Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nt75sw

Pages: [1] 2 3
1
Játékok / Re: Exolon1
« on: 2011.March.29. 23:07:11 »
köszi :) akkor ez olyan neked, mint nekem anno az exolon.del, azóta sem találom... a kazettát meg letörölte anno a (z akkor még) barátnõm. :szitok_atok_smiley:
 
:)

2
Beviteli eszközök / Re: Külsõ Joystick
« on: 2011.March.29. 22:53:37 »
oh köszönet!
 
hu tényleg! pedig én ezt láttam már online... van valahol egy eléggé nagy ep portál de nem találom, keresõkben meg nincs benne. azt tudom hogy pl. a játékokat lehetett listázni pl. mûfaj szerint, szavazni rájuk, külön hozzászólni mindhez... annyiból jó hogy ott össze van gyûjtve az összes magyar oldalak tartalma. ha jól emlékszem amik itt vannak a forumon, olyat is láttam. szlovák volt azt tudom. de magyar nyelvû. na majd megkeresem neked zozo mert láttam pár éves hozzászólásodban is hiányoltál ilyen oldalt már :) mr. prise akart ilyet, azzal mi lett? na majd próbálom megkeresni.
 
hu ez itt nagyon off lett bocsi. ha olyan, helyezze át egy admin.
 
ui.: exolonban a gyorstûz nem is jó. elkezd rakétával dobálni a pali. még ilyet... :)

3
Beviteli eszközök / Re: Külsõ Joystick
« on: 2011.March.29. 15:20:19 »
én is elõszedtem soha nem használt joyom. né, nem mûködik... szedjük szét. remek. namármost, ebben van egy ne555 IC, a két tûzgomb megy rá. bár az egyik az nem csak oda, hanem ki is van vezetve direktbe. a másik elvileg az IC 5ös lábáról megy az ep-be. na de az érdekesség. 7 szál huzal jön ki a joyból, de a centrumos átalakítóban csak 6 van. megnézve jobban, az ne555 nem kap tápot. nem baj. nem kell neki, biztos zöld joy. :)  egyébként ennek mi célja lenne? pergés mentesítés?
 
ok lépjünk. a többi huzal rendben van, és az "ismerkedés az enterprise számítógéppel" könyvet elnézve jól van bekötve.
 
remek. "A",  közöspont. de mindegy hová zárom az átalakítóban, gép nem reagál. illetve multiméteren keresztül a "F"érintkezõ (tûzgomb) reagál. lõ és egyben le is gugol. wtf.
 
na akkor. 1. ez a joy nem jó ehhez a géphez. 2. a gép nem jó.
 
1es esetleg akkor lehet, ha annak az ic-nek fontosabb szerepe van. de szerintem nem. én úgy gondolom ha csipesszel zárom az átalakító közös és mondjuk fel érintkezõt, akkor reagálnia kellene. jól gondolom? vagy egyéb jelek vagy bármi kell még? 
 2. nincs tipp. szét nem fogom szedni mert szakad magától a fólia. vagy törik. kinek hogy tetszik.

na ez hosszú lett, bocsi :) csak a gyerekek miatt kellene az a joy. egyébként kapni ilyet még manapság? gondolom a pc-s átalakítható. ha nem analóg. vagy fordítva?
 
szerk: ha nem az átalakítót, hanem közvetlen az élcsatlakozón (alaplap) zárom rövidre, akkor mûködik. szóval az átalakító. még ilyet. most jobban megnézve... hát ez gyárilag nem érintkezik! jobb ha gyártok saját csatlakozót hm... szóval bocs. :) bár az ne555 szerepe továbbra is érdekelne. amúgy az A1 és B1 összezárva (testpont és közöspont) tényleg gugolva lõ. exolonban legalábbis. ez valami feature? :)
 
ui.: kezdem utálni ezt a csatlakozó fajtát...
 
szerk2. hát persze. az a gyorstüzeléshez adja az impulzust :) érdemes bekötni? az ep végülis zárlatot érzékel... ott meg feszültség kimenet van. vélemény?

4
VIDEO: / Re: PC -> EP képkonverzió
« on: 2011.March.28. 18:35:52 »
az szép nagy. ezek szerint az emu nyers aviban rögzít? szerintem nyomd át xvidbe, nem kicsit lesz kisebb. linux alatt mondjuk avidemux. win alatt is ez, vagy virtualdub(mod)

5
Emulátorok / Re: EP emulátor Mobiltelefonra
« on: 2011.March.28. 09:56:31 »
ha mutatsz egy olyan wav fájlt, amit lejátszik a telefonom, akkor ok. mert walkman létére nem játszik, a se portálon próbálkoztak többen is wav lejátszással, nem sikerült.
 
meg mint írtam, konvertálás nélkül. egy komplett hangfájl esetén elég rossz mikor figyelni kell, nyomkodni a pause-t, mert kell, stb., stb. egy kis java programban ez lazán kezelhetõ lenne.
 
harmadjára meg, milyen jó lenne egy ilyen program :)
 
szóval a wav felejtõs. ja, az asztali dvd lejátszóm sem viszi, na bumm :) ha menne, nem foglalkoznék mp3al. de maradjunk az eredeti témánál, eredeti fájlok lejátszása java alapon. :)

6
Emulátorok / Re: EP emulátor Mobiltelefonra
« on: 2011.March.28. 02:11:34 »
bár nem emus a kérdés, de majdnem. pár hónapja egy c64es ismerõs látta, ahogy egy se walkman telefonról csipogtam bele a kis ep gépembe egy programot.
volt egy kérdése, elgondolkoztam rajta. szóval. tudjuk hogy emu mobilon nem. viszont egy epte? mp3 lejátszó java alapon van. ebbõl gondolom, lehetne ami mp3 helyett az eredeti ep fájlokat csipogja el. nem is kellene egy bonyolult felület. egy ablak, benne mp3-ak helyett fájllista, persze cserélhetõ fájlsorrend, és esetleg állítható szünethossz fájlok között.
 
és miért? mert ha akad olyan, mint én is, hogy telefonról tölti be a dolgokat, tudja hogy gázos az mp3, nem mindig érti meg a gép. meg ugye elõtte pc-n konvertálni, stb... a méretkülönbség is elég nagy lenne, az exolon könyvtár most a telefonon 63 mega, pedig csak pár változat van benne. na és legvégül, mennyivel egyszerûbb csak rálökni a telefont a gépre, mint mondjuk játszani a kazettákkal.
 
szóval a kérdés. szerintetek egy ilyen program mûködõképes ötlet lehet?
akár még többféle géphez is?

7
Játékok / Re: Örökéletesítések
« on: 2011.March.28. 01:11:09 »
Ez a program mióta létezik?
Az ep128.hu-n nem találtam. A legutóbbi, neten talált csomagban volt benne?

milyen csomag ez, merre van? valaki tud linket adni? :)

8
Egyéb témák / Re: Programkeresõ
« on: 2011.March.27. 23:35:17 »
van egy pálya igen, ha jól emlékszem 3 oszlopon kell átugrálni. ha melléesik az ember... akkor reset :) de milyen lenne már, ha mondjuk az F4 gombra nyomva, beadna egy extra halált, aztán persze menne tovább sérthetetlen módban xD
 
A cybernoid sorozat viszont, szigorúan szerintem csak, sokkal nehezebbek mint az exolon.
 
szerk.: cyberdyne warrior, valakinek mond valamit?

9
Egyéb témák / Re: Programkeresõ
« on: 2011.March.27. 22:18:47 »
na, hát köszönöm mindkettõtöknek! :)
 
na ezért lenne jó neki esni komolyabban az asm és gépi kód rejtelmeinek :) jó lenne ha én is tudnék ilyeneket varázsolni :)
 
ez most így konkrétan ma este készült? :) esetleg a folyamat nem lett dokumentálva az utókor számára? olyan jó lenne ilyesmiket is olvasni, de ilyet nem találok :)
 
köszi mégegyszer az én és gyerekeim nevében!

10
Egyéb témák / Re: Programkeresõ
« on: 2011.March.27. 20:01:02 »
üdv mindenki! remélem jó helyre írok. szóval, nekem trn kellene, a cybernoid 1 és 2-höz. :) de nem akármilyen. az exolon-hoz van olyan, ami nem csak örök élet  minden fegyver összes töltény, hanem eleve meg sem hal a játékos, átmegy az ellenfelén is a karakter. mert ilyen csak egy van, azt hiszem az istván féle verzió. a többi verzióban meghal a karakter és újraéled. mivel aránylag kicsi gyerek akar túljutni az exolonon, ez lenne a következõ lépcsõ majd. pár hónapja néztem az ep128on, akkor nem volt fent. azóta meg nem ültem pc elõtt, szóval ha közben felkerült, bocs :)
 
ha esetleg nem is létezik ehhez trn (hewsonhoz ne lenne?), azt is írjátok meg.
 
köszi :)

11
EP128Emu / Re: ep128emu 2.0.9
« on: 2011.March.27. 19:27:15 »
most miért, nálam win alatt ment csak -no-opengl kapcsolóval, szóval win +1 :) 
 
na de a komoly kérdés. egy hp d530 gépen (p4 celeron 2.4ghz, 512mbyte ram, video az vagy s3 trio 3d/2x vagy az integrált, valami intel extreme graphics 2 :) nem tudom mennyi video ram) ez a verzió elfut, vagy valamelyik régebbit kell feltenni? elvileg lubuntu lesz a gépen, vagy win2k, nem eldöntött, nekem meg mindegy... szeretjük mindegyiket. :)
 
szóval a kérdés adott, fog-e futni rendesen. köszi a választ elõre is!

12
Történelem / Re: Nick interjú
« on: 2011.January.25. 08:44:03 »
tényleg, ez jó két éves topic. azóta nem történt semmi ez ügyben?

13
Weboldalak / Re: Enterprise portal
« on: 2011.January.19. 20:20:10 »

Ráadásul meglehetõsen kis felbontásban, amit néhol olvasni is nehéz nem hogy OCR-ezni... Szóval nagyon jól jönne, ha meglenne a digitális eredeti!

és meglett végülis? elég sokat olvasom azokat az újságokat, jó lenne az elérhetõ legjobb minõség :)

14
Weboldalak / Re: Enterprise Forever Wiki
« on: 2011.January.19. 19:14:03 »
A nap egy kis túlzás már :), még a ZIP file-jaim tartalma alapján se tudom megmondani, hogy melyik napon volt, a hónap talán még megy :)

pedig ez hiba. az utókor számára jó lenne megmenteni nem csak ám a nap, óra, perc. igenis, a nép tudni szeretné, hogy aznap ivott-e az adott programozó, átíró, stb. pl. kakaót. meg egyáltalán, hogy ébredt, milyen napja volt. letörölte egy zsepivel a gépet, vagy csak másnap?
 
ezek mind fontos adatok lehetnek még egyszer :)

15
Beviteli eszközök / Re: Billentyûfólia gyártás
« on: 2010.December.02. 13:35:45 »
Ez valóban bosszantó probléma, egy idõ után el is fogy, és akkor használhatatlanná válik :) Ezért én már külsõ billentyûzetet használok régi PC-s billentyûzetbõl átalakítva :oops:


Erre gondoltam már én is, de valahogy az már "nem olyan" érzés lenne :)
Így, full eredeti gép elõtt ülve azért jobb :)

...
Szerk: Ep128 egész jól megfogalmazta: Katt...

Bár ez felvetett egy gondolatot, majd másik fórumban felvetem :)
...

Azért érdekes ez a kérdés, mennyi pótolhatatlan cucc van ebben a kis gépben...
Szerintem ha a nick vagy dave elszállna, az sem pótolható manapság már, jól gondolom?
A Z80 elvileg még kapható... EPROM is kérdéses... ZozoSoft is csak egy van aki égeti...  :)

Szerintem aki a következõ 30-50 évre be akarja biztosítani magát, az tart a szekrényben legalább 2-3 gépet  :ds_icon_cheesygrin:

Na de ez itt már erõsen offtopic.

Pages: [1] 2 3