Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dp304

Pages: [1]
1
Programozás / Re: EXOS
« on: 2015.December.29. 19:53:18 »
Egész pontosan így :-)

Hú, ilyen warezokat hogy tudtok szerezni? :)
Amúgy asszem a 2.1-es EXOS-ban már kicsit másképp van, 3 helyett 4 formátumbittel, mert a jobb szélső oszlop is lehet üres.

2
Programozás / Re: EXOS
« on: 2015.December.26. 01:50:12 »
Azt ugy is elerheted (elvileg - ha nem tevedek), hogy nyomsz egy font reset-et a display csatornara a megnyitasa utan.

http://ep.homeserver.hu/Dokumentacio/Konyvek/EXOS_2.1_technikal_information/exos/video/Ch7.html#FONT

"7.3 Resetting the Character Font"

Köszi, most már mindegy :)

3
Programozás / Re: EXOS
« on: 2015.December.26. 00:49:25 »
Enterprise-on kívüli felhasználásra gondoltam, pl. egy windows-os játékba beleraknám ezt a bitmap fontot, hogy Enterprise-szal nem rendelkezők is élvezhessék :)
Az, hogy hogy nyerem ki, ebből a szempontból lényegtelen. A ROM-beli tömörítést főleg saját érdeklődés miatt fejtettem meg, na meg azért, hogy biztos legyek benne, hogy a kinyert font "gyári" Enterprise-os, és szoftveresen nincs módosítva (pl. a BASIC induláskor nem definiálja át kicsit)

4
Programozás / Re: EXOS
« on: 2015.December.25. 22:42:47 »
Lehet, hogy volt már, de nem találtam meg, ezért kiderítettem, hogy az EXOS ROM-ban hogy van eltárolva az alapértelmezett karakterkészlet.

Arról több helyen volt szó, hogy a NICK chip hogy jeleníti meg az adott helyen levő, RAM-beli fontot. A ROM-ban viszont hiába kerestem ilyen formában, mert teljesen máshogy van benne. Tök érdekes, nekem legalább is, ahogy be van tömörítve, hogy elférjen a 16K-ban egy rakás más dolog mellett! Egyrészt "pakolt" formában vannak a bitmap-ek, tehát nem a bájtok elejéhez igazítva, hanem folytonos bitfolyamként kell értelmezni. Másrészt néha lespórolnak 2 sort az aljáról és/vagy a tetejéről és/vagy 1 oszlopot a jobb széléről, ha azok üresek. Harmadrészt, és ez a legérdekesebb rész, a függőleges tengelyre tükrös karaktereknek (pl. '8') gyakran csak a fele van eltárolva! Elég sok ilyen van, úgyhogy ezen is lehetett sokat spórolni. Szerintem nagyon elmés.

Ha érdekel titeket, leírom pontosan, hogy néz ez ki.
Kicsit off kérdés: ha ezt a karakterkészletet szeretném felhasználni (például egy saját fejlesztésű PC játékban), annak szerintetek van valamilyen jogi vagy egyéb akadálya?

5
EP128Emu / Re: EP128emu
« on: 2014.September.08. 23:51:12 »
Quote from: Kapitany
A SourceForge-on vagy hol volt ez, ott nem találtam csomagot, csak becsomagoltat amit kitömörítettem az /opt/ könyvtárba. Parancsikont cserélni tudom hogyan kell, köszönöm a részletes leírást, csak nem találtam abban a becsomagolt állományban az ikonokat.
A Sourceforge-on fent levő forrásarchívumban (ep128emu-2.0.9.tar.bz2) találod.
Bináris csomagban lehet, hogy nincs benne.

6
EP128Emu / Re: EP128emu
« on: 2014.September.07. 22:01:32 »
Quote from: Kapitany
Linux alatt valahogy el lehet érni a windowsos ikonokat? Szeretném beállítani az asztalra kitett parancsikonnak rendesen az ikonját....
A forráscsomagban a "resource" könyvtárban vannak .ico formátumú ikonok.
Ha a deszktop környezet ezt nem kezeli, akkor át lehet konvertálni pl. .png-re, pl. az ImageMagick csomagban levő "convert" programmal.

7
Emulátorok / Re: Raspberry Pi
« on: 2014.August.26. 15:38:21 »
Az 1.6.1-es ep128emu-t is kipróbáltam. Jobb lett, most csak nagy ritkán szakad meg a hang, játékra tökéletesen élvezhető.

8
Emulátorok / Re: Raspberry Pi
« on: 2014.August.25. 19:01:43 »
Sziasztok!
Én is köszönöm a tippet, működik! Az a tapasztalatom, hogy ha be van kapcsolva a hang, akkor kb. 90-95%-os sebességgel tud működni az emulátor, vagyis észrevehetően lassú picit, főleg a hang akadozik. Ha ki van kapcsolva a hang, akkor képes a 100%-ra is.
Lehet, hogy egy régi verzióval kellene kísérleteznem, úgy tapasztaltam, hogy a régi gépemen (466-os Celeron) az 1.6.1-es jobban fut, mint a 2.x.x-es.

Pages: [1]