Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Judge

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 11
1
Weboldalak / Re: Enterprise a neten
« on: 2020.January.14. 00:35:45 »
Nem azért mondom, de sokkal igényesebben csináltam meg a kondizást az én 64K alaplapomon...:cool: (fent van a Hajdani konfigom #98-nál)
De becsülendő ez a hozzáállás, hogy nem hagyja a gépeket szétberhelve heverni. :smt023

2
Hardware / Re: Help Recovering an Enterprise 64
« on: 2020.January.01. 16:25:03 »
I have a same motherboard.

24209-0

This one also has the Nick chip (08-47)
I swapped the Phillips capacitors to a different type.

3
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.29. 13:26:07 »
Csináltam egy demót az általam fentebb leírt Conrados (Fényvezető előlapi szereléshez Ø 4,9 x 15,8 mm, LEAD-20PZW) cuccal, a 3D nyomtatott tokkal megegyező vastagságú műanyagba szerelve. (kb. 10 perc az egész)

Fényvezető demó

...és Matricázott felületbe helyezve

A felmatricázott 3D nyomtatott tokon, az általam készített matrica ENTERPRISE feliratának N betűje, alsó lábai között kell befúrni.

4
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.26. 17:43:02 »
Csak szerintem a 4 mm-es rúd túl vastag. Ha van vékonyabb, az szebb lenne. Nézelődöm még.

A videón látható, hogy nem csak "úgy" kifúrtam valahol a tokot, hanem figyelembe vettem a feliratozást a matricán. Azért,hogy minél kevesebbet rondítsak bele a kijelzővel, de a legnagyobb felületen látszódjon a visszajelzés. Ha megnézitek jobban, akkor szinte nem is látszik a visszajelző, amíg nincs led aktivitás. :cool:

5
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.20. 18:38:46 »
Ez a típus szerintem alkalmas lenne a nagyobb számú, gyors cartridge ledfény kivezetésre.(445Ft/db) Nem kell fűrészelgetni, megfelelő a hossza. Fénygyűjtő lencse van az alján, a teteje szépen le van domborítva. Kb. 2,8mm-re állna ki a cartridge tetejéből a domborítással együtt. Ez jó is mert még oldalról is látható lenne a led aktivitás. Csak egy 4,9-es fúrót kell beszerezni (kb.600Ft)
Az inShop-ban és a Conrádnál is van.

Fényvezető előlapi szereléshez Ø 4,9 x 15,8 mm, LEAD-20PZW (183134)

24051-0

6
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.20. 16:02:12 »
Itt is lehet válogatni...

Fényvezetők

7
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.20. 14:15:33 »
Nem tudom, hogy miből hihette bárki is , hogy én "felkaptam a vizet" vagy, hogy a legkisebb mértékig is ideges lennék :smt017
A fizikai törvényszerűségekkel meg legalább annyira tisztában vagyok mint itt bárki (a tanult és 40 éve folytatott szakmám gépész)
Én mindössze leírtam egy egyszerű,gyors,olcsó (demonstráltan működő) megoldást, EP128 felvetett problémájára és hogyha ez ilyen egyszerű akkor nem kellenek a "jobb kezünkkel vakarjuk a bal fülünket" című megoldások. De már látom, hogy el kell engedjem ezt a témát és mindenkinek az izlésére, műszaki jártasságára, kézügyességére bízni a saját problémájának a megoldását.

Ha a 3D nyomtatott verzión sikerül a megfelelő furatot prezentálni, akkor ugyanúgy meg tudja tartani a tok anyaga a fényvezetőt is és nem kell a keret. ( pl. a routerek többségében is ahol elég sok led van, általában a burkolathoz rögzítik a fénykivezetőket és nem a nyákra) Ha jól láttam a képen akkor ez egy T alakú cucc aminek a vízszintes része összeszedi a fényt a ledekről a függőleges rúd pedig kivezeti azt. Ide teszek egy képet, hogy hol kell lennie a furatnak a tokon. (de azért mindenki mérjen utána :)  )

24049-0

8
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.20. 00:11:13 »
Nyugalom... ;-) A módszered teljességgel elfogadott volt, sőt... :-) Csak Tutus próbálta még inkább azzá tenni, ami egy méretbeli különbségen problematikusnak tűnik. Ennyi az egész. :-) (Tőlem maradhatunk az eredeti verziónál, de még visszatérünk rá.)

Hidd el , teljesen nyugodt vagyok. Csak bemutattam egy megoldást amivel megoldottam, egy általam is érzékelt problémát (minek vannak ledek egy nyákon, ha egy zárt dobozban úgysem látod mit jeleznek?), első sorban magamnak. Nem akartam ebből sorozatgyártást csinálni, főleg nem ráerőszakolni másokra.

9
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.19. 23:24:17 »
Az anyagminőségtől függően nem feltétlenül kell reszelgetni. Ha a tok anyaga bírja a feszültséget, akkor lehet a hőtáguláson alapuló zsugorkötést is alkalmazni. Miután a tokot felmelegíted, a furatba jól lehűtve kell betenni a befogandó fényvezető rudat, és hagyni hogy beletáguljon a rászűkülő lyukba.

Na most álljunk meg emberek. Van egy probléma ami szerintem elég megnyugtató módon megoldott. Fogni kell egy 13 mm hosszú,  4 mm átmérőjű víztiszta PC anyagot és be kell dugni egy 4 mm átmérőjű furatba a megfelelő helyre azt ennyi, működik is. Nem kell a homokozóból atomreaktort csinálni...

10
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.19. 09:32:37 »
Sajnos nem. De az a 0,16 akkora érték? :D

Igen, mert az tartja az alkatrészt a helyén, pusztán azzal, hogy erősen szorul a furatba. Nem kell ragasztó, meg egyéb mákonya. A 3,16-hoz 3mm-es furatot kell fúrni, aztán tűreszelővel lehet ott bűvészkedni. Nem túl "iparos" megoldás. Egyébként a nagyobb szerszámboltokban lehet ú.n. "tizedes" fúrókat (pl. 3,1 3,2 3,3) is venni, de egy vagyonért. Esztergályosok használnak ilyeneket.

11
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.18. 20:22:28 »
Lehet, de ennek az alján van blende is.

Én ezt a problémát (led fények kivezetése) érzékeltem és a gyakorlatban meg is valósítottam (szerintem teljesen egyszerű,olcsó, esztétikus és funkcionális módon,lásd videók) mielőtt bárkinek feltűnt volna (most Pertik Lacin kívül). De ezzel nem tudok vitatkozni... :smt017 :cool:

12
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.17. 23:49:05 »
Ellenben... Várjunk egy kicsit, mert Pistiék találtak valami fényvezető akármit, ami jobbnak tűnik, mint a plexirúd. Pár napon belül fixáljuk a részleteket, mert amúgy minden OK! :-)
Ilyesmiről van szó:
https://www.inshop.hu/miniatur-tobbszoros-fenyvezeto-allo-mentor-alkalmas-smd-led-0603-556620

Egy anyagról beszélünk: PC= PoliCarbonát. Csak én rúdban veszem,víztiszta és 4 mm átmérőjű, nem csak 3,16. Meg 3,16 mm átmérőjű fúrót kicsit nehezebb találni...:roll:. Nagyobb a felület jobban látszik. Úgyis el kell vágni, mert csak kb 13 mm fér el a ledek fölött. Szerintem a videó elég meggyőző, hogy működik a dolog és egyszerű.

13
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.17. 09:23:41 »
Ok, köszi, értem! :-) (Persze, szoktam jönni a klubba néha. (Pertik Laci) Akkor legközelebb ott találkozzunk (ha Neked is jó)!)
Vedd meg ami kell, ott fizetek mindent... (Ööö... Ott a klubban meg is tudod oldani, vagy el kell vigyed majd?)
Amúgy a 4. generációs kártyán mint ha csak egy LED volna, nem kettő. (De ezt most csak fejből tippelem... :-P Az is kék fényű amúgy. De ezek már részletkérdések... :-) )

Akkor druszák vagyunk...én meg Biró Laci. Nekem van az a kis vga monitoros gépem,cserélhető romos rombay-el,egér helyett trackball-al. :)

Az már az órás kártya? (Nekem az eggyel azelőtti van a 3-mas sorozat). De a 4-esen is két led van (legalábbis SzörG képein) egy a normál és egy a micro sd lártyának (a színük meg lényegtelen)
Igen el kell hoznom, mert ezt nagyon pontosan kell megfúrni és azok között a körülmények között ez nem biztos, hogy sikerülne.
Utána találkozhatunk valahol és vissza adom. Matrica van rajta? mert azt is tudok adni. :cool: Melyik tokod van az eredeti vagy a 3D nyomtatott?

14
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.16. 18:51:50 »
Engem az első generációs SD-kártya olvasóhoz való tok érdekelne, amin van kívül lyuk, hogy cserélgetni lehessen az SD-kártyát. Mintha Zozónak lenne olyanja, internal-joy-zöld színben. Azt ki csinálta? Lehet-e olyat rendelni?

Ebben a változatban is lehet cserélni mindkét kártyát ( normál és micro sd )

15
Hardver / Re: Cartridge tok
« on: 2019.October.16. 08:24:06 »
Na mármost... Ha nem találunk megoldást a belátható jövőben arra, hogy valaki "eleve LED -hez igazított tokot" nyomtasson, akkor vállalnád e az enyémen is az efféle átalakítást? :-) (Persze nem ingyen...)

Simán... Csak előtte be kell még szereznem az alapanyagot. 4 mm átmérőjű plexi rúd kell hozzá, ( 820 Ft/méter de csak 2 métert adnak), kb. 13 mm hosszú és a cartridge megfelelő helyére egy  4mm ámérőjű furat. Ennyi az egész. :cool:
Te szoktál jönni a klubba ? ( Elnézést, de az itteni nicknevek és az ottani arcok összekapcsolása még nem megy jól :)  ) Ott láthatod "működés" közben a nyomtatott változatot is. ( ha nem, ide tettem alulra )
Mivel két led van (piros és zöld) úgy van a rúd helye megválasztva, hogy bármelyik led fényét fel tudja hozni. A kettő közé van pozicionálva.

24036-0

SD led működés_nyomtatott cartridge-ben

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 11