Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Rabló Rulett (Read 3761 times)

Offline Tuby128

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1453
  • Country: hu
Rabló Rulett
« on: 2023.May.11. 17:28:25 »
Ma a Rabló Rulettről írnék.
 Amióta a gyerekek megismerték nagyon szeretik, mindig szóba kerül, amikor felteszem a kérdést, hogy "ma mivel játszunk?".
 Egyik gyerek 3 a másik 5 éves, lányok. Nem tudnak olvasni, de a gyümöcsöket megismerik. Megtanulták hogy mivel kell indítani (F1) az új játékot, mivel kell pörgetni (Space) és mivel kell a rulettet megállítani (Enter). A nagylánynak megmutattam hogyan kell a rulett helyett a pénzt kikérni (belső joystick felfelé). Nagyon meglepődtem, amikor mondtam a kicsinek, hogy mostmár ez a harmadik kör és kérd a pénzt, és ő nem entert nyomott hanem a belső joyit felfelé. Én nem mutattam, akkor biztos a nagy volt.
  Nagyon szeretik a cseresznyét, mert a játékban gyakran előfordul, és mindig ha nyerő állás jön ki azt kiabálják, hogy "Nyertem!!!". A kicsi néha akkor is ha nem. :D
 A nagyobbikkal megtanítottam, hogy ha van két egyforma, akkor "meg kell őket fogni". De általában hiába fogjuk meg, nem nyerünk. Én a makkkot utálom nagyon, hasznontalan.

 Gyerekkoromban én is szerettem pörgetni a rulettet, igazi party játék. Nem lettem szerencsejátékos felnőtt koromban, úgyhogy biztos vagyok, hogy nem ront el.
 A kedvencem az a hitel, hogy hitelből játszunk, majd ugye ha elveszítjük akkor még több hitelt lehet felvenni. Ezt a gyerekek nem értik, csak mondják ha jóváírást kérnek, hogy "Apa nézd mennyi pénzt nyertem!?" noha a számokat még nem ismerik.

 Ahogy figyelem őket, azt veszem észre, hogy amikor az Enterprise a mindennapok része, akkor a gyerekek is annak tekintik és jól elvannak vele. Nem egész nap, de egy 1 órás időtartamra azért kikapcsolódnak. Aztán otthagyják és mennek kirakózni, vagy könyvet nézegetni. Én sem csináltam ezt másképp.

 Valaki tenne fel egy képet a rabló rulett betöltés utáni képernyőjéről és a játék képernyőről egyet csatolmányban?

 Magyar Novotrade Rt. írta a játékot 1987-ben. Ahogy néztem egy egyszerűbb kinézetű változata létezik C16/Cplus4-re is.
 Szerintem apám megvette kazettán a Centrumban, de már nem találom.

Offline ergoGnomik

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1308
  • Country: hu
  • Stray cat from Commodore alley
Re: Rabló Rulett
« Reply #1 on: 2023.May.11. 17:34:57 »
Amik képek fent vannak az ep128.hu-n a játék oldalán, azok nem jók?