Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: Milyen EP konfigod van? (Read 238580 times)

Offline Z80System

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3840
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 38.0.2125.111 Chrome 38.0.2125.111
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #345 on: 2014.November.03. 13:17:31 »

Quote
Ezek szerint már nagyon sok adatot kéne küldened a leltárba :oops:

Volt már erről szó ...

Egyrészt nem vagyok leltár hívő, sőt leltár antihívő vagyok, hacsak a leltár nem indokolt ...

Másrészt már most is össze-vissza vannak cserélgetve a gépeim alkatrészei,
sőt most hogy szerelek, azzal kezdtem kacérkodni, hogy szétszedem minden gépemet alkatrészeire (alaplapot persze nem, csak úgy szerelvény szinten),
és mindíg azokból használok, szerelek össze ...

Mikor raktam össze az álom EP -t, akkor rossz volt hogy N darab EP -t kellett szétszedjek (aztán meg összerakjak), hogy megszülethessen belőle az álom EP ...

Az kéne hogy minden szét legyen szedve, legyen mindenből N darabom, és válogathassak belőlük ...

Amiért még nem léptem ezt meg (azon kívül, hogy van érintetlen is közöttük), az az hogy így összerakva férnek el a legkisebb helyen ...

Szóval valami extraindokolt valami kéne, hogy én sorozatszámosdit jatsszak ...
Z80 System

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14283
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 33.0 Firefox 33.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #346 on: 2014.November.03. 13:51:02 »
Azt most is meg lehet tudni, hogy a számhoz angol vagy német gép (ezüsttel ki van-e fújva belül a gépház) tartozott eredetileg, ez a legérdekesebb, hogy minél jobban be lehessen lőni, hogy melyik gyáriszámtartományok voltak angolok ill. németek. Ill. számügyileg keressük azt is, hol volt a váltás 5 karakteres gyáriszámról 6 karakteresre (én 5000-re tippelek). Érdekes a gyáriszámok betűtípusa is (ezért is gyűjtöm a fotókat a címkéről), az 5 karakteresek amolyan "írógépesek", kisebb karakterekkel, a 6 karakteresek szép nagy nyomtatott karakterekkel, ahogy az EP64-nél kezdettől fogva. De itt-ott a 6 karakteresek között is felbukkan "írógépes"...
Eddig 1 db olyan EP128 bukkant fel az Ebay-en, ami a megszokott PAL UHF helyett PAL I/G jelzésű volt. Ha akadna valakinél ilyen, kíváncsi lennék a belsejére, van-e eltérés?

Ami még érdekes lehet, hogy van-e nem ISSUE6-os alaplap a gépeid között.

Offline Z80System

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3840
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 38.0.2125.111 Chrome 38.0.2125.111
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #347 on: 2014.November.03. 13:56:54 »
Ezekből mi látszik szétszedés nélkül ?
Z80 System

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14283
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 33.0 Firefox 33.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #348 on: 2014.November.03. 14:04:00 »
Ezekből mi látszik szétszedés nélkül ?
Az oldalsó szellőző rácson ügyesen bekukucskálva látszik, hogy ezüst vagy szürke belül. Alaplap ISSUE: ha a monitor csatlakozónál meg van minden láb, akkor 6-os.

Offline Z80System

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3840
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 38.0.2125.111 Chrome 38.0.2125.111
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #349 on: 2014.November.03. 14:32:28 »
Bakker ... minden hulyeségre ráveszel mindíg ... :)
Z80 System

Online szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 9381
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 37.0 Firefox 37.0
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #350 on: 2015.April.15. 16:50:06 »
Képek itt: http://kep.tar.hu/meghad/50193612#2
Ezek a képek megvannak még valahol? Fel kéne tölteni a linkelt hozzászólásba... Értékes ereklyék a múlt századból!
100 SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 1
110 SOUND PITCH 25,SYNC 1
120 ! Videos

Offline dolargaan

  • EP fan
  • *
  • Posts: 112
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 35.0 Firefox 35.0
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #351 on: 2015.April.15. 19:45:13 »
Not Found

The requested URL /meghad/50193612 was not found on this server.

Online szipucsu

  • EP addict
  • *
  • Posts: 9381
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 37.0 Firefox 37.0
    • View Profile
    • Webnyelv.hu - Tanuljunk nyelveket!
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #352 on: 2015.April.15. 20:39:13 »
Not Found

The requested URL /meghad/50193612 was not found on this server.
Eddig én is eljutottam. :D
100 SOUND SOURCE 2,STYLE 128,PITCH 25.2,SYNC 1
110 SOUND PITCH 25,SYNC 1
120 ! Videos

Offline dolargaan

  • EP fan
  • *
  • Posts: 112
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 35.0 Firefox 35.0
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #353 on: 2015.April.15. 20:42:41 »
Ok. De Te legalább még tudod, mit nem látsz. Én meg nem, hogy mit láttál.

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14283
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 37.0 Firefox 37.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #354 on: 2015.April.15. 21:11:42 »
Ok. De Te legalább még tudod, mit nem látsz. Én meg nem, hogy mit láttál.
Ott a zöld link: "Idézetet írta: Meghad - 2005.December.25. 15:40:35"
És ott le van írva miről van szó.

Offline Tuby128

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1112
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 21.0 Firefox 21.0
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #355 on: 2015.May.13. 15:16:48 »
Ez a Prizemiszláv Krúcsik (alias Lotharek) féle SD-kártyás Floppy emulátorról még senki nem írt itt a magyar oldalon. Most hallok róla először Tanner úrtól.
http://lotharek.pl/
Van valakinek tőle valamije?

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14283
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 37.0 Firefox 37.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #356 on: 2015.May.13. 15:32:45 »
Volt már róla szó, sőt már EP-s programja is van valami Zozosoft nevű fickótól...
Magyar topicja.
Angol topicja.

2013-ban közelről is látható volt.

Offline SzörG

  • EP fan
  • *
  • Posts: 221
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 42.0.2311.90 Chrome 42.0.2311.90
    • View Profile
    • ReTRo Tauta
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #357 on: 2015.May.14. 13:53:01 »
hagyjátok a Lotharek-féle floppy emulátort ;-) megveszekedett drága ...
inkább akkor a PC förmveres Gotek Floppy Emulátort kellene meghergelni Enterprise-ra! :-)
én AMIGA-n használok egyet, telejsen jó, de ami főleg vonzó benne az az ára ...
20€ + postáért vettem :-)

Offline gflorez

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3350
  • Country: es
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 37.0 Firefox 37.0
    • View Profile
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #358 on: 2015.May.14. 14:11:10 »
I have a Floppy emulator from Lotharek. He has done a good work and keeps improving. The best is that Zozo supports it with his HxC manager...
« Last Edit: 2015.May.14. 14:38:02 by gflorez »

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 14283
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 37.0 Firefox 37.0
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: Milyen EP konfigod van?
« Reply #359 on: 2015.May.14. 14:25:55 »
hagyjátok a Lotharek-féle floppy emulátort ;-) megveszekedett drága ...
Viszont sokkal többet is tud.
Persze igazán annak éri meg, akinek van sok különféle retró gépe.

Quote
inkább akkor a PC förmveres Gotek Floppy Emulátort kellene meghergelni Enterprise-ra! :-)
720K firmware-set kell venni, és működik.