Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - MrPrise

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 69
1
For Sale / Re: Ebay auctions
« on: 2023.March.23. 11:15:52 »
Ah, ok, now I understand. He tries to make an agreement or a deposit outside Ebay....

That is very risky, yes.

Usually scammers use that strategy. Here is another example: https://www.youtube.com/watch?v=GkyZGO4ZV08

2
Hardver / Re: Bővítők listája
« on: 2023.March.12. 14:41:01 »
Lehet, hogy ez az egész túl nagyképűen hangzik és kinyílik tőle a bicska azoknak a zsebében, akik ezt nem tehetik meg itt vagy akár az élet más területén, sajnálom.

Ha ettől valakinek kinyílik a bicska, az csak őt minősíti.

Quote
Én baromira örülök, hogy huszonöt év kihagyása után újra rátaláltam erre a gépre, lett miatta egy új hasznos hobbim és olyan emberekkel lehetek kapcsolatban, akik ezt a közösséget a mai napig összetartják, inspirálnak engem és másokat, és nem hagyják, hogy ez a gép a feledés homályába vesszen. És a mai napig hálás vagyok nekik/nektek, hogy vagytok, és próbálok visszaadni, amit csak tudok.

Szerintem mindeki nevében írhatom, hogy mi is örülünk, hogy rátaláltál az Enterprise-ra! :-) Köszönjük szépen a munkádat neked és mindenkinek aki a mai napig aktív EP ügyben!

Quote
Nekem hibakeresésre, meg bugfixre se időm, se kedvem.
Quote
Már az első, autofire joystick illesztőnél jött olyan hozzászólás, hogy mi ez az alkatrésztemető?
Quote
Nekem arra semmi szükségem, hogy valaki kioktasson, hogy mittudomén a címdekódolást egyszerűbben is meg lehetne valósítani.

Sajnos vannak ilyen emberek. Erre szerintem ugyanaz vonatkozik mint a kommentekre általában. Figyelmen kívül kell hagyni a negatív kommenteket és embereket.

Nem szeretnélek győzködni, de szerintem viszonylag könnyen megoldható, hogy ne legyen az amit vázoltál, ha mégis megosztod a közösséggel a munkáid részleteit. Ha felrak az ember bármit ami alapján valami elkészíthető, oda kell írni, hogy nincs hozzá személyes támogatás, mindenki saját felelőségére építse meg, stb. Akinek bármilyen problémája van az utánépítéssel, írja be a fórumra, aki tud és akar válaszolni rá, fog rá válaszolni. Akinek ennek ellenére van képe privátban zaklatni az alkotót, annak egy előre megírt pár soros üzenetet kell copy&paste-elni, hogy nagyon elfoglalt vagy, de itt és itt van a fórumon a topik ahol fel lehet tenni a kérdést és valaki biztosan fog válaszolni rá. Ha nagyon rámenős, akkor meg lehet esetleg mondani, hogy ha kifizeti az idődet, akkor tudsz neki segíteni privátban is. A lényeg, hogy egy szemérmetlenül nagy összeget kell mondani amit meglátva tuti mégis inkább a fórumon fog kérdezgetni. ;-) Ha mégis inkább fizet, akkor meg már tiszta haszon, nem? ;-)

Quote
Konkruencia nekem az, ha valaki megépíti és árulja az ebben a fórumban megtalálható másfél megás rambővítőt? Az. És? Nem érdekel.
Ez bölcs hozzáállás. A magam részéről én azért szeretnék minnél többet megtudni a különböző bővítőkről, hogy tanulhassak belőle.

Quote
És baromira nem értem azokat az embereket, akik ezt másképp gondolják.
Ezzel nem vagy egyedül.3
Hardver / Re: Bővítők listája
« on: 2023.March.12. 14:08:47 »
I plan to share the entire EnterMice project soon, but it still needs some work to make it readable by someone who wants to make their own copy of the interface.

Thank you for doing that! Let me know if you need someone to check how easy to understand for someone with a basic eletronical background like myself. ;-)

4
Hardver / Re: Bővítők listája
« on: 2023.March.07. 20:32:22 »
Quote
a tervező részéről jogosnak tűnik az elvárás legalább a költségek visszatermelésére a "műalkotás" forgalmazása által.

Persze, de szerintem az eladásokat nem befolyásolná jelentős mértékben ha elérhető lenne a leírás ami alapján meg lehet építeni az adott eszközt. Reklámnak viszont nem lenne rossz.
Az open source ill. az open-source hardware is létezik és működnek. Jó lenne, ha Enterprise vonalon is lennének ilyen kezdeményezések.

5
Hardver / Re: Bővítők listája
« on: 2023.March.05. 20:38:27 »
Quote
Időben hol lehetne ezt kezdeni?
Abban bízok, hogy modern kori kiegészítők fejlesztői fognak majd írni az alkotásaikról.
Arra is kíváncsi lennék, hogy hogyan készülnek ezek. Mindenki teljesen egyedül, saját kútfőből fejleszt vagy vannak olyan könyvek, leírások amely alapján dolgoznak, esetleg megosztják egymással a tudásukat? Kár, hogy nem úgy megy mint régen a nyomtatott Enterpress idejében, amikor még megjelent a teljes leírás az eszközről, kapcsolási rajzzal és aki tudta meg is csinálhatta magának, aki pedig nem az megrendelte az alkotótól. Érdekelne azok véleménye erről akik HW-s dolgokat fejlesztenek a géphez. Gondolom egyikük sem az eladásból származó bevétel miatt csinálta vagy csinálja ezeket. Ha pedig így van, akkor mi az akadálya annak, hogy megossza a nagyvilággal a részleteket (ha esetleg eddig még nem tette)?

6
Hardver / Bővítők listája
« on: 2023.March.02. 15:01:30 »
A szakik egyre több hw bővítőt és módosítást készítenek a géphez aminek mi nagyon örülünk! Arra gondoltam csinálni kellene a wiki oldalra egy listát ezekről (ill. az ott lévőt bővíteni) és persze utána frissen tartani. Ki, mit csinált, mire jó, ha házilag is megcsinálható akkor lenne hozzá leírás is. Ha meg lehet vásárolni, akkor annak a módja. Így egy helyen lehetne az összes kiegészítő és módosítás a géphez. Ez hasznos lenne az új géptulajdonosoknak és azoknak akik nem követik az eseményeket, mint pl én. Vannak akik a facebook-ot részesítik előnyben és ott osztják meg a műveiket, aztán ide a fórumra vagy felkerül infó róla vagy sem. Aki tud bármilyen bővítményről kérem, hogy ebbe a témába küldje be a linket ahol lehet róla olvasni. A legjobb az lenne ha maguk a kiegészítők készítői írnának a műveikről. Majd igyekszem a wiki-re felpakolni mindet folymatosan.

7
Karbantartás, javítás / Re: Szervízkönyv
« on: 2023.February.14. 09:24:48 »
Bescannelem én neked.

8
Karbantartás, javítás / Szervízkönyv
« on: 2023.February.13. 20:39:44 »
Itt-ott sok tanács, trükk van a gép javításával kapcsolatban. Jó lenne ezeket összegyűjteni egy helyre, hogy legyen egy szervízkönyvünk-szerű kézikönyvünk mint ami Spectrumhoz is van.9
Hardver / SD kártya mint ROM
« on: 2023.February.13. 13:04:56 »
Azt jól gondolom, hogy ha egy tetszőleges ROM file-lal flash-elem az adaptert, akkor utána már nem fogom tudni használni mint virtuális meghajtó, hacsak a flash-elt ROM-ban nincs benne az SDEXT is? Emiatt pl a TESZT.ROM-ot magában rárakni nem jó ötlet, ha jól sejtem, mert PC-ről a kártyát nem lehet újraflashel-ni, csak EP-ről.
Jó lenne ha lehetne SD kártyát használni ROM-ként. Először rá kellene másolni a ROM file-t egy kártyára, utána berakni egy SD adapterhez hasonló kártyába, beindítom a gépet és a kártya tartalma teljesen úgy viselkedne mint egy sima cartridge tartalma. Így egyszerűen lehetne ROM-ot tesztelni igazi gépen. Lehet esetleg cifrázni is, hogy több ROM file-t is lehessen rá rakni és meg lehessen adni, hogy melyik hol látszódjon. Van esetleg már ilyesmi vagy valaki tervez ilyet?

10
Hardware / Re: Enterprise Deployment Attempt Over FPGA.
« on: 2022.January.31. 11:08:37 »
Dr.OG, is a nod  ;-)   from the Spanish fans of Enterprise to the Hungarian community, who are highly respected and valued, in fact you will see the logo of the Enteprise Forever forum.
I did notice the forum's logo there :-) I'm always amazed by how many EP fans there are all over the world. I'm happy our forum could help these people to reach each other.
It is also great privilege to see awesome projects to born and progress like this one.

Keep up the good work!

11
Játékok / Re: Airwolf
« on: 2022.January.21. 20:24:44 »
Nagyon jól bemutatta a játékot! :ds_icon_cheesygrin:
Mi anno arra nem tudtunk rájönni, hogy miért ülnek szombrérós mexikóiak a barlangban és pláne hogyan tudnak fejjel lefelé ülni és nézelődni.

12
Hardware / Re: Enterprise Deployment Attempt Over FPGA.
« on: 2022.January.15. 12:42:49 »
Whoa, nice!

13
Egyéb témák / Re: Támogatás az Enterpriseforever oldalért
« on: 2022.January.09. 13:26:00 »
Tuby128-nak köszönöm, hogy helyettem emlékeztetett mindenkit a támogatás lehetőségére.

Részben válaszolt a korábbi kérdésre is. A támogatás nálunk nem úgy működik, hogy ha nem gyűlik össze egy bizonyos összeg, akkor bezár az egész.

Azon viszont most elgondolkodtam, hogy talán nem lenne haszontalan csinálni valami hasonlót amit sok oldalon lehet látni: ki lenne írva egy összeg és folyamatosan frissítve lenne, hogy mennyinél tart. Ha ez motiválná az embereket, akkor nem volna haszontalan, viszont azt sem szeretném ha úgy nézne ki, hogy csak akkor működik az oldal ha összejön az adott összeg. Nem szeretném ha bárki kényszerítve érezné magát a tamogatás küldésére azzal, hogy mindig az arcába van tolva a téma, hogy "jáj, látjátok még csak ennyi gyűlt össze, lécci adjatok még".
Persze az sem biztos, hogy jó amit én csinálok, hogy csak akkor emlékeztetek mindenkit amikor eszembe jut a dolog ;-) A rendszeres emlékeztetés mindenképpen hasznos.

Közben rájöttem, hogy majdnem ugyanezt írtam 2013-ban is, pár hozzászólással korábban itt.

Talán már említettem itt, hogy nagyon örülnék ha annyi rendszeres támogatás érkezne ami lehetővé tenné azt, hogy folyamatosan tudjak az oldallal (és az összes többi Enterprise-szal kapcsolatos folyamatban lévő vagy tervezett projekteimmel) foglalkozni, ideális esetben főállásban, "munka" helyett. Ez egy álom jelenleg, de ha azt nézzük, hogy 1 híján 500 tagja van a fórumnak, akkor már az is szép lenne ha a többség rendszeresen csak 1000 forintot küldene, mondjuk havonta. Van aki már most is rendszeresen támogatja az oldalt, egy összegben év elején vagy végén.
Tudom, hogy nem a dícsőségért csinálják, ezért nem szoktam erről nyilvános "jelentést" írni, de ezúton is köszönöm a támogatását mindenkinek!

14
geco, do not worry, you can contact him here now, because he is our latest member :-) Welcome, Neil!

15
Emulátorok / Re: Hang betöltése emulátorba?
« on: 2021.April.15. 12:49:57 »
Köszi!

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 69