Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ergoGnomik

Pages: [1]
1
GameCompetition / "Let's play"
« on: 2021.January.06. 18:49:20 »
The Plus4World site is running a community event for quite a while now. Every week they pick a game and around Saturday people who can afford it spend 10-15 minutes playing it then share their results. Would forum visitors like to organise something similar?

2
Játékverseny / "Játsszunk együtt!" - Általános
« on: 2021.January.06. 18:46:12 »
Jó ideje megy egy közösségi esemény a Plus4World oldalon. Minden héten kiválasztanak egy játékot és szombat környékén ahányan csak tudnak rászánnak 10-15 percet, hogy játsszanak vele, majd megosztják az eredményeiket. Nem lenne kedve a fórum látogatóknak szervezni egy hasonlót?

English speaking visitors head to the English subforum, please.

3
Enterprise DevCompo / Verseny ötlet
« on: 2018.April.04. 10:02:03 »
Nem túl régen indítottak a C64-esek egy méretkorlátos, tematikus programozóversenyt:The 128b font compo. Nem lenne kedve az itteni embereknek is rendezni valami hasonlót? Nyilván, a szabályokat az itteni közösség realitásainak megfelelően kellene módosítani. gecoval beszéltünk pár szót erről, és ő mondta, hogy dobjam fel az ötletet.

A szabályokra annyi elképzelésem van, hogy gépi kódú nevezések maximális fájlmérete 128 bájt (mint az eredetinél), IS-BASIC nevezéseknél 256 bájt. A verseny célja, hogy ki tud a határidőig több ténylegesen különböző fontot előállító programot írni, ami nem lépi át a méretkorlátot. Az új font létrehozásához fel lehet (vagy kell?) használni a számítógép alapértelmezett beépített karaktereit. Az értékelésnél egyenlő számú különböző font esetén a súlyozott összméret dönt, ezek egyezése esetén a legkisebb fontgeneráló program súlyozott mérete dönt. Ténylegesen különbözőnek olyan karakterkészletet tekintünk, amelyik nem triviális különbséggel tér el egy másiktól. Triviális például, ha az mondjuk az összes karakter alulról harmadik sorát teljesen kitöltjük egy nevezésben, majd egy másikban mondjuk a felülről harmadikkal csináljuk ezt. Vagy például ha függőlegesen a jobb felét invertáljuk a karaktereknek egy nevezésben, egy másikban pedig a bal felét invertáljuk. A súlyozást úgy végezzük, hogy a kisebb méretkorlátú programok méretét megszorozzuk a súlyozó tényezővel, ami a nagyobb méretkorlát és a kisebb méretkorlát hányadosa (a javasoltak szerint 256/128=2). A rendszerkövetelmény lehetne mondjuk alapkiépítésű angol EP128.

Ez csak egy ötlet, aminek semelyik része sincs véglegesen kidolgozva. Rajtatok múlik, hogy szeretnétek-e, és ha igen milyennek?

Pages: [1]