Enterprise Forever

:HUN => Játékok => Topic started by: Kapitany on 2015.April.24. 21:11:32

Title: Elite
Post by: Kapitany on 2015.April.24. 21:11:32
Sziasztok!

Mostanában sokat játszom az új Elite: Dangerous-szel, és meglepően sok hasonlóságot mutat a régi játékhoz képest, igyekeztek minél többet átültetni mind a játékmenetből, mind a felületből. Régebben sokat játszottam az Elite-tel, és mindig is érdekeltek a bravúros megvalósítások a játékban, legendákat hallottam a galaxis generálásról és bravúros matematikai rutinokról.

Nincsen valakinek véletlenül forráskód belőle, ne adj Isten jó sűrűn kommentezett verzió, hogy követni is lehessen, mikor mi történik? Nagyon érdekes lenne boncolgatni.

U.i.: Miért marad az EP-n sípoló hang a magnóra mentés után és mit kell nyomni a játék elején, hogy belátható időn belül elinduljon a játék? Mert hogy nem a SPACE-t, az biztos!

Tud valaki bármilyen különlegességről az Enterprise-os verzióban a Spectrumoshoz képest?

Kapitány
Title: Re: Elite
Post by: lgb on 2015.April.24. 22:32:24
Elite rulZ :) Koztudott (mivel allandoan hangoztatom), hogy nem szoktam jatszani szamitogepen, es ez gyerekkorom ota igy van, de mint minden szabaly, ez alol is van kivetel, es ez (C64-en meg anno) pont az Elite volt.

http://www.iancgbell.clara.net/elite/text/ (http://www.iancgbell.clara.net/elite/text/) talan, ez elvileg ha minden igaz az eredeti Elite "trading engine"-je, tehat nem maga a megjelenites, harcok stb. C-ben ujraimplementalva, marmint.

http://www.iancgbell.clara.net/elite/bbc/index.htm#src (http://www.iancgbell.clara.net/elite/bbc/index.htm#src) itt meg "erdeti" forras elvileg (nem neztem), habar ez BBC Micro-ra (amire - ha jol tudom - az eredeti Elite irodott elsokent), igy valoszinu 65xx assembly lesz ...