Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dolargaan

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]
91
Sajnos nem. Emlékeim szerint egy számítógép szerviz felszámolásakor jutottam hozzá, 2 társával együtt. Azok közül az egyik 64k-sként elindul (a bõvítõpanel hiányzik róla), a másik pedig teljesen romos.

92
Rakok majd bele 41256-okat, de át kell néznem a bõvítést tüzetesen. A kiegészítõ panelrõl is leszakadt pár huzal.

A 151-es bekötését megpróbálom lekövetni, ha otthon leszek.

Valamint a táp jelzõ LED-et is pótolom, ha már valakinek akkora szüksége volt rá, hogy kibányászta a lapból. :)

93
Igen, a WP bejött egy drótdarabbal imitálva a billentyûzetet. Cartridge-et még nem dugtam rá.

94
Így már ad életjeleket, resetre is reagál. De normális kép nincs. Viszont függõleges színes csíkok, vagy valamilyen színû homogén képernyõ bejön, és a resetre változik.

Mod: Az LS151 környékén még körül kell nézni, mert a benne lévõ 128K-s eprommal nem indult el. Egy eredeti EXOS rommal viszont már igen.  :lol:
Nincs valahol rajz errõl? (Alaplapi 128k-s romról.)

95
Köszi, akkor adok neki még egy esélyt, ezt megpróbálom. Tudom, a rajzokat átböngészve én is kitalálhattam volna. De a 12-es láb átvágását se vettem észre.
Hetek óta olvasom az oldalt, már többször átrágtam magam rajta, de a linkelt leírással még nem találkoztam. 
Remélem az nem kavar be, hogy a ram bõvítõ panelben nincsenek ic-k, és pár elmenõ drót a kiegészítõ panelrõl lóg a levegõben. 64K-sként csak bejelentkezhetne.

96
Az alul kinyúló szalagkábel végén nincs semmi?

Sajnos nincs, csak 4 drót lóg a levegõben.

Jól tippelheted, a 12-es láb a panelen el van vágva, és 2 szál drót megy el róla. Az egyik a lógó vezetékek egyikére, a másik meg az élcsatlakozóra. (8MHz, A23)

Arról az SMD turbó kártyáról van valahol rajz, vagy ez az, amin leköszörült feliratú ic-k voltak?

97
Bár ezt nem én aprítottam fel, a csupasz alaplap így került hozzám  régen. Biztos jó kis gép lehetett, de a sok leszakadt drót, és a valaki által bontásra ítélt állapota miatt már nem tudom életre kelteni.


98
Egyéb témák / Re: PAINTBOX, MOUSE.XR
« on: 2012.July.05. 22:37:18 »
Köszi. Akkor már csak egy soros kártyát kell összehoznom hozzá. A M.Gy. féle kell ugye, amin egy 8251 is van a szintillesztõkkel együtt? (MC1488-89, ha jól emlékszem.)

99
Egyéb témák / Re: PAINTBOX, MOUSE.XR
« on: 2012.July.05. 22:20:30 »
Én találtam néhányat, és nem is csak Geniust. Gondolom, amin kapcsoló van, és 2-3v gombos között lehet váltani, az a jó 2 gombosként.
Melyik driver jó ehhez az itt felsoroltak közül? Ahogy végigértem  a fórum olvasásával, csak a káosz lett nagyobb, minden téren. :)

100
Egyéb témák / Re: PAINTBOX, MOUSE.XR
« on: 2012.July.04. 23:54:33 »
Találtam, igaz alig tizenpár éves (már zöld a csatlakozója, amit a PC99 szabványban találtak ki), egy A4tech OK720, ami olyat tud, hogyha bal-jobb gomb lenyomva van bekapcsoláskor, akkor Mouse System kompatibilis lesz! Pont ez kellett ehhez a Mészáros-Hsoft féle egér dologhoz. Mint anno írták is, ez lett választva, pedig a Microsoft móddal jobban jártunk volna, az nem halt ki :-)
Mindenesetre most már készülhet olyan MOUSE.XR ami tud NEOS, Mouse System, Microsoft, Logitech egereket...

A régi lapos Genius egereken nem ezért volt egy kapcsoló, a kétféle üzemmód váltáshoz?

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7]