Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MrPrise

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 69
46
Hardver / EPSON SD-600 meghajtó?
« on: 2021.March.11. 18:04:00 »
Történelmi a mai nap, ugyanis ma próbáltam először igazi gépen, igazi lemezmeghajtót használni ;-)
Egyelőre még csak a próbálkozásnál járok. Az EXDOS kártya a spanyol fajta, a meghajtó típusa a tárgyban szerepel. Próbáltam néhány régi PC-s lemezt formázni, de egyik sem sikerült. Valamit csinál velük, zakatol, de aztán mindig kiír valami hibát és utána a dir azt írja, hogy nincs leformázva. DD-s lemezzel és HD-sel is próbáltam.
Egyiknél sector not found, másiknál data error.
Tudtok erről a meghajtóról valamit? Neten egyik helyen azt olvastam, hogy 360KB-s, másik helyen 1.2MB-snek írják. Van rajta pár jumper is. Lehet Enterprise-on tesztelni a meghajtót, lemez nélkül? Az sem biztos, hogy a meghajtó működik rendesen, bár gondolom ha a formázás végigmegy, akkor komoly baja nem lehet.
Ránézésre jó és mozgolódik is szépen, világít a led amikor kell, a hangulatot jól adja ;-)


47
Emulátorok / Hang betöltése emulátorba?
« on: 2021.February.19. 09:16:40 »
Jól tudom, hogy nincs olyan emulátor (se Spectrum, se EP) amire "ráköthető" a számítógép hangkártyája és onnan tud betölteni?
Tehát pl. ha szeretné az ember megnézni, hogy be lehet-e egyáltalán olvasni a kazettát vagy az előre bedigitalizált felvételt és ezért szeretne betölteni egy emulátorba, mert arra lusta, hogy összerakja a szépen elcsomagolt gépet, akkor mit lehet tenni?

Mostanában megnéztem pár Spectrum emulátort és első nekifutásra nem találtam olyat ami tudná ezt. Viszont rátaláltam erre: http://www.retrovirtualmachine.org/
Mindenkinek ajánlom. A szívemnek külön kedves, hogy van benne "igazi" magnó, forog, kattog, látszik a szalagon hogy hol tart, rá van írva mit tölt. Van benne beépített debugger és assembler is.

48
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános
« on: 2020.August.29. 09:59:51 »
Viszont gondoltam ra, hogy vagy egy kulon poszt-ban, vagy ennek az elejen (modositva az elso bejegyzest) egy tablazat-szerut felrakok.
Tulajdonkeppen 2 tablazatra gondoltam, egyikben az igenyek lennenek felmerve, masikban az elerheto alkatreszek lennenek nyilvantartva.

Csináltam új topikokat a nevedben. Ezt a régit már nem bontom szét és nem pakolgatom át. Ha majd megint beindul a gyártás és rendelés akkor lehet használni az új topikokat.
Az "Eladó darabok" le van zárva, te mint a moderátora tudsz bele írni így is. Ott tudod frissíteni az első hozzászólást. A rendelések topikba tud bárki írni.

Szuper amit csinálsz, köszönjük! Egyelőre lemaradtam a vásárlásról, de gondolom lesz majd még.

49
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános
« on: 2020.June.23. 10:03:19 »
Tényleg nagyon jó, hogy foglalkozol ezzel! Az, hogy átlátszó dolgokat is tudsz csinálni, hab a tortán! :-)

50
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános
« on: 2020.June.18. 14:53:23 »
Engem is érdekelnek majd alkatrészek. Olyat is lehet csinálni ami valamennyire átlátszik? Pl. a magnó ajtaja.

51
CPC-ről / Re: Renegade
« on: 2020.May.27. 09:49:58 »
Akkoriban egész nap Enterprise-on játszottunk :-) Eleinte úgy játszottunk egyébként, hogy nem használtuk a hátra rúgást (amikor balra néz a karakter és jobbra, hátra rúg, ha pl hátulról támadják), mert nem is tudtuk, hogy olyat is lehet. Aztán véletlenül fedeztük fel, hogy olyat is lehet, na utána már könnyebben ment.

52
CPC-ről / Re: Renegade
« on: 2020.May.26. 18:29:16 »
Nagyon jó! A Spectrum-os Renegade-ben is így lehajoltak már az első szinten is a rúgás elől? Erre nem emlékeztem.
Sokat játszottuk az öcsémmel, volt hogy kétszer is végignyomtuk egy játék alatt.

53
Hardware / Re: Enterprise Deployment Attempt Over FPGA.
« on: 2020.May.26. 10:58:12 »
Looks great, keep up the good work! Kyp is on his way here :-) (his account has been created today)

54
Egyéb témák / Keresek működésképtelen gépet vagy üres házat
« on: 2019.November.27. 18:38:35 »
Keresek olyan gépet ami totálkáros, de a külseje, billentyűzete ill. ami ebből kívülről látszik relatív ép (membrán nem kell bele, csak a gombok). Ha csak az üres ház, az is tökéletes lenne nekem.

55
Maintenance / Re: New PCB for EP Tape?
« on: 2019.May.12. 19:43:08 »
I will be off in the next days, but I can make some new photos around Thursday. I have some ugly photos that I used to label all the components in GIMP, but I doubt that would work for any kind of autotrace.
I do not think it is important to have 1:1, but of course, we should be able to put the new board into the place of the old board, eg holes should be at the same place and there are some other limitations, eg the big sliding thingy in the middle (labelled with S1,S2,S3,S4,S5,S6) and the jacks, but I guess you know that :-)

56
Beviteli eszközök / Re: ZXCard
« on: 2019.May.12. 18:14:26 »
Áh, ok, köszi, értem. Spectrumhoz ez egész jó kis eszköz lehet.

57
Maintenance / Re: New PCB for EP Tape?
« on: 2019.May.12. 18:06:58 »
Here it is the schematic as a JPG file exported from the PDF. Though the players that I have have some extra components. Eg the schematic only has 3 470uF capacitors, but my players have 4 of them. There might be other differences too, but so far I have found this.

58
Beviteli eszközök / ZXCard
« on: 2019.May.12. 17:07:03 »
Ismeritek a ZXCard-ot?


Quote
ZXCard is a hardware for ZX81 ZX spectrum* that allows you to load you favorite programs from a SD card instead of cassettes. It connects into the standard expansion port. When booting the ZX, it boot from the Menu ROM included in the hardware. You can then select you file (TAP format) and it will be loaded into ram and executed. After reset you will be presented the menu again. The hardware includes: ROM for the menu and control ROM switch to switch in and out Menu ROM and cartridge RAM SD card interface with parallel to serial support Kempston Joystick interface

Azaz a programot közvetlenül a memóriába tölti be. Azt nem értem, hogy a több részes programoknál ez hogyan működik? Ok, hogy egy file-t berak a memóriába és elindítja, de ha az mondjuk csak egy betöltő, akkor utána a betöltő továbbra is a magnón keresi a folytatást, nem? Ha pedig így van, akkor a használhatósága eléggéi korlátozott. Ettől nyílván rugalmasabb a már létező SD kártya kezelő eszköz amivel meghajtóként látjuk a kártyát, de azért érdekes ez is.

59
Maintenance / Re: New PCB for EP Tape?
« on: 2019.May.12. 16:56:58 »
That would be great.
I was experimenting with this tool: https://easyeda.com/

It is easy to use and you can also share your work with others, so multiple people can work on it.
Though I guess, if you are doing PCBs daily, you would rather do it with your own tools and on your own.
Anyway, let me know if there is anything I can help with. Eg if you do not have a cassette player, I can send photos of the existing PCB.

60
Maintenance / Re: New PCB for EP Tape?
« on: 2019.May.11. 19:32:36 »
I would use it. Probably not regularly though, but I have some old cassettes that I like to check. I do not expect to have anything new on them though.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 ... 69