Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Enterprise 576K (Read 19819 times)

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #30 on: 2012.May.13. 17:46:22 »
Az még egy átmeneti állapot volt egy adag RAM-mal. Csak a vágás már elõre megvolt, hogy vissza lehessen csukni a RAM panelt, mielött elszakad a kábel :-)

Én meg azt hittem, hogy már az alap elképzelés az576k volt, és a felépítés folyamatának megfelelő lépcsőkben készült a fotózás.
Már csak a 2x5 eres szalagkábel van vissza és kész vagyok. REMÉLEM :D


Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #31 on: 2012.May.13. 18:52:58 »
Hiba volt reménykedni!
Csak vékony, színes és ugráló csíkocskák vannak, ha bekapcsolom a gépet. Meg nagyon ritkán bejön a 2.3 ROM is.
Ha lehúzom a 2x5 eres kábelt, akkor az alapmemóriával (gondolom) megy.

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #32 on: 2012.May.13. 20:30:03 »
A 74153 3-as lába hova köt? Én a 72151 11-es lábára kötöttem, de nem vagyok benne biztos, hogy ott jó helyen van.

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #33 on: 2012.May.13. 22:14:57 »
Nem vettem eddig észre, hogy a panel felső részén  is van egy vágás...
Most már elindul valamennyire. A ramtesztnél kiírja, hogy 576kB, de a mindig jelez valamennyi BAD-ot. Aztán újra indul a gép. A BAD memória érték újraindulás után változik is néha.

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #34 on: 2012.May.14. 08:41:42 »
Szia! Ha lesz egy kis időd átnéznéd a rajzot?
Tegnap odáig jutottam, hogy indul a gép, látja az576k RAM-t, de "not working"-re hozza.
7640-0

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13727
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise 576K
« Reply #35 on: 2012.May.14. 09:12:34 »
Valami szerintem össze lehet kócolódva, a 7432 10-es lábára egy invertált A18 kéne.

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #36 on: 2012.May.14. 11:47:24 »
Valami szerintem össze lehet kócolódva, a 7432 10-es lábára egy invertált A18 kéne.

A7400 konvertálja inverzzé ugye?

A felső 7432 13-as lábára minek kell mennie?


Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13727
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise 576K
« Reply #37 on: 2012.May.14. 12:34:21 »
A7400 konvertálja inverzzé ugye?
Igen az egyik nem használt kapju lesz felhasználva, a 13-as lábára +5V, 12-es lábára jön a címvezeték, 11-es lába megy a 32-eshez.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13727
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise 576K
« Reply #38 on: 2012.May.14. 12:37:48 »
A felsõ 7432 13-as lábára minek kell mennie?
Oda az eredeti A18, így lesz szétválasztva, hogy a CAS-t az egyik adag RAM akkor kapja meg, amikor az A18=0, a másik meg amikor A18=1.

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #39 on: 2012.May.14. 13:13:28 »
Oda az eredeti A18, így lesz szétválasztva, hogy a CAS-t az egyik adag RAM akkor kapja meg, amikor az A18=0, a másik meg amikor A18=1.

Akkor pedig az a rész jó... Módosítottam a rajzot az eddig hiányzó résszel.
A 7400 13-as lába 5V, és a 12-re megy az A18. A rajzon hibás a lábszám.

( Az IDE kari közben megérkezett! Köszönöm! )
« Last Edit: 2012.May.14. 13:17:34 by davex »

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #40 on: 2012.May.15. 07:54:00 »
Lassan megőrülök :(
Tegnap este meló után végigellenőriztem mindent. Megpróbáltam még az eredeti 320k-s leírás szerint lekötni az A16-ot a 7400 2-es lábáról, de az nem jött be :)
Most a mellékelt kép szerinti állapotnál tartok... TESTED: 576k OK: 576k  viszont folyamatos reset a teszt után és kezdődik az elejéről végtelen ciklusban.
Mi lehet a gáz?

7644-0

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13727
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise 576K
« Reply #41 on: 2012.May.15. 09:16:03 »
Most a mellékelt kép szerinti állapotnál tartok... TESTED: 576k OK: 576k  viszont folyamatos reset a teszt után és kezdõdik az elejérõl végtelen ciklusban.
Új bõvítés tesztelését célszerû Normál módban (C+N-t nyomni), úgy szerintem meg lesz a 512 bad :-)
Aztán ASMON-ban nézelõdni, hogy mi lehet a baj.

Offline davex

  • EP fan
  • *
  • Posts: 187
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 13.0 Firefox 13.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #42 on: 2012.May.15. 09:27:18 »
Új bõvítés tesztelését célszerû Normál módban (C+N-t nyomni), úgy szerintem meg lesz a 512 bad :-)
Aztán ASMON-ban nézelõdni, hogy mi lehet a baj.

OK! Este megnézem majd.
Nincs hasonló sémarajzod, mint amit én próbáltam összetákolni? Jól jönne némi segítség mert lassan a baltához nyúlok :D
Ha jó az amit én rajzoltam, akkor alkatrész hiba lesz ( bontott IC-vel szereltem, csak a RAM-ok voltak foglalatban, a többit ki kellett forrasztani).

 


Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13727
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Enterprise 576K
« Reply #43 on: 2012.May.15. 14:08:25 »
Nincs hasonló sémarajzod
Nincs :-(

Offline csigabig

  • EP fan
  • *
  • Posts: 210
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
    • View Profile
Re: Enterprise 576K
« Reply #44 on: 2012.May.22. 10:59:44 »
OK! Este megnézem majd.
Nincs hasonló sémarajzod, mint amit én próbáltam összetákolni? Jól jönne némi segítség mert lassan a baltához nyúlok :D
Ha jó az amit én rajzoltam, akkor alkatrész hiba lesz ( bontott IC-vel szereltem, csak a RAM-ok voltak foglalatban, a többit ki kellett forrasztani).

 



Üdv Davex !!

Jó lett a membővitésed vagy szenvedsz vele még?