Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 373
1
Weboldalak / Re: Enterprise a neten
« on: 2019.June.21. 10:28:43 »
Ezeknek van valami hivatalos gyűjtőhelye?
Az ep128.hu-n szerintem minden fent van, ami elérhető EP-hez.
Például a Könyv, újság menüpontban legalul ott a figyelmeztetés, hogy el ne kezdjük vadul begépelni a Süni újságból a programokat, mert letölthetők.
A Basic programcsokorban és az Util programcsokorban is vannak ilyen programok. Az utóbbiban van az Analóg óra, ami nemrég került elő egy programsugárzós videóból is. Talán máshol is vannak még mindenféle ilyen programok az oldalán, most hirtelen nem tudom.

UI.: Még ahol vannak újságokból beszkennelt részek az oldalon, és benne programlista, ott szoktam látni linket a program letöltéséhez is.

2
Weboldalak / Re: Enterprise a neten
« on: 2019.June.20. 10:24:20 »
Néhány hét alatt végigtoltam a 'Mi és a computer' összes neten fellelhető epizódját, főként sanyike előző oldalon található linkjei hatására. Itt az utolsó rész, ez eddig talán nem volt linkelve, 1:43-tól érdekes, Kopácsy Vilmos beszél
Eléggé tipikus bemutató a játékokból. Hosszasan mutatja a Bulldozer címképernyőjét, és a játék indítása utáni effektet, de mihelyt megjelenne a játéktér, képet váltanak. Annak a röhögő madárnak megint nem sok köze van magához a játékhoz. Végül ahogy elindul a Permolift, elkezd beszélni Kopácsy a Spy vs Spy játékról, és végig arról beszél, ahogy játszanak a Permolifttel. Még jó, hogy nem keresgéltem a liftakna mellett, hogy hol lehetnek azok a kémek.

Enterprise-ra Lacika összegyűjt minden bepötyöghető és sugárzott programot és felteszi. Gondolom, a spectrumosoknál is így csinálják. Remélhetőleg, előbb-utóbb sikerül elérni őket. (Azok a fránya weboldalak állandóan módosulnak, modernizálódnak, közben elvesznek tartalmak. Én is utálom, hogy egy 5 évvel ezelőtti linket találok valahol, de már nem működik, mert az oldal máshova költözött, modernebb lett vagy hasonló.)

3
Hardver / Re: Korszerû "magnó"
« on: 2019.June.20. 10:09:27 »
Van-e valainek tapasztalata ilyen vagy hasonló készülékkel?
Nincs tapasztalatom. Viszont ha csak EP-hez kell, akkor túl sok, túl nagy, hangszóró sem kéne rá, főleg nem kettő, és rádió sem. Ezek nélkül biztos olcsóbb is lenne. De ha rádiózásra is szeretnéd használni, akkor hasznos lehet. De ez csak szubjektív vélemény.
Ha vannak kazettáid, akkor az eredeti EP magnóhoz hasonló lehet jó. Ha inkább mp3-ből akarsz betölteni, akkor érdemesebb inkább csak mp3 lejátszót venni. Aki töltögetni akar, annak érdemesebb a kazetta helyett pl. az mp3-ból betöltésre áttérni, de persze senkinek nem akarom a retro-kazettás nosztalgiázós hajlamait kritizálni sem :)
De amit leírtál, az alapján, ha neked ez bejönne, és zenét hallgatni/rádiózni is akarnál rajta, akkor tényleg nem nagyon lehet jobbat találni, szerintem.

4
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.June.18. 11:08:10 »
Sőt, már SID midi is van EP-ra. Lehetne a SID-es és a DAVE-es hangzást is keverni, a dobot meg mondjuk FL Stúdióból lopni hozzá. Extrém gitárhangok pwm négyszögjellel és egyéb hullámformákkal.
Arra is gondoltam, az extrém EP-s hangzásokból kéne mintát venni és azokat az FL Studióban felhasználni. Kár, hogy az FL Studio nem tud sok mindent, amit a Dave, pl. az 1/50 másodpercenként osztott hangmagasságot sem lehet vele. Vagy lehet, hogy lehet, csak külön plugin kell hozzá. Érdekes lenne Dave-plugin az FL Studióhoz, ami mindent tudna, amit a Dave is.

5
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.June.18. 11:02:54 »
C64-en volt már egy demó Quad Core címmel. Van egy videó is róla.
Vannak ötleteim, miket lehetne EP-re hasonlót csinálni.
Például, sok netről letöltött midit eleve le kell butítani, mert 3+1-nél jóval több csatorna van benne. Össze lehetne hozni így, hogy az összes csatorna szóljon.
De a hangzásokkal is lehetne trükközni, a jó, kétcsatornás hangzásokból egyszerre megszólaltatni többet, pl. kétféle gitár szólna egyszerre, az egyik felüláteresztő szűrővel, a másik gyűrűmodulációval, ugyanazt a hangot adnák. Nem biztos, hogy jól hangzana, mert lehet, pont egymást kioltaná a két azonos négyszögjel, vagy hasonló, de még az is lehet, hogy jól hangzana, mert a gyűrűmodulált ill. szűrt négyszögjel azért mégsem ugyanaz.
Kár, hogy nem lehet több csatornát is megnyitni a sound: eszköznek. Mondjuk hármat. Durva lenne. :D

6
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.June.16. 19:42:03 »
olyat nem próbálsz meg, hogy egy midit 8 szólamra konvertálsz és 4-4 szólamként külön játszod le, és ezeket egy wav editorban összerakod?
Gondolkoztam már ilyesmin. De úgy az igazi, hogy egy EP-ből kihozni, amit csak lehet.
Nem tudom, más gépeken próbáltak-e már hasonlót.

7
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.June.16. 17:30:21 »
Ahol először jön be a magas, ott a magas nem teccik annyira
Az nekem se nagyon tetszik, de jobb ötletem nem volt. :D
Lehetne még itt-ott finomítani rajta, meg folytatni is akár.

a cintányérok nagyon jó hangzásúak, főleg az elején.
A cintányérokat még a kezdetekkor István készítette, meg a lábdobot is. Talán picit módosítottam azóta rajtuk. De azóta is mindegyik midiben azok vannak. A cintányéroknál csökken a polinomszámláló értéke, ahogy lecseng. Lehetne majd növekvő polinomszámlálós dobot is kipróbálni, olyan még nem volt.

Quote
meg nagyon jó változatos, és egyedi a zene. tök jó, mint valami progresszív metál.
Nekem nem tűnik annyira változatosnak, mert ugyanaz ismétlődik többször, utána jön valami más. Kicsit emiatt olyan techno-acid beütése van. Örülök, ha még zenének is nevezhető. :D

Pár napja jöttem rá véletlenül, hogy felüláteresztő szűrővel is lehet gitárhangzást összehozni, ennek inkább olyan Dire Straits-es beütése van. A gyűrűmodulációs gitárnak meg "keményebb". Lehet gyűrűmoduláció és szűrő nélkül is megszólaltatni a két torzított hangot egyszerre, annak is jó gitáros hangzása van, az eleje felé van ilyen egy kis ideig (az szól utána máshogy, szűrővel is tovább).

Linkeltem videót az eredeti hozzászólásba.

8
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.June.15. 22:44:59 »
:ds_icon_cheesygrin:
* Prise Metal.ep128s (59.45 kB - downloaded 12 times.)
* PriseMetal.zip (10.15 kB - downloaded 5 times.)

Videó a Prise Metalról

9
Játékok / Re: Jatek cimere nem emlekszem
« on: 2019.June.12. 11:43:12 »
csak úgy rákerestem
Én is rákerestem, de nem találtam. Az SpV-k fent vannak a neten, azt már el is felejtettem.

10
Egyéb témák / Re: Vicces történetek, esetek
« on: 2019.June.11. 09:19:46 »
Nem mindegy, hogy egy lánynak van egy Enterprise 128 kbyte-ja, vagy engem vár a 128 kilós bátyja.
Ez kemény volt. :D
Még 3 hozzászólást kell írnod, és pont 128 lesz a hozzászólásaid száma. Ennek megünneplésére közösen elmegy a csapatunk sörözni a kocsmába, ahol a sört odalökdösik nekünk az asztalon. Ha sokáig nem lökik oda a sört, előremegyünk a csapszékhez és megverjük a kocsmárost. A végén a kiürült korsókat pedig visszalökjük neki. Ha nem sikerül elkapnia, így járt. Vagy inkább MrWimpy-hez menjünk hamburgerezni?

11
Játékok / Re: Jatek cimere nem emlekszem
« on: 2019.June.11. 09:13:20 »
Jól emlékeztél. SV. 21 13.oldal.
Nagyon ganyús volt, köszi!
Az az ábra mihez kellett a játékban? Egy ajtó kódját lehetett belőle megfejteni? Ott az olvasókra hagyták a rejtvény megfejtését. Mi volt az ajtó kódja az ábra alapján? Nekem a sareneras szó jött ki az SpV útmutatása alapján, arra nyílt ki az ajtó?

12
Játékok / Re: Jatek cimere nem emlekszem
« on: 2019.June.07. 21:10:47 »
Melyik Gargoyle játékban van benne a Sator-amulett? (Sator rotas tenet arepo opera szavak vannak egymás alá írva benne.) A Spectrum Világban írtak róla. A Heavy on the Magick-re emlékeztem, de az ep128.hu-n az ismertetőben nem volt benne a Sator szó, ahogy rákerestem legalábbis. A Tir Na Nog, Dun Darach és Marsport játékokban sincs lenne. Melyik játékban lehet? Biztos nem a Heavy on the Magick-ben van?

13
Other topics / Re: Allsorts of interesting finds
« on: 2019.June.06. 14:59:07 »
átnézte valaki ezeket az újságokat?
Software patch of the EXOS bug, funny but useful:

Code: [Select]
5 WHEN EXCEPTION USE REPAIR
10   FOR I=1 TO 2
20     EXT "help wp"
30   NEXT I
40   PRINT "end of program"
45 END WHEN
50 HANDLER REPAIR
60   RETRY
70 END HANDLER

The title is: "Een foutje van BASIC?": Een = a; foutje = fault, mistake; van = of.

You are right. There are programs that seem very interesting, e.g. Envelope generator in the second issue. Who will type them? :D

14
Egyéb témák / Re: Milyen gyári kazettáid vannak?
« on: 2019.June.05. 12:15:53 »
no cartridge, no remote control :)
Biztos kedveskedni akartak. Ha esetleg nincs sem cartridge, sem remote control, még akkor is be lehet tölteni. Hardverigénye a játéknak átlag alatti. Ha még esetleg 64k-val is fut, az még nagyobb előny.

15
Egyéb témák / Re: Vicces történetek, esetek
« on: 2019.June.04. 15:48:05 »
Fantasztikus gyerekkori műalkotásaim az Enterprise korlátlan bővíthetőségéről, és annak gyakorlatban történő megvalósításáról:
23576-0
23578-1

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 373