Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ergoGnomik

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 55
1
/OFF

Great initiative!

Sorry, but I don't see any kind of initiative. There is some sort of begging only. :(

/ON

2
SOUND: / Re: .ALL és .EDI fájlkiterjesztések
« on: 2022.November.12. 21:09:33 »
Nem próbáltam ki, de esetleg érdemes a RockDigit is megnézni, hátha azzal valamivel jobb lesz. Ennek a leírása alapján tippelve az .EDI fájlok csak a zenei struktúrát tartalmazzák a hangszerek nélkül, az .ALL fájlok pedig mindent. Eszerint az .EDI-ket meg kellene próbálni valami hangszerekkel feltölteni, hátha úgy csinálnának valamit.

3
Hardware / Re: Enterprise Deployment Attempt Over FPGA.
« on: 2022.November.09. 12:07:38 »
As someone without any knowledge on FPGA programming, I have a probably very naive question. Is using such a valuable FPGA resource like BRAM for purposes like replacement of video memory a recommended practice or sheer laziness? Somehow, I cannot imagine any e.g. Amiga core to be built like that. Yet, MIST and its derivatives do run such cores fine.

4
Hardware / Re: 6Mhz and more...
« on: 2022.November.09. 11:57:51 »
@gflorez: I do understand that. All I wanted to do was drawing attention to the contradiction between using such modern components and his earlier purist statements* in a humorous way.

*Anything built with anything else but TTL circuits is cheating. Discrete logic, ASICs and MPUs are OK, anything programmable is not.

5
Hardware / Re: 6Mhz and more...
« on: 2022.November.08. 13:21:47 »
so a microcontroller is needed
Oh. So the good Sir finally switched over to the Dark Side. A microcontroller. What comes next? A mysterious black millepede, maybe? :mrgreen:

6
Programozás / Re: Tegyük rendbe az EP programokat!
« on: 2022.October.23. 14:40:34 »
/OFF

szipucsu előző hozzászólása juttatta eszembe, hogy a magyarosítás szó mennyire zavar. Mit kell ezalatt értsek? Hogy miután megmagyarosítottunk valamit az felveszi a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitást? Esetleg onnantól kezdve erőspaprikás vagy körözöttes lesz? Netán ha jó kedve van, ha rossz, inni fog? Tudom, hogy kicsit döcögősnek hangzik, de én inkább a magyarítást használom. Abban nem érzem ezt a "mellékízt".

Bocsánat mindenkitől ezért a lehetetlen nyelvi nyavalygásért! :smt090

/ON

7
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2022.October.11. 15:21:59 »
Certainly, an interesting idea. However, there is very little potential in it for the Enterprise and szipicsu as the tracks are released in mp3 format. :(

8
BASIC / Re: Általános BASIC Kérdések
« on: 2022.October.04. 10:02:55 »
L'art pour l'art nyelvi játszadozásnak nem utolsó. :D Kérdés, hogy lehet-e így működő programot írni? Nekem nem nagyon tűnik valószínűnek még úgy sem, ha megengedjük hogy a program tartalmazzon olyan segédrészeket (pl.: a DEF LLAC szipucsu példájában), amikre nem vonatkozik a megkötés. De ki is lehet erre írni egy versenyt. :mrgreen:

9
Konvertálás / Re: Enterprise programok átírása más gépekre?
« on: 2022.October.01. 17:57:10 »
Nagyon sok mindent lehet csinálni, így eredeti EP programokat is át lehet írni más masinákra. A kérdés, hogy van-e rá igény, illetve lenne-e aki átírja? Ez a kettő az akadálya mindennek. Általában az szokott lenni a nyűg, hogy kevés olyan emberke van, aki ilyesmivel foglalkozik, és az Enterprise elég ismeretlen platform ahhoz, hogy bárki is innen keressen átírni való szoftvereket. És utána jön az a probléma, hogy az LPT egy áldás, csak nagyjából sehol máshol nincs. A megjelenítő rendszer pedig teljesen egyedi adatformátumokat használ. Ezeket az akadályokat mind-mind le kell küzdeni, illetve a programot és grafikát szinte alapjaitól át kell alakítani, így egyáltalán nem biztos, hogy bárki is úgy tekintene egy ilyen feladatra, mint ami megérné az energiabefektetést.

Más. Megjelent Tenebra 2 címen egy új logikai/mászkálós játék Commodore-okra. Az előző része elég egyszerűnek tűnt, szóval lehet, hogy még BASIC-ben is egy jó kis játékot tudnál írni EP-re az alapötletéből.

10
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.August.25. 16:41:21 »
Ezeket a fájlokat hol lehet letölteni? Az ep128.hu-s AWG-ben nem találtam.
Az ep128-on egy rar van, Gafz oldalán meg egy zip. Nem lehet, hogy ez utóbbi a másik?

11
Játékok / Re: Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.August.25. 08:16:32 »
(COOMIX.ALL, JANOMIX.ALL, PI.ALL, COED.EDI, PIEDI.EDI)
Nem lehet, hogy valaki simán csak ott talált egy kis üres helyet ahová felvette a "műalkotásait"?

12
Other topics / Re: OTLA for Enterprise???
« on: 2022.August.16. 19:03:17 »
Two questions. One: Why no try at all? Those experienced EP programmers were at a time exactly the same as you are now. But they tried and learned. Two: Why such a cumbersome thing? Emulation and SD-card readers solve fast loading in a much more convenient way. Not mentioning saving.

13
EP128Emu / Re: EP128emu
« on: 2022.August.14. 18:53:05 »
Egészséges PC-nek nem szabad bajának lenni ennyitől.

14
Játékok / Re: Bounty Bob strikes back
« on: 2022.August.09. 19:29:02 »
Hiába nyomkodom a 2-es vagy F2-es gombokat. Semmi.
Akkor lehet, hogy ez a konverzió (legalább is én konverziónak gondolom) hibás. A kisebbik lehetséges hiba, hogy valahová máshová került a funkció átíráskor a billentyűzetek különbözősége miatt. A nagyobbik meg az, hogy olyan rosszul készült az átirat, hogy elérhetetlenné vált vagy teljesen ki is maradt a játékból.

15
Játékok / Re: Bounty Bob strikes back
« on: 2022.August.09. 10:59:57 »
És mi ezzel a probléma? Kérlek olvasd el a linken elérhető kezelési utasítást! Szerintem segítenie kellene.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 55