Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MrPrise

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 69
106
Egyéb témák / Re: Ki mit dolgozik?
« on: 2018.September.13. 12:57:23 »
Én 2000-től lettem játékfejlesztő, méghozzá úgy, hogy a neten összetalálkoztam egy usa-ba szakadt hazánk fiával, aki épp embereket keresett egy projekthez. Megmutattam neki hogy miket csináltam pc-n, és egyből felvett. :)
Tök jó! :-)

Amúgy gyerekként amikor még csak az Enterprise-t nyúztuk azért kezdett el érdekelni a programozás, mert én is játékokat akartam csinálni, pontosabban tudni akartam, hogyan működnek. Ehhez képest csak egyszer dolgoztam pénzért egy játékon C++-szal és abból se lett semmi a végén, de még nem adtam fel, hogy csinálok játékot (játékokat). Ma már sokkal könnyebb dolga van az embernek ha elég ideje vagy pénze van, hogy más csinálja helyette ;-) Egyelőre egyikből sincs sok, szóval marad a másoknak fejlesztés.

107
Egyéb témák / Re: Ki mit dolgozik?
« on: 2018.September.12. 12:38:20 »
Feltámasztom a topikot ;-) Bocs, ha kicsit hosszúra sikerült.

Lassan több mint 12 éve dolgozok Ruby on Rails fejlesztőként. Néha PHP-val is (a fórumon kívül is).
Előtte 5 évig C# fejlesztéssel (is) foglalkoztam egy nagy elektronikai gyárban.
De az első munkahelyem egy könyvtár ill művelődési ház volt ahol adatrögzítőként (a könyvek adatait kellett felvinni számítógépre) és hangosítóként dolgoztam. Torgyán Józsefnek én adtam oda a mikrofont amikor eljött előadást tartani ;-)

Utána voltam számtech boltban eladó ill. gépösszerakó, wint telepítő ember. Aztán kerültem a fent említett gyárba.
Ott jó volt dolgozni, de 5 év után már kezdtem unni a bejárást és elhatároztam, hogy én otthonról fogok dolgozni, távmunkában, szabadúszóként. Akkor kezdtek el itthon is írni arról, hogy milyen "menő" a távmunka.

Mindenki le akart beszélni, hogy mekkora hülyeség ott hagyni a stabil munkahelyet, bla-bla. De én jobban tudtam ;-) Nem is bántam meg és azóta is úgy gondolok vissza erre a döntésre mint egy nagyon jó döntés. Utólag csak azt sajnáltam, hogy nem vágtam bele hamarabb.

Pont akkoriban kezdett el nagy hype lenni a Rails körül és nagyon megtetszett. A PHP-hez képest álom volt vele dolgozni. El is határoztam, hogy megtanulom és azzal fogok dolgozni, pénzt keresni. El is kezdtem tanulni. Két héttel ezután megkeresett egy amerikában élő magyar születésű illető, hogy dolgozzak neki mint Rails fejlesztő (korábban felraktam magam mint Rails fejlesztő egy külföldi oldalra. Fő az optimizmus ;-) ). Hihetetlen volt, hogy pont engem akar, mert azon az oldalon több száz tőlem sokkal tapasztaltabb fejlesztő volt. Rá is kérdeztem és kiderült, hogy pont azért akar velem dolgozni, mert én voltam az egyetlen magyar ott és magyarul könnyebb elmondania, hogy mit akar.

Annak ellenére, hogy mindent megtettem, hogy lebeszéljem, mivel még akkor tanultam, mégis felvett és 3-4 évig dolgoztam neki, így abban a szerencsés helyezetben voltam, hogy munka közben, élesben tanulhattam tovább. Aztán jött az odesk (ma már upwork), ott is volt szerencsém néhány hosszú távú ügyfelet találni. Most is két olyan ügyfélnek dolgozom akik ott vettek fel.

Végzettségem szerint egyébként gépszerelő és karbantartó technikus vagyok, amit sosem szerettem, sosem csináltam iskolán kívül. Igazából csak azért jártam ilyen iskolába mert amikor jelentkezni kellett úgy reklámozta magát, mint a legközelebbi iskola ahol komoly számtech oktatás folyik. Sajnos mint később kiderült, ez leginkább marketing volt, a legtöbb dolgot amit ott tanítottak már rég tudtam és nem is volt végig számtech oktatás csak 2 évig az 5-ből ha jól emlékszem. Persze volt ott más érdekes is mint pl CNC, pneumatika, még talán a heggesztést is ide sorolhatom. De a vasak reszelését, méricskélést és az olajos dolgok fogdosását nem szerettem.

Jártam főiskolára is, először GDF, aztán a Nyíregyházi Főiskolára programozó matematikus szakra. Ott a programozás az ment, a matek nem, így ez is abba maradt. Ez még akkor volt amikor a gyárba dolgoztam, ott ugye nagyobb fizetést kaptam volna ha van diplomám, ezért vágtam bele. Nem lett azóta se diplomám.

109
Hardware / Re: EPNET
« on: 2017.September.21. 21:06:17 »
This looks exciting!

110
Korábbi összejövetelek / Re: EP Klub - 2017 április 15.
« on: 2017.April.16. 10:45:20 »
Ez az "új" EP nagyon jónak tűnik!

111
Emulátorok / Re: Z80MU - ARM STM32 alapú hardveres emulátor
« on: 2017.April.11. 06:33:50 »
A fórumon található részletesebb információ mindkettőről, bár nem könnyű megtalálni a sok régi hozzászólás között.
A wiki-n van leírás a Nick-ről: Tigrian Nick leírása

Izgalmas ez a HW emulátor projekt!

112
Weboldalak / Re: EP128.hu
« on: 2016.December.02. 21:20:50 »
A felületet érdemes lenne megújítani. Nem mintha a mostani nem lenne jó, de a legtöbb oldal lecseréli a felületét pár évente újabbra.
Egy oldal modernizálása (újabb technológiák használatával) és a külsejének a változtatása két külön dolog. Az előző általában előnyös és szükséges, míg az utóbbi csak kozmetikázás. Ennek én sem vagyok híve, de amúgy tényleg ez a divat és a webes technikák is nagyon gyorsan fejlődnek, újak jelennek meg.

Quote
Viszont nekem MrPrise gyanús, hogy új oldalt akart vagy kezdett el tervezni, amin összevonja az ep128.hu tartalmát is és minden egy helyen lesz. Ott valószínű ez simán megoldható lenne.

Igen, így van. Ha eddig nem változott az ep128.hu akkor már most ne változtassatok rajta. A jelenlegi verziójához már megcsináltam a programot ami tudja importálni a programokat adatbázisba.

Egyébként annak sincs túl sok akadálya, hogy minden ott lévő programnak legyen külön topikja itt, egymásra linkelve, addig is amíg elkészül a PrgDB. Persze ésszerűbb ha csak annak a programnak lesz topikja, amelyikhez valaki hozzá akar szólni ;-)


113
Other topics / Re: Enterpress Magazine
« on: 2016.October.19. 13:37:43 »
Very nice! :-)

114
Egyéb témák / Re: Enterprise 3d modell
« on: 2016.September.18. 19:50:17 »
Megkésett válasz ;-)
Az a valaki én voltam. A "profi" nem fejezte be és amikor kértem, hogy fejezze be, még neki állt feljebb, hogy mi az hogy én, tökéletes modellt várok el tőle? Pedig mondtam, hogy kifizetem a munkáját, de ez se érdekelte. Szerintem nem volt annyira profi és egyszerűen nem tudta megcsinálni és ezt persze nem akarta beismerni. Ezután felrakta egy oldalra, hogy mutogassa az alkotását, annak ellenére, hogy még az elején kértem, hogy ne tegye. Ha nem kértem volna, akkor sem rakhatta volna fel.

Egyszer valaki itt a fórumról megbízott egy 3d grafikust hogy csináljon egy 3d modellt az EP-ről.
Már olyan régen volt, hogy nem tudom ki is volt ez, bocs. :)
Viszont most megtaláltam a modellt a winyón, itt van egy félig kész render is.
Mi legyen ezzel? Ne maradjon már a fiókban! :)

115
Programming / Re: First Contact - new Enterprise128 demo
« on: 2016.September.11. 21:39:52 »
Good job Sdw! Thanks!

116
Játékok / Re: Végigjátszás élmények
« on: 2016.September.10. 14:04:44 »
Nem cheat kód?

117
Egyéb témák / Re: ENTERPRESS Magazin
« on: 2015.August.12. 21:49:21 »
Némi késéssel, de én is eljutottam az Enterpress oldalra. Gratulálok hozzá!

118
Happy birthday Enterprise! It looks you had a great party!

119
Hall of Fame / Re: Box-Soft
« on: 2015.February.20. 11:42:14 »
Welcome Tim. I'm glad you joined.

120
Other topics / Re: Quick note to say hi!
« on: 2014.September.15. 11:09:03 »
Welcome Nick,
I'm glad you found us and I think it is safe to say that we all feel the same way towards the Enterprise :-)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 69