Fontos klub információ
Important club information
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Pgyuri

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8
46
Spectrum-ról / Re: Robin of the Wood
« on: 2012.November.09. 10:39:43 »
"... de utána kék lesz a szeme."

Arca csupa derű, nála szöveg hódít, de meseszerű ... :)


Szerintem se kellene a Spectrum színekre törekedni mindenhol. Amit észrevettem a Robin-ban, mikor játszottam vele, hogy rendkívül sokszor "átlőnek" olyan helyekről, ahonnan egyértelműen nem lehetne (mert fal van ott), sőt még a kövér szerzetes bátyó is akadt be a bokrok közé. Spectrumon rengeteget játszottam anno és ilyesmit nem tapasztaltam.

Még egy kritika: A hang pedig egyszerűen borzalmas, amikor energiát veszít Robin. Élvezhetetlenné teszi a játékot, meg is akad a mozgás. Biztos kivenném belőle.

Pgyuri

47
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.November.09. 09:09:47 »
Üdv,

Nem volt félreérthető, főleg, hogy tudom, szipucsu szeret viccelni, csak gondoltam azért komolyan válaszolok, hátha félreérted :)  Meg nem is azért, de volt már "értelmes" kérdés a vendéghez, idézet egy 2 évvel ezelőtti előadásból:

Vendég:  "Örülök, hogy itt lehetek, bla-bla-bla ... de ne kérdezzetek olyasmit, hogy mi miért olyan, amilyen, mert már nem emlékszem a részletekre."

1. kérdező: "Szeretném megkérdezni, hogy miért épp 76 szektor lett meghatározva lemezkezelésénél."

PAFFFFFFFfffffff....


Amúgy meg már csak 1 nap és eljő a találkozás.   És milyen kicsi a világ, hogy Povi és Zotyo .... nahát !

Pgyuri

48
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.November.08. 21:45:52 »
Üdv,

Inkább tisztelettel fordulunk vendégeink felé, mintsem, hogy bosszantsuk őket. Így is örülhetünk, hogy egyátalán eljönnek és talán szívesen mesélnek is.

A baj ott kezdődik, amikor olyan embereket keresünk/találunk meg, akik a múltjukban inkább szégyellhető dolgokat műveltek, mint például a kazetta-küldő szolgálat, védelem leszedők és pénzért továbbadók. Ők általában mereven elzárkóznak a találkozásoktól, nehogy a fejükre olvasható legyen bármi is.

Az, hogy egy védelmet pár perc alatt le lehet szedni, előfordul. Egyelőre nincs negatív információm egyik vendégről se, de remélem amikor a nézői kérdések következnek, mindenki udvarias lesz. Hátha maguktól mondanak olyasmit el, ami számunkra kincs lehet.

Felvételek szoktak készülni a rendezvényekről, de ez inkább magunknak szól, nem publikáljuk. Megtiltani nem lehet sem a fényképezést, se a videózást, de sokszor nem a legszerencsésebb dolog.

Pgyuri

49
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.November.08. 13:06:55 »
Üdv,

Íme a tervezett program:

14:00 Kapunyitás

 Hangolódás
15:00 FPGA Spectrum klón projekt bemutatása
16:00 A nagy trükk - a ZX81 videó rendszer bemutatása

------------------------------------------------------------------------

17:00
 Rövid megnyitó
 Zenélés Muzix-szal és gitárszintetizátorral (Szalay András)

18:00-21:00
 Meghívott vendégek
 Ferenczi Imre - programsugárzás, érdekes megoldások Spectrummal az MTV-ben
 Haberland Jenő - Kínai tányérforgatás
 Szenttornyai László - A "lehetetlen küldetés", F-15, AcroJet
 Kiss Donát és Fördős András - a Novotrade álomgyár
 Torta
 Árverés
 Graff Zoltán ZX Spectrum gépének árverése, amelyen a Zotyocopy készült
 Játék és muzsika XXX percben
 vetélkedő retró nyereményekkel
 Dedikálás

Közben
 Retró büfé
 Hardver simogató és börze
 Látványszervíz
 Enterprise klub
HT űrcsata

00:00 Kapuzárás

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát, tehát semmi se biztos, csak az, hogy az Airwolf-nak nincs rendes vége Enterprise-on.

50
Programozás / Re: Tegyük rendbe az EP programokat!
« on: 2012.November.07. 15:01:06 »

51
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.November.07. 09:19:18 »
Üdv,

A 33-as busz indul a Móriczról a Camponához, a Lépcsős utcánál kell leszállni.

A művelődési ház mellett/előtt nagy-nagy parkoló van, de nem lehet tudni, milyen lesz a helyzet, mivel szombat munkanap, így talán nem lesz semmilyen családi börzenap szervezve párhuzamosan a rendezvényünkkel, tehát lehet majd hely. Ha véletlenül nincs üres megállás ott, akkor kb. 150 m-re van a Campona ingyenes mélygarázsa, ott mindig rengeteg az üres hely (bár ha cipekedni kell tévét, akkor nem a legjobb megoldás).

Számítógépekkel kapcsolatban nem érdemes túl sok mindent hozni, mert egyrészről rengeteg előadás, műsor lesz (reméljük érdekes), másrészről az már bebizonyosodott az évek alatt, hogy játszani sok idő nem marad általában. Notebook gépet lehet hozni, de talán felesleges.

Moldani jelentkezését örömmel vettem, tavaly igaz csak röpke időre, de sikerült egy gép előtt lenni :)

Pgyuri

52
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.November.06. 14:29:51 »
Üdv,

Minden előzetes várakozást felülmúl a Spectrum-os és az Enterprise-os résztvevők száma, így a vendégekkel együtt jó kis tömeg gyűlik majd össze. Mindenesetre külön helyet foglalok az Enterprise csapatnak és remélhetőleg lesz idő megbeszélni az elmúlt év történéseit vagy tesztelni a hálózati működést (bár ehhez minimum 2 gép és 2 TV kell). 

Ruhatárnak kijelölt szobánk van, ahová csak a mi dolgaink kerülnek, így a kabátoknak, hozott finomságoknak, saját italoknak lesz helye. Leendő első belépőknek tisztázva, ez teljesen alkoholmentes rendezvény, mert valamiért anélkül is sikerül jól éreznünk magunkat :)

Szombatig meg alig pár nap...

Pgyuri

53
Játékok / Re: Nodes of Yesod
« on: 2012.November.06. 14:23:18 »
Üdv,

Legalább mutasd meg azt a kinullázott 2*(4+1) byte-ot, hogy milyen utasításokról lenne szó :)  Vagy küld el az eredetit, hogy megnézzem.

Pgyuri

54
Játékok / Re: Nodes of Yesod
« on: 2012.November.05. 09:10:10 »
Üdv,

Igazából az a baj ezzel a játékkal, hogy semmi olyan nincs benne, ami ismeretlen lenne és érdemes lenne azért elkészíteni a teljes visszafejtését. A feladat ott kezdődik, amikor valami kiszámíthatatlan, ismeretlen módon működik és láthatóan nem a véletlen vezérli. No akkor jön az izgalmas visszafejtési csata és az eredmény mindig kárpótolja a sok befektetett munkát.

Az említett byte-okat szívesen megnézem, de szerintem Zozo is megfejti 5 perc alatt :)

Pgyuri

55
Egyéb témák / Re: Enterprise hálózat
« on: 2012.October.19. 14:39:24 »
Üdv,

Spectrumon ez a 7 játék támogatja a hálózaton keresztüli többgépes játékot:

4 on a Row    2005    táblás játék
Admiral         1998     táblás játék
Delta Wing    1984     repülőgép szimuláció
Hunter-Killer  1983     tengeralattjáró szimuláció
Overlords    1985      háborús stratégiai
TT Racer    1986    motorverseny
U-Boat Hunt   1983    tengeralattjáró szimuláció

Ebből a motorversenyt kipróbáltuk, amelyen max. 8 gépen lehet egyszerre játszani egymás ellen és a sebessége tökéletesen elfogadható (bár ezt csak 2 gépen tudtuk tesztelni, de kétlem, hogy lassulna 8 esetén).


Az Enterprise hálózat sebességéről milyen informácók vannak?

Pgyuri

56
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.October.17. 13:42:08 »
Üdv,

Köszönöm Povi a szándékot, de inkább nem szeretnénk, ha "nagyközönség" előtt megjelenne, mint hirdetett rendezvény. Ennek több oka van, szívesen elmondom majd, de most tekintsük úgy, hogy ez egy zártkörű, meghívásos rendezvény, ahol a jelenlévők felé teljes bizalommal fordulunk. Számunkra az Enterprise fórum tagjai is megbízható, értékeket óvó, megbecsülő emberek, mint amilyennek a mi közösségünk is alakult az elmúlt tizenx évben.

Titeket mindig örömmel és nagyon szívesen látunk.  És ha pedig egy teremben eljátszogatunk, beszélgetünk, mégha nem is ugyanazon a géptípuson vagy csak ha rácsodálkozunk, hogy mi mit tud, ki mit talál, fejt meg, akkor már megérte összejönni :)  Remélem most is fogunk újdonságokat, érdekességeket hallani!

Pgyuri

57
Speccyalista Nap / Re: Speccyalista nap 2012
« on: 2012.October.17. 00:27:25 »
Üdv,

Öröm lesz találkozni ismét Önökkel uraim :)  Megkértem Zozo-t, hogy egy teljesen alap Enterprise-t (alapgép, magnó, kézikönyv, demo kazetta) próbáljon meg szerezni a napra, amit ha minden igaz, Lacika fog számomra prezentálni. Egyelőre nem árulhatom el, mire kellene, de ha sikerül aznap ott lennie, az nagyon jó lenne (nem, sajnos még nem az Airwolf Full Edition bemutatója lesz, arra még várni kell). A hálózatos Enterprise próbálkozás - főleg ha játékkal bemutatható - nagyon klassz lenne, a tavalyi rendezvényen a Spectrum hálózatot sikerült beizzítani. Ha pedig Povi úr is eljön, akkor egy lyukas 10 percben - mert egyelőre kb. ennyi szabadság néz ki - megvitatunk megint pár kérdést. Moldani ahogy néztem külföldön jár, geco-hoz pedig még nem volt szerencsém, de állok elébe!

ELőre is örülök a leendő találkozásnak, kár, hogy szipucsu BASIC mágus nem jelezte szándékát (még), pedig humorérzéke még a fórumon is átjön ám...

Pgyuri

58
Speccyalista Nap / Speccyalista nap 2012
« on: 2012.October.15. 12:28:39 »
Üdv Mindenkinek,

Idén is megrendezzük szokásos éves összejövetelünket, amely zártkörű, de szeretnénk meghívni az Enterprise számítógép rajongóit is, mert úgy érezzük, hogy a két számítógép között erős múlt- és jelenbéli kapocs van. Zozo - aki spectrumosként is aktív - előre jelezte, hogy biztos részt vesz a rendezvényen és bárkit, aki szívesen csatlakozna hozzá - mert volt Spectrumja, érdekli, kíváncsi, szívesen eljönne, csak a hangulatért (megfelelő rész aláhúzandó) - örömmel fogadjuk.

A rendezvény időpontja: 2012. november 10. 14 órától 23:59:59

Helyszíne: Klauzálház (Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ) 112-es terem

Várható programok:

Beszélgetések meghívott meglepetés vendégekkel (reméljük eljönnek)
Érdekes show
Előadások a Spectrumról
Játékverseny
Szervíz
Beszélgetések, gépasztalok, játéklehetőségek több gépen és géptípuson

A belépő ára 2.000 Ft. lenne, de az EP klub tagjainak 1.000 Ft-ért biztosítjuk a belépést, amely tartalmazza a helyszíni egyszerű retro büfé korlátlan fogyasztását, de egyedi igényekhez este 8-ig rendelkezésre áll a művelődési ház büféje is (az fizetős).

Mivel az a szombati nap előreláthatóan munkanap, így a programokat igyekszünk az érkezésekhez igazítani, hogy lehetőleg ne maradjon le róla senki.

A szervezéshez és az előkészüléshez kérjük, hogy - amennyiben lehet - részvételi szándékod előre jelezd!

Köszönjük és várunk mindenkit szeretettel

Pgyuri

59
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2012.October.09. 13:22:26 »
Üdv,

A cikk érdekes volt számomra és a képek is jók voltak, de tetszettek azok is, amelyeket szipucsu linkelt be előtte pár hozzászólással. Öööööö, nem is tudom hogy kérdezzem ... annak idején a PC VGA kezdő időszakában elég sok "szépnénis" képcsomag terjengett közkézen ... az Enterprise-osok ilyeneket nem konvertáltak? (igazából fogalmam sincs, miről beszélek, volt ilyen?  Nahát!)

Pgyuri

60
Games / Re: Xenon 2 on Enterprise
« on: 2012.October.03. 12:15:36 »
Hi Saint,

This game was one of those games what I could finish on PC (in 1991). Excellent game :)

I'm afraid it would be hard to port to Enterprise. AFAIR there was extremly huge spaceship when you collect all items. This game was too hard to Enterprise (Z80 is too slow to moving large memory block). You are right, the vertical scroll is easy on EP but don't forget you have to clear all sprite (spaceship, laser,s bullets, rockets, etc.)  from the screen before scroll the LPT table or you will see many ghost.

I like these 'fire-to-kill-everything' games but they should be fast. I think EP can't solve this problem only if you make compromises but that's not Xenon 2, just like something same.

Pgyuri

ps: worth to try in DosBox ... you can finish without cheat almost in 2-3 weeks ...

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8