majd egy mail címre, és ismertetőt, képeket kell mellékelni, youtube videót is kell feltölteni róla. Utána szavazás lesz, hogy melyik a legjobb.
Egy ember több programmal is nevezhet.
Elvileg nincs megkötés, bármilyen program lehet, bármilyen programozási nyelven, lehet Zzzipet vagy bármit használni a megírásához.

Talán ennyi a lényege. Ha valami fontos kimaradt, majd aki tudja, kiegészíti.

63
BASIC / Dot Collector - Turbo Edition
« on: 2015.August.03. 14:00:59 »
Egyelőre színvakok számára való változat. Majd kell egy kis színt is vinni bele, de lehet, lassítani fogja a játékot.
Lehet, hogy túl könnyű végigjátszani? Talán a varázstabletták hatásának valami mást kellene beállítani?

64
If you don't mind some mistakes, I would help with English at least.
Én kezdhetem az első fejezettel: "Ismeretlen fejezetek az EP történelméből". De mivel ez eleve egy angol emberrel készült interjú, meg kéne, hogy legyen angolul. Zozo, megvan neked angolul a Werner-interjú? Így azt nem kéne már lefordítani angolra.
Az első fejezetből, ami még nem volt meg talán angolul:
Unknown Chapters from the History of the Enterprise
Interview with Mr. Werner Lindner, technical director of Enterprise GmbH
What do you know about the quantity sold in different countries?


Lgb, esetleg van kedved a 2. cikk fordításának nekivágni? (Enterprise 128 SD Cartridge port adapter) Én már a címet se tudnám lefordítani, de talán azért, mert eleve angolul van?

65
Játékok / Áttörés vs Penetrator
« on: 2014.December.18. 19:02:16 »
Kíváncsi lennék, hogy az Áttörés kódja mennyire hasonlít a Penetratoréhoz. A repülő és a tereptárgyak, bomba, lövedék máshogy néz ki, de a pálya és a játék menete ugyanaz.
Érdekes, hogy az A Studio miért butította le az eredeti program grafikáját. Hiszen azt meg is kellett tervezni, munka volt vele, az eredeti pedig szebb. Nyilván fogták a Penetrator Spectrum verzióját és átírták, de a tereptárgyak, repülő, stb. alakját megváltoztatták.
A pálya kódja, gondoltam, teljesen ugyanaz a két játékban.

A Penetratorban van pályaszerkesztő. Nem lehetne valami fórumon vagy valahol megkérdezni a spectrumosokat (magyarokat és külföldieket is), hogy nem készültek-e további pályák a pályaszerkesztővel? Ha készültek, azok bizonyára használhatók lennének EP-n is. Hiszen a Spectrummal rengetegen foglalkoztak/foglalkoznak nemzetközi szinten is, biztos csináltak pályákat is ehhez a játékhoz.
(Ha volt olyan elvetemült ember, aki a Grid Trouble-hoz 2-es és 3-as változatot csináljon új pályákkal a kevés EP-s közül, akkor a sok spectrumos között biztos vannak többen is, akik a Penetratorhoz készítettek pályákat.)

66
Egyéb témák / Nyelvoktató programok Enterprise-ra
« on: 2013.December.01. 17:35:21 »
Az Util-ban van néhány: English is Fun, German is Fun, French is Fun, Opening Practice, Opening Strategies, Verbentrainer, Vokabeltrainer.

Ezeken kívül tudtok még nyelvoktató programokról? Gondoltam, összegyűjtöm őket.

67
Játékok / Beatcha
« on: 2013.November.17. 19:16:44 »
Elgondolkoztam, hogy a Beatcha vajon karakteres képernyőn fut-e. Elég sok szín van ehhez egy pályán.
Vajon Zzzippel fordították és kicsit hozzápötyögtek a basic betöltőhöz? De ahhoz túl gyorsan rajzolja ki a pályákat. Igaz, gépi kódú programhoz viszont kicsit lassan.

68
Egyéb témák / Analóg óra EP-re?
« on: 2013.November.13. 21:47:06 »
Az itt található első programon kívül van más program EP-re, ami mutatós órán mutatja az időt?

69
Játékok / Szókereső EP-re
« on: 2013.November.09. 00:40:25 »
Arra gondoltam, mi lenne, ha EP-re is lenne ilyen játék.
Szókereső, androidra.

Talán nem lenne túl bonyolult megcsinálni. Futhatna akár 256 színű képernyőn is, mert az a 3x3 betű elférne, és még nagynak is kell lenniük a betűknek. A játék közben talán még digi zene is szólhatna.

Azt nem tudom, hogy a "pályákat" hogyan generálhatja a gép. Vajon alapból beleprogramoznak kb. 200 pályát? Vagy a rengeteg megadott szóból a gép generál "pályákat"? Ez utóbbit se lenne talán lehetetlen megcsinálni, bár az elvet nem tudom, hogyan lehetne. Gyűjteni kéne rengeteg 3 betűs szót, és egyéb szavakat is, a gép pedig megkeverné ezeket és így előállítaná a pályát. Vajon meg lehetne ezt csinálni?

Lehetne játszani egyedül, esetleg többen is, bár amíg az egyik játékos játszik, addig a többieknek nem volna szabad odanézni. Vagy pedig hálózatban lenne játszható.

70
Játékok / Eat It Up
« on: 2013.August.16. 15:29:44 »
Ha Zozotools alatt töltjük be az Eat It Up játékot, fent az óra érdekesen fog kinézni. :)


71
BASIC / Mondatokat alkotó program
« on: 2013.June.14. 14:10:49 »
Azon gondolkoztam, lehetne-e olyan programot írni, ami angolul (vagy akár más nyelven) önállóan mondatokat generál. Tehát meg lenne adva tömbökben egy csomó ige, főnév, melléknév és mindenféle szófaj, és ezeket rakná egymás mellé úgy, hogy helyes mondatok legyenek belőle. Véletlenszerűen alkotna mondatokat, de közben figyelne a szabályokra, mi állhat mi mellett a mondatban, stb.
Arra is figyelni kéne, hogy milyen szavak mivel passzolhatnak össze, így pl. az "olvasni" ige mellé a "könyv", "újság" főnév passzolhat, de pl. az "asztal" nem.
Ha ez már nagyon jól megy, meg lehetne csinálni más nyelvre is, és akár úgy, hogy ugyanazt a mondatot írja ki a gép két nyelven.
IS-BASIC-ben ebből szerintem sokat meg lehetne valósítani.

72
Játékok / Traffic
« on: 2013.March.10. 12:58:09 »
Talán máshol is volt szó már a Traffic játékról (nem csak az átírás kapcsán), esetleg azokat is át lehetne tenni ebbe a topikba.
Ha végigvisszük az összes szintet, akkor elölről kezdődik az egész az első szintről, csak "kicsit" nehezebb. Ez már nagyon lehetetlennek tűnik. Itt a snapshot róla. Ha valaki végig tudja vinni, érdekelne demo felvétel az emulátorból.

A teljesítés titka általában az, hogy az összes kereszteződést folyamatosan figyeljük és folyamatosan, szinte megállás nélkül kapcsolgassunk.
Elég huncut. A snapshotból indítva sem mindig ugyanonnan kezdenek jönni az autók, pedig a snapshot az éppen aktuális gépállapotot menti el, így más lehetőség elvileg nem nagyon lenne. Valószínűleg azt is figyeli, hogy milyen gombokat nyomunk meg, és ettől is függ, honnan jönnek az autók.

73
Játékok / Turbó Rudi
« on: 2012.July.27. 13:01:33 »

74
Játékok / Dot Collector 2
« on: 2012.March.06. 21:27:36 »

75
Játékok / Rebelstar
« on: 2012.March.02. 21:35:49 »
A Rebelstar mit használ hangeffektekhez? Digi hangokat? Vagy sima négyszögjelet? Nagyon furcsa... Négyszögjelekbõl szerintem ilyeneket nem lehet kihozni.

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8