ENTERPRISE KLUB
2023. február 4.,  14-19 óráig
1074 Budapest, Károly krt. 3/A.
Részletek
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Zoldalma

Pages: [1]
1
Játékok / Válogatott játékgyűjtemény projekt
« on: 2022.May.05. 20:05:10 »
Nyitok ennek egy topikot, mert nem igazán passzol egyik meglevőbe sem.

Szóval, az ep128emu libretro verzió kapcsán, elkezdtem összeszedni egy válogatást, amik ezen a platformon jól tudnának működni - ezt úgy értve, hogy kontrollerrel (= joystick + kevés gomb) játszhatóak, és ma is értékelhető élményt nyújtanak. Hogy belátható legyen a feladat, első körben az eredetileg gyári változatban megjelent játékokat gondoltam feldolgozni, de ahogy haladok előre, jönnek elő a kérdések.

Az első körös listát már összeállítottam (a kazettaborítók + a wikin található lista alapján), most tartok a C betűnél, és eddig ezek merültek fel:
- Airwolf - jól érzem a szaktopik alapján, hogy ebből nincs normális, végigjátszható változat?
- Beach Head - van lényegi (vagy bármilyen) különbség a fellelhető változatok közt?
- Caesar a cica, és Centrumball: normális, hogy csak a bal oldalon van hang, vagy ez emulátor hiányosság?
- +1, mert ez jött elsőnek: Impossible Mission 2-ből nincs valakinél eredeti magnós változat (nem "cracked by")? Az ismert változatok nem vonják le a 3 percet meghaláskor

2
Emulators / ep128emu-core: libretro core version of ep128emu
« on: 2022.March.27. 14:52:28 »
Hi,
I modified ep128emu a bit to be able to work as a libretro core, with RetroArch frontend. Most things seem to work, and a few convenience items are also added like content autostart (where possible).

Find it here: https://github.com/zoltanvb/ep128emu-core/releases/tag/core_v0.7 . Currently Linux and ARM versions are downloadable.

Comments welcome!

3
EP128Emu / ep128emu libretro core
« on: 2022.January.23. 16:36:43 »
Sziasztok,
talán ismerős a RetroArch rendszer: https://retroarch.com/ , és a mögötte meghúzódó libretro interface. Ez kifejezetten régebbi rendszerek emulálására szolgál, az emulációt végző core-hoz rengeteg szolgáltatást ad, például shader-t, amivel a CRT hatás emulálható, valamint a különféle hang/video/input drivereket is kezeli.
A githubos ep128emu kód alapján megpróbáltam egy libretro core-t faragni az ep128emu-ból, és tulajdonképp nem is volt annyira bonyolult, mint elsőre gondoltam. Persze még nagyon az elején tartok (éppen csak a képet és a billentyűzet/joystick bemenetet tudja kezelni, hang pl. még nincs, egyetlen platformra fordul, stb), de egy képernyőképet már tudok csatolni. A bal szélén az a libretro debug kijelzés, csak az aspect ratio miatt a mentett képről lemaradt a fele.
Ha van érdeklődés, akkor időnként beszámolok, hogyan halad. Illetve ha István jár erre, akkor érdekelne, mit szól hozzá, és szeretném ezúton is megköszönni az emuba tett munkát - a kód logikus és olvasható, eddig minden szükséges részt meg tudtam találni.
---
I have started working on a retroarch / libretro core interface for ep128emu. It is in a very early stage, but looks doable.

4
Emulátorok / Raspberry Pi
« on: 2014.July.03. 20:25:45 »
Sziasztok,
nemrégiben szert tettem egy Raspberry Pi miniszámítógépre. Van hozzá egy emulációs image, de abban sajnos nincs benne EP128:
ChameleonPi

Próbálkozott már valaki ep128emu-t ilyesmire fordítani? Nem lenne rossz, ha ez a kis kütyü tudná ezt is emulálni :)

Pages: [1]