Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Judge

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 ... 16
91
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.17. 23:49:05 »
Ellenben... Várjunk egy kicsit, mert Pistiék találtak valami fényvezető akármit, ami jobbnak tűnik, mint a plexirúd. Pár napon belül fixáljuk a részleteket, mert amúgy minden OK! :-)
Ilyesmiről van szó:
https://www.inshop.hu/miniatur-tobbszoros-fenyvezeto-allo-mentor-alkalmas-smd-led-0603-556620

Egy anyagról beszélünk: PC= PoliCarbonát. Csak én rúdban veszem,víztiszta és 4 mm átmérőjű, nem csak 3,16. Meg 3,16 mm átmérőjű fúrót kicsit nehezebb találni...:roll:. Nagyobb a felület jobban látszik. Úgyis el kell vágni, mert csak kb 13 mm fér el a ledek fölött. Szerintem a videó elég meggyőző, hogy működik a dolog és egyszerű.

92
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.17. 09:23:41 »
Ok, köszi, értem! :-) (Persze, szoktam jönni a klubba néha. (Pertik Laci) Akkor legközelebb ott találkozzunk (ha Neked is jó)!)
Vedd meg ami kell, ott fizetek mindent... (Ööö... Ott a klubban meg is tudod oldani, vagy el kell vigyed majd?)
Amúgy a 4. generációs kártyán mint ha csak egy LED volna, nem kettő. (De ezt most csak fejből tippelem... :-P Az is kék fényű amúgy. De ezek már részletkérdések... :-) )

Akkor druszák vagyunk...én meg Biró Laci. Nekem van az a kis vga monitoros gépem,cserélhető romos rombay-el,egér helyett trackball-al. :)

Az már az órás kártya? (Nekem az eggyel azelőtti van a 3-mas sorozat). De a 4-esen is két led van (legalábbis SzörG képein) egy a normál és egy a micro sd lártyának (a színük meg lényegtelen)
Igen el kell hoznom, mert ezt nagyon pontosan kell megfúrni és azok között a körülmények között ez nem biztos, hogy sikerülne.
Utána találkozhatunk valahol és vissza adom. Matrica van rajta? mert azt is tudok adni. :cool: Melyik tokod van az eredeti vagy a 3D nyomtatott?

93
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.16. 18:51:50 »
Engem az első generációs SD-kártya olvasóhoz való tok érdekelne, amin van kívül lyuk, hogy cserélgetni lehessen az SD-kártyát. Mintha Zozónak lenne olyanja, internal-joy-zöld színben. Azt ki csinálta? Lehet-e olyat rendelni?

Ebben a változatban is lehet cserélni mindkét kártyát ( normál és micro sd )

94
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.16. 08:24:06 »
Na mármost... Ha nem találunk megoldást a belátható jövőben arra, hogy valaki "eleve LED -hez igazított tokot" nyomtasson, akkor vállalnád e az enyémen is az efféle átalakítást? :-) (Persze nem ingyen...)

Simán... Csak előtte be kell még szereznem az alapanyagot. 4 mm átmérőjű plexi rúd kell hozzá, ( 820 Ft/méter de csak 2 métert adnak), kb. 13 mm hosszú és a cartridge megfelelő helyére egy  4mm ámérőjű furat. Ennyi az egész. :cool:
Te szoktál jönni a klubba ? ( Elnézést, de az itteni nicknevek és az ottani arcok összekapcsolása még nem megy jól :)  ) Ott láthatod "működés" közben a nyomtatott változatot is. ( ha nem, ide tettem alulra )
Mivel két led van (piros és zöld) úgy van a rúd helye megválasztva, hogy bármelyik led fényét fel tudja hozni. A kettő közé van pozicionálva.

24036-0

SD led működés_nyomtatott cartridge-ben

95
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.15. 00:05:57 »
És működés közben:

SD adapter led

96
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.14. 23:52:28 »
Én voltam az (mondjuk a "farigcsálás" kicsit szíven ütött) :)
Megcsináltam mindkét változaton:

24034-0

97
Hardver / Re: HW készítés
« on: 2019.October.06. 19:07:19 »
Akkor volt, de már vagy 25 éve nem kaphatóak. Ami meg fennmaradt ezekből azok is elöregedtek, nehézkes használni őket, kontakthibák stb.

Az a tapasztalatom, hogy a kontakthibák sajnos az új perifériáknál sem változtak sokat, hiszen ugyanazokra az élcsatlakozókra csatlakoznak ezek is.
Az EnterMice-t is le kell húznom néha, a Rombay-ben lévőket is, mert nem megy az egér vagy nem láncolja be a romot,vagy nem látja az SD kártyát.

98
Hardver / Re: HW készítés
« on: 2019.October.06. 10:59:07 »
Én pl. évek óta bízom egy olyan külső RAM bővítő megjelenésében, amit a gép megbontása nélkül lehetne installálni, mondjuk a jobb oldali slotba benyomom, és kész. Nem tudom, lesz-e ilyen valaha...

Már az 1990-nes években volt minden a jobboldalra, sorban mondom: 1 megás ram kártya, 6 foglalatos sram+rom kártya, egér kártya, óra kártya, floppy vezérlő kártya...itt a képen pont az enyémet láthatod.

24002-0

Tutus: én itt csak a véleményemet fogalmaztam meg, mert azt gondoltam (gondolom), hogy erre van ez a fórum. Nem gondoltam (és nem is volt szándékom), hogy ilyen fájó helyre szúrok.
Elnézésedet kérem ha megbántottalak volna.

99
Wanted / Re: Case for SD adaptor
« on: 2019.October.06. 10:28:44 »
another option:

24000-0

100
Hardver / Re: HW készítés
« on: 2019.October.05. 19:56:14 »
Retro vagy bővített Retro? Ha Retro, akkor az SD kártya is szentségtörés!!! Ugye, hogy igazam van?

Itt meg én nem értek veled egyet Tutus. Az SD kártyaolvasó egy nagy nehézkes perifériát váltott ki (floppy meghajtó). De ettől még az EP az maradt ami, csak gyorsabban lehetett az adatokat beolvasni. Az ilyen SF3 kártyák ledegradálják az EP-t valamiféle kiszolgáló szintre ahol az, hogy ENTERPRISE vagy bármi más a rendszer neve, teljességgel lényegtelen. Remélem érted mire akarok kilyukadni!?

101
Hardver / Re: HW készítés
« on: 2019.October.05. 19:37:24 »
Egyébként az SF3 sem EP fejlesztés, hanem elsősorban CPC-s. Annyi történt, hogy Gflorez kitalálta, hogyan lehet összedrótozni EP-vel, a fejlesztő meg hajlandó volt módosított firmware-t készíteni EP-hez. Így "potyautasként" fel tudtunk szállni a CPC-s vonatra.

Hűűű...követ dobtam a tóba és most fodrozódik rendesen...De tudtam amikor írtam,hogy ez lesz és most Zozo írta le itt a lényeget: annyi ebben az ENTERPRISE, hogy ez is egy Z80 alapú gép és lehetőség van "hozzádrótozni" ilyeneket...hát aztán!?...Akkor ilyen alapon az is ENTERPRISE ha egy málna pc-én EP emulátort futtatok?

102
Hardver / Re: HW készítés
« on: 2019.October.05. 12:17:19 »
SF3 kártya. Megkérdeztem az EP klubban is. De most itt is felteszem az ünneprontó kérdést: ez mitől ENTERPRISE ezután?
Attól ,hogy áramot ad egy kártyának (vagy még azt se)  és ő a kijelző? Minden mást a kártya csinál...mindent elvégez (hisz azon van minden benet és kimenet)
Az SD kártyaolvasó (inkább abba az irányba kéne fejleszteni, hogy ez írni is tudjon), a memória bővítés, az egér-joystick kártya még normális, a gépet jól kiegészítő bővítések voltak,de ennek  a kártyának véleményem szerint nincs sok értelme. Ha elmegyük ebbe az irányba és "málna pc-ét" csinálunk az ENTERPRISE-ből, az mire lesz jó. Akkor inkább egyből vegyünk egy "málna" kittet, rakjuk össze és örömködjünk, hogy milyen fasza dolgokat tud. MP3 lejátszót, meg WEB rádió streamet nem EP-én akar az ember hallgatni, csak azért mert "meg lehet csinálni"...(nem beszélve arról,hogy iszonyat pénzért)
Ez nem csak az én véleményem. Amikor megmutattam a Haluska Lacinak (Hsoft),hogy miket dugnak manapság az EP-re, tőlem teljesen függetlenül az volt az első kérdése, hogy: hol van ebben már az ENTERPRISE?? Tudom, hogy most sokan fölhorkannak majd, de ha mélyebben belegondolnak akkor ők is belátják majd a szívük mélyén, hogy igazam van. :smt024

103
Játékok / Egy jó pc játék
« on: 2019.August.11. 17:33:10 »
Végre...sikerült egy jó játékot írniuk a pc-re is... :lol:

Egy jó játék pc-re

104
Hardver / Re: Hajdani konfigom...
« on: 2019.July.22. 00:08:21 »
Nem volt nagy munka. Igen, megfelelő eszközök kellenek hozzá, különben nem hogy javítanád a gépet de végleg ki tudod csinálni.
Nekem olyan pákám van amibe bele van építve az ónleszívó. Kikapkodtam a régi kondikat,kiváncsiságból megméregettem a kapacitásukat.
Előre meghajtogattam az új kondik lábát és ráhúztam a zsugorcsövet. Ezután már csak sorban be kellet forrasztani őket, ügyelve a polaritásokra.(a C9 szemét mert látszólag ellentétes polaritással kell beforrasztani) A listában leírtam a kondik méretét is. Ez fontos, hogy biztosan elférjenek.

105
Hardver / Re: Hajdani konfigom...
« on: 2019.July.21. 23:39:41 »
Nekem nem volt elsődleges célom ezzel a javítással a képminőség javítása, hanem az, hogy stabilan, mindenféle anomáliáktól mentesen induljon a gép...
Ez egy EP64 volt eredetileg, beleraktam még egy gyári 64KB bővítést, így 128-as lett. Ez a bővítés egy aljzatba van dugva így visszacsinálható.
EXOS 2.0 volt benne, ezt kivettem és beleraktam egy 64KB-os romot EXOS 2.4,BASIC és SWP-vel.

Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 ... 16