Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - szipucsu

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8
1
Játékverseny / 7. hét / 7th week: Wec Le Mans (CPC konverzió)
« on: 2021.February.23. 16:19:55 »
Laci a Wec Le Mans játékot (CPC átirat) jelölte ki erre a hétre.

Itt lehet letölteni.A szabályok a szokásosak. Lehet játszani emulátorral vagy igazi géppel is. Csalni nem szabad. Végtelen időt választani szigorúan tilos! :D

Az eredmény feltöltésének határideje: február 27. (szombat), 23:59, közép-európai idő szerint.

Aki a legmagasabb pontszámot mutatja be, az választhatja ki majd a következő játékot. Emulátorból demót is lehet készíteni és feltölteni, de ez nem kötelező.

A játékverseny részletes szabályai

JÓ JÁTÉKOT!

2
Játékverseny / 6. hét / 6th week: Starstrike 3D
« on: 2021.February.15. 10:49:53 »
Laci a Starstrike 3D játékot jelölte ki erre a hétre.

Itt lehet letölteni.

A szabályok a szokásosak. Lehet játszani emulátorral vagy igazi géppel is. EASY fokozatban kell játszani.
Csalni nem szabad most sem. Esetleg lehessen megcserélni az emulátorban a fel-le irányt (Keyboard config menüpontban)? Kipróbáltam, botkormány nélkül elsőre így eléggé nehéznek tűnt.

Az eredmény feltöltésének határideje: február 20. (szombat), 23:59, közép-európai idő szerint.

Aki a legmagasabb pontszámot mutatja be, az választhatja ki majd a következő játékot. Emulátorból demót is lehet készíteni és feltölteni, de ez nem kötelező.

A játékverseny részletes szabályai

JÓ JÁTÉKOT!

3
Játékverseny / 5. hét / 5th week: Diktátor / Dictator
« on: 2021.February.08. 19:42:49 »
Diktatórikusan eldöntöttük, hogy ezen a héten a Diktátorral kell játszani.

Itt lehet letölteni.

A letölthető fájlban többféle verzió található: DICT_ENG.BAS - az eredeti angol verzió, DICTATOR.BAS - Az első, "éktelen" magyar változat, DICT_HFT.BAS - Magyar változat ékezetes karakterekkel. (EPDOS HFONT karakterkészlet, ennek ellenére nincs meg az összes ékezetes betű, mert számos karakter át van definiálva grafikai elemmé) DICT_HSC.BAS - Az ékezetes magyar változatból készült: pontszámtáblát is tartalmaz. Bármelyik változattal lehet nevezni.

A szabályok a szokásosak. Lehet játszani emulátorral vagy igazi géppel is.

Az eredmény feltöltésének határideje: február 13. (szombat), 23:59, közép-európai idő szerint.

Aki a legmagasabb pontszámot mutatja be, az választhatja ki majd a következő játékot. Emulátorból demót is lehet készíteni és feltölteni, de ez nem kötelező.

A játékverseny részletes szabályai

JÓ JÁTÉKOT!

4
Egyéb témák / 2021 termése
« on: 2021.January.31. 14:16:28 »
Bár az év vége még messze van, az EP-s fejlesztők rendkívüli lelkesedését és aktivitását látva már most alig tudom követni, mik készültek el ebben az évben. Így az év végi bonyolult leltárt elősegítve összeírom, mik készültek el januárban. Igaz, még van egy fél nap januárból, ki tudja, ennyi idő alatt ki mivel jön még elő.
Szóval Geco egy CPC-s Atic Atac-kel indított, nem sokkal utána a TVC-s Puckman-nel folytatta. Povi műhelyében is izzott a munka, a Yanga és a Flappy Bird játékot átírta Spectrumról, és egy demót is, a Mona Lisa demót. Én nagy nehezen csak az Escape basic programot hoztam át TVC-ről.
Nem hagytam ki semmit?
Talán érdemes lehet havonta egy kis összefoglalót írni ide, vagy akár csak akkor, ha egy újabb program elkészül, és könnyű lesz visszanézni, mi készült el és mikor.
Lehetne akár az EP-s eseményeket is lejegyezni így évekre bontva, hogy mikor volt, mi érdekes történt ott, stb.
Hardver ügyben is pörögnek a témák. Aki jobban ért ehhez, erről is lehetne időnként egy kis összefoglalót írni.

5
Játékverseny / 4. hét / 4th week: Yanga+
« on: 2021.January.31. 13:27:30 »
Kénytelen vagyok a következő hétre is kijelölni egy játékot. Hogy ne csak a reflexeket igénylő, joystick-gyilkos játékstílus legyen, a változatosság kedvéért a következő hét játéka legyen a YANGA+

Itt lehet letölteni. (Povi hozzászólásából.)

26267-0

A szabályok a szokásosak, de itt nem számol pontszámot a játék, hanem a szobákat számolja. Ezért a cél: csalás nélkül, 2 (+1) élettel minél nagyobb számú szobába kell eljutni. A szoba számát igazoló képet kell ide hozzászólásban feltölteni. Lehet játszani emulátorral vagy igazi géppel is.
Demót most talán nem lenne célszerű feltölteni, mert abból könnyen puskázhatnak a többiek. Ezért inkább csak a határidő után lenne érdemes demót is feltöltenie (ha akar) annak, aki benevez, módosítva a korábbi hozzászólását és csatolva a demót is.

Az eredmény feltöltésének határideje: február 6. (szombat), 23:59, közép-európai idő szerint.

Aki a legmagasabb szobaszámot mutatja be, az választhatja ki majd a következő játékot. Esetleges holtverseny esetére még ki kell találni valamit, pl. az lesz a győztes, aki ROM verziót is készít Judge-nek, ill. előbb készíti el a ROM verziót, mint a másik. :D

A játékverseny részletes szabályai

JÓ JÁTÉKOT MINDENKINEK!

6
Játékverseny / 3. hét / 3rd week: Skramble
« on: 2021.January.25. 11:11:56 »
A játékverseny következő játéka: SKRAMBLE, innen lehet letölteni.A szokásos szabályok:
Csalás nélkül minél nagyobb pontszámot kell elérni, és a pontszámról készült képet ide kell feltölteni. Demót is feltölthet, aki emulátorral játszik. Lehet játszani az EP128Emu emulátorral vagy igazi géppel is.
Az eredmény (demo) feltöltésének határideje: január 30 (szombat), 23:59, közép-európai idő szerint.
Aki a legjobb eredményt mutatja be, az választhatja ki majd a következő játékot.

A játékverseny részletes szabályai

JÓ JÁTÉKOT!

7
Játékverseny / 2. hét / 2nd week: Puck Man
« on: 2021.January.18. 10:22:23 »
A verseny folytatódik! Az előző hét győztese, Sanyike, a Puckmant jelölte ki erre a hétre. A játék itt tölthető le.

  • Az lesz a győztes, aki a legmagasabb pontszámot éri el, mindenféle csalás nélkül. Az F7 és F8 gombok használata szigorúan tilos.
  • Játszani lehet igazi Enterprise géppel, vagy az EP128Emu 2.0.11.2-es verziójával, 4MHz-es órajellel, mindenféle sebességállítás nélkül.
  • A nevezéshez fel kell tölteni képet a játék végéről az elért pontszámról. A játékról emulátoros demo fájl is feltölthető, vagy akár videó. (Képet és demót a hozzászóláshoz kérjük csatolni, videó külső oldalról is linkelhető).
  • A képek (demo) feltöltési határideje szombat (január 23.), 23:59 (közép-európai idő szerint). Aki eddig a legjobb eredményt mutatja be, az választhatja ki a következő játékot. Később is lehet feltölteni eredményt és demót, de a határidőn belüli feltöltő jelölheti ki a következő játékot. A csapat esetleges későbbi határozata alapján a határidőn belüli legjobb eredményt elérő egyéb jutalmat is kaphat.

MINDENKINEK JÓ JÁTÉKOT, JÓ SZÓRAKOZÁST!

8
Játékverseny / 1. hét / 1st week: Bricky Prise
« on: 2021.January.11. 13:17:58 »
A játékverseny első játéka: Bricky Prise.
Innen tölthető le: Bricky Prise. A letöltött fájlt kitömörítés után az emulátor munkakönyvtárába kell másolni (ez alt+F-fel választható ki), utána engedélyezni kell az epfileio-t, és epfileio-s konfigurációt kell választani, de igény esetén máshogy is betölthető a játék, pl. floppy image, tap file, stb. készíthető a betöltéshez. Az emulátor használatáról bővebben itt lehet olvasni.
Ismertető a játékról.
A cheatek kivételével minden használható, F8-cal a háttér is kikapcsolható igény szerint. A játékhoz használható tetszőleges beviteli eszköz, billentyűzet, joystick vagy egér is.
Az elért eredményről screenshot képfájlt, vagy igazi Enterprise esetén fotót kell feltölteni. Kép készítéséhez használható a PrtSc billentyű (utána illik csak az emulátor képét kivágni belőle), vagy az emulátor Save Screenshot (F12) funkciója is.
Játékhoz tetszőlegesen konfigurált igazi EP használható, tetszőleges kijelzővel, vagy az Ep128emu 2.0.11.2-es verziója, tetszőleges operációs rendszerre telepítve. :D
Lehetőség szerint, aki emulátorral játszik, demót is vegyen fel a játékáról. (File menü, Record demo menüpont), de ez nem nevezési feltétel. Esetleg Youtube-ra vagy más videomegosztó oldalra feltöltött videót is örömmel fogadunk, de ez sem nevezési feltétel.
A képeket és a demókat hozzászólásban várjuk, és lehetőleg nem külső oldalról belinkelve, hanem a hozzászólás alatt a Csatolmányok és további opciókat kiválasztva az alatta megjelenő menürészben feltöltve.
A képek (demo) feltöltési határideje szombat (január 16.), 23:59. Aki eddig a legjobb eredményt mutatja be, az választhatja ki a következő játékot. Később is lehet feltölteni eredményt és demót, de a határidőn belüli feltöltő jelölheti ki a következő játékot. A csapat esetleges későbbi határozata alapján a határidőn belüli legjobb eredményt elérő egyéb jutalmat is kaphat.

JÓ JÁTÉKOT MINDENKINEK! :D

9
Programozás / Pascal fordító retro gépekre
« on: 2021.January.01. 22:28:02 »
Turbo Rascal Syntax Error - ez a neve.
Direkt retro gépekhez fejlesztették, főleg demo és játék írására. 16 platformot támogat, köztük CPC-t és Spectrumot is. Nem tudom, a fejlesztő benne lenne-e a választék bővítésében és EP-re is kihegyezné-e.

10
Egyéb témák / 2020 termése
« on: 2021.January.01. 12:44:10 »
Hirtelen ezekről tudok:

CPC konverziók by Geco:
Renegade
Short Circuit

TVC konverziók by Geco:
Cross Fire
Donkey Kong Junior
Fuss!

Spectrum konverzió:
Coloristic (by Povi)

Povi Tetris programot kezdett írni (talán kész is van?), videó van csak róla.

Demo:
Bad Apple (by IstvánV)

DRVTEST by Bruce

EPtelera mod CPCtelera-hoz (by Geco)
Scoretrack módosított változata (by Geco)

Részemről:
Dots and Gems 1-2
Multetris (TVC basicből átírva)
midik

11
Weboldalak / Hungame.blog
« on: 2020.November.06. 19:32:31 »
Ezen az oldalon nincsenek még Enterprise játékok. Magyar fejlesztésű játékok gyűjtőhelye ez, mindenféle platformmal foglalkozik. Elsősorban hivatalosan megjelent, magyar fejlesztésű játékok kerülnek ide, de az oldal tulajdonosa szerint speciálisabb esetekben nem hivatalosan megjelent játékok is kerülhetnek fel. Ezért a TVC-s IK+ például fent van.
Elsősorban milyen gyári, magyar fejlesztésű EP játékokról tudtok? Sajnos kapásból ki lehet zárni sokat, ami elsőnek annak tűnt, pl. Turbó Rudi. A gyáriak közül nem tudom, mi marad. Az általunk fejlesztett mindenféle játékok is nyomulhatnak, pl. Geco, Povi, Tomato77 fejlesztései, amik kapásból eszembe jutnak, hátha érdemesnek tartaná az oldal tulajdonosa feltenni.

12
Programozás / Különböző fajta Enterprise gépek programozása
« on: 2020.September.10. 18:46:54 »
Az angol és a német gép között van valami olyan különbség, amire figyelni kell programozásnál, hogy mindkét gépen fusson a program, lehetőleg egyformán? Nyilván a vload, vsave parancsokat nem szabad használni. Talán a Snooker, vagy valamelyik program csak az egyik fajta gépen fut. És mintha lettek volna olyan basic programok, amik csak az egyiken futnak.
A karakterkészlet más, ékezetes betűket használnak német gépen, angol gépen más karakter jelenik meg, ezzel sajnos nem sokat foglalkoztak régen a (basic) programok.

Az EP64 és EP128 különbségei már ismertebbek, máshol van a memóriában pl. a karakterkészlet és még pár dolog.
Az EP64 mind angol gép? Vagy van valami összefüggés aközött, hogy milyen lehet a 64-es gép, vagy hogy a német gép lehet-e 64-es is, vagy csak 128-as lehet-e?

Olyan programok is voltak régebben, amik magnós gépen futottak, Exdos-szal már nem. (Nem csak azért, mert magnóról akart tovább tölteni.)

13
Programozás / Dots and Gems 2
« on: 2020.September.06. 18:08:41 »
8 új pálya, a pályák egy része kétszer akkora, mint a régi verzióban. Mindegyik pálya teljesíthető, még ha elsőre nem is úgy tűnik. Néha nem szokásos dolgok kellenek a pálya teljesítéséhez.
A szintek véletlenszerű sorrendben jönnek.
A játék alatt több zene váltja egymást. Kicsit átvariáltam a főcímzenét is, és pálya teljesítésekor is más kicsit a zene.

A pályák nem fértek volna be a programba, így mindig tölteni kell. Magnós géppel sajnos kb. használhatatlan a játék, mert összevissza véletlenszerű sorrendben tölti a fájlokat. Floppys, HDD-s, SD-s Enterprise-szal működik. Emulátoron a legegyszerűbb módszer, ha nem akarunk image file-t létrehozni: Enable virtual file I/O engedélyezése, 10-es szegmensre epfileio.rom-ot betenni, kiadni a :def_dev_file parancsot, ALT+F-fel kijelölni egy könyvtárat a meghajtón és oda másolni mindent. Snapshotot nincs értelme feltenni, mert a fájlokat akkor is a munkakönyvtárból kellene tölteni. A Zzzippel fordított program nem szereti a rezidens programokat, így a ramdisket sem, így azzal sem tudtam megoldani.

Kicsit sokáig tart néhány pálya kirajzolása, főleg a majdnem 200 karakter magas pályáé. :D Gondolkodtam azon, hogy ne töltse be mindig újra ugyanazt a pályát, ha elvesztettünk egy életet, de nem tudom, van-e jelentősége. Csak emulátorral próbáltam, talán SD-vel, floppyval se tart túl sokáig.

A régi verzióból a gems.env és gems.hi maradhat a régi, a karakterkészlet, gems2.chr kicsit frissült a régihez képest.

14
Egyéb témák / Beszélő programok Enterprise-ra
« on: 2020.June.30. 12:19:17 »
A legismertebb talán a SAY. De van másik kettő program is, ami teljesen ugyanazt hozza, csak más a működési elve: a Super talk és a Mikrobi. Annak ellenére, hogy teljesen ugyanolyan a hangjuk, mind a három programot más készítette. Ez hogyan lehet? Voltak más gépre hangminták, amit többen is megtaláltak és felhasználták EP-re, vagy először megírták az egyik beszélő programot, és ebből mások kiszedték a hangmintákat és saját programot írtak? A SAY-t Devilsoft készítette, a másik kettő készítőjének nevéről nem is hallottam. A Super Talk szerzője a help szerint Thomas Fabian, az ep128.hu-n Fábián Tamás szerepel, nem is tudni, magyar volt-e.

15
Programozás / Dots and Gems
« on: 2020.May.27. 12:34:35 »
Össze kell szedni az összes drágakövet és legalább 200 bogyót, hogy le tudjuk győzni a szörnyeket.
A drágakövek az energiánkat is növelik (maximum 4 lehet). Ha legalább 4 az energiánk, újabb drágakő felvétele kinyitja a kaput, hogy a maradékot is fel tudjuk venni. Azonban vigyázni kell, mert ha nyitva a kapu, újabb drágakő felvétele becsukja a kaput. Így ha érintkezünk a szörnyekkel és 4 alá megy újra az energia, amikor a kapu már nyitva volt, taktikáznunk kell, hogy ki tudjuk nyitni a kaput és teljesíteni tudjuk a pályát. Ebben a tűzgomb is segíthet végszükség esetén, ettől egy egységgel csökken az energia, szorult helyzetben harakirit követhetünk el.
Ha drágakövet felveszünk, a hangeffekt jelzi, hogy a kapu éppen kinyílik-e vagy becsukódik, vagy épp semmi nem történik vele.
Érdemes végigjátszani, vannak benne meglepetések.
Nem vagyok benne biztos, hogy az utolsó pályákon is jól sikerült a palettát belőni, de vagy ötször lecseréltem másikra.
A pár éve Ferro73-mal itt közösen fejlesztett Dot Collector Turbo Edition folytatása ez. A Dot Collectorra próbál épülni az egész, ez lehet, hogy hátrány, és attól a játéktól elszakadva kellene majd átdolgozni például a kijelzőket.
* Dots and Gems.ep128s (59.58 kB - downloaded 133 times.)
* dots and gems.zip (29.28 kB - downloaded 128 times.)

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8