Welcome, Guest. Please login or register.


Author Topic: ep128emu 2.0.7 (Read 66889 times)

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13312
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • SeaMonkey 1.1.14 SeaMonkey 1.1.14
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #45 on: 2009.October.11. 15:54:43 »
A debuggerben a Lua szerkesztõt lecseréljem a korábban említett módon nagyobb monitor ablakra és Z80 regiszter/lapozás információra ?
Most amikor már kezdek ráérezni az ízére, maradjon!!!
(Ettõl függetlenül egy külön oldalon lehet olyan nagyobb monitor ablak :) )

Offline Attus

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1229
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Mozilla compatible Mozilla compatible
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7 Arch linux csomag hiba
« Reply #46 on: 2009.October.25. 09:13:48 »
Most hogy Felraktam az ARCH linuxot (686), feltelepítettem az AUR -ból az ep128emu -t.
Sajnos a csomagkészítõ szkript nem telepít a csomagba  ROM -ot.  :ds_icon_frown:
Látszik, hogy nem én készítettem.  :ds_icon_cheesygrin:
Az UHU csomagot felrakva egybõl használható az emulátor, hogy ne legyen gondja az egértaszigáló júzenek.
Angolul nem tudok, jó lenne, ha valaki megkérné a csomag karbantartóját, hogy jelezze neki ezt a hiányosságot, talán pótolná.
Ez itt az AUR helye.
A karbantartó álneve: manwithgrenade

A szkript elején meg ez van:
# Contributor: Anton Bazhenov <anton.bazhenov at gmail
# Contributor: Christoph Zeiler <archNOSPAM_at_moonblade.dot.org>

Talán MrPrise megteszi? (Neki is ARCH van)
 :|

Offline MrPrise

  • Administrator
  • EP addict
  • *
  • Posts: 2517
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Mozilla compatible Mozilla compatible
    • View Profile
    • Enterprise Forever
Re: ep128emu 2.0.7 Arch linux csomag hiba
« Reply #47 on: 2009.October.25. 14:44:34 »
Talán MrPrise megteszi? (Neki is ARCH van)
Az emulátor az unsupported szekcióban van, így nem lehet bugot reportálni, csak kommentelni az AUR csomagot.
Megírtam ott a dolgot.

Offline Attus

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1229
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Epiphany 2.22 Epiphany 2.22
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7 Arch linux csomag hiba
« Reply #48 on: 2009.October.25. 16:41:12 »
Az emulátor az unsupported szekcióban van, így nem lehet bugot reportálni, csak kommentelni az AUR csomagot.
Megírtam ott a dolgot.

Persze, hogy nem bug, csak szerintem óriási hiányosság.
Köszönöm, hogy megírtad.  :bow:
Remélem, hogy méltányolják majd a honlapunkról érkezett építõ szándékú megjegyzésedet és pótolják a hiányosságot. :smt095

Offline MrPrise

  • Administrator
  • EP addict
  • *
  • Posts: 2517
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Mozilla compatible Mozilla compatible
    • View Profile
    • Enterprise Forever
Re: ep128emu 2.0.7 Arch linux csomag hiba
« Reply #49 on: 2009.October.25. 16:53:14 »
Persze, hogy nem bug, csak szerintem óriási hiányosság.
Kérni is bug report kitöltésével lehet. Szerintem egyébként bug, mert rom nélkül nem tudod használni.

Offline Attus

  • EP addict
  • *
  • Posts: 1229
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Firefox 2.0.0.16 Firefox 2.0.0.16
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7 Arch linux csomag hiba
« Reply #50 on: 2009.October.26. 23:58:13 »
Kérni is bug report kitöltésével lehet. Szerintem egyébként bug, mert rom nélkül nem tudod használni.
Igazad van, valóban a csomag bugja.  :smt045
Habár attól még használható, ha tudja a szerencsétlen felhasználó, hogy hogyan pótolja magának kézzel.
Azért, ha valaki elolvassa a commentedet, és nagyon akarja használni Arch linux alatt, most már megteheti. Például én.  :ds_icon_cheesygrin:

Offline MrPrise

  • Administrator
  • EP addict
  • *
  • Posts: 2517
  • Country: hu
  • OS:
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Mozilla compatible Mozilla compatible
    • View Profile
    • Enterprise Forever
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #51 on: 2009.October.27. 02:09:01 »
Már ki is javították! :-)

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4880
  • OS:
  • Linux (Suse) Linux (Suse)
  • Browser:
  • Konqueror 3.5.9 Konqueror 3.5.9
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #52 on: 2009.November.05. 16:59:25 »
Néhány most a CVS-be került ep128emu újdonság:
 - Spectrum TZX és TAP file-ok támogatása (hardware szintű emuláció, csak olvasható)
 - a debuggerben a disassembler jobban támogatja a nem dokumentált Z80 utasításokat (most már csak a nem dokumentált DD/FD CB xx xx helyére kerül "???")
 - továbbfejlesztett monitor TR parancs: egy 8 bites paraméterrel megadható, hogy ezek közül mit írjon a file-ba: video pozíció (X,Y), AF, BC, DE, HL, SP, szegmensszám, és Z80 utasítás (az alapértelmezés %00000011, azaz a régi formátummal megegyező módon csak az utolsó kettő)
 - a monitor szöveg puffere 120 sorról 160-ra növelve
 - javított/továbbfejlesztett Z80 emuláció a zx128emu-ból (valamivel lassabb lett, mint a 2.0.7 verzióban :oops:)
 - új Lua függvények: readWord(), writeWord(), readWordRaw(), writeWordRaw(), getIFF1(), getIFF2(), setIFF1(), setIFF2(), és getVideoPosition()
 - a Lua bővítő függvények részletesebb információt írnak ki hiba esetén (eddig nem lehetett tudni, hogy a scriptben hol történt a hiba :oops:)
 - a Vicman által jelzett probléma a "Batman - The Caped Crusader" játékokban javítva
 - javított Lua példa a README-ben

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13312
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.4 Firefox 3.5.4
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #53 on: 2009.November.05. 17:03:10 »
Esetleg lehetne beépített LUA függvénye a fizikaicím számolásnak is? Meg a fordítottjának, ami egy fizikaicímbõl adná meg a szegmensszámot ill. az azonbelüli címet.

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4880
  • OS:
  • Linux (Suse) Linux (Suse)
  • Browser:
  • Konqueror 3.5.9 Konqueror 3.5.9
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #54 on: 2009.November.05. 17:07:31 »
Esetleg lehetne beépített LUA függvénye a fizikaicím számolásnak is? Meg a fordítottjának, ami egy fizikaicímbõl adná meg a szegmensszámot ill. az azonbelüli címet.

Tehát olyan, ami az aktuális lapozás szerint konvertál 16 és 22 bites cím között, vagy egyszerűen a szegmens:offszet (két érték) és 22 bites cím közott konvertáljon ?

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13312
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.4 Firefox 3.5.4
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #55 on: 2009.November.05. 20:09:17 »
egyszerûen a szegmens:offszet (két érték) és 22 bites cím közott konvertáljon ?
Erre gondoltam.

Offline Z80System

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3837
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #56 on: 2009.November.09. 12:04:56 »

Csinaltam olyat hogy betoltottem "magnorol" ep128 tape funkcioival.

Ugy csinaltam hogy a pc hang kimenetet az ep hang benmenetre dugtam, es miutan start -ot nyomtam az igazi ep- n, utana az ep128 -cal elkezdtem betolteni a tape file- bol, start- tal.

Es igy szepen atnyekeregte az igazi ep- be is, mikozben persze az emuba is betoltodott.

Namost van olyan stuff (pld. buldozer), aki lekapcsolja a betolto utan a hangszorot, es neman tolti a tobbi file- t, nyekerges nelkul. ami az emunak nem faj, mert neman tolti tovabb, de az igazi ep- be igy nem lehet betolteni, mert megszunik a nyekerges, a vas ep nem kapja meg a maradek file- okat.

mi a megoldas ?

Z80 System

Offline Zozosoft

  • EP addict
  • *
  • Posts: 13312
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
    • View Profile
    • http://enterprise.iko.hu/
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #57 on: 2009.November.09. 12:55:42 »

Offline IstvanV

  • EP addict
  • *
  • Posts: 4880
  • OS:
  • Linux (Suse) Linux (Suse)
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #58 on: 2009.November.09. 13:04:39 »
Pl MrPrise Tapirjának használata, ami direkt erre lett kitalálva :-)

Vagy az emulátoron START helyett egyszerűen TOGGLE REM1-et (F4) is lehet használni, és akkor az emulátoron nem töltődik be a program, csak lejátssza a hangot.

Offline Z80System

  • EP addict
  • *
  • Posts: 3837
  • Country: hu
  • OS:
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
    • View Profile
Re: ep128emu 2.0.7
« Reply #59 on: 2009.November.09. 13:17:52 »
Ja, de minek hasznaljon az ember kulon progit, egy is tudja.

Mukodott a toggle- s betoltes, csak en azt hittem ( ma mar a masodik magnos meglepetes pedig 3 evet magnoztam, az elso az volt hogy nem kell a magno kockaja pirosba villogjon ahhoz hogy jo legyen abetoltes, zoldnel is betoltodik ) hogy a toggle- nak funkcionalis jelentosege van, hogy ne porogjon el amagno, amig valaki molyol a geppel. de ezekszerint ez nem gaz, mert betoltodott a cucc.

Z80 System