Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - pacman

Pages: [1]
1
Hardver / Re: Ki szeretne EXDOS-t?
« on: 2013.May.26. 18:41:42 »
Mostanában elég inaktív voltam, de most lett egy kis szabad időm. Arra gondoltam, hogy újra végig gondolom a floppy vs enterprise problémát. A vége az lett, hogy kell egy EXDOS. A kérdés: Hogy? kellene egy wd csip, de az nincs. Aztán jött a szikra; van Arduino!!!!!!!! Azzal szerintetek lehet csinálni egy WD-t? szerintem igen! És amint vége a giminek hozzá is kezdek. Remélem nyáron sikerül összehozni valamit.

2
Hardver / Re: Milyen EP konfigod van?
« on: 2013.February.22. 21:08:06 »
Ez se rossz ötlet... Olyat tudok szerezni könnyebben is, majd kipróbálom!

3
Hardver / Re: Milyen EP konfigod van?
« on: 2013.February.22. 20:58:09 »
ISSUE 6-os. Elszakadt a billentyűzet (ennek javításával szenvedtem a legtöbbet). Illetve már esett említés a fórumon a C9-es kondenzátor kiszáradásáról és az egyik tranzisztor ez miatti tönkremeneteléről, ezeket kellett cserélni. Mire hozzám került már belekerült a színes kompozit kimenet bővítés Érdekesség, hogy egy külön NYÁK-ra rakták rá. Csatlakozók híján ráforrasztottam a monitor csatlakozóra a kábeleket, így az már nem arany színű. :( A BASIC ROM nem tartalmaz pöttyöt. Az 1-es joystick, a bővítő csatlakozók és a monitor csatlakozón illetve a soros proton látszódik a kopás, valószínű azokat használták. Viszont csak a BASIC ROM és a gép került hozzám. Tápként egy boltban kapható állítható feszültségű és cserélhető csatlakozójút használtam (fordítva raktam rá a fejet és máris enterprise kompatibilis volt a csatlakozó). De ez folyton túlmelegedett, nem tudott elég áramot transzformálni. De szerencsére a kezembe akadt egy PC-s táp, aminek a 12V-os kivezetését rákötöttem két párhuzamosan kapcsolt feszültség stabilizáló IC-re, most erről kapja az áramot, úgy néz ki, hogy szeretik egymást. A csatlakozókat jó lenne rajta használni, bár nincsenek NYÁK-ra forrasztható csatlakozóim, de erre problémára már van egy félig kiforrt megoldásom :)

4
Egyéb témák / Re: EPROM égető
« on: 2013.February.22. 20:04:54 »
Igen arra gondoltam. Neked van ilyened? Csak mert szívesen megtudnám, hogy melyik az a két IC, amit nem lehet látni rendesen a kábelektől. És amúgy ez hogyan kapcsolódott az EP-hez?

5
Hardver / Re: Milyen EP konfigod van?
« on: 2013.February.22. 20:02:23 »
Heló mindenkinek! Egy újabb Enterprsie került megjavításra! :D Sorszáma: 018029. Angol kiosztású.

6
Egyéb témák / EPROM égető
« on: 2013.February.22. 19:21:44 »
Heló mindenkinek! :D Nemrég sikerült életet lehelnem egy 128-as Enterpriseba. Szeretnék bele új EXOS-t rakni, de nincs kedvem se messze menni itthonról, se venni sokezerért EPROM égetőt, se csinálni egyet viszonylag bonyolultan. Találtam egy EPROM égetőt az ep128.hu-n de nem tudom, hogy hogyan lehetne használni. Valaki el tudná magyarázni?

Pages: [1]