Fontos klub információ
Important club information
Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Your Enterprise configuration? (Read 93618 times)

Offline szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 8294
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 70.0 Firefox 70.0
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Your Enterprise configuration?
« Reply #165 on: 2019.December.04. 22:21:08 »
http://www.muzeumkomputerow.edu.pl/
I don't understand much of this page, only some words. My favourite word is "muzeum" which is almost the same in most languages. Even in Hungarian: múzeum. Are there any forum members who use a different word for this in their language?
SOUND SOURCE 3,STYLE 16,LEFT 16,RIGHT 64,SYNC 2
SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 2
SOUND PITCH 25,SYNC 2
Videos

Offline pear

  • EP lover
  • *
  • Posts: 794
  • Country: pl
  • Z80 only
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 70.0 Firefox 70.0
    • View Profile
Re: Your Enterprise configuration?
« Reply #166 on: 2019.December.05. 07:29:32 »
Is it working now?
Yes, it is partially working. There is no cartridge and the keyboard does not work.
There is a colorful picture via the RGB connector. I haven't checked the modulator yet.

The bugfixed second version of Nick (08-47) doesn't need it.
My guess is someone swapped the motherboards with a EP64 machine. Motherboard screws are also missing! Probably the alufoil pack is also missing which makes the GND contact at the modulator to the case metal painting. Speaker factory glued?
Yes, Nick in version 08-47, Dave 08-05.
Speaker glued to the housing.
No alufoil pack.

Which EXOS version is installed?
I don't know yet. Is it possible to check without a keyboard ?

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13626
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 71.0 Firefox 71.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Your Enterprise configuration?
« Reply #167 on: 2019.December.05. 09:00:09 »
I don't know yet. Is it possible to check without a keyboard ?
Version displayed during the memory test. And the copyright message at the ENTERPRISE logo screen: 1984: EXOS 2.0, 1985: EXOS 2.1
Another sign: EXOS 2.0 forgot to set border to black at power on. Then random colored border displayed during the memory test.

Offline pear

  • EP lover
  • *
  • Posts: 794
  • Country: pl
  • Z80 only
  • OS:
  • Windows NT 6.3 Windows NT 6.3
  • Browser:
  • Firefox 70.0 Firefox 70.0
    • View Profile
Re: Your Enterprise configuration?
« Reply #168 on: 2019.December.05. 10:16:21 »
Another sign: EXOS 2.0 forgot to set border to black at power on. Then random colored border displayed during the memory test.
Then this is EXOS 2.0.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13626
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows NT 10.0 Windows NT 10.0
  • Browser:
  • Firefox 71.0 Firefox 71.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Your Enterprise configuration?
« Reply #169 on: 2019.December.05. 10:59:57 »
Then this is EXOS 2.0.
Then I'm sure it is a EP64 board. Probably someone moved from broken but working EP64 to a non working EP128.