ENTERPRISE KLUB
2023. február 4.,  14-19 óráig
1074 Budapest, Károly krt. 3/A.
Részletek
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - BitHajlito

Pages: [1]
1
Hardver / Sikeres kétirányú WIFI kapcsolat EP-vel.
« on: 2021.March.08. 01:54:30 »
Kedves Géptársak

Pár perccel ezelőtt olyan egy áttörést sikerült elérnem, hogy muszáj beszámolnom róla. Főleg azért, hogy vitaindítást eszközöljek ki a guruknál. Kicsit rövid és kusza lesz ez az első leírás, de majd kérdeztek.

Szóval van az Enterprise+EXDOS kártya+GOTEK SFRM72-FU-DL (720kb) floppy drive emulátor+TOSHIBA FlashAir 16Gb SD kártya.
Ugye az nem nagy csoda, hogy a Gotek emulál 100 db 720-as floppyt, ami 100 db számozott mappát jelent egy fat32 pendrive-on.

Az első újítás: Használjunk pendrive helyett egy TOSHIBA FlashAir sd kártyát, amivel letölthetjük vezeték nélkül az EP által módosított fileokat.  A Gotek belül megoldja, hogy a PC-n fat32-ként írt fileokat Fat12-ként mutatja az EP-nek. Ezért nem lehet az egyébként zseniális SD olvasó cartridge-be FlashAirt dugni. De ez alapból csak egyirányú folyamat. EP>>>Laptop

A második újítás: Szegeljük át az SD agyát, hogy feltöltést is fogadjon. Ehhez vannak leírások a neten. Másoknak arra kell a feltöltés, hogy pl. 3D nyomtatót tápláljanak adattal, pendrive dugdosás nélkül.

Sikerült átrágnom magam a fentieken és most tudok fileokat küldeni vezeték nélkül az EP-re a laptopról.

Hiányosságok: Mappát nem tudok (egyenlőre) létrehozni.
Az SD-n a fogadó könyvtárat csak az SD konfigurálásával lehet változtatni, ami macerás.
Az SD nem egy végpont a helyi hálózaton, hanem wifi routerként látszik, tehát rá kell csatlakozni, miáltal a laptop eredeti kapcsolata (internet) addig szünetel.

Röviden ennyi. Légy szíves hozzászólni.

Pages: [1]