Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Ep128

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 ... 79
61
Most már nálam is megy. Rejtély... (Majd jól szemügyre veszem (valódi) DOS alatt is a régi masinán ismét.) Eddig a "pittyegő hang" sem volt, most már az is van. :-)
Minden esetre a CENTRUM -os jóvoltából kifolyólag (mivel ott árulták szeretett gépünket ugye...) szegről-végről van köze a masinához, szóval akár maradhat is itt.
(Van benne egy piszokság, ahogy látom: Néha nem ajánl fel olyan dominót, amit le lehet tenni, effektív mind a 6 felső "rossz", sehová sem rakható. Ok, a passziánsz sem jön ki mindig. :-) )

62
Nekem tökéletesen megy egérrel, WIN 10 alatt. Rámegyek a lerakni kívánt dominóra, rányomok egy balost, ekkor sárga kerettel kijelöli, majd leviszem a nyilat oda ahova tenni akarom ekkor ott megjelenik egy kis fehér dominó és egy balost nyomva le tudom tenni. A sárga kijelölést jobbost nyomva tudom levenni.

(Attachment Link)

De ez NEM AZ A JÁTÉK! :-) Azzal próbáld, amit a témaindító post -ban csatoltam. ;-)

63
Konvertálás / Re: Hajdani ("Tv-be betelefonálós") Dominó játék
« on: 2020.December.31. 23:10:47 »
Akkor lehet, shift-tel, alttal vagy tenorral együtt kell lenyomni valamit? Vagy egérrel kattintani? Netalán joystickkal? Nem tudom, még milyen beviteli eszköz lehetséges. Vagy hosszasan, vagy kétszer kell megnyomni egymás után egy gombot. Netán a numerikus billentyűzetet kell ki/be kapcsolni. Több ötletem nincs. :D (Hallottam valahol olyan programról is, ami egy bögre kakaó mellett fut csak, szóval lehetnek variációk...)
Helpet nem lehet előhívni valahogy, vagy nincs a neten valahol manual hozzá?

Itt lentebb csatoltam a programot, próbáld ki Te is (ne csak én legyek töketlen)... :-D Szerintem mindent megpróbáltam mindenhogyan, de hátha valaki mégis rájön. Pont ezért toltam fel ide. Kár volna félretenni "működésképtelen" -címszó alatt, mert amúgy meg szép emlék ez a játék a Tv -ből.

64
Konvertálás / Re: Hajdani ("Tv-be betelefonálós") Dominó játék
« on: 2020.December.31. 14:26:45 »
Entert nyomsz, miután beírtad?

Persze! A billentyű összes gombját megnyomtam már kínomban, de semmire nem rakja le. Holott alapból látszik, hogy jól működik a program, felkínálja az új dominókat, hagyja kijelölni is az egyiket, csak lerakni nem akarja a világ összes kincséért sem. (Nagyon érdekelne, mi az, amire nem jöttem rá. :-) ) Próbáltam DOS 6.22, alatt, Win98 alatt, XP alatt... Ugyanez a helyzet.

65
Konvertálás / Re: Hajdani ("Tv-be betelefonálós") Dominó játék
« on: 2020.December.30. 19:40:42 »
A BUMM -ra én is emlékszem. :-) De itt, ebben a DOMINO -ban még azt is lehetett variálni, hogy az adott dominót melyik felével illesszük oda, az adott számú helyre. (Nekem meg nem hogy oldalt választani, de lerakni sem sikerül... :-P Elindul, SPCE -re megjelenik az A, a B, és a C dominó. Megnyomom, hogy (pl.) B, aztán hogy hányas mezőre tenném és nem történik semmi. :-P Pedig kiírni kiírja, hogy mit választottam...)

66
Konvertálás / Hajdani ("Tv-be betelefonálós") Dominó játék
« on: 2020.December.29. 23:38:33 »
Ha nem "ide való", majd egy modi a helyére teszi... :-P Szóval...
Adott ez a valahai játék, a hozzám hasonló vénemberek talán emlékeznek rá. :-D
DOS -os, talán nem volna túl bonyi (egy szakembernek) "átírni" Ep -re.
(De mielőtt bárki nekiveselkedne... Ugyan mondja már meg, hogy kell játszani vele. :-D Mert a tévés verzióra emlékszem, (ez ugyanaz) de itt a világ összes kincséért sem tudok letenni egy dominót sem. A felső betűjelét megnyomom a billentyűzeten, utána a számot, ahová tenném és... Semmi. Minden gombot végignyomtam, de nem teszi le. Biztos bennem a hiba. :-D )

68
Egyéb témák / Re: Mi van a régi EP-s arcokkal? :)
« on: 2020.December.17. 23:38:27 »
Ma kiderült, hogy a kollégám régi EP arc, a Kopácsy volt a főnöke.
Ő írta a MIDI-s szoftvert!
Meg ezt is, TVC-re:
https://www.youtube.com/watch?v=CesBUUfXP0k&t=3s

Kopácsy -ról mesélhetne majd, anno (tudtommal) nekem sikerült utoljára beszélnem vele közülünk.  Annak is vagy 22-23 éve...

69
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: OffTopic
« on: 2020.December.14. 23:19:14 »
Az ilyesmivel nekem nem volt gondom anno, (vírusok) mert az OS/2 immunis volt az efféle nyavalyákra. :-) (HPFS partíción ült, ez eleve lehetetlenné tette a vírusok működését. De a betöréseket is, hiszen Windows és Linux alól sem látni az OS/2 -t. Avagy max. "hibás partíciónak". Ő viszont simán látta a DOS -t, Windows -t.)
Régebbi Win... Az OS/2 Warp 4.5 tartalmazott egy "WinOS2" szekciót, ahol a Windows 3.11 futott rajta. Amolyan "rendszer a rendszerben". :-) De egy segédprogrammal (Odin) elboldogult a Win32 -es programok jó részével is. (Persze volt, amivel nem, tehát Windows mindig volt mellette.) Összességében balta dolog volt az IBM -től, hogy elengedte a kezét anno, de ez már történelem... (Azóta már a 2. életét éli a rendszer, hiszen előbb eComStation néven futott tovább az OS/2, aztán az a cég is abbahagyta a vele törődést. Most ArcaOS néven fejlesztik (ugyanazt tovább). Szóval... Több élete van, mint a 2 cicámnak együtt véve. :-D )
Sorrend... Anno a több rendszer esetén a DOS -nak kellett legelöl lennie, utána Warp, aztán Windows, aztán Linux.
Valóban megvolt a bája a Win98 -nak, de azért ott rettentő sok kék halál jött szembe... Az első stabil Windows a 2000 volt. Az XP a fixpack -ok után szintén jó volt, sőt... Bár szinte mindenki szidta, a Vista is abszolút használható volt, miután a 2 javítócsomag rákerült. (Nekem évekig ment ugyanaz az install, semmi bajom nem volt vele. A végén csak azért cseréltem 7 -re,  (aztán 10 -re) mert megszűnt a támogatás. :-) )

70
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: OffTopic
« on: 2020.December.13. 23:40:40 »
Amikor előkerül néha ez az "ilyen rendszer -olyan rendszer" (egy gépen), akkor eszembe jut a hajdani "rekordom", úgy 15-16 évvel ezelőttről. :-) (Még semmi virtuális masina persze...) Ugyanazon a PC-n volt (több vinyón) egy:
- Dos 6.22
- Windows 98 SE
- Windows XP
- OS/2 Warp 4.5
- BeOS,
- UHU Linux
Partition Magic, Boot Magic, oszt' nosza... (Még rémlik halványan, hogy nagyon (!) nem volt mindegy, hogy melyik rendszert a vinyón hová és milyen sorrendben, sőt... Az sem, melyik lássa / láthatja melyiket. Ha valahol hibáztam, borult az egész bili... :-D ) Aztán persze a fene sem akart ennyivel bajolni, a fölös lemorzsolódott. (A BeOS "kihalt", a Linuxot megutáltam. :-D ) Akkoriban volt egy mondás mifelénk, miszerint: "A hülyék Windows -t használnak, a guruk Linuxot, az értelmes átlagember meg OS/2 -t. :-) Ez most viccesen hangzik, pedig higgyétek el, akkoriban bőven volt alapja. :-) Még úgy is, hogy a Windows -ra az ember persze rákényszerült, ha ezt+azt futtatni szeretett volna.)

71
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános
« on: 2020.November.03. 23:20:22 »
Ismét nagyot alkottál, még ha kicsi is ez az izé... :-)

72
VIDEO: / Re: Mozgó kép Enterprise -on...?
« on: 2020.October.13. 23:51:57 »
További érdekes kérdés, hogy (elvileg, ill. elméletileg) lehet e (utólag) hangot csiholni a videónak valami módon? Tehát "visszailleszthető e hang" a videóra, vagy erre még nem vagyunk / lehetünk képesek?

73
Hardware / Re: Capacitors - wrong orientation?
« on: 2020.October.12. 22:56:45 »
Remember its first name: Damp Proof Course.

The first phases of development were strictly secret....
THEN. :-) But there could have been photos, recollections at the time that could be put together before being ISSUE3. But we don't know ...

74
Hardware / Re: Capacitors - wrong orientation?
« on: 2020.October.11. 23:58:47 »
If the Issue 3 were only 100... maybe these were the prototypes, no more than 10 or so.
But we would have at least 1 photo of them... :-)

75
Hardware / Re: Capacitors - wrong orientation?
« on: 2020.October.10. 23:10:17 »
It hasn’t left me calm for many years to see what the Issue 1 and 2 motherboards might have been like.

Pages: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 ... 79