Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 371
1
Egyéb témák / Re: Régészeti leletek
« on: Yesterday at 12:03 »
Nem volt ebből későbbi verzió is? C3, C4, stb? :-) Na majd körbe nézek...
Én ezt ajánlottam Dr.Og-nak. Az a baj, a fórumon a kereső a c2.bas-t sem dobta ki, ezért is vont nehéz megtalálni. Amennyire olvasgattam ott, ahol linkeltem, nem találtam későbbi verziót, legalábbis abban a topikban egy darabig nem, utána más témák jöttek elő. Hacsak később vissza nem tértünk rá...

2
Egyéb témák / Re: Régészeti leletek
« on: Yesterday at 11:41 »
sajnos a C2.BAS valami oknál fogva önkényesen csonkolja a fájlokat 4kB többszöröseinél
Anno nekem is rémlett ez a hiba, írtam is itt róla emlékeim szerint, de mások azt írták rá, hogy nincs azzal gond. Szerintem a HEX utáni hexadecimális számhalmazban lehet valami hiba, mert azt a részét nem értem a programnak. Nem lehetne rendbe tenni ezt a másolót? (Eleve arra van kihegyezve, hogy 4KB-onként másoljon, ezért talán a fájl végén az utolsó blokkot is 4KB-osnak akarná kezelni, de nem tudja, mivel kisebb.)
A CRC hiba kezelése talán nem lenne nehéz. WHEN-HANDLER blokkba kéne tenni a programot (ha még nem abban van, most nem néztem), és CRC hiba esetére megadni, mit csináljon.
Sajnálom, hogy így _csonka fájlok is lettek. Azokat a fájlokat majd újra be kéne olvasni. :oops:

3
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.April.14. 16:48:19 »
Nekem a dob hangja kicsit hiányzik belőle...
Megvan benne az a lábdob szerűség, ami az eredeti zenében is eléggé domináns. Meg zajcsatornás "dobok". Más is hiányzik? Volt még egy szólam, amin valami dobszerűség volt még, azt kénytelen voltam kiszedni, mert máshogy sehogy sem fért bele a méretkorlátba a fájl. (Ezért is van a zip fájlban egy rednex.mid és egy rednex2.mid. Az előbbiben van az a plusz szólam, az utóbbi lett konvertálva.)

4
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.12. 16:43:09 »
ha bármilyen értékelhető dolog (pl. az előző tulaj által írt BASIC programok, vagy felhasználói programok, vagy azok adatállományai) előkerülnek, érdekel-e valakit, töltsem-e fel, vagy hagyjam?
Persze, töltsd fel, ha bármi újat találsz! Majd megnézzük,mi az, mire jó. A legbénább basic program is pl. alapja lehet egy későbbi basic programnak, amit aztán zzzippelni is lehet.

5
Játékok / Re:Nigel Mansell's Grand Prix
« on: 2019.April.10. 20:59:13 »
ez gyöngyszem? hajaj :)
Azt nem tudom, de ismeretlen, vagy elsőre annak tűnt. Viszont lehetne külön topik vagy alfórum az olyan programoknak, amiket addig nem ismertünk, vagy akinek előkerül, az nem találta eddig. De ez még a "Tegyük rendbe a játékokat" topikba is elmenne.

6
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.April.10. 11:47:19 »
Most jöttem csak rá, hogy az alacsony torzítás mélyebb hangjai milyen jók a basszushoz. Basszusgitár jól szimulálható. Lehet, direkt a gitárokra hegyezték ki a Dave chipet.

7
SOUND: / Re: MIDI
« on: 2019.April.10. 00:10:11 »
:smt040
* Rednex - Cotton Eyed Joe.ep128s (65.63 kB - downloaded 17 times.)
* rednex.zip (14.53 kB - downloaded 6 times.)

8
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.09. 15:53:56 »
Hú, az jó lenne, ha megvolna...
Hosszas keresgélés után meglett. Ha minden igaz, ez a legfrissebb verzió, Zozo hozzászólásának a végén, C2.BAS névvel. Elvileg másol orrvérzésig. De azért nem ártana tesztelni, tényleg jól működik-e.

9
Játékok / Re: Ismeretlen gyöngyszemek
« on: 2019.April.09. 08:45:23 »
A Grand Prix is szépen működik, inkább hiányosnak, mint hibásnak nevezném
Kipróbáltam, nekem működött. Nem egy színpompás játék, de játszhatónak tűnt. Igaz, csak pár percig próbáltam.

10
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.09. 08:34:27 »
az volt a cél, hogy archiváljam a kazettán lévő cuccokat
Jó pár éve én raktam fel egy basic programot ide, ami magnóról másol floppyra, amíg le nem lőjük. Kiolvassa a status sorból a file nevét, és azzal menti floppyra. Zozó pofozott rajta, hogy a beolvasás-mentés ne bájtonként, hanem nagyobb adagban menjen, így nem nő ki a szakállunk, mire meglesz. Úgy emlékszem, működött, de nem tudom már, hol van a fórum útvesztőjében.
Egyetlen probléma lehet még azzal a programmal, ha a magnós file nevek 8 karakternél hosszabbak és csak a végük tér el, floppyra mentésnél felülírják az újak a régieket, erre kéne valamit még kitalálni... már  ha pont ilyen programra gondolsz.

Quote
Igen, ezt a bill. kombót vágom, a töltés idején általában bejön, de a játékok többsége visszakapcsolja, legalábbis amiket én próbáltam. A kapcsolón még gondolkodom...
Érdekes egyébként, miért kapcsolják be a hangszórót egyes játékok mindenképpen. Miért volt jó így oldani meg programozásilag? Még talán bolti játékok is vannak ilyenek. Ami igazán Enterprise játék, az nem szabad, hogy piszkálja a belső hangszórót.
Ha nem akarod a burkolatot fúrkálni kapcsoló miatt, valamelyik nyíláson is ki lehet vezetni a madzagot, és kapcsolót tenni rá. Ez esztétikailag mondjuk vitatható. :D

11
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.08. 10:08:13 »
De azzal is most szembesültem, hogy olyan program is alig akad, amivel magnóról lemezre lehetne 'kulturáltan' MÁSOLni...
Én ismertem valami PS-COPY/B és PS-COPY/M másolókat, de lehet, hogy csak magnóról magnóra működnek, már nem tudom.
Nem lehet nehéz ilyen programot írni, amire gondolsz. Az lehet az akadály, hogy előfordulhat olyan nagy file, ami nem fér bele 128K-ba (még a másoló is foglal némi helyet a memóriában). Bővített memóriával, ha a másoló jól használja  a bővítést, ez sem lehet probléma.

Quote
engem nagyon zavar a beépített hangszóró hangja
SHIFT+F7 - SET SPEAKER OFF
Néhány gépi kódú program viszont bekapcsolja, ha kell, ha nem. Szerintem mégis csak az a kapcsoló a legjobb megoldás, nekem olyan volt.

Quote
'*** Hiányzik a lezáró idézöjel.' hibaüzenet ('akkor már ki is tehetné'
Ez nekem eszembe sem jutott. Nem mindig a sor végére kell az az időjel, hosszú sornál kimaradhat máshol is, ezért lehet problémás, hogy magától kitegye.

12
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.07. 18:38:39 »
A zajcsatorna tetszik még, talán más gépeken ilyen nincs is (Atarin lehet), teljesen egyedi frekvenciát használ. Ezt a magas frekvenciát is lehet szűrőhöz, gyűrűmodulációhoz használni, amiből egyedibb hangok lehetnek. No meg a zajcsatornán a polinomszámlálók.

13
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.07. 18:20:57 »
Tetszik még pl. a status sor az összes funkciójával (a program 0 részt kivéve, mert én pl. nagyon ritkán használtam egyszerre több programot).

Key click
PING utasítás
EXT utasítás
(utóbbi három eléggé egyedi)

8 funkcióbillentyű (shifttel együtt 16).
START parancs (load és run egyszerre, vagy csak run)
OPEN utasítással csatornák nyitása/csukása
sound:, video: stb. eszközök, :-tal a végükön.

Ami még nem tetszik, hogy az önmagát sokszor meghívó függvénytől lefagy a gép, nem pedig hibaüzenetet küld.

14
Interface / Re: Enterprise MIDI hardware
« on: 2019.April.07. 15:35:54 »
At the last kilometer, from the post office to me, the postman lost the parcel.
Hopefully he will find it at the post office...

15
Történelem / Re: Mit szerettek a legjobban az Enterprise-ban?
« on: 2019.April.07. 15:31:04 »
1. Dave képességei
2. Basic strukturáltsága
3. Soronként változtatható paletta ill. ezzel együtt maga a gracha mód
4. A fájlrendszer (PC-n is kezelhetők az EP floppy/winchester/SD fájljai)

Ami nem tetszik, hogy a színkódokat nehéz kilogikázni, hogy ha pl. picit világosabb zöldet akarok, akkor milyen kódot kell beírni, mindig utána kell nézni.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 371