Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Oliver

Pages: [1]
1
Memória / Re: EPROM/FLASHROM/SRAM bõvítések
« on: 2007.May.22. 13:48:38 »
Nem is az hogy ragaszkodom hozzá, csak reggel megtaláltam a régi ASMON és társait, aztán kerestem beégethetõ verziókat... Szóval jó lenne kicsit újra programozgatni és szerintem kényelmesebb ha egybõl ott van kéznél a Cartridge-ben. Ezt az MX flash-t nem ismerem annyira de nem tudom hogy címezne le Cartridge-ben 512Kx8 területet. Vagy ez már nem ROM-BAY csatlakozóra menne? Érdekelne a téma mindenképp, kaphatok valami leírást, vagy bármi? Elméleti, gyakorlati :) De a HDD-t nem értem, most vagy félreértettük egymást, vagy közben kiadták a HDD-t Enterprise-hoz? Azért az meglepõ lenne. Nos, azt hiszem jobb ha elkezdem átnézni az egész fórumot, ennyire nem maradhattam le...

2
Programozás / Re: BASIC
« on: 2007.May.22. 13:18:51 »
Végülis a SET INK megteszi csak nem emlékszem hogy ha a 101 az alapértelmezett csatorna, miért is kell megadnom 102-t. Nem gond, halványan térnek azért vissza az emlékek, most már sejtem azt is miért nem lehet kék a karakter csak piros-zöld... Lehet butaság (10 évet kihagytam) de valami olyasmire emlékszem hogy a 40 karakteres VIDEO MODE 0 esetén csak 2 szin használható...

3
Memória / Re: EPROM/FLASHROM/SRAM bõvítések
« on: 2007.May.22. 13:10:17 »
Köszönöm a segítséget! Azért, ez nem semmi dolog... Idestova 10 éve hogy elcsomagoltam a kis gépemet. De annyira hogy mostanáig elõ sem került. Pár napja egy rossz Commodore kapcsán eszembe jutott hogy megmutatom az embereknek, hogy mi volt az utolsó igazi 8 bites számitógép. Csak nem volt hozzá játék, kereskedtem hát kicsit. És MEGDÖBBENTEM. :) Nem hittem volna hogy ilyen sok oldal van... Többszáz játék... Könyvek, leirások... És a gép is elsõre elindult, úgy tünik nem zavarta az évtizedes kiesés. Szóval köszönet mindenkinek, bár ha jól emlékszem a régi nagy nevekre itt inkább fejesek vannak én meg csak betolakodtam... Szóval bocsánat hogy nem témába vágott amit leirtam de ez annyira meghatott hogy az Entreprise még mindíg él.

Na legyek ON. Mészáros Gyula elérhetõsége? Bár õrá is ugy emlékszem hogy a régi nagyok között volt de hátha elérhetõ... Ez az égetõ kicsit bonyolultabb mint egy STK200-as bufferelt letöltõ :D Nekem legalábbis... Inkább vennék komplett panelt, mert a maratással gondok lennének ilyen szinten.

Mégegyszer, köszönet mindenkinek aki még mindig élteti ezeket a dolgokat.

4
Programozás / Re: BASIC
« on: 2007.May.22. 10:32:37 »
Ahoj, valaki nem emlékszik rá, mit kell bepötyögni készenléti módban, hogy ne az alapértelmezett zöld betükkel irjon a gép, hanem mondjuk világoskék? Valamelyik könyvben régen olvastam, de már nem emlékszem rá. Köszi.

5
Memória / EPROM/FLASHROM/SRAM bõvítések
« on: 2007.May.22. 10:14:03 »
Szia mindenki. Sikerült regisztrálni. Lenne kérdés. Szeretnék kérni eprom égető kapcsrajzot amivel lehetne égetni MBM27128-25 Epromot, ami a Cartridge-ben van. Második kérdés, ezen eprom helyett lehetne belerakni 27C256 tipust? Nem vagyok biztos a C jelölés jelentésében. Tudja ezt valaki? Harmadik kérdés, a Cartridge-ben van egy U2, GI8533 chip, szintén foglalatban. Ez mi lenne? Kérem aki tud segitsen, köszi.

Pages: [1]