Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Ep128

Pages: [1]
1
Spectrum-ról / Dune 2.
« on: 2021.July.16. 10:39:47 »
Ha valami, ez érdemes volna az átírásra! :-) (Biztos mocsok nagy meló, de akkor is. :-) )
A Nato Assault -on kívül (ami ocsmány átirat lett) nem igazán van ilyen stratégiai játék EP- re, így hiánypótló IS volna... (Na meg ez a game egy legenda PC -n, DOS -on... :-) )
https://www.youtube.com/watch?v=7GQkBJe3MTc

2
Konvertálás / Hajdani ("Tv-be betelefonálós") Dominó játék
« on: 2020.December.29. 23:38:33 »
Ha nem "ide való", majd egy modi a helyére teszi... :-P Szóval...
Adott ez a valahai játék, a hozzám hasonló vénemberek talán emlékeznek rá. :-D
DOS -os, talán nem volna túl bonyi (egy szakembernek) "átírni" Ep -re.
(De mielőtt bárki nekiveselkedne... Ugyan mondja már meg, hogy kell játszani vele. :-D Mert a tévés verzióra emlékszem, (ez ugyanaz) de itt a világ összes kincséért sem tudok letenni egy dominót sem. A felső betűjelét megnyomom a billentyűzeten, utána a számot, ahová tenném és... Semmi. Minden gombot végignyomtam, de nem teszi le. Biztos bennem a hiba. :-D )

3
Hardver / Cartridge tok
« on: 2019.October.14. 20:56:01 »
Nem tudom, jó helyre rakom e ezt, lévén csak a "borítása" a hardver egy részének, de... Max. Zozo átrámolja oda, ahol / ahová jobbnak látja. :-)
Tehát:
Ugye adott az SD kártya Szergej jóvoltából, aminek a 3. és 4. verziója már LED -et is kapott.
A probléma ezzel egyből "adódik", hiszen a cartridge zárt, így a LED -ek villanásából semmi ne látszik. (A kőr bezárult. :-P )
Kérdés: Aki anno (ki volt az?) tudott 3D nyomtatóval gyártani cartridge tokot, az nem tervezne egy olyat is, amin van valami "kivezetése" a LED fényének? (Tutus mesélte, hogy valaki ezt már megoldotta a gyári cartride -on némi farigcsálással. Az is ki volt? :-) Fotók...? Lehet esetleg kérni, hogy ezt a műveletet több darabon elvégezze? :-) )
Egy szó, mint száz: Oldjuk meg az adódott gubancot!

4
Illesztések / Nyomtatás Ep. -n
« on: 2018.October.30. 00:20:07 »
Nézegettem a témákat, de konkrétan ezt valahogy eddig nem nagyon boncolgattuk, pedig... :-)
Na szóval:
Ma kicsit restauráltam a valahai, 9 tűs nyomtatómat (Epson RX-80) és (mivel az Ep.-m egyelőre gyógyulóban van, így Pc -n) beüzemeltem újra. (Vettem egy rakat leporelló papírt hozzá, felújítottam a benne lévő festékszalagot, stb.)
Windows -on most tökéletes a printer, majd ha lesz megint Ep. -m akkor ott is próbálgatom ismét.
A kérdés, hogy kinek van Ep. -hez nyomtatója, ami működőképes is! (Tehát nem olyan "15 éve még ment..." -féle, hanem ami most is üzemkész.) Kinek milyen tapasznylatai vannak az Ep. -n nyomtatásról?
Nekünk öcsémmel anno volt egy (mátrix nyomtatók között király) Epson LX-300, ami csodásan ment Enterprise -al! Olyan szinten, hogy ott láttam utoljára olyat, hogy egy 9 tűs nyomtató "oda-vissza" tudott nyomtatni, tehát... Nem csak egyik irányban nyomtatott a fej, (és vissza "üresen", tétlenül mozgott) hanem odafelé is és visszafelé is nyomtatott! :-) Effektív fele annyi időbe telt egy lap kinyomtatása. Ugyanez a printer volt képes rá, hogy színesben (!) nyomtasson, amit sajnos az akkori (iszonyatosan drága) árak mellett sosem tudtunk kipróbálni. (Festékszalag hiánya... Csak a feketére volt pénzünk.) Vajon az Ep. tudta volna kezelni a színeket is? (Nem hiszem, csak töprengés... :-) )
Ha 1x valaha még beruházok egy használt printerbe, az biztos LX-300 lesz! :-)

5
Játékok / 5let
« on: 2016.July.26. 23:55:37 »
Egy ideje játszom a mobilon egy tök egyszerű, mégis nagyon hangulatos és (szinte) végtelen sok pályával rendelkező játékkal! Aztán ma beugrott, hogy tulajdonképpen (annak, aki ért hozzá) ezt tök egyszerű volna EP -re is megírni! :-)
Adott 6 féle színű labda, (tehát 6 szín módban mehetne) amit egy sorban egy bogár tol maga előtt. A pálya egyik végén indul a sorral, a másik végébe NEM szabad eljusson, mert akkor "veszettünk", az adott pálya nem sikerült. (Ilyenkor "Reply", tehát újra próbálkozhat az ember persze... :-) ) Nekünk a "sor" eljutását alul egy "labda lövő foglaltból" induló labdával kell megakadályozni! Minden lövésünknél más színű labda indul el a "foglalatból" alulról, de ezt a "foglalatot" magunk irányítjuk jobbra-balra. Ahová lőttük a labdát "ott ragad" a bogár által tolt labda sorban! A lényeg: De ha (minimum) 3 AZONOS színű labda egymás mellé kerül, akkor azok eltűnnek! :-) A célunk az, hogy az egész sor labda eltűnjön, akkor "nyertünk", a bogár meg veszített, jöhet a következő pálya! :-) Mindegyik természetesen más és más alakú (pálya) ezért mondom, hogy tulajdonképpen végtelen sokat lehetne hozzá gyártani! Ha 3 egymás utáni (!) lövésünkkel mindháromszor épp eltüntettük labdákat, akkor kapunk valami "bónuszt" is, ami sokféle lehet, pl.: Egy "ágyúlövés", amivel sok labdát lelőhetünk egyszerre, vagy egy "lézersugár", amivel lukat lőhetünk a sorba, stb. Ami játék közben látszik: Az adott formában "kunkorodó" pálya, amin a sor labda a bogárral megy előre. A "foglalat", amiből mi lövöldözzük a (mindig random más színű) labdát. Pont. :-) (Akármi háttér lehet persze, de ez mellékes.) Vagyis viszonylag egyszerű megrajzolni, mégis baromi élvezetes a játék, egyre nehezebbek a pályák!
Ep -n bármi tolhatná a sor labdát, nem kell bogár. :-D 6 féle színű labdát meg nem olyan nehéz elkövetni annak, aki ért ehhez. Szóval talán érdemes volna belevágni...
(A neve iPhone -on: Stoneloops of Jurassica.)

7
Egyéb témák / Nincs új a nap alatt... :-)
« on: 2011.January.09. 00:15:38 »
Az EP dizájn ma is visszaköszön, ha néha egyes élelmes emberek pl. "felspoilereznek" egy iPad -ot. :-)
Itt lehet megnézni!  :ds_icon_cheesygrin:

8
Az (Istvánnak hála) megvalósult képnézegetõ program és a (senkinek hála :D) nem megvalósult képernyõpihi után itt a harmadik agyament ötletem!  :mrgreen:
Vajon miért nem lett hasonló funkciójú program Ep -re? Mert eddig amiket kitaláltam (meg amiket mások kitaláltak) azok elég szép grafikai teljesítményt igényelnek. De ez közel nulla grafikával megoldható volna.
Ok, nagyon kevés helyen volt hálóba kötve az Ep, (Egyiptomról és Ukrajnáról hallottam anno, hogy sulikban létezett) de mégis furcsa, hogy a szöveges kommunikációt 2 Ep között soha senki nem próbálta (?) megoldani. Veszett nagy átviteli sebességet talán nem igényelnének a betûk, tehát valószínû, megoldható a dolog.
Ok, a legszebb az lenne, ha valahogy netre köthetõ volna az Ep, akkor 2 távoli Ep is beszélgethetne. :D
Na jó, bilibe lóg a kezem, bocsi!  ;-)

9
Egyéb témák / Magyarországi EP bemutató
« on: 2009.October.14. 01:08:50 »
Próbálom röviden:
(Zozonak csak a fele lesz új.  :lol: )
Van nekem egy ismerõsöm (osztálytársam volt gimiben) az MTV híradó Archívumában. Mivel pontosan tudjuk, melyik nap mutatták be nálunk ünnepélyes keretek között az Ep -t a nagyközönségnek, (és tudjuk, hogy errõl az akkori Híradó is beszámolt) így el tudom kérni Tõle a felvételt, a Híradó részletet.
Beszéltem vele, 2 gubanc van:
1) Bár (ahogy Õ fogalmazott) "nagyon olcsón" tudja megszerezni, de ez a "nagyon olcsó" (12.000 HUF) nekem, (mint épp munkanélkülinek  :roll: ) sok. :(
2) November 1 -tõl lapátra van téve a Tv -ben zajló leépítések miatt. :(
Utánajártam, valóban többszöröse az arhívumban történõ kutatás (pláne anyag lemásolása) ennek az összegnek, de nekem akkor sincs most ennyim erre. :(
Viszont ha 1-2 héten belül nem lépünk, akkor állhatnánk a 3-4x -esét ennek, amikor hozzá akarnánk jutni a hajdani riporthoz. (... mert már nem lesz "beépített emberem".)
Arra gondoltam, hogy ha elosztjuk itt ezt a "piti" összeget, és többen vállalnának 1-2 ezreket, akkor simán összejönne és senki nem rokkanna bele anyagilag.  :)
Természetesen nem erõszak, ha nem, nem, de kár volna vesznihagyni egy ilyen múzeális anyagot!
Szóval... Aki be tudna szállni a dologba, kérem, itt jelezze, vagy / és keressen meg privát üziben, ahol adok számlaszámot.
Természetesen a megszerzett anyagot itt közzéteszem digitalizált formában, úgy, ahogy a tévébõl megkapom. (Tehát nem butítom le, stb. Majd ide, vagy -ha pl. Mr. Prise szerint túl nagy a file- akkor valahová máshová kirakom és itt belinkelem. (Fogalmam sincs, mekkora lenne, ez már részlet kérdés....)

10
VIDEO: / Mozgó kép Enterprise -on...?
« on: 2008.November.24. 00:00:09 »
Lehet, hogy abszolút hülyeségeket beszélek, csak egy hirtelen gondolat volt...
Valamelyik demóban (és asszem, valamelyik játék elején is) volt mozgó kép (emulálás?) a mi gépünkön!
Az Iview kapcsán ugrott most be. Ha fotókat, grafikákat meg tudunk ilyen profi módon jeleníteni, akkor (a memória határát leszámítva) mi az akadálya, hogy (lebutítva) AVI, MPG, stb. "filmeket" is meg tudjunk jeleníteni valahogyan...? Csak néhány kocka erejéig, ahogy a (nem jut eszembe melyik) demóban is volt a képernyõkezelést demonstrálandó... (Közelebb-távolabb-közelebb (stb.) vitt 2-3 képet egész gyorsan és akadozás mentesen.) Példul adva van egy Menõ Manó rajzfilm. 2 színû grafika, nem túl bonyi. Mozogni mozogna, a felbontás már egy másik kérdés... :-P De vajon megoldható valahogyan...? A több féle NASA Guy -ban is volt (több féle) mozgó képünk, az AP rajzoló programban is lehet animációt (is) szerkeszteni, stb.
Szóval mi a véleményetek...?

11
VIDEO: / Képernyõkímélõ (Screen saver :) )
« on: 2008.October.15. 11:47:31 »
Tegnap eszembe jutott a kérdés... Igazából nálunk még inkább van létjogosultsága, mint PC -n, hiszen aki eredeti Enterprise -t (is) használ, annak nagy valószínûséggel katódcsöves monitorja van, ami szeret "besülni". (Míg ugye az LCD nem tud olyat...)
Gépünkre (tudtommal) nincs ilyen szofter, holott 2x is (tudtunkon kívül (?)) közel kerültünk a témához:
1) A Nick Demo 90% nem más, mint egy hajdani PC -s képernyõpihi.
2) Már Win 98' alatt (és azóta is) alapból ott van a Windows -okban a "fényképeket rakosgatok egymás után, mint képernyõvédõ" -fajta lehetõség. (Kijelölni egy könyvtárat, belerámolni fotókat, beállítani, hány perc múlva induljon és milyen gyorsan váltogassa a képeket. Pont.)
Na már most ugye lett néhány hónapja ez a csodálatos képfeldolgozási lehetõségünk, (ami nem tudom, miért feneklett meg a "cél elõtt"...) ami akár erre IS elkanyarodhatna. A módszer adott, "csak" egy kis körítés kellene hozzá, és a programot ROM -ba égetve bármikor futhatna, mint "képernyõkímélõ". (Rakosgatva a képeket egymás után, mint egy demo -ban, csak nem space nyomogatására, hanem pl. 5 mp. -enként magától váltva.) Persze ehhez kellene a gépben a floppy, rajta a fotók, ez jogos... (Bár Zozo -nak hála vinyóról ez már nagyon egyszerû... :-) )
De van még más lehetõség is, pl.: Nekem volt az õskorban 2db. kedvenc képernyõkímélõm. (Egyik sem volt nagyobb, mint egy floppy adat és persze ebbõl nem is használt mindent egyszerre a gép.) Még 3.1 -es Win -hez voltak, talán van, akinek rémlik...
After Dark
Screen Antics
Elõbbi annyira primitív, hogy talán át is lehetne fabrikálni (bizonyos részeit) Ep.-re, ha valaki nagyon ráér.
Utóbbi azt hiszem sosem menne, de persze jó volna. :-)
(Óhaj esetén iderakom mindkettõt. Utóbbi most is a gépemen van. :) )

12
Programozás / Windows 2000
« on: 2006.September.21. 16:39:29 »
Néhány éve Szeile Sanyi barátom folytatta egy (nagyon kezdeti stádiumban lévõ) program írását. (Pelach András kezdte el anno.) Aztán bokros teendõi miatt (is :-P)  Õ is felfüggesztette a befejezését, holott a már mûködõ részei szerintem nagyon jól sikerültek! :-)
Mivel néhány napja eSzeS (azaz Sanyi) hála az égnek újra feltûnt köztünk, így gondoltam "meglököm", felvetem a témát, Ti mit szóltok a progihoz, az esetleges tovább készítéséhez, módosításokhoz, meg úgy általában... :-)
Esetleg beszállna e valaki segíteni neki, stb.
Bár természetesen itt van a program nálam, de ha akarja, majd Õ kiteszi. (Mégis az õ munkája...)
Most csak két kép...
(Néhányan közületek asszem látták már régen egy Ep-s talin a programot nálam...)

Pages: [1]