ENTERPRISE KLUB
2019. szeptember 7., 1055 Budapest, Nyugati tér 9. 14-19 óráig
Részletek
Welcome, Guest. Please login or register.


Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - szipucsu

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 383
1
CPC-ről / Re: Inside Outing
« on: Today at 09:01 »
Zenével kapcsolatban arra gondoltam, hogy a C64 zenét konvertálom, de ha azt meg tudod valósítani Midiben az überszuper lenne.
Ki tudod szedni midi formátumba a C64 zenét? Ha nem, talán az se baj, de akkor hallás után kell összehozni valamit, ami lehet, hogy hasonlítani fog az eredetire, de lehet, hogy el is rugaszkodik tőle.
Hangeffekteken még gondolkozom. Gondolom, a tárgyak tologatásának, huzogatásának, tárgyak felvételének, ugrásnak, energiavesztésnek, ajtók nyitásának, csukásának van hangja. Az utóbbiakat a Sorcery-ből is ki lehetne lopni.

2
VIDEO: / Re: Általános grafika topik
« on: Yesterday at 23:02 »
Sajnos nem az.
Biztos? Ezt írják a gépkönyvben:
Quote
SET VIDEO MODE kif
Az ezután megnyitandó lapokon állítja be a video-üzemmódot. A lehetséges értékek a következők:
mód 0 - 40 oszlopos szöveglap (2 színpár);
mód 1 - nagyfelbontású grafikus lap;
mód 2 - 80 oszlopos szöveglap (4 színpár);
mód 5 - kisfelbontású grafikus lap;
mód 15 - attributum típusú grafikus lap.

Még attribútum videolapot nyit meg a GRAPHICS ATTRIBUTE parancs is.

3
Belerakva a SPEEK.
Kipróbáltam, Zzzippel, működik! :smt041
Most már talán csak a pályák tervezése van hátra és esztétikai javítások, meg néhány apróság. Ja, meg más zenéket akarok majd tenni bele. Most ugyanazok vannak benne, mint az 1. verzióban.
Ha vannak javaslatok, jöhetnek, akár zenékre, akár bármire.

4
VIDEO: / Re: Általános grafika topik
« on: Yesterday at 21:50 »
Hát ez nem ATTRIBUTUM video.
SET VIDEO MODE 15 -erre kéne az attribútum módot adnia.

5
Basic 510. leáll
A Zzzip meg elfogadta, és még ráadásul jól is működik vele. :shock:
Fordítva adtam meg a 360. sor végén a tömb két elemét. A 3 helyett 4, a 4 helyett 3 kell. Így már basicben is működik. Csak azt nem értem, a Zzzip hogyhogy elfogadta rosszul is, és még ráadásul pont úgy működött vele, ahogy képzeltem.
Kijavítottam, és a főmenüben módosítottam a címet, hogy Entersnake 2:
* scroll Qkac 007.zip (21.42 kB - downloaded 1 times.)

6
Megcsináltam az összes javaslatod, kivéve a gombócos-fázisosat, hogy a screenshot szép legyen. (Tehát nem cseréltem vissza a két karakterdefiníciót.) De a karakteres SPEEK-es dolgokat is beletettem, a kígyó gerezdjeinek animjához is..
Volt egy korábbi verzió, amit nem tettem ide fel. Már nem tudom, miben volt más, mint amit feltettem. Azt módosítottam most. Talán csak ott más, amikor a kukac a játék végén kimegy a játéktérből, más a hang olyankor.

7
ha már scrollos, lehetne valamennyire más a game.
182 karakter magas pálya, és kulcsokat is kellene gyűjtögetni, amikkel ajtókat lehetne kinyitni, és csak úgy lehetne eljutni a kijárathoz. És közben a kígyó hossza is számítana, tehát nem lehetne az ajtókat az eredeti kígyóhosszal kinyitni, hanem minden újabb kulcs csak újabb 20 gombóc felvétele után lenne használható. Kígyós labirintusos kalandjáték, egyre jobb! :D

De egyelőre maradhatunk az alap felállásnál, később még lehet fejleszteni kulcsos irányba is. Vagy most is lehet akár, csak győzzük követni, melyik játék írása épp hol tart. :D

8
21x91 2x2 karakter
Egyelőre ez most 1x1 karakteresre van kihegyezve. A 2x2 karaktereshez újra kéne rajzolni a pályaelemeket, és jó pár dolgot át kell írni a programban, pl. az ütközésvizsgálatot, mert akkor már két karakterre kell figyelni, hogy mivel ütközik. De ennek sincs akadálya, de én most egyelőre maradok az 1x1 karakteresnél. Viszont tényleg vagányul nézne ki 2x2 karakterekből álló kígyó a 2x2 karakterekből álló, scrollozó pályaelemekkel!

9
VIDEO: / Re: Általános grafika topik
« on: Yesterday at 17:56 »
Code: [Select]
1020  SET VIDEO COLOR  2 ! 16 SZÍN
1030  SET VIDEO MODE 15 !  ATTRIBUTUM
A Felhasználói kézikönyvben van bővebben, milyen számokkal lehet elérni a különböző videomódokat. De úgy tudom, attribútum módban csak 16 szín lehet amúgy is, így nem kell megadni külön SET VIDEO COLOR-t.

10
Ja, hogy ez a CHARACTER a bogyok én azt hittem a kígyó része.
Ez a bogyókat vibráltatja. A kígyó gerezdjei négy fázisban váltakoznak, azt valamelyik DEF rutinba tettem bele, már nem tudom fejből, melyikbe.

Quote
Ez is ZZZIP re lesz ?
Igen.
De Zzzip nélkül is egész elfogadható sebességgel működik, ha kiveszünk belőle pár dolgot. Talán majd lehetne egy Zzzip nélküli, egyszerűsített változat is, de az még ráér. Gondolom, nem sok más retro számítógépen lehet ilyen scrollos játékot írni basic-ben, de lehet, hogy tévedek.

Quote
Akkor esetleg a DEF CHAR rutint bele helyezhető lenne így több helyre lehetne rakni CHAR változtatást.
Igen, én is úgy gondolom, hogy az a gyorsabb rutin, amit írtál, azt be lehetne tenni a SET CHARACTER-ek helyett.
Nem sokára megcsinálom a javaslataidat, és utána beleteheted a SET CHARACTER rutinodat, azt te tudod jobban, hogyan kell.

ha már scrollos, lehetne valamennyire más a game.
nekem pl eléggé kaotikus már amikor marha sok felszedendő van, és azt se tudom melyik mi.
Pont az benne a poén, hogy nagy a játéktér, és úgy a hosszú kígyó még inkább ki tudja tölteni, meg a sok cucc is. A lényeg, hogy van két powerup, amik kulcsfontosságúak, hogy több legyen a gombóc a pályán ill. kevesebbet kelljen összeszedni, ezeket kell felvenni a megfelelő időben. Az a powerup, ami megfelezi az összeszedendő gombócok számát (de csak ha már összeszedtél legalább 16-ot), cseles, mert az időt is a harmadára csökkenti. Viszont van olyan powerup, ami mindig megduplázza az időt, ha 100-nál kevesebb már.
De tényleg lehetne még ezt-azt módosítani. Olyan pályára is gondoltam, ahol nagyobb a pálya, és nem méri az időt. Majd a sokadik szint ilyen lesz. Lehet, hogy ahogy megyünk előre, egyre magasabbak lesznek a pályák. De ha van ötleted, akár pályát tudnál tervezni, az jöhetne. Olyasmit is tervezek, hogy a korábbi "kisképernyős" változatból venni pl. 3 pályát és azokat tenni egymás alá.

11
Ha a 900 és a 920-as sort felcseréled akkor törölheted a 945. sort
Eredetileg úgy is volt. Azért cseréltem meg, mert ha képernyőmentést csináltunk a játékból, akkor vagy a gombócoknak volt éppen a nyomi fázisuk, vagy a kígyónak nem jelent még meg a feje.
De már gondolkodtam, hogy máshogy kéne megcsinálni a bogyók villogását. Ha maximális a sebesség, akkor bénán néz ki a vibrálás. Lehet, csak egy SET CHARACTER kellene a cikluson belül, az pedig mindig arra a fázisra váltana, ami éppen jön, egy IF-fel kiegészítve. Akkor viszont a nyomin kinéző fázis is tovább látszana, az se lenne jó. Lehet, a bogyó összes színét váltogatni kéne valami másra a két fázisban, kivéve a háttérszínt.

13
CPC-ről / Re: Inside Outing
« on: 2019.August.23. 13:16:56 »
Én a "fogsoros" fallal nem is találkoztam. Vagy nem tűnt fel.
Hangok lesznek majd benne, és zene? Ügyködjek majd valamit a midiconvval, vagy a hangeffektekkel?
Jó, hogy sérthetetlenség van. Falra is másztam volna, ha az a kis veréb kinyír. De lehet, hogy keselyű, csak mutáns. (Le kell tesztelni, az-e. Az lenne a mutant test.)

14
CPC-ről / Re: Inside Outing
« on: 2019.August.23. 09:56:51 »
space a felvétel. de hogy minek, azt nem tudom :)
Biztos tornyot kell építeni a tárgyakból, mint a Batman-ben.
Valahonnan a madár hátára is sikerült ráugrani, és vitt, amerre repült. Eléggé izmos jószágok ezek. Lehet, ott kell letenni a széket, és úgy lehet felugrani a padlásra, ahol még veszélyesebb fenevadak vannak.
Érdekes, hogy három asztalt egymás mellett is egyben arrébb tud tolni, de a könyvszekrények már nem mennek neki.

15
CPC-ről / Re: Inside Outing
« on: 2019.August.23. 09:52:19 »
Eddig erre jutottam
Ez nagyon jó, nagyon szép a grafika!
Bejártam kb. az egész apartmant, de semmi nem történt. Ráadásul ilyen veszélyes háziállatokat tartanak egyesek, a madár lazán lelöki a borosüveget az asztalról, arrébb tolja a székeket a kutyaszerű sün, de még a kakukkos órát is! A főhősünk pedig nagyon ügyes ember, hogy az égő gyertya tetején is meg tud állni!
A négy irányon és az ugráson kívül van valami más gomb is, ami csinál valamit, pl. amivel fel lehet venni tárgyakat?

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 383