Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - OLI76

Pages: [1]
1
Emulátorok / Java-s emulátor
« on: 2010.January.25. 14:58:50 »
Üdv mindenkinek!

Én most azzal a gondolattal játszom, hogy egy TVC emulátort kellene írni. Alig van 1-2, azok is problémásak.
Próba ként el is kezdtem írni egy Z80 emulátort, bár lehet hogy sohasem fog elkészülni. A TVC ROM-ját töltöttem be és azt próbálom futtatni benne. Ahogy jönnek az utasítások sorban úgy írom meg őket.
Legalábbis ez a terv, ma találkoztam a CPI utasítással, és ott már nem egyértelmű, hogy a jelzőbitek hogy módosulnak.

Ja, JAVA nyelven írnám. Előnye, hogy ablakban, teljes képernyőn ,vagy akár weboldalon is futna. Ha lesz elég dokumentáció és időm is lesz, akkor a Z80 részét meg tudom csinálni, és valami alap szinten a hardvert is -remélem.
Gondolom ismeritek ezt az oldalt:
http://www.zxspectrum.net/
Ehhez hasonlót készítenék szívem szerint. Tehát letöltés és telepítés (és hosszú loading) nélkül lehetne TVC programokat futtatni.

Régebben már próbálkoztam C64 emulátor írásával, az utasításokat megcsináltam, de nem volt elég infóm és szerintem 1-2 utasítás hibásan állította a jelzőbiteket, mert végtelen ciklusba futott a gép mikor a C64 ROM-ját próbáltam futtatni.
Ennek már vagy 4-5 éve. Remélem most több szerencsém lesz, de ha valaki esetleg segítene az nem jönne rosszul.
Amúgy ez alapján dolgozom:
http://www.ep128.hu/Sp_Konyv/Z80_sorozat_8.htm
Meg van még pár leírásom, meg egy félig elkészült Z80 emulátor forráskódja.
A gond ott kezdődik, amikor a leírások teljesen mást írnak ugyanarra az eljárásra /kódra. Sajna nincs valódi Z80-as gépem, hogy teszteljem a dolgokat, esetleg egy jobb emulátor segíthet majd ebben.

Pages: [1]