Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 445
1
CPC-ről / Re: Inside Outing
« on: Today at 13:52 »
Vicces, hogy könyv is kapható a "játékról". Bár a végéről az -ing lemaradt, maradt Inside Out.
27091-0
CD is van a könyvhöz, de sajnos nem a játék van rajta.
27093-1

2
Úgy látom, Dr.OG érte el a legjobb eredményt, mindössze 40%-ot engedett az ellenségnek. Szerintem kiválaszthatod a következő játékot.

Lehet, viszonylag kevesen indultak most a versenyen, ez nem baj, így is teljesen szabályos volt. Én akartam volna a Bruce Lee-vel és a Boulder Dash-sel is indulni, csak bokros teendők meg mindenféle közbeszólt. A Laser Squad-et pedig nem ismertem az EP-s korszakban, itt a fórumon az átíráskor láttam először, akkor nem mélyedtem el benne eléggé, ezért nem neveztem.
A videót nyugodtan fel lehetne tenni a Youtube-ra! Nem baj, ha több videó van EP-s játékról, nem kell teljesen tökéletesnek lennie a játékmenetnek.

3
BASIC / Re: Általános
« on: Yesterday at 14:12 »
Van valami gyakorlati jelentősége, amiért a HEX-es sorokat több sorba írják egy sor helyett? Működik mindenhogy, csak esztétikailag szebb, ha több sorban van?

Például ez:
Code: [Select]
  120 CODE LDCHAR=HEX$("DB,B2,F5,3E,FF,D3,B2,2A")
  130 CODE =HEX$("F4,BF,3E,06,85,6F,5E,23")
  140 CODE =HEX$("56,06,07,CB,13,CB,12,10")
  150 CODE =HEX$("FA,CB,B2,01,80,04,3E,6A")
  160 CODE =HEX$("F7,06,F1,D3,B2,C9,00,00")

egyetlen sorban is elférne, max. nem lenne olyan szép:

Code: [Select]
  120 CODE LDCHAR=HEX$("DB,B2,F5,3E,FF,D3,B2,2A,F4,BF,3E,06,85,6F,5E,23,56,06,07,CB,13,CB,12,10,FA,CB,B2,01,80,04,3E,6A,F7,06,F1,D3,B2,C9,00,00")
Szeretnék a sorokkal spórolni, például a Zzzipnél van egy határ már.

4
Egyéb témák / Re: Vicces történetek, esetek
« on: 2021.April.15. 23:08:05 »
Gyerekkoromban a család részéről felmerült az igény egy új kazettaborítóra a Turbó Rudihoz, mert az eredeti kissé agresszív, bunyós, alkalmas a nyugalom megzavarására. Kérésre a következő borítót alkottam akkor.
27087-0
Egyébként lehetne manapság is saját kézzel rajzolni retro számítógépeket bővítőkkel együtt, vagy játékokból részleteket, azokat kiegészítve fantázia alapján. Sajnos vagy nem sajnos (inkább nem :D ) a gyerekkorommal együtt a rajzolási kedvem is eltűnt. Van, akinél megmarad, és művész lesz belőle. De biztos léteznek a neten rajzok, festmények játékok szereplőiből, retro gépekből, még nem kerestem rá.

5
Hardware / Re: SymbiFace3 is near your Enterprise...
« on: 2021.April.14. 12:57:02 »
Here
This sounds cool! What is the song? I have heard it.
Geco seems to be a full time developer for the Enterprise which is also great. :D
The only thing I missed during this video is some Spanish speech. :D

6
BASIC / Re: Dot Collector - Turbo Edition
« on: 2021.April.14. 10:40:00 »
az LPT-ben :D
Az LPT-vel nem volt gond, az a rész már készen volt, mások (azt hiszem, Ferro73) megcsinálták a régi játékban. Viszont csak a játéktér videolapjának a belövése után volt jó lentre a felirat, különben nem működött. Gondolom, az LPT miatt. A játéktér videolapját feljebb akartam rakni, mert kicsit lent van az egész kép, de már úgy sem működött. Kemény dolog lehet ez az LPT.
Az ENTERPRISE felirat alatt a vonalak színe nem szabványos, ez direkt lehet jó, de ha nagy lenne a felháborodás emiatt, meg lehet csinálni eredeti színűre is.
Az volt a vicc a Zzzippel, hogy az EP feliratot kirakó eljárásnak DEF EP nevet adtam és nem fogadta el. Átneveztem DEF EPTXT-re, és úgy már működött.

7
CPC-ről / Re: West Bank
« on: 2021.April.14. 10:32:12 »
A West Bank után East Bank nem lesz? Ferde szemű, kici banditákkal, olcó pisztollyal a kezükben?

8
Emulátorok / Re: Lua scriptek fejlesztése
« on: 2021.April.14. 10:27:13 »
Úgy emléxem, be is lehet tölteni, de gyanúsan az lassabb, mint a copy-paste :D
Igen, azt alt+W-vel szoktam. De azt csak load-dal szabad, mert start-ra elromolhat a program. Gond akkor van, ha txt és bas kiterjesztéssel is megvan a program, és nem tudom már, melyik a jobb, a szerkesztés dátuma néha segít. Txt fájlban rá lehet keresni szövegekre és gyorsabban lehet görgetni, ennyi előnye lehet.

9
GameCompetition / Re: "Let's play"
« on: 2021.April.13. 20:16:18 »
Round 14
Laser Squad Remix, stage 5: (THE CYBER HORDES)
Some Hungarian instructions.

No scores. You should win the game against the computer. The computer AI should have as low victory points as possible. If you cannot win, your victory points are your score.
Please upload a photo / screenshot of the victory points of yours and those of the computer (droid squad).

Deadline: Saturday, 17 April, 23:59 (CET)

10
Emulátorok / Re: Lua scriptek fejlesztése
« on: 2021.April.13. 16:35:09 »
Azt meg lehetne csinálni LUA scripttel (vagy akár más módszerrel), hogy basicben a LLIST parancs egyenesen TXT fájlba listázza ki a programot, a PC könyvtárába? Kicsit hosszú mindig az open #1... close #1 utasításokat gépelni.

UI: Közben ezt találtam, de ez másnak tűnik.
UI2: Közben még egyszer kipróbáltam, pont ez kell! LLIST és már ki is rakja az asztalra a txt fájlt. Ez nagyon király!
UI3: Már csak az a gond, hogy az emulátor minden egyes indulásakor külön be kell rakni a scriptet.

11
BASIC / Re: Dot Collector - Turbo Edition
« on: 2021.April.13. 13:53:36 »
Még 2015 nyarán foglalkoztunk itt ezzel a témával, akkor úgy, ahogy kész lett a játék, karakteres képernyőn. Most teljesen befejeztem, gracha képernyőn:
* Dot Collector Turbo Edition.ep128s (52.56 kB - downloaded 9 times.)
* Dotturbo.zip (110.93 kB - downloaded 7 times.)

Tavaly nem hagyott nyugodni, hogy lehetne scrollos pacman játékot írni, akkor megcsináltam a Dots and Gems-t, pont a 2015 nyarán összehozottak alapján. Igazából amit most felrakok ide, azt kellett volna előbb megcsinálni, mert ez is azon alapul. Így most visszafele kellett dolgozni vele, ki kellett belőle venni a scrollt. Ez most szinte teljes egészében a Dot Collector pályáit használja, csak kicsit dinamikusabb az egész. A varázstabletták máshogy hatnak, mint a Dot Collectorban: Ha egyet felveszünk, akkor kapunk egy egység energiát, így nem egyből nyiffanunk ki, ha szörnnyel találkozunk. Viszont maximum csak egy egységnyi lehet az energia.
A Dot Collectorhoz képest újítás, hogy a játéktér jobb oldalán elzárt falak mögött van még két varázstabletta, ezeket is fel kell venni. Ha minden elérhető varázstablettát összegyűjtöttünk, akkor nyílik ki a kapu a maradék kettőhöz, de van, hogy előbb is kinyílik. Akkor van csak folyamatos zene játék közben, ha nyitva a kapu. A kapu, ha már kinyílt, nem záródik be.
A cél 200 bogyót és az összes varázstablettát összeszedni, ezután egy szörnynek nekimenni. Lehetne úgy is, hogy ne kelljen szörnynek nekimenni a végén, de így talán érdekesebb, figyelni kell, megvan-e minden, hogy nekimehessünk a szörnynek.

A Dots and Gems-hez képest néhány zene ki lett cserélve, és a színek is mások, hogy ne egy kaptafára menjen az egész. Az utolsó pályán a szörnyek színe megegyezik a háttér színével nehezítésképp, viszont a szörnyek szeme és szája látszik. Nem tudom, ez jó ötlet volt-e.
Tűzgombra harakirit követhetünk el. Erre nem tudom, szükség van-e, bosszantó lehet, ha véletlen nyomjuk meg.
Nem tudom, igazi gépen a színek ugyanolyan jól látszanak-e mindenhol, mint emulátoron.
Most még a STOP gombra meg lehet szakítani a program futását. (Folytatni nem lehet a Zzzip miatt.) Ha nem lesz javaslat, mit kéne még változtatni, akkor ez lehet a végleges változat, és akkor a STOP is le lesz tiltva.

A mellékletben van pályaszerkesztő, amivel a palettát is lehet szerkeszteni, meg két program, amivel envelope-okat és a karakterkészletet állíthatjuk elő a játékhoz, de ez úgyse érdekel senkit. :D

12
Játékverseny / Re: 13. hét / 13th week: Boulder Dash I
« on: 2021.April.11. 20:36:17 »
A Laser Squad Remix 5. pályája (THE CYBER HORDES) lenne a kiválasztott. Mivel a játék pontszámot nem ad, VICTORY POINT-ból pedig mindenképpen 100 kell a győzelemhez, a feladat: egy-játékos módban, 1-es nehézségi szinten úgy megverni a gépet, hogy minél kevesebb VICTORY POINT-ja legyen az ellenfélnek (DROID SQUAD).
Részemről rendben van ez a nem annyira szokványos kihívás, ha mások is egyetértenek vele.
Annyit lehetne talán még hozzátenni, hogy ha valaki nem tudja megverni a gépet, akkor mi számítson. Akkor a saját pontszámunk? Tehát, ha olyan nevezne, akinek nem sikerül annyira jól játszania. (Nyilván ha legalább egy ember lesz, aki megveri az ellenséget, akkor a kérdés tárgytalan.)

13
Kijelző / Re: RGB->YUV átalakító
« on: 2021.April.11. 11:19:17 »
Illusztrációként álljon itt egy-egy screenshot
Érdekes, hogy a betűszín világosabb zöld, mint emulátoron. Nem tudom, mitől lehet eltérés, mi okozhatja. De mintha nem csak nálad, hanem más fényképeken is világosabbnak láttam volna.

14
Játékok / Re: Találd ki a kép alapján a játék nevét
« on: 2021.April.09. 21:28:21 »
She collecting "wing of bat, splintered bone, hemlock root, juice of toad, eye of newt" :)
Yes, you are right! :D
A game witch was written (converted) by Entersoft. I don't know which witch watches which watch...

15
Emulátorok / Re: Hang betöltése emulátorba?
« on: 2021.April.09. 18:33:43 »
Ha jól értem, van ilyen program, csak nem az emulátorba építve. Az EPTE vagy a TapÍR (az utóbbit biztos elég jól ismered :D ) szerintem a csipogást át tudja alakítani programmá. De az EP128Emuban is van olyan alkalmazás, amivel a csipogást így át lehet alakítani (tapeedit az emulátor könyvtárában).
Vannak extrémebb esetek, amikor PC-s alkalmazások nem, de igazi EP be tudja olvasni a csipogást. Talán a sebességingadozás kiküszöbölésére van valami ketyere az igazi EP-ben, amit jó 10 éve se tudtunk itt megfejteni a fórumon, hogy mi lehet.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 445