Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ergoGnomik

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 45
1
VIDEO: / Re: IPLAY .epv video converter tool ?
« on: 2020.November.24. 21:18:48 »
Maybe this?

2
Hardware / Re: EP64 after few starts no screen over modulator
« on: 2020.November.22. 09:12:57 »
I'm no electronics expert but that machine is not new at all. All these computers are well over 30 years old even if they spent no time turned on since manufacturing and quality control. And there could have been nothing done to avoid natural component decay.

It is a well known phenomenon that the electrolytic capacitors in these machines are prone to drying up. Your best move would be replacing all these in your computer without a second of thinking. Extra care must be taken when replacing the notorious C9 which is seemingly implanted with reverse polarity. You should replace it with a unipolar one or solder it with the same polarity as the one being there.

Furthermore, you should be prepared to replace TR2 too as it can break when C9 breaks down. It is also possible that L1 needs replacement too, in worst case.

These are based on the experiences of a well known amongst us Hungarian Enterprise guru frequenting this forum with Zozosoft handle and some other knowledgable guys.

3
Emulátorok / Re: MAc emulator??
« on: 2020.November.14. 16:18:03 »
A Mac egy külön állat, Unix alapú[]/i
Hát ezt azért inkább ne mondjad egy igazi Unixosnak, mert furcsán fog rád nézni és kiröhög, vagy elküld melegebb éghajlatra. Maradjunk annyiban, hogy az alapjai Unix-szerűek és tényleg külön állatok az Apple-féle *OS-ek.

4
Emulátorok / Re: MAc emulator??
« on: 2020.November.08. 16:30:52 »
Nem rossz, bár én a helyedben az emulátor GitHub oldalán próbálkoztam volna. Ha máshogyan nem, a hibajelentő szolgáltatáson keresztül biztosan elérted volna Istvánt és természetesebben lenne kezelve a javítás.

5
Weboldalak / Re: Hungame.blog
« on: 2020.November.06. 20:02:51 »
...speciálisabb esetekben nem hivatalosan megjelent játékok is kerülhetnek fel.
Mese habbal. Egy rakat nem hivatalos Plus/4-es konverzió van fent, meg olyan játékok amit a demószéna tagjai csináltak évekkel azután hogy a kereskedelmi szoftver megjelenések megszűntek. Szerintem bármit feltesznek ha szóltok. Pl.: Tomato77 Banana játéka geco Bricky Prise-a meg a Treasure Cave és a többi hasonló cucc garantáltan felkerülhet szerintem, de nemigen utasítanák el tán az Exorcistot vagy a Skramble-t sem.

6
Wanted / Re: EP with working 08-47 Nick
« on: 2020.October.16. 22:01:21 »
One Hungarian forum member had some similar problem with his machine a long ago. He had purple discolouration and jittery pixels. It turned out that it was caused by the TV encoding circuitry because the B&W output on the video connector exhibited no clues of such problems. See here. Unfortunately only in Hungarian. But that's only a vague idea from someone without any experience in electronics.

7
VIDEO: / Re: Mozgó kép Enterprise -on...?
« on: 2020.October.13. 12:21:31 »
Egyelőre az első lépésben van valakinek ötlete? Milyen programmal lehet képkockákká alakítani a videót, és mivel lehetne levágni a fehér részeket?
Valamikor évekkel ezelőtt egy kicsit foglalkoztam videóból animált GIF csinálással. Ahhoz is ki kellett bányászni a képkockákat. Akkor egy Instagiffer nevezetű programmal termeltem ki az anyagot. A levágásra használhatod az IrfanView kötegelt feldolgozó módját, ami a "B" betűre jön elő. Ebben tudsz levágni, formátumok között konvertálni, színmélységet módosítani, stb.

8
Hardware / Re: Enterprise Deployment Attempt Over FPGA.
« on: 2020.October.12. 19:40:53 »
Is there something similar to test the Enterprise?
You may try to ask IstvanV of ep128emu fame if he had something around those lines during the development of his emulator.

9
Programming / Re: EXOS source code?
« on: 2020.September.28. 05:59:09 »
Did anyone ever produce an annotated disassembly of the EXOS 2.x ROM?

The answer is yes. What you won't like is that it's in Hungarian. You may get that here.

10
Other topics / Re: T-shirt project
« on: 2020.September.19. 19:42:36 »
@szipucsu or the UK guys: Is that to necessary there on the green T-shirt?

11
Programozás / Re: Dots and Gems 2
« on: 2020.September.09. 20:53:27 »
Így első ránézésre a mellékelt példára adja magát az RLE tömörítés. Mivel a számokat kihagytad, simán lehet használni azt a módszert amit anno Povi javasolt.

12
Programozás / Re: Dots and Gems 2
« on: 2020.September.08. 19:22:50 »
Ugye jól gondolom, hogy most is DATA sorokban van a programban a pálya és azt PRINT-eled ki a videólapokra, amiket aztán ide-oda görgetsz? Akkor az a feladat, hogy tömörebben kell az adatokat a DATA sorokban leírni. Ezt korábban már pedzegettük neked, azt hiszem Povival. Kellene tényleges adat arról, hogy mennyiféle karakterből állítod össze a pályákat. Azután lehetne ötletelni meg számolgatni, hogy mit lehet kezdeni vele hogy beleférjünk a memória keretbe.

13
Programozás / Re: BASIC
« on: 2020.September.05. 20:58:20 »
A CTRL+F2-vel középre lehet állítani az adott sort. Ennek a karakternek a kódja CHR$(241). Ha kiadom egy szöveges csatornán arra a sorra, hogy PRINT CHR$(241), akkor odarak valamilyen karaktert, ahelyett, hogy középre rakná a sort. Ez miért lehet?
Valószínűleg azért, mert a billentyű kombináció egy EDITOR funkciót hoz működésbe. A BASIC program futása közben ezek ha minden igaz csak részlegesen működnek, és a PRINT paranccsal nem is lehet kiváltani ezeket.

14
Programozás / Re: BASIC
« on: 2020.September.05. 11:24:50 »
Azt is csinálhatod, hogy sorrendben feltöltöd a szintek tömbjét, és ciklusban kiválasztasz véletlenszerűen két tömbelemet, amiket felcserélsz. A ciklus hosszát meg kikísérletezed, hogy hány cserét érdemes elvégezni hogy a szemednek kellemes véletlen sorrend álljon elő. Érdemes még arra is figyelni, hogy a felcserélendő két elem különböző legyen (tehát ne akarja a program mondjuk az ötödik elemet az ötödikkel megcserélni), illetve azt is lehet esetleg ellenőrizni, hogy ne ismétlődjön meg a legutóbbi csere (pölö egyes a kettessel egymás után kétszer, vagy hármas a hatossal, majd hatos a hármassal).

15
Műanyag alkatrészek gyártása / Re: Általános
« on: 2020.August.19. 13:29:43 »
Szent "őrült" vagy! Minden tiszteletem a tiéd!

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 45