ENTERPRISE KLUB
2023. február 4.,  14-19 óráig
1074 Budapest, Károly krt. 3/A.
Részletek
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Gep

Pages: [1]
1
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2007.March.15. 18:27:05 »
Köszi a linkeket :) Tanulmányozom a dolgot :) És már rajta vagyok az ügyön :) Kis türelem :)

2
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2007.March.12. 18:14:25 »
Oké valami ilyesmire gondoltam a pixelek videó memóriás leírásával már nagyából tisztába vagyok a különböző színmélységekben. Az Exos fejlécről nem sokat tudok, ha dobnátok valami linket egy leírásról azt meg köszönném. Na meg az LPT tábláról is többet kéne tudnom. A képet fejjel lefelé kéne el tárolni mert ha emlékeim nem csalnak a 0,0 pont az EP-n a bal alsó pixel. Ez persze csak egy ötlet mit mondtok rá? (Egyébként már neki álltam a cuccnak a kép konverzió egy részével megvagyok meg a palettánál mert képes 256 színben elég optimális palettát összeállítani, soronkénti palettánál még nem próbáltam, de így fejben ha elképzelem lehet, hogy csíkos képet fog eredményezni, persze majd akkor derül ki ha látom az eredményt)

Üdv.

3
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2007.March.09. 14:50:44 »
Az biztos, hogy a legjobb ha valaki hozzáértő leírja mit, hogy de ha van róla valami leírás szívesen utána olvasok :) De gondolom egy file formátum nem lehet olyan nagyon bonyolult gondolom tömörítéseket még nem nagyon alkalmaztak vagy ha igen az a teljesítmény rovására ment. Szóval bőven elég lenne egy tök egyszerű file térkép. :)

4
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2007.March.09. 09:29:22 »
Egy ilyen progit szerintem viszonylag egyszerűen és gyorsan össze lehetne hozni. Csak kéne egy file térkép nekem ami ep szabvány, hogy milyen formába mentse ki a képet meg a paletta összeállításról kéne többet tudnom... Mármint ott is pc szisztéma hogy 1 szint r,g,b ír le vagy van valami eltérés? A soronkénti paletta műkszik 256 színél is? És mondom szükségem lenne egy file térképre, hogy hogy néz ki egy EP képfile ami képes soronkénti palettát is tárolni? Vagy ha még ilyen nincs akkor én is létre tudok, hozni egy formátumot, de akkor ahoz meg kell írni az EP kép betöltőt. A pixel formátumnak már utána néztem, hogy kell a video memóriába tenni különböző szín módokban a byte-okat, hogy a megfelelő eredményt kapjuk :) Szóval ha kapok egy kis segítséget szerintem, gyorsan össze tudjuk dobni a progit :)

5
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2007.March.08. 16:14:44 »
Megoldható az is mármint a soronkénti optimális paletta előállítás :) Eddig ezt nem volt teljesen világos a számomra, hogy ez micsoda de így össze állt a fejembe a kép :) Az a gond, hogy az játékoknál nem sok mindenre lenne jó, inkább demóknál vagy szimpla képeknél :) Picit körül néztem a fórumon ez a symbos brutál :) A prince of persia is nagyon jól sikerült :) Látom vannak elvetemült programozók :) Picit el kanyarodtunk a témától :)

Az jó lesz ha el készül az említett fejlesztői eszköz :) Addig is tanulmányozom tovább a hardware felépítését van még mit tanulnom :)

6
Programozás / Re: Enterprise C Compiler PC-re
« on: 2007.March.08. 12:18:15 »
Esetleg ezzel lehetne valamit kezdeni: http://sdcc.sourceforge.net/

7
Programozás / Re: Enterprise C Compiler PC-re
« on: 2007.March.08. 12:15:20 »
Igen én is egyenlőre emulátorozom :) Mivel el kerültem otthonról a jó kis ep-m meg nem tudtam magammal vinni helyhiány végett :) De múlt héten rábukanva a fórumra mikor haza látogattam szüleimhez elő kaptam a jó öreg masinát és beélesítettem :) Sajnos a magnóm már nem műkszik pedig emlékezetem szerint azzal se volt gond :) Viszont fater valahonnan szerzett még egy gépet :) Így most kettő van :) Vissza térve a C fordítos ötlethez sajnos hagytam magam elkényelmesedni a pc-k világában és picit nehezen szokok vissza a fejletlenebb fejlesztői eszközökhöz :) de hát ha nincs más :)

Egy nem pont ide vágó kérdés olyasmi cuccok létezik már kifejlesztve, ami mondjuk egy tetszőleges pc formátumú képet képes olyan byte formátumba menteni amit bedobva az ep videó memóriájába máris a megfelelő képet kapjuk (esetleg elő is állítja hozzá az optimális palettát) ? Mert ha igen akkor nem görcsölök vele :)

Üdv.

u.i.: Köszi a szívélyes fogadtatást :)


Na látod ez jó kérdés azt láttam, hogy létezik rengeteg Z80-as compiler de, hogy van e köztük nyílt forráskódú nem tudom, esetleg körül nézek a sourceforge-on :)

8
Programozás / Re: Enterprise C Compiler PC-re
« on: 2007.March.06. 20:19:38 »
Z80-as compiler rengeteg van a neten, még én se használtam egyiket se így én se tudok sok okosat mondani, csak gondolom egy pc-n lényegesen könnyebb lenne a fejlesztés mint az ep-n főleg, hogy az én gépem teljesen eredeti és azt a billentyűzetet elég körülményes kezelni :)

9
Programozás / Enterprise C Compiler PC-re
« on: 2007.March.06. 18:25:45 »
Sziasztok!

 Én még új vagy a fórumon és lehet sikerül is mindjárt egy jó nagy vadbaromságot kérdeznem. Enterprise-os koromban sajnos csak a BASIC-hez értettem, azóta viszont elég komolyan foglalkozok programozással és most a fórum láttán el kapott a nosztalgiázhatnék. Szívesen buherálgatnám a régi enterprisom. A kérdésem a következő lenne létezik-e valami C compiler PC-re ami kimondotton enterprise buheráláshoz készült mert az látom, hogy Z80-as compilerek vannak dögivel. Ha más nem marad az assembler :) Szívesen fogadom az ötleteket más fejlesztői segédletekhez is :) (lehetőleg PC-n futókéra)


Pages: [1]